Autostol test 2016

1
Autostol test

Vi er stolte af at kunne præsentere vores læsere for denne spritnye autostol test. Når det gælder autostole, bør man ikke gå på kompromis med noget, da det handler om dit barns sikkerhed. Skulle man være uheldig en dag, så fortryder man helt sikkert, at man valgte økonomi fremfor sikkerhed.Tanken med vores test er at finde den bedste- og mest sikre autostol til den bedste pris. Vi guider dig omkring, hvad du skal være opmærksom på ved køb af en autostol, hvilken autostol der er bedst i test, og hvor du kan købe autostole til de bedste priser. Nedenfor kan du se resultatet af vores autostol test anno 2016.

autostole tilbud

Autostol bedst i test

Autostol testMærke: Römer (BABY-SAFE PLUS SHR)

Bedømmelse: ★ (6 ud af 6)

Pris: 1699 kr.

bedst i test - forhandler
Wupti.com

 

 

Efter at have testet utallige autostole blev vi enige om, at denne Römer var den klare testvinder. Det første plus ved denne autostol er, at den har et praktisk 5-punktselesystem med indstilling af selelængde og sikkerhedslås. Tager man et kig på sidestykkerne på autostolen, så har de en god dybde, samtidig med at de er bløde, hvilket øger både komfort og sikkerhed. Det kan være lidt svært at se på det forholdsvis lille billede, men der er hele 3 bærehåndtag, der kan justeres med blot én hånd. Denne model har også skulderpuder, hvilket bidrager positivt til komforten. For at øge stabiliteten er stolen udstyret med støtteben, så autostolen ikke rykker sig eller vælter under kørsel. Det er generelt en stol, der byder på mange forskellige funktioner og detaljer, som vi brugte lang tid på at undersøge i vores autostol test.

Det er lykkedes Römer at udvikle et smart hvilesystem, så dit barn har mulighed for at ligge godt og sove undervejs på køreturen. Der er desuden en gyngefunktion, som også kan være praktisk i forskellige situationer. Med det nye ISOFIX system er det desuden muligt at fastspænde denne autostol direkte i bilen. I vores autostol test kiggede vi også på, hvor svær / nem stolen er at montere. Det var overraskende simpelt at montere autostolen, samtidig med at stolen har en indikator, så man kan sikre sig, at stolen er monteret efter vejledningen. Vi har meget i tvivl om dette produkt fortjente bedst i test, men vi besluttede os for at placere den på 1. pladsen i vores store autostol test.

Øvrige informatiomer:

Vægtklasse: 0-13 kg. (0-18 måneder)

Stolens vægt: 9,2 kg.

Farver: Sort, rød og grøn

Mulighed for vask af betræk: Ja

Passer autostolen til min bil? Du kan finde svaret på følgende link: http://www.fdm.dk/filer/Romer-baby-safe-plus-SHR-II-Isofix-Base-Typeliste.pdf

autostol bedst i test

 

Mærke: Römer (EVOLVA 1-2-3 PLUS)

Bedømmelse:  (5 ud af 6)

Pris: 1799 kr.

bedst i test - forhandler
Wupti.com

 

 

På 2. pladsen i vores autostol test anno 2016 har vi endnu en autostol fra Römer. Denne stol er dog henvendt til en lidt anden aldersgruppe (og vægtklasse). Det er en stol, som har vundet rigtig mange priser i årernes løb, og nu har den også fået 2. pladsen i vores autostol test. Det er en nyudviklet stol, som tager hensyn til barnets behov. Designet er ergonomisk, hvilket betyder, at stolen vil vokse i takt med barnet. Vi er meget imponeret af, at man kan producere en autostol, som man rent principielt kan bruge fra barnet er 9 måneder helt op til 12 år, hvilket vi kommer mere ind på nedenfor.

Det er igen en 5-punkt-sele, som er meget nem at justere. Autostolen har mange muligheder, da det er muligt at skifte mellem forskellige positioner. Overtrækket er polstret og ganske blødt, samtidig med at det kan tages af og vaskes ved behov. Denne autostol er 1 kg. lettere end vores testvinder, og det gør den generelt nem at flytte ud og ind af biler. Sidestykkerne er både dybe og bløde på samme tidspunkt, hvilket er gavnligt i forhold til sikkerheden. Hovedstøtten kan justeres i højden, hvilket gør stolen essentiel til både små- og mellemstore børn, som gav mange pluspoint i denne autostol test. Der er benyttet et system der hedder "Click & Safe", hvor der kommer en genkendelig lyd, når selen er fastspændt somd en skal. Der er også en række breddeindstillinger, som igen kan tilpasses barnets størrelse. Selve seleføringen har 3 punkter, hvor selen går over hofte og skuldre. Af disse grunde fortjener denne stol uden tvivl at blive nævnt i vores autostol test.

Som en lille fin detalje er denne Römer autostol udstyret med en kopholder og en lille bakke til mad og slik.

Praktiske informationer:

Vægtklasse: 9-36 kg. (9 måneder til 12 år)

Stolens vægt: 8 kg.

Farve: Sort

Mulighed for vask af betræk: Ja

test af autostoleMærke: Welldon

Bedømmelse:  (5 ud af 6)

Pris: 899 kr.

bedst i test - forhandler
Wupti.com

 

 

I den lidt billigere afdeling har vi en autostol fra Welldon, som også er et udemærket mærke indenfor autostole og har vundet en placering i vores nye autostol test. Stolen er ikke lige så gode som vores forrige stol på 2. pladsen, men den har alligevel fortjent 5 stjerner. Grunden til at vi har valgt at give den 5 ud af 6 stjerner i vores test af autostole skyldes, at det er en rigtig god autostol til prisen. Ønsker man at købe en billig autostol, som både tager højde for både komfort og sikkerhed, så kunne dette produkt være et fint valg. Stolen er sikkerhedsgodkendt med mærket ECE 44-04. Sammenligner man dette produkt med de øvrige vi har nævnt i artiklen, kan man godt se, at den har færre detaljer og funktioner. Der er nemlig tale om en selepude, hvor både højden og bredden er justerbar. Både ryg- og hovedstøtte samt siderne kan justeres, så stolen er mest behagelig og ikke mindst sikker at sidde i. Noget vi har lagt stor vægt på i vores autostol test handler om montering, hvor denne stol gør det rigtig godt. Benytter man sig af den danske manuel der medfølger, tager det ganske tid at montere den i bilen.

Vores vurdering er at sikkerheden er i top ved denne autostol, hvor barnet sidder stabilt. Komforten er dog ikke lige så god som den, man kan opleve ved Römer autostole. Dog har stolen memoryskum, som er ganske behageligt. Skal man ud på lange køreture til udlandet, så anbefaler vi at man investerer i en lidt dyrere autostol. Denne autostol vejer blot 5,1 kg., hvilket er en fordel, hvis man skal flytte den fra en bil til en anden. Materialet er åndbart. Stolen er desuden udstyret med en holder til selen, så den sidder som den skal over barnets skulder.  Af andre detaljer kan der nævnes aftageligt ryglæn og valg af forskellige positioner. Det var en af de billigste autostole vi kiggede på i vores autostol test, men vi synes alligevel at kvaliteten er rigtig god.

Praktiske informationer:

Vægtklasse: 15-36 kg. (4- til 12 år)

Stolens vægt: 5 kg.

Farve: Sort

Mulighed for vask af betræk: Ja

Autostol test - Sådan vælger du den rette

Det kan hurtigt blive en stor udfordring at finde den rette autostol, hvis man ikke klar over, hvad man skal være opmærksom på. Derfor har vi udarbejdet en guide til dig, der skal ud og kigge på autostole:

Montering (sværhedsgrad) - Det er et væsentlig forhold, om en autostol er nem at montere eller ej. Er du ikke så teknisk anlagt, vil det være en stor fordel at gå efter en autostol, der er simpel at montere. Det afhænger også af, om du vil have autostolen siddende permanent i bilen, eller om du vil afmontere- og montere stolen igen for hver køretur. Man har et valg mellem henholdsvis ISOFIX (permanent) eller selemontering, som man kan vælge mellem efter behov. Kigger man udelukkende på sikkerheden, så vil det være anbefalesværdigt at vælge en autostol med ISOFOX. Grunden til det er, at de generelt sidder bedre fast i bilen. Såfremt du køber autostolen i en fysisk butik, vil det være oftest være muligt at blive guidet af personalet eller endda få en ansat til at montere stolen i netop din bil. Service er også en vigtig faktor, som vi dog ikke har valgt at tage med i vores autostol test.

Komfort - Uanset om man kører korte og mange eller få og lange ture, så er komforten noget af det absolut vigtigste. For at dit barn skal sidde så behageligt som muligt under køreturen, bør du kigge efter en autostol med gode armlæn og støttepuder. For at købe den bedste autostol i forhold til komfort, bør du tage dit barn med ud og prøve autostole. I denne autostol test har vi lagt stor vægt på komfort, som er noget af det absolut vigtigste sammen med sikkerhed.

Godkendelse: Vores generelle anbefaling er, at man aldrig køber en autostol, der ikke er sikkerhedsgodkendt. Godkendelsen hedder henholdsvis ECE 44-03 og ECE 44-04, som er lovpligtigt for danske virksomheder med salg af autostole. Du kan derfor forvente, at de autostoler du kan købe i Danmark er sikkerhedsgodkendt. Ønsker du af den ene eller den anden grund at købe en autostol i udlandet, så kig godt efter ECE 44-03 eller 44-04. I denne autostol test har vi udelukkende omtalt produkter, som er sikkerhedsgodkendte i forhold til dansk lovgivning.

Kan stolen rengøres? Det er også en god idé at kigge på rengøringsdelen, inden man beslutter sig for, hvilken autostol man skal købe. Der kan ske nogen uheld en gang i mellem, som gør at man ønsker at rengøre stolen. Ved Römer autostole er det ofte muligt at tage selve betrækket af og putte det i vaskemaskinen eller vaske det i hånden. Det kan svært at vide noget om rengøringsdelen inden køb, men det kan hjælpe at spørge butikkens ansatte eller læse beskrivelsen af produktet grundigt. Såfremt betrækket kan maskinvaskes har man en stor fordel i forhold til rengøring. Rengøring er også noget vi har taget hensyn til i vores autostol test.

Autostole - Regler:

Når man har anskaffet sig en autostol, er det vigtigt, at man sætter sig ind i de forskellige regler, der findes på det område. Nedenfor har jeg kort ridset op, hvilke lovgivninger (og øvrige tips), du skal være opmærksom på:

 • Såfremt barnet er under 15 år, er det dig som forældre, der har ansvaret for at barnet er fastspændt korrekt.
 • Autostolen skal være sikkerhedsgodkendt med et af disse mærker: ECE 44-03 eller ECE 44-04.
 • Som udgangspunkt bør du placere dit barn på bagsædet i en autostol. Ulempen ved forsædet er, at det er farligt for barnet i tilfælde af, at airbag'en udløses ved trafikulykke. Det er desuden ulovligt at placere en autostol på forsædet.
 • Fra 0 til 4 år anbefales en bagudvendt autostol, som er den etentielle stol til babyer.
 • Fra 4 år og opefter vil det være mest praktisk med en selepude fra f.eks. Welldon, som blev nr. 3 i vores autostol test.
 • Det er muligt at få dispensation ved kørsel med børn under 3 år ved korte køreture, hvor man ikke har en autostol tilgængelig.
 • Såfremt dit barn ikke er korrekt fastspændt risikerer du at få en bøde eller i værste fald et klip i kørekortet.
 • For børn under 135 cm. er det lovpligtigt enten at anvende en selepude eller en autostol.

Læs meget mere om reglerne her: http://www.fdm.dk/love-og-faerdselsregler/autostole

Er du enig med vores betragtninger i vores autostol test, eller vil du hellere anbefale en anden autostol? Giv din mening til kende i kommentarfeltet nedenfor:

Info om testen: Ingen af stolene i testen er testet i en ulykkesituation. I stedet bør du besøge FDM.dk, som har testet en masse autostole i den slags situationer. Vi har udelukkende taget udgangspunkt i vores egen vurdering af stollene udfra de forskellige specifikationer.

 

DEL
Martin Stendahl Dyrhøj
Mit navn er Martin Stendahl Dyrhøj, og jeg er ejer af Testguro.dk. Jeg er 21 år gammel og er bosat i Viborg. Jeg bruger en stor del af min tid på at teste forskellige produkter indenfor elektronik, hus og bolig til gavn for dig som forbruger. Det er nu ikke længere nødvendigt at sammenligne produkter på kryds og tværs, for det jeg for dig.

1 KOMMENTAR

 1. Hvilke priser er det i mener, at Römer EVOLVA 1-2-3 PLUS har vundet?

  For det er en stol, som Römer var valgt ikke skal være med i autostol testen og den er således ikke testede af ADAC eller nogle af de andre testcentre.

  Ligeledes synes jeg det er forkert, at sætte en stol som Welldon ind på 3. pladsen når den heller ikke har været med i testen.

  Forældrene tror, at stolene i jeres “test” er crash testet, da det er det man ser efter. Så enten vil jeg opfordre jer til, at skrive, at de sidste to stole IKKE er crash testet og det udelukkede er jeres vurdering, som placere stolene på 2. og 3. pladsen.

  For jeres egen skyld ville jeg i stedet se på de stole, som faktisk er crash testet og har været igennem den “officielle autostol test” og så selv teste, hvilke af modellerne i synes er bedst.

  Det kan være møj farligt, at anbefale en forkert stol og uden en crash test af stolen ture jeg ikke udtale mig om “test vindere”.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here