Cykellås Test – De bedste godkendte cykellåse

1

Vi har hidtil skrevet om både cykelcomputere og cykellygter, og nu er tiden kommet til cykellåse. Vi gav os selv den opgave at finde den bedste cykellås på markedet, og det er lykkedes efter at have testet 8 forskellige cykellåse fra bl.a. ABUS og AXA. I en tid hvor der sker mange cykeltyverier over hele landet, er det nødvendigt at få fat i en ordentlig cykellås. Hvert år bliver cirka 70.000 cykeltyverier anmeldt til politiet, mens det reelle tal for cykeltyverier er endnu højere. Vil man undgå at blive én af de mange ofre for cykeltyveri, så skal man have fat i en cykellås, som cykeltyven vil få mere end bare svært ved at bryde op.

Abus 470 Granit Plus

Test af Abus 470 Granit Plus
Forhandler Pris Information
Cykelpartner 599,00 DKK Se produkt

Denne cykellås er langt fra det eneste produkt fra Abus i vores cykellås test, men den har alligevel formået at overgå de øvrige Abus låse. Generelt kan vi konkludere, at Abus er en af de førende producenter, når det gælder cykellåse i høj kvalitet.

Denne Abus cykellås er nem at anvende, ligesom det er muligt at have låsen siddende på cyklen under kørsel vha. EaZy KF, som er et praktisk beslag. Det er muligt at montere beslaget på alle rør med en diameter på 28-36 mm. Det er endda muligt at få én nøgle, som kan bruges til flere låse. Når du bestiller hos forhandleren, skal du blot notere, at de bestilte låse skal fungere med én og samme nøgle. Det er en forsikringsgodkendt cykellås, som er lavet af kraftig stål. Denne lås er endda blevet testet mod angreb med is-spray med et positivt resultat. For at bevare den lette betjening af låsen, kan det være en idé at smøre låsen med låseolie en gang i mellem.

Når du køber denne cykellås, får du to nøgler med i købet, så du har en ekstra nøgle, hvis uheldet skulle være ude. Ved at bruge dit unikke nøglenummer har du altid mulighed for at bestille en ekstra nøgle til din cykellås.


AXA Solid Ringlås med wire

Test af AXA Solid Ringlås med wire
Forhandler Pris Information
Cykelpartner 179,00 DKK Se produkt

Her ser du endnu en forsikringsgodkendt lås, som kan købes til en overkommelig pris. Producenten er AXA, som ligeledes producerer cykellåse i høj kvalitet.

Som navnet antyder, så er der tale om en solid cykellås fra AXA. Det er en ringlås med wire, som skal fastlåses på stellet. Med den medfølgende wire kan du vælge at låse cyklen fast til et cykelstativ eller lignende, så det bliver mere problematisk at fjerne cyklen. Der følger et beslag med til låsen, hvor du kan opbevare den medfølgende wire, når du er på farten. Den er nem at montere på stellet med 2 skruer på 5 mm.


Abus 1060 CityChain X-Plus

Test af Abus 1060 CityChain X-Plus
Forhandler Pris Information
Cykelpartner 1.079,00 DKK Se produkt

Denne Abus cykellås er både en af de stærkeste og samtidig dyreste produkter på markedet. Samtlige låsedele på denne kædelås er lavet af specialhærdet stål. Du kender måske bedst denne type lås fra scootere, men den kan med fordel også bruges til cykler. Den er mest velegnet til ladcykler, da den kan være lidt upraktisk til en almindelig cykel. En af nøglerne til denne kædelås er udstyret med LED-lys, så du nemt og hurtigt kan finde nøglehullet en mørk morgen, aften eller nat.

Denne cykellås er både effektiv overfor slidtage, ligesom den betragtes som et sand mareridt for cykeltyve. Det er naturligvis en forsikringsgodkendt lås, som består af materialer i kraftig kvalitet.


Info om cykellåse

Enhver ansvarlig person med en cykel bør investere i en cykellås. Som vi har vist i vores cykellås test, behøves man ikke nødvendigvis investere en formue i en cykellås. Den bedste cykellås i testen kan f.eks. købes til en overkommelig pris på 549 kr., ligesom der findes mange andre sikre cykellåse i samme prisklasse. I dette afsnit vil vi komme ind på de vigtigste informationer omkring cykellåse og svare på de mest hyppige spørgsmål.

Hvad er definitionen på en godkendt cykellås?

Når du læser, at en cykellås er godkendt betyder det typisk, at låsen er Varefakta. Varefakta er er en dansk virksomhed, som tester diverse produkter og tjekker efter om diverse retningslinjer er overholdt. Man skal dog være opmærksom på, at Varefakta er en frivillig varedeklaration, så den enkelte virksomhed selv kan bestemme, om deres varer skal deklareres eller ej. Vi anbefaler dog, at man kun handler cykellåse, som rent faktisk er godkendt af Varefakta, da det er et kvalitetsstempel i sig selv. Såfremt der er en deklaration fra Varefakta, betyder det at cykellåsen også er forsikringsgodkendt. Hvis du husker at bruge din cykellås, vil du altså kunne få forsikring, hvis din cykel skulle ske at blive stjålet.

Vil en godkendt cykellås ikke kunne brydes op?

Når en cykellås er blevet godkendt, er det desværre ikke ensbetydende med, at den ikke kan brydes op. Der er selvfølgelig nogen cykellåse der er nemmere at bryde op end andre. Ikke desto mindre kan alle cykellåse i realiteten brydes op, hvis man har det rette værktøj. Når en cykel med lås bliver stjålet, bliver den typisk hentet af en varebil, hvorefter cykellåsen bliver brudt op et andet sted.

Forebyg cykeltyveri

Der er nogen ting man kan gøre for at nedsætte risikoen for at få stjålet sin cykel. Først og fremmest bør man undgå at sætte sin cykel på udsatte steder som en togstation om natten. Hvis man placerer sin cykel et sted, hvor der er mange mennesker, vil man kunne nedsætte risikoen for et cykeltyveri. Bor du i et stort lejlighedskompleks bør din cykel stå i en aflåst garage, kælder eller lignende. Det er vigtigt, at man husker at låse sin cykel, uanset hvor længe man er væk fra sin cykel. Selvom man blot er i supermarkedet i 4 minutter, kan man stadig godt risikere at få stjålet sin cykel. Det kan ligeledes være en god idé at fjerne sin cykelcomputer og / eller cykellygter, hvis man har dem siddende på cyklen. Da cykeltyvene typisk smider cyklen ind i en varevogn og bryder låsen op et andet sted, kan man med fordel låse cyklen fast til et stativ.

Forsikring

Hvis uheldet er ude, er der ingen grund til panik, hvis du har husket at bruge din cykellås. Det første du skal gøre er at anmelde et tyveri til politiet, hvor du skal oplyse, hvor og hvornår cyklen blev stjålet. Efterfølgende skal du selv sørge for at tage kontakt til dit forsikringsselskab. Forsikringsselskabet dækker kun tabet, hvis du har husket at bruge din lås, og hvis låsen iøvrigt er godkendt. Det kan blive krævet, at du viser en kvittering på købet af din cykellås, så forsikringsselskabet er overbevist om, at låsen er forsikringsgodkendt.

Vi håber, at du kunne vores bruge vores råd omkring den bedste cykellås og tips til at undgå at få stjålet din cykel.

Info om cykeltyverier: DKR.dk (Det Kriminal Præventine Råd)

1 KOMMENTAR

  1. Jeg fik også anbefalet AXA Solid låsen af min låsesmed på Amager, og den har jeg været glad for de sidste par år. Kan godt anbefales.

    /Aaron

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here