Ab wheel Test – Træn din core med evil wheel

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Et ab wheel eller også kendt som et mavehjul er et uundværligt træningsredskab for dig, som ønsker flotte og markerede mavemuskler. I dag kan man benytte sig af mange forskellige træningsredskaber, når man vil træne mavemuskulaturen, men der er ingen tvivl om, at mavehjulet er et af de bedste redskaber til mavetræningen.

Mange mænd drømmer om den perfekte sixpack, mens kvinderne i højere grad drømmer om en flad og markeret mave. Hvad enten du er mand eller kvinde, kan du få glæde af et ab wheel, da redskabet er nemt at bruge, og udbyttet er stort.

Du kan i princippet godt træne dig til en sixpack uden at bruge træningsredskaber, men hvorfor ikke gøre træningen lidt mere spændende med et redskab som et ab wheel? På sigt bliver det ensformigt og kedeligt at lave mavebøjninger, hvorfor det er heldigt, at der er opfundet mavehjulet og andre redskaber.

Testvindende ab wheels til private

I denne guide kan du læse om en håndfuld testvindende ab wheels, som er tilegnet private. Du vil i de kommende afsnit lære nogle af de mest populære ab wheels at kende, så du forhåbentligt nemmere kan træffe en beslutning, når det bliver tid til det. Alle de fremhævede produkter kan købes på danske webshops, hvorfor du ikke er nødsaget til at besøge udenlandske webshops for at få fat i de bedste træningsredskaber.

Evil Wheel ab wheel

Test af Evil Wheel ab wheel
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Nettofitness 249,00 249,00 Læs mere

Evil Wheel er tilegnet den øvede fitnessudøver, som foretrækker at købe de bedste træningsredskaber, selvom det betyder, at prisen er en smule højere. Du finder her testens bedste ab wheel, som byder på adskillige fordele.

Innovativt og slidstærkt ab wheel til den øvede bruger

Den opmærksomme læser har allerede opdaget, at dette ab wheel ikke ligner de traditionelle ab wheels. Der er nemlig tale om et såkaldt power wheel, hvor du kan spænde både hænder og fødder fast – dog ikke på samme tid. Evil Wheel gør det muligt at træne mavemusklerne via benbevægelser, hvilket især gavner den nederste del af mavemuskulaturen.

Evil Wheel bliver brugt i professionelle sammenhænge, men den er altså også henvendt til private. Er du nybegynder, bør du købe et af de andre ab wheels fra testen, da dette produkt er tilegnet erfarne og øvede. Det slidstærke ab wheel er forsynet med ekstra stærke hjul med gummibelægning samt kvalitetshåndtag. For få hundrede kroner kan du få leveret dette ab wheel, så hvad venter du på?

De vigtigste specifikationer

  • Farve(r): Sort og rød
  • Niveau: Øvede

Everlast Duo ab wheel

Test af Everlast Duo ab wheel
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Nettofitness 119,00 119,00 Læs mere

Everlast Duo er udviklet til både erfarne og mindre erfarne fitnessudøvere. Med andre ord kan alle drage nytte af dette ab wheel, som er perfekt på stort set alle punkter. Det er i hvert fald det perfekte ab wheel for dig, som leder efter et billigt kvalitetsprodukt.

Gummibelagt og billigt ab wheel med ergonomiske håndtag

Everlast Duo er et relativt billigt ab wheel, som gør sig positivt bemærket på mange parametre. Det gummibelagte ab wheel er forsynet med dobbelthjul og ergonomiske greb, hvilket har sikret den perfekte brugeroplevelse. De skridsikre hjul har en god fast kontakt til gulvet, hvorfor du kan forvente at gå en sikker og behagelig træning i møde.

Kvalitetsmæssigt er det hverken det dårligste eller det bedste ab wheel på markedet, men der er ikke noget at sige til prisen, når man tager den høje kvalitet i betragtning. Det lette redskab er nemt at rengøre og vedligeholde, ligesom det er praktisk at opbevare. Forhandleren oplyser, at mavehjulet vejer 0,5 kg.

De vigtigste specifikationer

  • Farve(r): Sort og grå
  • Niveau: Nybegyndere og øvede

FitWood Kjerag ab wheel

Test af FitWood Kjerag ab wheel
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Apuls 749,00 749,00 Læs mere

FitWood Kjerag er et ab wheel i sin helt egen liga. Det koster 4-6 gange så meget som det gennemsnitlige ab wheel, hvorfor vi har glædet os til at afsløre, om det reelt er pengene værd. Er du til luksus, så skal du læse om dit ideelle mavehjul her.

Eksklusivt og langtidsholdbart ab wheel med mange detaljer

FitWood Kjerag er uden sammenligning testens mest eksklusive og detaljerige ab wheel. Produktet er ikke blot designet til at matche dine træningsbehov, men også til at supplere din indretning. Der er nemlig tale om et yderst eksklusivt og veludviklet ab wheel, som byder på et design, som sjældent er set smukkere. Designet er så gennemført, at det ville være en skam at gemme redskabet væk. Lad i stedet redskabet ligge fremme, så det virkelig kommer til sin ret.

FitWood Kjerag er et finskproduceret ab wheel, som er fremstillet af massivt rustfrit stål og robust birketræ. Du kan være sikker på, at det ikke efterlader mærker på gulvet, da kanten er dækket af finsk polyurethan. Mavehjulet er intet mindre end fantastisk, men prisen er også derefter. Du bør derfor overveje, om du er villig til at ofre så mange penge.

De vigtigste specifikationer

  • Farve(r): Sølv og hvid
  • Niveau: Nybegyndere og øvede

Abilica ab wheel

Test af Abilica ab wheel
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Abilica 169,00 169,00 Læs mere

Abilica er et af de brands, som stort set altid bliver fremhævet, når emnet er træningsudstyr. Producenten står nemlig bag adskillige lækre træningsredskaber, heriblandt dette pragtfulde ab wheel tilhørende den lave prisklasse.

Prisvenligt ab wheel inkl. praktisk måtte

Abilica har i årevis forhandlet træningsredskaber til faste lave priser, og dette ab wheel er heldigvis ingen undtagelse. Der findes mange billige ab wheels, men det er de færreste produkter, som er lige så robuste og brugervenlige som dette. Du er sikret et godt greb takket være de ergonomiske håndtag, som er forsynet med praktisk belægning.

Døjer du ofte med knæsmerter, når du træner, vil du ånde lettet op, når du får at vide, at der medfølger en praktisk måtte ved køb af dette ab wheel. Der er godt nok kun tale om en mindre måtte til knæene, men måtten er ikke desto mindre ganske formålstjenlig. Vi kan varmt anbefale at vælge denne pakkeløsning, hvor man får både ab wheel og træningsmåtte til en skarp pris.

De vigtigste specifikationer

  • Farve(r): Sort og grå
  • Niveau: Nybegyndere

Hvilket ab wheel skal jeg vælge?

Er du villig til at tage en chance, så kan du blot lukke øjnene og pege på et vilkårligt ab wheel, men er det virkelig den bedste metode? Nej, du har meget større chance for at finde det perfekte ab wheel, hvis du bruger tid på at gennemsøge markedet.

Det er gudskelov ikke nødvendigt at tage højde for en masse avancerede funktioner og detaljer, når man skal vælge et ab wheel til hjemmet. Redskabet er nemlig meget simpelt sammenlignet med andre redskaber til hjemmetræning. For en god ordens skyld vil vi alligevel kort gennemgå, hvad du skal være opmærksom på.

Det klassiske ab wheel består af et dobbelthjul og et håndtag på hver side, hvorfor det netop er håndtagene og hjulet, der skal være i fokus. Læs mere om de to parametre herunder:

Håndtag

Det ideelle ab wheel er udstyret med ergonomiske håndtag, så du er sikret et godt og sikkert greb. Problemet ved at købe et billigt ab wheel er, at der ofte er blevet gået på kompromis med kvaliteten på håndtagene.

Er du tilbøjelig til at få svedige håndflader, når du træner, er det ekstra vigtigt, at du efterser håndtagene før køb. Du kan desuden gøre dig selv en tjeneste og købe et par træningshandsker, da handsker kan sikre et endnu bedre greb og dermed en mere vellykket træning.

Hjul

Dernæst bør du koncentrere dig om selve hjulet, da der er bemærkelsesværdig stor forskel på, hvor robust hjulet er fra ab wheel til ab wheel. Det kan ingenlunde anbefales at købe et ab wheel, hvis man indser, at hjulet ikke er tilstrækkeligt robust.

Hjulet på et ab wheel er typisk fremstillet af plastik, men der findes også hjul, som er fremstillet af træ. Som udgangspunkt vil træhjulet være mere robust og holdbart end plasthjulet.

Pris

Det er ikke svært at finde et robust ab wheel med en forventet levetid på flere år, men de bedste ab wheels kan være dyre. Selvom du vægter kvalitet højere end pris, er der højst sandsynligt grænser for, hvor meget du vil ofre for et ab wheel.

Testens bedste ab wheels koster fra 150 og op til 850 kr. Sammenligner du to forskellige ab wheels, vil du formentligt erfare, at det dyreste ab wheel er bedre end det billige, men sammenhængen mellem pris og kvalitet er ikke altid så logisk.

I testen har vi prøvet kræfter med mange ab wheels, som ikke præsterer på et acceptabelt niveau. Det er overvejende produkter i den helt lave prisklasse, som ikke lever op til vores kvalitetskrav. Derfor råder vi dig til at tænke dig godt om, før du køber et ab wheel, som koster under hundrede kroner.

Hvad træner jeg med et ab wheel?

Vi antager, at du ønsker at købe et ab wheel grundet dit ønske om at få en flottere mave. Selvom du primært har fokus på dine mavemuskler, skal du være bekendt med, at du også kan træne andre muskelgrupper med et ab wheel.

Tro det eller ej, men du træner faktisk både bagdel, skuldre, arme og ryg, når du ligger på gulvet og ruller med dit ab wheel. Der er ikke tale om decideret all-round træning, men du kommer som bekendt til at træne flere muskelgrupper. Træning med ab wheel kan være slidende for skuldrene, hvorfor du skal være forsigtig, hvis du har en mere eller mindre alvorlig skulderskade.

Sådan får du flotte(re) mavemuskler

Vejen til flotte(re) mavemuskler kan være lang, men er du villig til at give den en skalle med træning og sund kost, vil du hurtigt komme til at se og mærke fremskridt. Der er helt naturligt nogle mennesker, som har sværere ved at få sixpack end andre, da der er mange individuelle faktorer, der skal tages i betragtning.

Træn ofte (men ikke hver dag)

Du får ikke en flottere mave, hvis du ikke giver den gas i dit hjemmefitness, så find dit fitnesstøj frem fra skabet og sæt gang i dagens mavetræning. Træner du dine mavemuskler 3-5 gange om ugen á 15-20 min. pr. gang, vil du med sikkerhed opleve, at dine mavemuskler begynder at titte frem.

Reducér din fedtprocent

Træner du din mave flere gange om ugen uden at opleve resultater, kan det skyldes, at din fedtprocent er (for) høj. Jo lavere fedtprocent, desto mere synlige vil dine mavemuskler blive. Du reducerer din fedtprocent ved at spise sundt. I den anledning skal du holde dit indtag af alkohol, slik og fastfood nede på et minimum. Den optimale fedtprocent ligger på 8-12 procent.

Inspiration: Få det optimale ud af dit ab wheel

Det er ikke raketvidenskab at træne med et ab wheel, men hvis du skal have det optimale ud af træningen, bør du lade dig inspirere af vores tips og tricks. Herunder får du nogle tips vedr. brug af ab wheel i hjemmet:

Sørg for at der er god træningsplads

Det er ingen større fornøjelse at træne derhjemme, hvis der ikke er plads nok. Skal du have mulighed for at udføre de forskellige øvelser korrekt, vil det være en stor fordel, hvis der er god plads omkring dig – i siderne såvel som bagved og foran. Er du meget ambitiøs med din træning, kan du overveje at få lavet en tilbygning, så du kan få plads til et lille træningsrum.

Brug en træningsmåtte

Hvad enten du har dårlige knæ eller ej, bør du købe en træningsmåtte, så du kan passe godt på dine knæ. En træningsmåtte vil især være nyttig for dig, som udfører maveøvelser siddende / på knæ. Bruger du ikke en blød og ergonomisk måtte, risikerer du at få blå mærker og ubehagelige knæsmerter. Før du køber en træningsmåtte, bør du undersøge, om den evt. medfølger.

Husk vejrtrækningen

Når du træner med et ab wheel, får du helt automatisk pulsen op og begynder at svede. Det påvirker naturligvis din vejrtrækning, da du typisk vil begynde at trække vejret hurtigere end normalt. Forskning har vist, at du kan forbedre din præstation med op til 4,5 procent* blot ved at have fokus på din vejrtrækning. Din vejrtrækning skal optimalt set være rolig og kontrolleret. Kunsten er at skabe og sidenhen bevare en stabil vejrtrækningsrytme, så du nemmere kan gennemføre din træning uden at opleve åndenød e.l.

Kilder

Føler du dig topmotiveret? I så fald skal du købe et ab wheel med det samme, så du snart kan kickstarte din mavetræning.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here