Blu-ray afspiller Test – Bedste afspiller til prisen

0

Når mørket falder på udenfor, på en grå og trist regnvejrssøndag, eller når du er i humør til at slappe af på sofaen med god underholdning, er der ikke noget bedre end at sætte en god film på. Selvom du kan gøre oplevelsen hyggeligere ved at spise lækre snacks eller at gøre rummet hyggeligt med stearinlys og nedrullede gardiner, er det alligevel kvaliteten af filmen, som har størst betydning for helhedsoplevelsen.

Der er ikke noget mere generende, end hvis billedet er uskarpt, eller lyden er dårlig. For de fleste går der ikke mange minutter, før de opgiver at se film, hvis dette er tilfældet. Det er sjældent til at holde ud.

Hvis du vil have et godt billede og god lyd, bør du overveje at se blu-rays i stedet for DVD’er. En blu-ray er en disk, som kan indeholde over dobbelt så meget information, som en traditionel DVD kan. Derfor giver den højere billedopløsning og dermed bedre kvalitet – faktisk får du Full HD. At vælge en blu-ray frem for en DVD vil give dig en optimal filmoplevelse, hvor alt er skarpere, alle detaljer kommer frem, og den visuelle oplevelse er helt i top.

Det kræver dog en blu-ray afspiller at kunne afspille en blu-ray disk. Det er nemlig ikke muligt at afspille disse på en traditionel DVD-afspiller. En blu-ray afspiller benytter kortbølget blå laser, deraf dens navn, frem for den røde laser som anvendes i DVD-afspillere. Og så er de lavet til at kunne afspille blu-ray disks hårdere materialer samt håndtere flere detaljer og informationer.

Vi har set på fem forskellige blu-ray afspillere i denne test for afslutningsvis at kunne kåre den afspiller, som er den bedste af disse. Vi har testet LG Blu-ray- og DVD-afspiller BP250, Samsung Blu-ray BD-J4500/XE, Sony Blu-ray BDP-S6700 og UHD 4K Blu-ray afspiller K8500 bundle. I testen har vi kigget på deres størrelse og design, afspilningsmuligheder, billedkvalitet og på eventuelle andre specifikationer ved den enkelte afspiller.

LG Blu-ray- og DVD-afspiller BP250

LG Blu-ray- og DVD-afspiller BP250
Forhandler Pris Information
Wupti 471 kr. Se produkt

Denne første blu-ray afspiller er produceret af LG, som er verdens næststørste producent af tv-apparater. Det er en klassisk og enkel afspiller, som er testens næstbilligste, og som ikke vælter et budget.

Kigger vi på dens størrelse og vægt, måler dens hovedenhed 27 x 4,3 x 19,5 centimeter, mens boksen måler 32,4 x 7,9 x 30,7 centimeter. I alt vejer den 1400 gram, hvilket gør det til den næsttungeste model i testen. Dens design er traditionelt med lige linjer, to runde knapper, en USB-port og et diskdrev. Er du til stilrene linjer og klassisk design, er en LG Blu-ray- og DVD-afspiller BP250 derfor et sikkert valg til prisen.

Er du på udkig efter én enhed, som både kan afspille 2D blu-rays, DVD’er og CD’er, er du kommet til det rette sted. På grund af dens intelligente 3-i-1-løsning kan LG Blu-ray- og DVD-afspiller BP250 afspille alle tre formater. Derudover kan den afspille film via USB og via en ekstern harddisk, som også tilsluttes via et USB-kabel. Derudover har den en enkelt HDMI-indgang.

Kigger vi på afspillerens billedkvalitet, kan den prale af at kunne afspille film i 1080p full HD-opskalering. Den kan ikke lave 4K-opskalering, som testens to dyreste modeller, men billedsiden er bedre end hos testens billigste.

Alt i alt er LG Blu-ray- og DVD-afspiller BP250 en god afspiller til en fordelagtig og overkommelig pris.


Samsung Blu-ray BD-J4500/XE

Samsung Blu-ray BD-J4500/XE
Forhandler Pris Information
Wupti 418 kr. Se produkt

Samsung Blu-ray BD-J4500/XE er produceret af det verdenskendte brand Samsung. Det er en god basis afspiller og kan prale af at være testens billigste. At det er den billigste, betyder dog ikke, at der er sparet på dens kvalifikationer.

Den måler 30 x 20,8 x 4,2 centimeter og vejer 1100 gram og designmæssigt ligner den til forveksling testens andre blu-rays, som alle er enkle og stilrene.

Blu-ray afspilleren kan både afspille blu-rays og DVD’er, og så kan den tilkobles både USB og en ekstern harddisk via et USB-kabel. På den måde kan du få direkte adgang til film, billeder, musik og andre multimediefiler via hurtig USB-tilkobling. Afspilleren er designet til at kunne håndtere en bred vifte af forskellige indhold og mange forskellige filformater.

Specielt ved den er, at den kan prale af at have Samsungs Quick Start Mode. Det vil sige, at den hurtigt tænder og er klar til brug, så du ikke skal vente på at kunne afspille fra den.

Selvom Samsung Blu-ray BD-J4500/XE er denne tests billigste model, kan den på mange måder hamle op med de andre modeller. Dens billede- og lydside er ikke helt så god, men dens tilkoblingsmuligheder og design ligner de andres. Det er også helt fair taget den billige pris i betragtning.


Sony Blu-ray BDP-S6700

Sony Blu-ray BDP-S6700
Forhandler Pris Information
Wupti 1227 kr. Se produkt

Sony Blu-ray BDP-S6700 er produceret af det verdensomspændende elektronikfirma Sony og lægger sig prismæssigt mellem testens billigste og dyreste model. Det er den perfekte afspiller for dig, hvis du foretrækker trådløs afspilning, og hvis du er klar til at betale for det. Prisen er dog helt rimelig, når man ser på dens specifikationer. Den kan blandt andet tilbyde biograflignende lyd og 4K-opskalering.

Afspilleren måler 19,2 x 25,5 x 3,9 centimeter og har en samlet vægt på 900 gram, hvilket gør det til denne tests mindste og letteste blu-ray. Vægter du dét højest, at din afspiller er lille og diskret, og at den ikke fylder meget i skabet, er det Sony Blu-ray BDP-S6700, du skal vælge. Også dens design er enkelt og diskret.

Sony Blu-ray BDP-S6700 kan afspille musik og film via USB-tilslutning og Wi-Fi. Helt specielt ved denne afspiller er, at du kan tilkoble enheder via Bluetooth. Dette gælder blandt andet for hovedtelefoner, soundbars, højttalere med mere fra SONY.

Da den ydermere har LDAC-teknologi, kan du streame emnerne uden at skulle gå ned i kvalitet, selvom du bruger Bluetooth. Den har også DLNA-deling, som giver dig mulighed for at dele multimedieindhold på alle understøttede enheder i dit hjem. Det kan ingen af de andre blu-ray afspillere i denne test prale af.

Kigger vi på kvaliteten af det billede, afspilleren giver dig, vil du opleve en billedkvalitet i topklasse. Den giver avanceret billedforbedring opskaleret til nær 4K-kvalitet på grund af dens opskaleringschip, mens også alle detaljerne på filmens lydside tydeligt går igennem på grund af dens Hi-Fi- surroundlyd med DolbyTrue HD og DTS-HD.


UHD 4K Blu-ray afspiller K8500 bundle

UHD 4K Blu-ray afspiller K8500 bundle
Forhandler Pris Information
Wupti 2799 kr. Se produkt

Testens sidste blu-ray afspiller, UHD 4K Blu-ray afspiller K8500 fra Samsung, måler 40,6 x 44,5 x 23,0 centimeter og vejer 1900 gram. Det gør den til testens største og tungeste blu-ray afspiller, men den tager også prisen som den dyreste.

Er du til et anderledes design uden lige linjer og kanter, bør du kigge nærmere på den. Det er den af testens fire afspillere, som skiller sig ud i designet på grund af dens elegante og let buede design. Er du til perfekt billedkvalitet og med en mulighed for trådløs tilslutning, bør du også tage et nøje kig på den. Den kan nemlig prale af en billedkvalitet, som er umulig for konkurrenterne i denne test at hamle op med.

UHD 4K Blu-ray afspiller K8500 kan både afspille CD’er, DVD’er og blue-rays, hvilket gør den til et perfekt valg, hvis du vil have én afspiller, der kan det hele. Helt specielt ved denne afspiller er, at den kan afspille i UHD-opløsning, som er 4 gange skarpere end Full HD.

Også denne afspiller kan prale af en billedkvalitet med mange detaljer, Ultra HD Blu-ray og 4K-opløsning. Den avancerede teknik, som giver dig Ultra HD, giver illusionen af, at du sidder i en biograf, selvom du sidder hjemme i din stue. Udover skarp billedkontrast og dybe farver får du flere farvenuancer og UHD-opskalering. Derudover understøtter den streaming i 4K.

Alt i alt en blu-ray afspiller til dig, der går op i både design og billedkvalitet, og som er villig til at betale prisen for kvalitet. Det er et køb, du ikke vil fortryde, når du først har oplevet den lækre billedside, den kan tilbyde dig, én gang.


… Og testens vinder er

Efter at have kigget nærmere på de fire blu-ray afspillere og efter at have sammenlignet deres størrelse og design, afspilningsmuligheder, billedkvalitet og andre specifikationer, er vi kommet frem til en vinder. Det er dog svært at kåre én enkelt vinder, da prisforskellen på de forskellige afspillere er stor, og kvalifikationerne naturligvis er derefter.

Vi må alligevel være ærlige og overgive os til Sony Blu-ray BDP-S6700 og give den titlen som vinderen af vores test. Dette fordi, det er en utrolig god blu-ray afspiller til en meget god og overkommelig pris. Det er især afspillerens billedside, som skaleres op til nær 4K-kvalitet og dens Hi-Fi surround lyd, der gør den til en vinder. Billedsiden er en smule ringere, end UHD 4K Blu-ray K8500 bundle afspilleren kan prale af, men til under det halve i pris, er den et utroligt godt valg. Det er de færreste, der vil kunne se stor forskel på de to afspilleres billedsider.

Da Sony Blu-ray BDP-S6700 også kan bryste sig af Bluetooth og trådløs tilslutning, Wi-Fi, DLNA-deling og LDAC-teknologi, var det svært at være i tvivl om, at det er den egentlige vinder af testen.

Testens første afspiller, LG Blu-ray- og DVD-afspiller BP250, skal dog have stor ros for at være en god blu-ray afspiller til en meget fornuftig pris, hvorfor den også bør nævnes her. Den har alle de specifikationer, man har brug for, hvis man skal have en god og velfungerende blu-ray afspiller, som ikke vælter budgettet. På trods af dens billige pris kan den prale af at kunne afspille film i 1080p full HD-opskalering, som er rigeligt for den almene forbruger. Det gør den til et helt oplagt valg.

Vi håber, at du er blevet klogere på, hvilken blu-ray afspiller du skal vælge. På falderebet vil vi gerne endnu en gang gøre dig opmærksom på, at prisen har betydning, når man vælger blu-ray afspiller. Ligesom med alt andet.

Skal du have den stående fremme på et tv-møbel, kan du også overveje, hvorvidt designet har betydning for dit valg. De fleste afspillere er helt firkantede og med klassiske rene linjer, men er du til design, der vil noget, er testens UHD 4K Blu-ray afspiller K8500 bundle et godt valg. Udover det flotteste, mest stilrene og mest anderledes design, får du med denne også det bedste billede.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here