Affugter Test – De bedste affugtere på markedet

0

I denne guide vil vi først og fremmest præsentere dig for, hvilken affugter der har været bedst i vores test. Vi havde på forhånd udvalgt 6 affugtere, som har medvirket i vores nye test. Vi har primært fokuseret på populære mærkevarer som Wood’s og Electrolux, da vi har prioriteret kvaliteten højest. Affugtere er et produkt, som den almindelige dansker ikke har det store kendskabt til. Det kan derfor være svært at gennemskue markedet, hvilket er grunden til, at vi har lavet denne test af affugtere. Slutteligt vil vi naturligvis bidrage med vores ekspertise indenfor affugtere og give dig nogle relevante tips.

Woods ED50F

Test af Woods ED50F
Forhandler Pris Information
Skousen 4.449,00 DKK Se produkt
Whiteaway 4.449,00 DKK Se produkt
Wupti 4.599,00 DKK Se produkt
COOP 4.699,00 DKK Se produkt

Woods ED50F var den affugter, der klarede sig bedst i vores test. Efter vi foretog vores test fandt vi ud af, at det er den mest energieffektive affugter, der er testet. Denne model er designet således, at den både kan give mere varme end den forbruger samt affugte store områder. Har du f.eks. et fugtproblem i kælderen, vil du hurtigt kunne komme det til livs med denne affugter. Det er en praktisk affugter med hjul, som du hurtigt og nemt kan transportere fra kælderen til vaskerummet.

Maskinen har affugtningskapacitet ned til 10+ grader. Den flade overside kan du med fordel bruge til opbevaring af vasketøjskurven.

Når du køber Woods ED50F, får du også leveret et anti-mug filter. Det praktiske ved dette filter er, at det kan opfange svampesporer, støv og øvrige partikler. Den beskytter desuden affugteren for støv, hvilket er med til at bevare holdbarheden.

Affugter med 6 års garanti

Vi har vurderet, at 5695 kr. er en rigtig god pris for en affugter med hele 6 års garanti. For at få 6 års garanti skal du blot registrere din affugter og sørge for at skifte filteret en gang om året. Såfremt du vælger ikke at gøre brug af den udvidede garantiperiode, har du naturligvis stadigvæk 2 års garanti.

De vigtigste specifikationer

  • Arbejdsområde (max.): 230 kvadratmeter
  • Arbejdstemperatur: 10-35 grader
  • Tankvolumen: 10,4 liter
  • Støjniveau: 38-58 dB
  • Mål: 52,7 x 40,6 x 34,3 cm. (højde x bredde x dybde)

Woods DS15F

Test af Woods DS15F
Forhandler Pris Information
COOP 3.074,00 DKK Se produkt
Whiteaway 3.075,00 DKK Se produkt
Skousen 3.190,00 DKK Se produkt
Wupti 3.190,00 DKK Se produkt

Designmæssigt kan det være meget svært at kende forskel på denne affugter og vores testvinder. De er fra samme producent, men der er stor forskel på både pris og kvalitet. Denne Woods affugter er mindre robust og kan “kun” klare et arbejdsområde på 100 kvadratmeter.

Maskinen har en glimrende affugtningskapacitet ned til +5 grader. I forhold til installation og brugervenlighed kan man ikke ønske sig en meget bedre affugter. Du bør placere affugteren centralt i rummet for at opnå den optimale luftcirkulation. En maskine som denne vil være mest praktisk til mindre kælderrum og garager.


Vigtig viden om affugtere

Både før og efter købet af en affugter er det relevant at have en vis viden om brugen af affugtere. Hvad er en affugter, hvad bruges den til, og hvordan bruger man den bedst mulig vis? Få svaret på disse spørgsmål og mange flere nedenfor:

Hvordan fungerer en affugter?

Idéen med affugtere er at sænke luftfugtigheden i et rum – f.eks. i en kælder eller et vaskelokale. Det overordnede formål ved det er at forebygge fugtskader, som kan opstå ved høj luftfugtighed. Du kan desuden bruge en affugter til at tørre bl.a. tæpper, møbler, vægge og gulve.

Hvor skal jeg placere den?

Mange ejere af en affugter er i tvivl om, hvor det er mest hensigtsmæssigt at placere maskinen. Man bør placere affugteren i et lukket rum, hvor der hverken er åbne døre eller vinduer. Dernæst handler det om at finde en placering, hvor luften kan cirkulere frit rundt. Du skal desuden være opmærksom på, hvor koldt der er i rummet, da ikke alle affugtere kan lave de lave temperaturer.

Kan jeg bruge en affugter i mit soveværelse?

Ja, man kan godt bruge en affugter i soveværelset. Dog anbefaler vi, at man kun lader affugteren køre, når man ikke befinder sig i rummet. Producenterne råder typisk forbrugerne til ikke at lade maskinen køre, mens de sover i rummet.

Det kan du med denne affugter:

  • Fjerne dårlig lugt og overflødig fugt
  • Skimmel beskyttelse og automatisk afrimning
  • Betydelig varmepumpeeffekt (mere energi ud end ind)
  • Effektiv luftrensning

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here