Alsace vin Test – De bedste flasker vin fra Alsace

0

Alsace er en region, der ligger på grænsen mellem Frankrig og Tyskland. Historisk set har området både tilhørt Tyskland og Frankrig under navnet Elsass Alsace. Den dag i dag er der dog tale om et fransk område, men de to rødder kan naturligvis forklare, hvorfor vinene fra Alsace stilmæssigt minder om en række af dem, der kan findes i Tyskland. Alsace er dog fortsat kendt for at producere unikke vine på en lang række forskellige typer af druesorter fra området.

Det er dog primært hvidvin, der produceres i Alsace, da op mod 90% af den samlede produktion er hvidvin. Der findes flere end 2.000 vinbønder rundt omkring i Alsace, men hovedparten af flaskerne kommer dog fra færre end 200 producenter. Langt de fleste producenter kan desuden fortsat bryste sig af, at være familieejede. De producerer ofte en bred vifte af vine, da de helt store vinhuse kan byde på en portefølje, der lyder på op mod mellem 20 og 30 vine.

Hvert år produceres der rigtig meget vin i Alsace, hvilket er ensbetydende med, at du også har mulighed for at vælge blandt et stort udvalg. Det kan være vanskeligt, hvis du ikke har den rette viden om området. I denne Alsace Vin Test bliver du præsenteret for en række forskellige vine fra det velkendte område. Det betyder, at du – med garanti – også vil kunne finde frem til én eller flere vine, der harmonerer med dine krav og som samtidig byder på en høj kvalitet.

Cuvée des Collines – Vins Sipp Mack, Alsace, Frankrig