Blender Test 2017 – Bedst i test blendere

0

Vi har hermed fornøjelsen af at præsentere dig for en ny og interessant blender test, som med sikkerhed vil kunne gavne dig. Står en god og brugervenlig blender højt på din ønskeliste, så kan du kickstarte din jagt allerede i dag.

Blenderen har efterhånden fundet vej til mange danske hjem – faktisk størstedelen af alle danske hjem. I dag er en blender et must-have, hvilket hænger sammen med, at blenderen kan bruges til rigtigt mange opgaver i køkkenet.

I denne artikel vil du få det fulde overblik over alt det, som du har brug for at vide om blendere. Du kan læse om, hvornår en blender kan komme dig til glæde, hvordan du finder den bedste blender, hvordan du vedligeholder din blender og meget mere.

Den bedste blender – Vores top 3 liste

Vi har først og fremmest valgt at lancere denne blender test, da vi gerne vil spare dig for en masse tid og energi. Du skal nemlig ikke selv bruge tid på at teste forskellige blendere. Det har vi gjort for dig, så du kan blot nyde resultatet. Vi har testet mange blendere, og det er lykkedes os at udarbejde en top 3 liste:

Wilfa PB-1200S blender

Test af Wilfa PB-1200S blender
Forhandler Pris Information
Wupti 1.199,00 DKK Se produkt
Skousen 1.249,00 DKK Se produkt
Whiteaway 1.249,00 DKK Se produkt
KitchenTime 1.939,00 DKK Se produkt
KitchenOne 1.990,00 DKK Se produkt

Wilfa PB-1200S er navnet på denne blender, som vi har valgt at kåre som bedst i test i denne omgang. Der er mange gode grunde til, at netop denne blender er blevet testvinder. Blenderen er tilegnet den kompromisløse forbruger, som kun vil stille sig tilfreds med den bedste blender på markedet.

Eksklusiv og professionel blender

Det er svært (hvis ikke umuligt) at finde en flottere, mere eksklusiv og mere professionel blender til prisen. Du får en blender, som kan det hele – og lidt mere til. Det er oplagt at starte ud med at se på designet, som er stilfuldt og gennemført på alle måder. Modellen bliver brugt af mange professionelle kokke, ligesom den bliver brugt i mange private hjem. Du kan også erhverve dig et eksemplar, hvis du drømmer om en ny og anmelderrost blender.

Spækket med nyttige programmer og funktioner

Wilfa PB-1200S er spækket med nyttige programmer og funktioner, hvilket blot er med til at gøre den særligt eftertragtet. Du kan opleve den effektive motor på 2,5 hestekræfter og de tre forudindstillede programmer. Ydermere får du en blender med variabel hastighedsindstilling, medfølgende nedstopper med digital temperaturviser og meget mere.

Denne testvindende blender kan i princippet betjenes med lukkede øjne, da der ikke er særligt meget at tage fejl af. Du skal nemlig ikke forholde dig til en masse avancerede knapper. Blenderen er udstyret med 7 solide knive, som kan klare de fleste opgaver – lige fra at blende nødder til at knuse is. Selve blenderkanden har en kapacitet på 1,5 liter og er lavet af tritan.

Se den knuse is og lave smoothie her:

De vigtigste specifikationer:

 • Mærke: Wilfa
 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Motoreffekt: 1200 watt
 • Bonusinfo: Der ydes 10 års motorgaranti

Kenwood kMix blender

Test af Kenwood kMix blender
Forhandler Pris Information
KitchenOne 849,00 DKK Se produkt
Wupti 849,00 DKK Se produkt
10-4 849,95 DKK Se produkt

Kenwood kMix skiller sig ud fra traditionelle blendere – ikke mindst med sit særprægede design. Blenderen kan betjenes af både venstre- og højrehåndede, hvilket i sig selv er en stor fordel. Modellen byder dog også på et væld af andre fordele, som du kan opleve.

Brugervenlig blender med de mest nødvendige funktioner

Kenwood kMix har ikke utallige funktioner, men du får ikke desto mindre en blender med de mest almindelige funktioner. Blenderen kommer bl.a. med en isknusningsfunktion, som du kan benytte dig af, hvis du vil knuse is hurtigt og effektivt. Det kan du vælge at gøre, hvis du mangler isterninger til din smoothie eller drink.

Den populære blender kan også bruges til at blende drikke, pureer og supper. Du får altså en god og alsidig hjælper i køkkenet, som klarer det meste.

Robust, fleksibel og rengøringsvenlig

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi har at gøre med en robust blender, der er fremstillet af de bedste materialer. Den ekstra kraftige motor er med til at sikre dig de bedste arbejdsvilkår, fordi du ikke vil føle dig begrænset i køkkenet.

Blenderen har fire forudindstillede programmer bestående af funktioner til supper, isknusning, drikke og dip. Det er blot med til at understrege, at den omtalte blender kan bruges til mange forskellige formål. Du kan forvente at blive ejer af en rengøringsvenlig blender, hvor langt de fleste dele kan tåle en tur i opvaskemaskinen.

De vigtigste specifikationer:

 • Mærke: Kenwood
 • Kapacitet: 1,6 liter
 • Motoreffekt: 800 watt
 • Bonusinfo: Modellen findes i flere forskellige farver (sort, lilla, grøn, grå, rød, gul)

Bosch MMB64G3M blender

Test af Bosch MMB64G3M blender
Forhandler Pris Information
KitchenOne 749,00 DKK Se produkt

Bosch MMB64G3M er en relativ ny model, som på rekordtid er blevet populær i store dele af verden. Det er en blender i den lave prisklasse, som er tilegnet dig med et mindre budget. Selvom prisen er lav, så skal man ikke undervurdere blenderen, som på mange måder kan hamle op med de store og dyre blendere på markedet.

Praktisk blender med nyttige programmer og lavt støjniveau

Bosch MMB64G3M er en ganske praktisk blender, som har en række programmer – i alt tre automatiske programmer. Programmerne kan bruges til at knuse og hakke råvarer til bl.a. is og smoothie. Hvis du ikke har brug for flere programmer, så kunne denne blender meget vel være noget for dig.

Kvalitetsmæssigt er det svært at stille sig utilfreds med blenderen, som er fremstillet af fine materialer. Blenderens kande er lavet af en speciel glastype, som uden problemer kan håndtere både kolde og varme ingredienser. Endvidere vil du kunne glæde dig over det lave støjniveau, som vil komme både dig og husstandens øvrige beboere til gode.

Simpel montering og nem at rengøre

Det tager ikke mange minutter at montere og samle denne blender, hvorfor du hurtigt kan komme i gang med at blende og hakke forskellige råvarer. De fleste af delene er aftagelige og tåler maskinvask, hvilket med sikkerhed vil spare dig for meget tid.

Der medfølger forskellige former for tilbehør bestående af både juicefilter og minihakker. Juicefiltret er allerede monteret ved levering, mens minihakkeren kan monteres ved behov.

De vigtigste specifikationer:

 • Mærke: Bosch
 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Motoreffekt: 800 watt
 • Bonusinfo: Modellen tilhører serien, Bosch SilentMixx (støjsvage blendere)

Find den rigtige blender

Det er nemmere sagt end gjort at finde den rigtige blender, for hvilken er den rigtige? Vi har kåret en testvinder, men det er ikke nødvendigvis en blender, der matcher dine ønsker bedst.

Din helt store udfordring er, at du skal finde en blender, der har alle de funktioner, programmer og specifikationer, som du vægter højest. Der kan dog være visse gode grunde til, at du kan være nødsaget til at gå på kompromis med noget – f.eks. hvis du har et mindre budget.

Det er i høj grad en individuel sag at vurdere, hvilke faktorer der er de vigtigste. Vi ønsker ikke at drage en konklusion, men vi vil gerne præsentere dig for nogle af de faktorer, som vi vurderer er vigtige. I den anledning vil vi fremhæve følgende:

 • Kvalitet – Hvilke materialer er der blevet anvendt? – vigtigt i forhold til holdbarhed
 • Brugervenlighed – Er blenderen nem at betjene?
 • Støjniveau – Hvor meget støjer blenderen?
 • Egenskaber – Hvor godt lykkes det blenderen at udføre diverse opgaver?
 • Motor – Hvor stor er motoren? – vær opmærksom på hestekræfter m.v.
 • Rengøring – Hvor let er det at rengøre blenderen? Kan delene gå i opvaskemaskinen?
 • Montering – Hvor nemt er det at montere blenderen?

Kvalitet, brugervenlighed, støjniveau, egenskaber, motor, rengøring og montering er de faktorer, vi mener er de vigtigste. Der vil helt sikkert være nogle af disse faktorer, som du mener er vigtigere end andre.

Valg af blender er en smagssag, da vi forbrugere er meget forskellige på mange punkter. Det er en god idé at lytte til anbefalinger, så længe du ikke glemmer alt om dine personlige krav og behov.

Der er mange producenter, der har valgt at specialisere sig i at designe og udvikle blendere til såvel professionelle som amatører. Der er endda mange danske producenter, der står bag storsælgende blendere. Du finder en kort liste over populære producenter nedenfor:

 • KitchenAid
 • OBH Nordica
 • Philips
 • Magimix
 • Braun
 • Wilfa
 • Bosch
 • WMF
 • Caso

Hvis du ikke allerede har en favorit, så kan du gøre klogt i at læse lidt om de forskellige producenter af blendere. Det er nemlig meget forskelligt, hvad producenterne lægger størst vægt på.

Læs også: Test af foodprocessor

Det kan du bruge din nye blender til

En blender kan bruges til rigtigt mange forskellige opgaver, hvilket du måske allerede ved, hvis du er tidligere ejer af en blender. Du får størst mulig glæde af din nye blender, hvis du ved, hvad den kan – og selvfølgelig også hvad den ikke kan. Du kan bruge din blender til at fremtrylle diverse drikke, men det er langt fra den eneste mulighed. Står du i køkkenet med din nye blender, så kan du lave følgende:

 • Supper
 • Sorbet
 • Kaffe
 • Dip
 • Marmelade

Køber du en blender, så skal du næsten også købe en opskriftsbog eller to, så du kan blive inspireret og få gode idéer. Der er blevet skrevet flere danske bøger, som du kan overveje at give en chance, hvis du godt kan lide at eksperimentere i køkkenet.

Du kan på internettet læse om, hvordan både professionelle kokke og amatørkokke har lavet forskellige retter, tilbehør og drikke med en blender. Du kan også blot vælge at prøve dig frem, hvis du går rundt med nogle gode idéer i hovedet.

Sådan rengører og vedligeholder du en blender

Rengøring og vedligeholdelse er to begreber, der sjældent vækker stor begejstring. Det er heldigvis en smal sag at rengøre og vedligeholde en blender, som ingenlunde er en særlig krævende køkkenmaskine.

Men hvordan skal du så gribe det an? Det skal vi kort kigge på nu:

Rengøring:

 • Put aftagelige dele i opvaskemaskinen (bemærk: kun de dele der kan tåle maskinvask)
 • Rengør de øvrige dele under rindende vand (brug evt. en børste eller svamp)
 • Tør alle overflader af jævnligt (eliminér støv og snavs)

Det kan i realiteten være meget besværligt at rengøre en blender, men det er det ikke nødvendigvis. Hvor meget tid du skal bruge på rengøringsdelen afhænger af, hvilke råvarer du har anvendt, og hvorvidt du vasker delene i hånden eller opvaskemaskinen.

Skal du gøre det nemt for dig selv, så kan du fylde din blender op med varmt vand lige efter, du har brugt den. Dertil kan du tilsætte lidt opvaskemiddel, hvorefter du kan lade blenderen stå for sig selv, før du hælder vandet ud og renser efter med varmt vand.

Det er alfa omega, at du er omhyggelig med rengøringen, så du ikke risikerer, at der opstår uønskede bakterier. Det kan i værste fald føre til sygdom, hvilket helt naturligt bør undgås.

Vedligeholdelse:

 • Vær grundig med rengøringen
 • Opbevar blenderen et tørt og rent sted
 • Test de forskellige funktioner og programmer (kontakt din forhandler, hvis der er fejl eller mangler)

Vedligeholdelsesdelen er meget begrænset, hvorfor det ikke er noget, du skal være bekymret for. En blenders levetid afhænger hovedsageligt af, hvor tit man bruger den, og hvordan man behandler den.

Selvom det umiddelbart kan virke overflødigt, så kan det hurtigt betale sig at læse (eller i det mindste skimme) den medfølgende brugsvejledning. Således kan du få svar på dine ubesvarede spørgsmål, så du kan undgå de værste uheld.

Børn og brug af blendere – Det skal du være opmærksom på

Der er mange børnefamilier, der har valgt at investere i en blender, da det giver mulighed for at lave smoothies, supper og meget mere. Det er der som sådan intet galt i, så længe man bruger sin sunde fornuft og er på vagt. Det er i hvert fald ikke ansvarligt at lade mindre børn bruge en blender uden opsyn.

Børn er glade for at hjælpe til i køkkenet, men du bør alligevel tænke dig om en ekstra gang, før du lader dit barn prøve kræfter med din nyindkøbte blender. Det skal dog nævnes, at der er nogle blendere, der er mere børnevenlige end andre. Det er op til dig som forældre at vurdere, hvornår dine børn er klar til at bruge en blender for første gang.

I første omgang kan du lade dine børn stå ved siden af dig, så de med øjnene kan følge med i, hvordan man håndterer en blender. Derudover kan du lade børnene bestemme, hvilke retter og drikke der skal laves. I dag sker der kun ganske få uheld med blendere, men det frarådes alligevel, at man lader mindre børn bruge en blender på egen hånd.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here