5 gode råd til sikker e-handel

0
e-handel-gode-raad

Når du handler på nettet, er der mange ting, du skal tage hensyn til. Det betyder selvfølgelig også, at der – desværre – er mange ting, der kan gå galt, hvis ikke du sørger for at handle med omhu. I takt med at, du begynder at handle mere og mere på nettet, så vil du naturligvis også danne dig bedre erfaringer med det, men uanset om du handler meget på nettet eller ej, så vil du i denne artikel kunne finde en række rigtig god råd, der kan gøre det nemmere for dig at handle på nettet og naturligvis også få succes med det.

Hos Testguro henviser vi dagligt rigtig mange danske forbrugere til en lang række danske webshops, hvor du med tryghed kan handle. Det er naturligvis også ensbetydende med, at hvis du bliver henvist til en webshop fra Testguro, så er der også tale om en webshop, hvor du med tryghed vil kunne handle, da der er tale om etablerede webbutikker med gode kundeanmeldelser, stort udvalg og naturligvis også med gode priser. Hvis du har i sinde at handle hos andre webshops, så kan du med fordel bruge de nedenstående råd til at sikre dig, at der er tale om en god og sikker forretning at handle hos.

Du bør altid tjekke Trustpilot

Hvis du har planer om at handle hos en webshop, du ikke tidligere har handlet med og dermed heller ikke har nogen erfaringer med, så er det selvfølgelig en rigtig god idé at gå på jagt efter en række erfaringer fra andre danskere, der allerede har handlet hos den pågældende webshop og dermed også gjort sig erfaringer med den. Uanset om der er tale om positive og negative erfaringer, så skal der naturligvis ikke være nogen tvivl om, at du vil kunne gøre brug af disse erfaringer til at danne dig et godt overblik over, hvorvidt det er en webshop, du bør handle hos eller ej.

Der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at det både nemmeste og bedste sted at tjekke anmeldelser fra tidligere handlende hos en bestemt webshop er hos Trustpilot. Det er et website, der er skabt til lige netop dette formål og er – uden tvivl – den største platform til kundeanmeldelser på det danske marked, hvorfor det ligeledes også er på denne platform, hvor langt de fleste vælger at skrive om deres erfaringer med en bestemt webshop. Derfor kan du selvfølgelig også finde anmeldelser af langt de fleste danske webshops på Trustpilot – uanset om der er tale om en lille eller stor webshop.

I denne forbindelse er det dog vigtigt, at du er klar over, at det ikke kun er Trustpilot, der bliver brugt til dette. I takt med, at Facebook bliver et større og større medier, der er en del af langt de fleste danskeres hverdag, så skal der ikke være nogen tvivl om, at der også er rigtig mange, der vælger at bruge Facebook til at anmelde forskellige virksomheder. Der findes blandt andet en sektion til anmeldelser på de fleste virksomheder Facebook-side, men hvis denne er slået fra, så er der mange, der i stedet vælger at skrive direkte på virksomhedens væg på Facebook-siden.

Det skal du holde øje med på webshoppen

Der findes ligeledes også en lang række forskellige punkter, du bør holde øje med hos enhver webshop, medmindre der er tale om en webshop, du har 100% tillid til på baggrund af tidligere handler. Nedenfor finder du en række af de mest vitale faktorer, der selvfølgelig også kan være med til at sikre dig, at du ikke ender med at blive snydt, når du handler på nettet. Det kan virke som mange ting, der skal undersøges, men det kan reelt set undersøges på ganske kort tid, da de oftest kan findes de samme steder på webshoppen:

  • Har webshoppen CVR-nummer?: Noget af det første, du skal se efter er, om du har mulighed for at finde et CVR-nummer på siden. Alle danske virksomheder, der er registreret i det Centrale Virksomhedsregister vil have et 8-cifret CVR-nummer. Det er en form for identifikationsnummer, som du altid skal kunne finde på webshoppen. Tjek CVR-nummeret her.
  • Er der lettilgængelige kontaktoplysninger?: Du bør sikre dig, at der altid står virksomhedens navn, e-mail-adresse, telefonnummer og ligeledes også virksomhedens fysiske adresse. Det kan du oftest finde på kontakt-siden eller i bunden af siden.
  • Er priserne realistiske? Det er desuden også en god idé, at holde øje med, om priserne er realistiske. Hvis ikke de er realistiske, så er der også en relativt stor sandsynlighed for, at der er tale om en webshop, der ikke har reelle hensigter.

Led efter rabatkoder, når du handler på nettet

Du er med garanti interesseret i at spare penge, når du handler på nettet, uanset om du skal købe nyt tøj, en række nye gryder til køkkenet eller derimod en helt ny PC. Der er selvfølgelig mulighed for at spare penge i sig selv ved at handle på nettet, men der er faktisk også mulighed for at spare penge på anden vis. Det kan du blandt andet gøre via såkaldte rabatkoder, som er noget, der udbydes af langt de fleste danske webshops, men faktum er dog, at det ikke altid er helt nemt at finde frem til lige netop de rabatkoder, du står og skal bruge.

Heldigvis finder der en portal, der samler rabatkoder til en væld af forskellige webshops, så du altid har et sted at klikke dig ind, hvis du har planer om at skulle handle på nettet og derfor også spare penge ved hjælp af en rabatkode. Denne portal hedder Coupii og indeholder intet mindre end 5.000 rabatkoder, der kan bruges hos intet mindre end 1.000 forskellige webshops, der er både danske og udenlandske. Det betyder også, at der er gode forudsætninger for, at du har muligheden for at finde en rabatkode, du kan bruge til at spare penge på dit køb med.

Benyt dig af sammenligningssider

I samme forbindelse som du benytter dig af rabatkoder, så kan du ligeledes også vælge at benytte dig af såkaldte sammenligningssider, der gør det muligt for dig at sammenligne prisen på et bestemt produkt, så du dermed kan finde lige netop dén webbutik, der sælger det respektive produkt til den bedste pris. Derfor anbefales det selvfølgelig også, at du sørger for at benytte dig af en sammenligningsside, inden du begynder at lede efter rabatkoder, da du dermed kan sikre dig, at du reelt set ender med at finde rabatkoder til en webshop, du har i sinde at handle hos.

Der findes ligeledes også en lang række af sådanne typer af sider på det danske marked. Der findes sider, der har specialiseret sig indenfor bestemte kategorier, men der findes dog også sider, der gør det muligt for dig at sammenligne priser på stort set alle produkter, der sælges på det danske marked. En sådan side kunne med fordel være Kelkoo, der – uden tvivl – er den absolut største på markedet. Det er også ensbetydende med, at du også kan være sikker på, at du kan sammenligne priser på lige netop dét produkt, du står overfor at skulle investere i, uanset hvor stort og småt, det er, og hvor dyrt eller billigt, det er.

Læs altid betingelserne, inden du handler

Der er – desværre – rigtig mange danske forbrugere, der har en tendens til at springe dette punkt over. Det er en skam, for oftest er der mange ting, der er gemt i betingelserne, som du bør være opmærksom på, inden du afgiver din ordre hos en bestemt webshop. Du kan blandt andet læse meget mere om blandt andet returret, fortrydelsesret og ligeledes også hvem, der skal betale for returnering en ordre – dette er nemlig ting, der skal fremgå af betingelserne på webshoppen. Derfor bør du også altid sørge for at læse webshoppens betingelser, inden du ender med at trykke betal på sidste skridt i betalingsdelen.

Det er vigtigt, at du sørger for at læse betingelserne grundigt igennem, så du ikke er i tvivl om noget vedr. hverken betaling, levering, returnering eller noget helt fjerde. Som udgangspunkt skal du dog være opmærksom på, at du generelt er godt beskyttet, når du handler på nettet, eftersom du f.eks. altid har 14 dages returret på langt de fleste varer inden for EU, men der findes – desværre – webbutikker, der ikke overholder det, hvorfor du skal sørge for at undgå dem. Oftest er det også i betingelserne, du kan ende med at finde mere information om levering som f.eks. leveringstid og leveringsmetode.

Endvidere, så er der – desværre også mange danskere, der ender med at falde i abonnementsfælder, fordi de ikke læser betingelserne igennem, inden de vælger at handle hos en bestemt webshop. Der findes selvfølgelig også mange danske webbutikker, der er mere ligefremme i forhold til det faktum, at der er tale om et abonnement. Det er desværre ikke alle webshops, der reklamerer med dette på f.eks. alle undersider på deres webside, men det er selvfølgelig også noget, der er pligt til at informere om i betingelserne, hvorfor du altid kan finde information om det i betingelserne på webshoppen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here