Test-oversigt – De bedste autostole ifølge anmeldelser og eksperter

Artiklen er en annonce, da den er sponsoreret af vores partnere.

0

Vi er stolte af at kunne præsentere vores læsere for denne spritnye autostol test. Når det gælder autostole, bør man ikke gå på kompromis med noget, da det handler om dit barns sikkerhed. Skulle man være uheldig en dag, så fortryder man helt sikkert, at man valgte økonomi fremfor sikkerhed.Tanken med vores test er at finde den bedste- og mest sikre autostol til den bedste pris. Vi guider dig omkring, hvad du skal være opmærksom på ved køb af en autostol, hvilken autostol der er bedst i test, og hvor du kan købe autostole til de bedste priser. Nedenfor kan du se resultatet af vores autostol test anno 2017.

Römer Evolva 1-2-3 autostol

Römer Evolva 1-2-3 autostol
Forhandler Pris Information
Wupti 1249 kr. Se produkt

Det er en nyudviklet stol, som tager hensyn til barnets behov. Designet er ergonomisk, hvilket betyder, at stolen vil vokse i takt med barnet. Vi er meget imponeret af, at man kan producere en autostol, som man rent principielt kan bruge fra barnet er 9 måneder helt op til 12 år, hvilket vi kommer mere ind på nedenfor.

Det er igen en 5-punkt-sele, som er meget nem at justere. Autostolen har mange muligheder, da det er muligt at skifte mellem forskellige positioner. Overtrækket er polstret og ganske blødt, samtidig med at det kan tages af og vaskes ved behov. Denne autostol er 1 kg. lettere end vores testvinder, og det gør den generelt nem at flytte ud og ind af biler. Sidestykkerne er både dybe og bløde på samme tidspunkt, hvilket er gavnligt i forhold til sikkerheden. Hovedstøtten kan justeres i højden, hvilket gør stolen essentiel til både små- og mellemstore børn, som gav mange pluspoint i denne autostol test. Der er benyttet et system der hedder “Click & Safe”, hvor der kommer en genkendelig lyd, når selen er fastspændt somd en skal. Der er også en række breddeindstillinger, som igen kan tilpasses barnets størrelse. Selve seleføringen har 3 punkter, hvor selen går over hofte og skuldre. Af disse grunde fortjener denne stol uden tvivl at blive nævnt i vores autostol test.

Som en lille fin detalje er denne Römer autostol udstyret med en kopholder og en lille bakke til mad og slik.

De vigtigste specifikationer:

 • Vægtklasse: 9-36 kg. (9 måneder til 12 år)
 • Stolens vægt: 8 kg.
 • Farve: Sort
 • Mulighed for vask af betræk: Ja

Welldon selepude med ryg

Welldon selepude med ryg
Forhandler Pris Information
Wupti 749 kr. Se produkt

I den lidt billigere afdeling har vi en autostol fra Welldon, som også er et udemærket mærke indenfor autostole og har vundet en placering i vores nye autostol test. Stolen er ikke lige så gode som vores forrige stol på 2. pladsen, men den har alligevel fortjent 5 stjerner. Grunden til at vi har valgt at give den 5 ud af 6 stjerner i vores test af autostole skyldes, at det er en rigtig god autostol til prisen. Ønsker man at købe en billig autostol, som både tager højde for både komfort og sikkerhed, så kunne dette produkt være et fint valg. Stolen er sikkerhedsgodkendt med mærket ECE 44-04. Sammenligner man dette produkt med de øvrige vi har nævnt i artiklen, kan man godt se, at den har færre detaljer og funktioner. Der er nemlig tale om en selepude, hvor både højden og bredden er justerbar. Både ryg- og hovedstøtte samt siderne kan justeres, så stolen er mest behagelig og ikke mindst sikker at sidde i. Noget vi har lagt stor vægt på i vores autostol test handler om montering, hvor denne stol gør det rigtig godt. Benytter man sig af den danske manuel der medfølger, tager det ganske tid at montere den i bilen.

Vores vurdering er at sikkerheden er i top ved denne autostol, hvor barnet sidder stabilt. Komforten er dog ikke lige så god som den, man kan opleve ved Römer autostole. Dog har stolen memoryskum, som er ganske behageligt. Skal man ud på lange køreture til udlandet, så anbefaler vi at man investerer i en lidt dyrere autostol. Denne autostol vejer blot 5,1 kg., hvilket er en fordel, hvis man skal flytte den fra en bil til en anden. Materialet er åndbart. Stolen er desuden udstyret med en holder til selen, så den sidder som den skal over barnets skulder. Af andre detaljer kan der nævnes aftageligt ryglæn og valg af forskellige positioner. Det var en af de billigste autostole vi kiggede på i vores autostol test, men vi synes alligevel at kvaliteten er rigtig god.

De vigtigste specifikationer:

 • Vægtklasse: 15-36 kg. (4- til 12 år)
 • Stolens vægt: 5 kg.
 • Farve: Sort
 • Mulighed for vask af betræk: Ja

Römer Eclipse autostol

Römer Eclipse autostol
Forhandler Pris Information
Wupti 1099 kr. Se produkt

Römer Eclipse er en autostol, som enhver forælder vil blive begejstret for, da autostolen byder på mange højdepunkter. Den kompakte autostol er den perfekte løsning, når der er begrænset plads til rådighed. Det er muligt at finde plads til autostolen i både større og mindre biler.

Budgetvenlig og let autostol med praktisk betræk og mange siddeindstillinger

Römer Eclipse skal ikke undervurderes, selvom prisen er lav, da autostolen er bedre end de fleste andre autostole i samme prisklasse. Den fremadrettede autostol kan nemt og hurtigt indstilles, så dit barn opnår den mest komfortable siddestilling.

Enkel montering med 3-punkts sele eller 2-punkts hoftesele er en realitet med denne autostol, som er nem at betjene. Autostolen er tilmed simpel at transportere, fordi den er let og kompakt. Modellen er desuden godkendt til fly, så du kan sagtens tage autostolen med på flyrejsen. Selve betrækket er aftageligt, så det kan nemt tages af og vaskes ved behov. Det er generelt en sikker og komfortabel autostol.

De vigtigste specifikationer:

 • Vægtklasse: 9-18 kg. (fra 9 måneder og op til 4 år)
 • Stolens vægt: 7 kg.
 • Køreretning: Forudvendt

Eichhorn Plus SP autostol

Eichhorn Plus SP autostol
Forhandler Pris Information
Wupti 1099 kr. Se produkt

Eichhorn er kendt for at producere mange forskellige produkter til børn i en bred aldersgruppe. Producentens mange kollektioner omfatter bl.a. barnevogne, klapvogne og ikke mindst autostole til den kræsne forbruger.

Gennemtestet autostol med sidebeskyttelse og glimrende siddekomfort

Eichhorn Plus SP er testet og godkendt i henhold til alle gældende standarder, så du går ikke på kompromis med sikkerheden, hvis du køber denne autostol. Alle producentens autostole inklusiv denne model har desuden sidebeskyttelse, som beskytter i tilfælde af sidekollision.

Denne autostol byder på glimrende siddekomfort, så dit barn kan sidde trygt og godt i forbindelse med både korte og lange køreture. Autostolen kan bruges både bagudvendt og forudvendt, hvilket er meget praktisk. Der medfølger desuden et sovebeslag, som giver barnet ekstra støtte. Montering foregår med 5-punkts sele.

De vigtigste specifikationer:

 • Vægtklasse: 0-18 kg. (fra 0 måneder og op til 4 år)
 • Stolens vægt: Ukendt
 • Køreretning: Bagudvendt og forudvendt

Römer Discovery SL autostol

Römer Discovery SL autostol
Forhandler Pris Information
Wupti 899 kr. Se produkt

Römer Discovery SL er modelnavnet på denne røde autostol, som foruden et flot design også byder på mange andre bemærkelsesværdige fordele. Autostolen kan også købes i andre farver, hvis rød ikke er din yndlingsfarve.

Sikker autostol med ISOFIX og 3-punkts sele

Römer er muligvis den mest populære producent af autostole i øjeblikket, hvilket hænger sammen med producentens målrettede fokus på at designe og udvikle de bedste autostole. Du har her mulighed for at købe en autostol, som både er moderne, praktisk og sikker.

Autostolen kan enten monteres med ISOFOX eller 3-punkts sele – afhængig af hvad du foretrækker. Intuitiv seleføring og revolutionerende pudeteknologi til sidekollision er også nogle af de fordele, som skal fremhæves. Autostolen kan bruges af større børn – helt op til tolvårsalderen.

De vigtigste specifikationer:

 • Vægtklasse: 15-36 kg. (fra 4 år og op til 12 år)
 • Stolens vægt: 4,3 kg.
 • Køreretning: Forudvendt

Recaro Young Sport Hero autostol

Recaro Young Sport Hero autostol
Forhandler Pris Information
Wupti 1649 kr. Se produkt

Recaro Young Sport Hero er et modelnavn, som du skal skrive dig bag øret, hvis du går målrettet efter at finde den bedste autostol til prisen. Du får i hvert fald et godt bud på den perfekte autostol her.

Sporty autostol med overlegent sikkerhedssystem og 5-punkts sele

Recaro Young Sport Hero er en sporty autostol, som lever op til selv de strengeste sikkerhedskrav. Det sporty look vil falde i god jord hos de fleste forbrugere, men der er også mange andre nævneværdige fordele.

Autostolen byder på Hero Safety System, som er et overlegent sikkerhedssystem, hvor alt er tænkt ned i detaljer. Skulderpolstring, ekstra polstring på udsatte områder og lateral energiabsorbering er noget af det, som skal nævnes vedrørende sikkerheden. Autostolen fortjener også at blive rost for den glimrende siddeergonomi og den integrerede 5-punkts sele.

De vigtigste specifikationer:

 • Vægtklasse: 9-36 kg. (fra 9 måneder og op til 12 år)
 • Stolens vægt: Ukendt
 • Køreretning: Forudvendt

Recaro Monza Nova 2 autostol

Recaro Monza Nova 2 autostol
Forhandler Pris Information
Wupti 1995 kr. Se produkt

Recaro Monza Nova 2 er en af de mest detaljerige og komfortable autostole på det danske marked, hvilket i sig selv er meget imponerende. Du kan blive meget klogere på autostolen ved at læse med nedenfor.

Fleksibel autostol med indbyggede højtalere og god åndbarhed

Denne moderne autostol i farverne rød og sort er blevet et hit blandt danske børnefamilier, som har fået øjnene op for autostolens høje funktionalitet. Ethvert barn vil sidde godt i denne autostol, som er både let, åndbar, blød og komfortabel. Hovedstøtten kan indstilles i 11 positioner, hvilket sikrer glimrende fleksibilitet.

Autostolen kommer også med indbyggede højtalere, som du nemt og hurtigt kan tilslutte din enhed med et jack-stik. Der er desuden en lille lomme til opbevaring af smartphone. Seatfix-låsearmene gør det nemt at fastgøre sædet vha. ISOFIX.

De vigtigste specifikationer:

 • Vægtklasse: 15-36 kg. (fra 3 år og op til 12 år)
 • Stolens vægt: Ukendt
 • Køreretning: Forudvendt

Autostol test – Sådan vælger du den rette

Det kan hurtigt blive en stor udfordring at finde den rette autostol, hvis man ikke klar over, hvad man skal være opmærksom på. Derfor har vi udarbejdet en guide til dig, der skal ud og kigge på autostole:

Montering (sværhedsgrad)

Det er et væsentlig forhold, om en autostol er nem at montere eller ej. Er du ikke så teknisk anlagt, vil det være en stor fordel at gå efter en autostol, der er simpel at montere. Det afhænger også af, om du vil have autostolen siddende permanent i bilen, eller om du vil afmontere- og montere stolen igen for hver køretur. Man har et valg mellem henholdsvis ISOFIX (permanent) eller selemontering, som man kan vælge mellem efter behov. Kigger man udelukkende på sikkerheden, så vil det være anbefalesværdigt at vælge en autostol med ISOFOX. Grunden til det er, at de generelt sidder bedre fast i bilen. Såfremt du køber autostolen i en fysisk butik, vil det være oftest være muligt at blive guidet af personalet eller endda få en ansat til at montere stolen i netop din bil. Service er også en vigtig faktor, som vi dog ikke har valgt at tage med i vores autostol test.

Komfort

Uanset om man kører korte og mange eller få og lange ture, så er komforten noget af det absolut vigtigste. For at dit barn skal sidde så behageligt som muligt under køreturen, bør du kigge efter en autostol med gode armlæn og støttepuder. For at købe den bedste autostol i forhold til komfort, bør du tage dit barn med ud og prøve autostole. I denne autostol test har vi lagt stor vægt på komfort, som er noget af det absolut vigtigste sammen med sikkerhed.

Godkendelse

Vores generelle anbefaling er, at man aldrig køber en autostol, der ikke er sikkerhedsgodkendt. Godkendelsen hedder henholdsvis ECE 44-03 og ECE 44-04, som er lovpligtigt for danske virksomheder med salg af autostole. Du kan derfor forvente, at de autostoler du kan købe i Danmark er sikkerhedsgodkendt. Ønsker du af den ene eller den anden grund at købe en autostol i udlandet, så kig godt efter ECE 44-03 eller 44-04. I denne autostol test har vi udelukkende omtalt produkter, som er sikkerhedsgodkendte i forhold til dansk lovgivning.

Kan stolen rengøres?

Det er også en god idé at kigge på rengøringsdelen, inden man beslutter sig for, hvilken autostol man skal købe. Der kan ske nogen uheld en gang i mellem, som gør at man ønsker at rengøre stolen. Ved Römer autostole er det ofte muligt at tage selve betrækket af og putte det i vaskemaskinen eller vaske det i hånden. Det kan svært at vide noget om rengøringsdelen inden køb, men det kan hjælpe at spørge butikkens ansatte eller læse beskrivelsen af produktet grundigt. Såfremt betrækket kan maskinvaskes har man en stor fordel i forhold til rengøring. Rengøring er også noget vi har taget hensyn til i vores autostol test.

Autostole – Regler

Når man har anskaffet sig en autostol, er det vigtigt, at man sætter sig ind i de forskellige regler, der findes på det område. Nedenfor har jeg kort ridset op, hvilke lovgivninger (og øvrige tips), du skal være opmærksom på:

 • Såfremt barnet er under 15 år, er det dig som forældre, der har ansvaret for at barnet er fastspændt korrekt.
 • Autostolen skal være sikkerhedsgodkendt med et af disse mærker: ECE 44-03 eller ECE 44-04.
 • Som udgangspunkt bør du placere dit barn på bagsædet i en autostol. Ulempen ved forsædet er, at det er farligt for barnet i tilfælde af, at airbag’en udløses ved trafikulykke. Det er desuden ulovligt at placere en autostol på forsædet.
 • Fra 0 til 4 år anbefales en bagudvendt autostol, som er den etentielle stol til babyer.
 • Fra 4 år og opefter vil det være mest praktisk med en selepude fra f.eks. Welldon, som blev nr. 3 i vores autostol test.
 • Det er muligt at få dispensation ved kørsel med børn under 3 år ved korte køreture, hvor man ikke har en autostol tilgængelig.
 • Såfremt dit barn ikke er korrekt fastspændt risikerer du at få en bøde eller i værste fald et klip i kørekortet.
 • For børn under 135 cm. er det lovpligtigt enten at anvende en selepude eller en autostol.

Læs meget mere om reglerne her: http://www.fdm.dk/biler/biludstyr/autostole/autostol-regler-lovgivning

Er du enig med vores betragtninger i vores autostol test, eller vil du hellere anbefale en anden autostol? Giv din mening til kende i kommentarfeltet nedenfor:

Info om testen: Ingen af stolene i testen er testet i en ulykkesituation. I stedet bør du besøge FDM.dk, som har testet en masse autostole i den slags situationer. Vi har udelukkende taget udgangspunkt i vores egen vurdering af stollene udfra de forskellige specifikationer.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here