Bæresele test-guide – Bedste letvægtsbæreseler ifølge anmeldelser og tests

Artiklen er en annonce, da den er sponsoreret af vores partnere.

0

When you are expecting a child, you as a parent have to go out and buy a lot of clothes, toys, prams, strollers, baby monitors and other practical things. In this connection, a sling (also known as a sling and baby sling) will be a must-have. The reason why we have made this baby carrier test is that we want to find the best baby carriers on the market. Although all slings have the same function, there is still a big difference in quality, ergonomics and fit. We have tested 21 slings, but we have chosen to present you only the 3 best slings in this blog post. In this connection, we of course also guide you through everything that is worth knowing about baby carriers.

This test is performed by TestGuro.dk and is 100% independent of other tests. We refer to relevant retailers of the mentioned products.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Testguro er vores fornemmeste opgave at præsentere dig for de bedste produkter. Vores Product Research team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere til artiklen. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle og subjektive vurdering af produktet.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Alt dette holder vi op imod produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere som en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Ergobaby - 4 Position 360

Test af Ergobaby - 4 Position 360

Vi har nu fundet den bedste bæresele på det danske marked. Bæreselen er fra producenten ERGObaby, som har imponeret os med en lang række seler i denne test. Vi har her at gøre med modellen ERGObaby 4 position 360 Bundle of Joy, som har klaret sig en anelse bedre end de øvrige seler.

Bæreslynge med indsats

Vi vurderer, at dette er den bedste bæresele, da den bl.a. bliver leveret med en praktisk indsats. Du får dermed et komplet sæt, da både bæresele og en naturfarvet indsats er inkluderet i prisen. Der er tale om en kvalitetsindsats, som er fremstillet i 100 % bomuld. Det giver dig mulighed for at bruge bæreselen med det samme, da du slipper for at skulle ud og investere i en indsats. Disse to elementer er naturligvis designet til at passe perfekt sammen.

Bæreslynge og indsats er udviklet til at kunne bruges til nyfødte og til baby op til 4-6 måneder eller omkring 7 kg.

Bær dit barn på 4 forskellige måder

Det er ikke uden grund, at “4 position 360” indgår i modelnavnet. Der er nemlig tale om en bæreslynge, hvor det er muligt at bære barnet på 4 forskellige måder. Det er muligt at bære din baby 360 grader rundt, hvilket kan være ganske praktisk i forskellige situationer. Ydermere er der tale om en letvægtsbæresele, som sidder komfortabelt på kroppen.

Ergonomisk stilling for baby og forælder

Den helt store fordel ved en Ergobaby bæresele er uden tvivl, at komforten er i topklasse. Uanset hvilke af de 4 stillinger babyen sidder i, så vil der være sikret en god ergonomisk stilling. Der er tale om komfortable stillinger, hvor barnet sidder helt naturligt. Der er desuden god støtte under skridtet, så barnet ikke føler ubehag under turen.

Der er ligeledes tænkt nøje over komforten for forældrene. Denne bæreslynge får bl.a. mange pluspoint for at være behagelig at have på takket være polstrerede bærestropper. Der er ligeledes et bredt, polstret hoftebælte, som også har en positiv indflydelse på komforten. Dermed bliver der ikke sat så hård pres på skulderne, som man kan opleve ved andre bæreseler.

De forskellige stillinger passer til disse aldre:

 1. Du kan bære barnet med ansigtet indad ved brug af insats (0-4 måneder)
 2. Du kan bære barnet med ansigtet indad uden at bruge den medfølgende indsats (4-24 måneder)
 3. Barnet kan sidde i bæreselen med ansigtet udad (5-12 måneder)
 4. Barnet kan bæres på ryggen og hoften (efter 6 måneder)

Skal du have den bedste bæresele, så kan vi varmt anbefale dig denne bæreslynge fra Ergobaby. Det er en prisvindende babysele, som bliver anbefalet af både læger og jordmødre i Danmark og udlandet.

Du kan blive klogere på de mange funktioner og muligheder i denne præsentationsvideo

De vigtigste specifikationer

 • Farver: Sort og naturfarvet
 • Materiale: 100 % bomuld
 • Alder: 0-6 måneder (max. 7 kg.)

Je Porte Mon Bébe - PhysioCarrier

Test af Je Porte Mon Bébe - PhysioCarrier

Her har vi at gøre med en mindre kendt producent, som ikke desto mindre forhandles på det danske marked. Selvom producenten ikke er særlig kendt, så har vi haft mulighed for at teste denne bæresele, og resultatet taler for sig selv. Denne bæreslynge er nemlig havnet på en rigtig fornem 2. plads – næst efter Ergobaby.

Ergonomisk, kompakt og let bæresele

I vores bæresele test gik det hurtigt op for os, at der var tale om en letvægtsbæresele. Vi var meget imponeret over den fine ergonomi og kvalitet, som vi oplevede med bæreselen. Det er en unisex bæresele, som kan bruges til baby og børn fra nyfødt til 3 år. Bæreslyngen er egnet til børn med en vægt på 3,5-20 kg.

Når barnet er 0-6 måneder gammelt, bør barnet bliver båret foran. Først når barnet er 6 måneder, bør barnet bæres på ryggen.

Det er lykkedes producenten at designe og udvikle en bæresele, som kan bruges af både mor og far. Der er bl.a. imiteret læder på hoftebælte og skulderstropper, hvilket er en detalje, som appellerer til den maskuline fader.

Praktisk bæreslynge uanset klima

Der er en rigtig stor fordel ved denne model, og det er, at den kan bruges alle steder i verden og hele året rundt uanset klima. Det kan lade sig gøre, da den kan rulles sammen med et slags rullegardin. Ydermere er der et net, som sørger for at give varme og tryghed til barnet på de kolde dage. Nettet er naturligvis åndbart, så barnet kan have det behageligt. Der er tale om et transparent net, så du altid kan kigge ind til dit barn og sikre dig, at alt er okay. Der er endda et fjernbart bakspejl, så du kan holde øje med din baby, hvis han / hun sidder på ryggen.

God pasform og tilpasningsmuligheder

Der er ikke særligt mange bæreseler, som kan prale med den samme gode pasform som denne sele. Der er ekstra blød polstring på både bælte og stropper. Ydermere er er det muligt at tilpasse stropperne, som kan indstilles efter barnets alder. Dermed sikrer man sig, at barnet fortsat sidder trygt og behageligt, selvom barnet naturligt vokser.

I vores bæresele test erfarede vi også, at denne bæreslynge er fremstillet af 100 % økologiske materialer. Der findes diverse tilbehør til denne bæresele, som du kan overveje at købe. Du kan bl.a. købe foret nakkestøtte og booster pude som tilbehør.

Du bliver også præsenteret for de forskellige muligheder i videoen nedenfor

De vigtigste specifikationer

 • Farver: Sort
 • Materiale: OekoTex 100
 • Alder: 0-6 måneder+ (op til 20 kg.)

Cybex Yemaya Denim

Test af Cybex Yemaya Denim

Her er endnu en bæresele, som har gjort det rigtigt godt i vores test. Det er en Cybex bæreslynge med modelnavnet Yemaya Denim. Vi har udvalgt den røde udgave, som dog også er tilgængelig i sort. Det er en populær udgave, som har en lang række fordele. Typisk er det en model, som du skal forudbestille, da den ikke nødvendigvis er på lager.

Justerbar hovedstøtte

Først og fremmest skal vi rose denne Cybex bæresele for, at der er rig mulighed for at indstille hovedstøtten. Hovedstøtten kan nemlig hurtigt og nemt indstilles, så den sidder så komfortabelt som muligt. Dette er med til at sikre en perfekt pasform, da barnet får den nødvendige støtte.

Ligeledes giver bæreselen kun minimal belastning af ryggen, da selen er formet ergonomisk. Betrækket der sidder på bæreselen må gerne komme en tur i opvaskemaskinen. Bliver betrækket beskidt, kan du blot vaske den ved 30 grader.

Selerne er ekstra bløde og har en god og blød polstring.

De vigtigste specifikationer

 • Farver: Manhattan Grey

Sådan vælger du den rette bæresele

Hvad definerer den bedste bæresele? Det findes der desværre ikke noget entydigt svar på, da det kan afhænge af forskellige krav og behov. Dog er der nogle grundlæggende kriterier, som man altid bør have med i sine overvejelser. Skal du vælge den rette bæreslynge, kan du gøre brug af nogle af de samme kriterier, som vi har gjort.

Størrelse

Først og fremmest bør du vælge en bæresele, som størrelsesmæssig passer til din barns alder. Tænker du langsigtet, så vil det være en fordel at købe en bæreslynge, som er justerbar. I vores test er du f.eks. blevet præsenteret for bæreseler, som kan bruges af børn, som vejer helt op til 20 kg. Det kan i de fleste tilfælde betale sig at betale lidt flere penge for en fleksibel bæresele, som kan bruges i en længere periode.

Sikkerhed

Uanset om man skal købe en barnevogn, klapvogn eller bæresele, så er sikkerheden vigtig. Det er afgørende, at selerne formår at give optimal støtte til nakke, hoved og krop. Derudover skal benåbningen ikke være så bred, at barnet risikerer at fylde ud. Det er desuden vigtigt, at selen ikke har elementer, hvor barnet risikerer at komme til skade. Det kunne f.eks. være forskellige åbninger, hvor barnet kan komme til skade med sine fingre.

Holdbarhed

Lad være med at nedprioriter kvalitet når du skal købe en bæresele. Køber du en dyrere bæreslynge, så kan du som udgangspunkt forvente god kvalitet og holdbarhed. Det er en fordel, hvis du forventer at bruge bæreselen mange år fremover. Derudover er det nødvendigt, at bæreselen kan holde til lidt af hvert. Når det handler om kvalitet, bør du gå efter bæreseler fremstillet af økonomiske materialer. Dermed risikerer du ikke, at der er skadelige kemikalier såsom formaldehyd eller PAH’er i materialet.

Ergonomi / komfort

Køber du en bæresele i en fysisk butik, bør du altid tage din baby med dig. Dermed kan du få en bedre fornemmelse af ergonomien for den ønskede bæresele. Babyen skal sidde komfortabelt i selen, hvor det er afgørende, at der er god støtte til hovedet og hele kroppen – især ryg, knæ, hofter og ben.

Er det skadeligt at bruge en bæresele?

Der har længe kørt en debat, som har handlet om, hvorvidt bæreseler er skadelige eller ej. Vi har kigget nærmere på sagen, da man naturligvis ikke skal bruge udstyr, som kan skade barnet. Bliver vi spurgt om en bæresele er skadelig, så er det korte svar nej. Som udgangspunkt er det ganske ufarligt at bruge en bæresele. Dog er det en realitet, at der er nogle bæreslynger, som er bedre end andre. Køber du en bæresele på det danske marked, kan du forvente, at selerne er blevet sikkerhedsgodkendt. Vores indtryk er dog, at det langt fra er alle bæreslynger, som er lige ergonomiske og sikre.

Som forældre har du et stort ansvar for at undgå, at din baby tager skade i bæreselen. Udfordringen er her at sørge for, at barnet sidder komfortabelt i selen, uden at der opleves nogen form for ubehag. Barnet skal sidde ordentligt fast, uden at barnet føler sig fastklemt. Derudover må der ikke være nogen stropper eller knapper, som sidder i vejen. I forhold til ergonomi skal der ligeledes være plads til, at barnet kan udfolde sig tilstrækkeligt.

Man behøves naturligvis ikke bruge en bæresele mere end højst nødvendigt. Skal du ud på en længere gåtur, bør du hellere finde en barnevogn eller klapvogn frem, hvor barnet bedre kan udfolde sig. Vi fraråder, at man går på kompromis med hverken komfort, kvalitet eller ergonomi, når man køber en bæresele. Du betaler en høj pris for kvalitet, men de penge er givet godt ud, når din baby kan føle sig mere komfortabel.

Mere info om emnet

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here