Soundbar Test – Bedste soundbars til hjemmebiograf

0

Vores soundbar test er tilegnet dig, som ikke kan undvære en soundbar til dit fladskærm. Vi har lavet en stor omfattende test af soundbars på det danske marked, hvor bl.a. Sony, LG, Samsung, Panasonic og Bose er blandt de repræsenterede brands. Samlet set har vi testet 22 soundsbars, som er testet på en lang række parametre.

Ønsker du ikke at gå på kompromis med kvaliteten, når du ser en god film eller din yndlingsserie, fortjener du naturligvis den bedste soundbar. Læser du vores testresultat, vil du blive præsenteret for de bedste produkter. Tilmed kan du læse vores store guide om soundbars, hvor vi vil nævne alt, hvad der er værd at vide om emnet.

Canton DM75

Canton DM75
Forhandler Pris Information
Wupti 4490 kr. Se produkt

Canton soundbar DM75 er en model, som de fleste entusiaster kender til. Modellen er tidligere blevet kåret som årets bedste soundbar hos Lyd & Billede. Sidenhen er der blevet udviklet og lanceret mange nye soundbars. Dog ændrer det ikke på, at enheden leverer fantastisk lydkvalitet og dermed fortjener en 3. plads i vores store test.

Skøn lydkvalitet til både film og musik

I vores soundbar test vurderede vi naturligvis lydkvaliteten, og vi var mildest talt imponeret. Vi oplevedetv soundbar nemlig en rigtig god lydkvalitet, hvilket gjorde sig gældende ved både film og musik. Uanset om du primært vil bruge din soundbar til film eller musik, vil du kunne blive glad for Canton DM75.

Du får en flot og moderigtig soundbar, som du stolt kan have stående i din stue. Det er svært ikke at forelske sig i denne smukke- og elegante glasoverflade.

Simpel tilslutning til fladskærm

Der er intet kompliceret ved at tilslutte denne soundbar til din fladskærm. Enheden har nemlig digital optisk tilgang, analog phono indgang og digital koaksial indgang, så du kan tilslutte din fladskærm i løbet af få minutter. Tilmed er der mulighed for at tilslutte en ekstern subwoofer, hvis du savner lidt ekstra bas. Desværre medfølger der ikke en subwoofer, hvis du køber denne enhed, men der er indbygget bas. Det er ligeledes værd at nævne, at der ikke er nogen HDMI-indgange, hvilket er et lille minus.

Nem betjening via fjernbetjening

Vælger du at købe Canton DM75 soundbar, medfølger der en fjernbetjening, som er meget nem at betjene. Du kan vælge at bruge den medfølgende fjernbetjening, som byder på overskuelig navigation Forbindelsen sker via Bluetooth, hvor du nemt kan tilkoble din enhed.

De vigtigste specifikationer

 • Surround: 2.1
 • Effekt: 200 watt
 • WiFi: Ja
 • Bluetooth: Ja
 • Strømforbrug: 45 W
 • HDMI-stik: 0

Philips HTL7140B/12 soundbar

Philips HTL7140B/12 soundbar
Forhandler Pris Information
Wupti 3775 kr. Se produkt

Philips HTL7140B/12 er en stor nyhed på det internationale marked for soundbars, hvor den tårnhøje efterspørgsel ikke går ubemærket hen. Der er mange fordele ved denne enhed, så det helt store spørgsmål er, om du kan undvære den i din dagligdag?

Elegant soundbar med imponerende lyd

Der er intet at sige til, at du som forbruger falder pladask for denne soundbar, når du får øje på det moderne og elegante ydre. Selvom den visuelle del ikke bør fylde mest, så bør det alligevel være i din interesse at købe en flot og stilren soundbar.

Philips HTL7140B/12 byder på fantastisk lyd, hvor kun de allerbedste soundbars kan være med på samme høje niveau. Den patenterede Ambisound-teknologi og præcist vinklede drivere er med til at skabe lyd, som man kun kan være tilfreds med.

Nem bluetooth parring og komplet biografoplevelse

Du kan nu skabe en komplet biografoplevelse i eget hjem, hvis du vælger at købe denne soundbar, som understøtter både Dolby Digital og DTS Digital. Det er med til at forbedre digital musik og video, så lyden bliver endnu bedre og medrivende.

Philips HTL7140B/12 gør sig også positivt bemærket med nem bluetooth parring, hvor du hurtigt og nemt kan parre soundbar og smartphone. Det er således nemmere end nogensinde før at streame musik.

De vigtigste specifikationer

 • Surround: 5.1
 • Effekt: 320 watt
 • WiFi: Nej
 • Bluetooth: Ja
 • HDMI-stik: 1

Philips Fidelio B5/12 soundbar

Philips Fidelio B5/12 soundbar
Forhandler Pris Information
Wupti 4198 kr. Se produkt

Philips Fidelio B5/12 er endnu en af de soundbars, som man ikke kan andet end at beundre. Det er i øjeblikket en af de mest populære soundbars, som er designet og udviklet af en producent med mange års erfaring i branchen.

Eksklusiv soundbar med aftagelige trådløse speakers og subwoofer

Du får leveret trådløse aftagelige højtalere og subwoofer, når du køber denne soundbar, som skaber en forblændede lydoplevelse. Du er desuden sikret dynamisk og balanceret lyd takket være audiophile drivere og rummelig kalibrering.

Philips Fidelio B5/12 har et flot og eksklusivt design, som vil passe ind i det moderne hjem. Ydermere er det værd at nævne, at den kompakte og trådløse subwoofer ikke optager unødig plads i hjemmet.

Mange indbyggede lydindstillinger og simple parringsmuligheder

Denne soundbar har en lang række indbyggede lydindstillinger, som hjælper dig med at opnå den ønskede lydoplevelse. Hvad enten du vil se film eller lytte til musik, så kan du ændre oplevelsen med de mange indstillinger. Du har f.eks. mulighed for at fremhæve dialogen, hvis du ser en film eller en tv-serie.

Du kan forbinde en af dine digitale enheder, hvis du ønsker at streame film og musik. Der er mulighed for at bruge bluetooth til trådløs musikstreaming, hvis du nyder at høre musik i din hverdag.

De vigtigste specifikationer

 • Surround: 4.1
 • Effekt: 210 watt
 • WiFi: Nej
 • Bluetooth: Ja
 • HDMI-stik: 2

Samsung HW-J6512 soundbar

Samsung HW-J6512 soundbar
Forhandler Pris Information
Wupti 4031 kr. Se produkt

Samsung er også en af de producenter, du skal holde øje med, hvis du gerne vil have fingrene i en god soundbar til prisen. Samsung har altid været godt med, når det har handlet om design og udvikling af elektronik.

Kurvet soundbar med trådløs subwoofer og mange nyttige funktioner

Samsung HW-J6512 er en kurvet soundbar, som passer perfekt til et kurvet fjernsyn fra samme producent. Du kan enten placere soundbaren på fjernsynets fod, eller du kan hænge det op under fjernsynet ved at benytte dig af det medfølgende beslag. Du slipper ovenikøbet for at bore i væggen, hvilket sparer dig for en masse besvær.

Soundbaren har en lang række nyttige funktioner, som den lydglade person vil kunne få stor glæde af. Du kan spille din musik på forskellige lydenheder i flere rum ved at bruge Multiroom Link. Det kan du gøre via en mobilapp, hvor du har styringen over både musikvalg og volume. Parring via WiFi og bluetooth er muligt.

De vigtigste specifikationer

 • Surround: 6.1
 • Effekt: 300 watt
 • WiFi: Ja
 • Bluetooth: Ja
 • HDMI-stik: 1

JBL Cinema SB350 soundbar

JBL Cinema SB350 soundbar
Forhandler Pris Information
Wupti 1947 kr. Se produkt

JBL Cinema SB350 er en mindre kendt enhed, men det betyder selvfølgelig ikke, at den ikke fortjener nogle ord med på vejen. Det kunne nemlig sagtens være den ideelle soundbar for dig.

Acceptabel soundbar med nemme betjeningsmuligheder og høj lydkvalitet

JBL Cinema SB350 er en acceptabel soundbar, som ikke kan måle sig med de bedste soundbars, men mindre kan vel også gøre det. Soundbaren er designet til at matche ethvert fjernsyn, så den vil også passe perfekt til dit fjernsyn. Enheden er desuden nem at betjene.

Du kan forvente at opleve en forbløffende hjemmebiograflyd med trådløs subwoofer, som giver dig mulighed for at nyde film og tv-serier på en helt anden måde end førhen. Enheden kan tilsluttes med ét kabel, hvorfor du bliver skånet for ledningsrod bag fjernsynet. Enheden husker op til 10 forskellige bluetooth enheder, så den kan sagtens betragtes som en familievenlig soundbar.

De vigtigste specifikationer

 • Surround: 2.1
 • Effekt: 320 watt
 • WiFi: Ukendt
 • Bluetooth: Ja
 • HDMI-stik: 1

Hvilken soundbar skal jeg vælge? Vi guider dig

Skal man købe den bedste soundbar til boligen, kan man ikke blot lukke øjnene og pege på den første og den bedste? Det er nemlig et overvejelseskøb, hvor man bør overveje flere alternativer, før man tager et endeligt valg. I vores soundbar test har vi netop testet og vurderet de forskellige alternativer, hvilket har givet et meget vellykket resultat. Vi er altid åbne med, hvordan vi har testet produkterne, og det er vi naturligvis også med hensyn til denne soundbar test.

 • Lydkvalitet – Der kan være forskellige holdninger til, hvordan man definerer god lydkvalitet. Ikke desto mindre bør lydkvalitet altid være den vigtigste faktor, når man skal købe en soundbar til boligen. I den anledning kan man teste kvaliteten af både tale, musik og lydeffekter. Tilmed skal lyden være skarp og tydelig, uanset hvilken lydkilde man bruger. Uanset hvordan man vender og drejer det, så har lydkvaliteten stor indflydelse på oplevelsen, når man ser film eller lytter til musik.
 • Brugervenlighed – Når du har fået din nye soundbar, vil du naturligvis gerne installere den med det samme – og det skal gå stærkt. Vi anbefaler, at du køber en soundbar, som er nem at installere og koble til fladskærmen og andre elektroniske enheder. Såfremt der medfølger en fjernbetjening, skal den også være simpel og brugervenlig. Det skal være ubesværet at skifte mellem forskellige lydindstillinger, ligesom det skal være nemt at tilkoble WiFi og Bluetooth, hvis det understøttes.
 • Strømforbrug – En soundbar behøves ikke være dyr i drift. Det er i hvert fald ikke længere vores indtryk, efter vi har udført denne nye soundbar test. Det er hensigtsmæssigt at vælge en enhed med lavt strømforbrug – både under afspilning og standby. Med et lavt strømforbrug kan du reducere dine elregninger og samtidig skåne miljøet. Der bliver i stigende produceret bæredygtige soundbars, hvor man lykkedes med at minimere strømforbruget.
 • Design – Hvorvidt du synes designet er vigtigt er naturligvis en smagssag. Ikke desto mindre er et flot design en flot fordel, da soundbaren skal stå synligt fremme i stuen. I den anledning kan du med fordel gå efter en kompakt soundbar, som kommer i en neutral og stilren farve.
 • Multimedie inputs – Det er en god idé at købe en soundbar, hvor der er mulighed for at koble enheden op på HDMI, Bluetooth og WiFi. Tilmed bør enheden kunne afspille forskellige lydfiler, hvor MP3 og WAV er nogle af de mest hyppige.
 • Montering / opsætning – Når du først har købt en soundbar, har du højst sandsynligt ikke lyst til at bruge mange timer på en besværlig opsætningsproces. Vil du hurtigt og nemt opsætte og montere din nye enhed, skal du være opmærksom på, hvilken enhed du vælger. Hvis du ønsker at hænge soundbaren op på væggen, vil det være en fordel, hvis der medfølger en form for beslag.

Der er naturligvis nogle parametre, som er vægtet højere end andre. Der kan også være andre kriterier, som du synes er vigtigere, end dem vi har nævnt. F.eks. kan du have et behov for, at din soundbar skal have mulighed for at koble op med DVD og / eller radio.

Spørgsmål og svar om soundsbars

I forbindelse med denne test har vi modtaget rigtigt mange relevante spørgsmål, som vi altid gerne vil svare på. Derfor har vi lavet denne sektion med spørgsmål og svar, som vi jævnligt vil holde opdateret. Skulle du imod forventning ikke finde svar på dit spørgsmål, har du mulighed for at skrive en kommentar.

1. Hvad er en soundbar?

En soundbar – eller også forvekslet med en lydsokkel er en aflang højtaler, som kan tilkobles et TV. Dermed er der mulighed for at få glæde af god lydkvalitet, når man lytter til musik eller ser en god film. En soundbar er designet til at kunne monteres under dit TV, hvor den både stil- og størrelsesmæssigt vil passe godt ind.

2. Hvorfor skal jeg købe en soundbar?

Hvorvidt du skal købe en soundbar, kan vi naturligvis ikke tage stilling til for dig. Dog er det en realitet, at langt de fleste fladskærme skuffer, når det kommer til lydkvaliteten. De indbyggede højtalere er simpelthen alt for svage, og lyden er ringe. I stedet for at investere i en masse separate lydenheder kan man nøjes med at købe en soundbar, som typisk bliver leveret med en medfølgende subwoofer, hvor du også får en god bas-oplevelse. En soundbar er en praktisk enhed, som ikke optager særligt meget plads, og rent faktisk ser stilfult ud under TV’et. Det er nemt at montere en soundbar, hvor du ikke skal rode med en masse kabler.

3. Hvad koster en soundbar?

Det er svært at komme med et præcist svar på, hvad en soundbar koster. De kan nemlig købes i mange prisklasser, hvor der både er billige- og dyre modeller. Prisen strækker sig typisk fra 700 kr. og op til 30.000 kr. I den anledning afhænger prisen naturligvis af, hvor avanceret din kommende soundbar skal være. I vores soundbar test er du netop blevet introduceret for, at man godt kan købe en billig soundbar, som lever op til de basale kvalitetskrav.

4. Hvor kan jeg købe en soundbar på tilbud / udsalg?

Selvom man måske ikke er klar over det, så kan man jævnligt købe de omtalte soundbars på tilbud og udsalg. Det foregår hos både fysiske- og online forhandlere, hvor der er store besparelser at hente. Du kan spare mange penge, hvis du ikke nødvendigvis vil have det nyeste af det nyeste. Prissammenligning er desuden noget, du bør beskæftige dig med, hvis du vil finde et attraktivt tilbud på en soundbar.

I den anledning kan jeg anbefale følgende mærker:

 • Samsung
 • Sonos
 • Philips
 • Sony
 • LG
 • Panasonic
 • Bose
 • Pioneer

Hvis du finder et tilbud på et af overstående brands, kan du med fordel slå til med det samme. Dog er der naturligvis forskel på kvaliteten af de forskellige soundbars, selvom de kommer fra nogle af de førende producenter.

5. Hvad er forskellen på en soundbar og en lydsokkel?

Der er rigtigt mange mennesker som tror, at en soundbar og en lydsokkel er det samme. Vi kan dog hurtigt slå fast, at det ikke er tilfældet. Som udgangspunkt anbefales det, at du køber en soundbar, hvis du søger en højtaler til vægophæng. Står din fladskærm på et møbel, vil det typisk være mere hensigtsmæssigt at købe en lydsokkel. Lydmæssigt er der ikke den store forskel på soundbars og lydsokler, som er kendt for at levere høj lydkvalitet.

Kilder:

Din erfaring / anbefaling af en soundbar

Vi vil være meget glade, hvis du vil dele dine erfaringer og evt. anbefaling af en soundbar. Du har mulighed for at dele en anmeldelse e.l. i vores kommentarfelt, hvor du også kan stillede ubesvarede spørgsmål.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here