Amarone vin Test – De 3 bedste flasker Amarone

0

Sammen med hhv. Barolo og Brunello er Amarone én af de mest kendte rødvine fra Italien. Amarone-vine bliver lavet med udgangspunkt i en helt særlig produktionsmetode, der kaldes for appissamento. Det er en metode, der bygger på, at man tørrer de høstede druer på bambusmåtter, træplader eller derimod på plastikbakker – det er forskelligt hvor længe denne proces strækker sig over, men det er oftest i to til tre måneder op til selve presningen af druerne.

Det er den unikke fremgangsmetode, der er med til at give en kraftigere og en lidt mere sødmefyldt rødvin, der oftest også har en relativt høj alkoholprocent. Der bør ikke herske nogen tvivl om, at Amarone er noget, der efterhånden er blevet velkendt og anerkendt her i Danmark, hvorfor der også importeres meget af denne type af vin – det har dog betydet, at kvaliteten kan være meget varierende, når du skal købe forskellige Amarone-vine på det danske marked.

I og med, at der er relativt store produktionsomkostninger forbundet med den besværlige produktionsproces, så er det vigtigt at huske på, at det kan være vanskeligt at finde en god Amarone til under 125 kr. Hvis du er på udkig efter vine fra den anerkendte region i Italien, så er du – uden tvivl – kommet til det rette sted, da du i denne Amarone Vin Test bliver præsenteret for en række forskellige vine, der naturligvis kan bryste sig af en høj kvalitet og en god smag.

Amarone della Valpolicella – Murari, Veneto, Italien