Bør jeg købe en elcykel?

0

Der bliver solgt mange flere elcykler end for tre, fem og ti år siden, men er elcykler virkelig pengene værd, og hvorfor bør du købe en elcykel?

Besøger du en vilkårlig dansk cykelbutik, så vil du opleve, at udvalget af elcykler udgør en stor del af det samlede udvalg. Det hænger naturligt sammen med, at flere og flere danskere efterspørger de motordrevne cykler.

Derfor skal du købe en elcykel

Der er ingen grund til at udskifte den traditionelle cykel med en elcykel, hvis man vel at bemærke foretrækker en traditionel cykel. Det er nemlig smag og behag, hvad man er mest til, så du skal ikke blot gøre det samme som alle andre, da dine personlige behov altid bør være i første række.

Du skal købe en elcykel, hvis du kan nikke genkendende til blot ét af nedenstående scenarier:

 1. Du ønsker at skåne miljøet
 2. Du ønsker at spare penge
 3. Du ønsker at motionere mere
 4. Du ønsker at få mere frisk luft i hverdagen
 5. Du ønsker at passe godt på din krop

Jo flere scenerier du kan nikke genkendende til, jo flere gode grunde er der til at købe en elcykel. Der er nemlig masser af fordele ved elcykler, hvilket du kan læse meget mere om i de kommende afsnit.

De vigtigste fordele ved elcykler

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at elcykler byder på flere fordele end ulemper, hvilket er med til at forklare, hvorfor efterspørgslen er så stor. Det er ikke obligatorisk at eje en elcykel, men antallet af solgte elcykler er ikke desto mindre stødt stigende. Læser du om, hvilke fordele der er ved elcykler, vil du hurtigt blive overbevist om, at en elcykel er en fantastisk investering.

Miljøvenligt

Skifter du din bil ud med en elcykel, så skåner du ikke bare din pengepung, men også vores kære miljø. Biler og andre motorkøretøjer forurener rigtig meget, hvorfor man bør skille sig af med sin bil, hvis man kan undvære den.

Elcyklens motor forurener langt fra lige så meget som en bils motor, så her har du endnu en god grund til at sætte dig op på elcyklen i stedet for at sætte dig ind i bilen. Cykling er en af de reneste transportformer, hvorfor det er glædeligt, at der er en stor andel af danskerne, som cykler til og fra arbejde.

Udledning af CO2:

 • 1 km. i mellemstor bil: 132 gram CO2*
 • 1 km. på elcykel: 12 gram CO2*

* Kilde: https://samvirke.dk/artikler/elcykler-flere-vil-have-medvind-pa-cykelstien

Det kommer nok ikke som nogen stor overraskelse for dig, at biler udleder mere CO2 end elcykler, men det er alligevel interessant at få nogle konkrete tal på bordet. Du kan ikke redde verden alene, men hvis flere vælger elcyklen frem for bilen, kan vi mennesker gå en lys fremtid i møde.

Elcyklen gør sig ligeledes positivt bemærket, når det drejer sig om støjforurening, da den moderne elcykel er mere eller mindre lydløs – i modsætning til en bil.

Økonomiske besparelser

Det koster en mindre formue at være bilejer, fordi man skal afholde udgifter til både brændstof, bilvask, reparation, vægtafgift og meget, meget mere. Der er set med økonomiske briller mange gode grunde til at købe en elcykel, da anskaffelsesprisen på en elcykel er meget beskeden sammenlignet med anskaffelsesprisen på en bil. Derudover opkræves der ikke afgifter på elcyklen, ligesom det ikke er lovpligtigt at tegne en dyr forsikring.

Foruden ovenstående økonomiske fordele skal du også være opmærksom på, at det er meget nemmere og billigere at reparere og vedligeholde en elcykel. En elcykel er generelt meget billig i drift, hvis du altså sørger for at passe godt på den.

Mere motion

Du kan få ualmindeligt svært ved at komme i god form, hvis du altid vælger bilen frem for elcyklen, da du ikke på samme måde får pulsen op, når du kører bil. Det er meget muligt, at man får mere motion på en traditionel cykel uden motor, men du får altså også masser af motion på en elcykel.

De fleste elcykler har flere forskellige assistanceniveauer, hvilket i praksis betyder, at du selv kan bestemme, hvor meget hjælp du vil have. Føler du dig træt og udmattet en dag, så kan du med fordel vælge et af de højeste assistanceniveauer, så du ikke skal bruge flere kræfter end højst nødvendigt.

Der er fortsat mange mennesker, som har en opfattelse af, at elcykler kun er henvendt til dovne, gamle og svage mennesker, men det er ikke sandt. I dag bliver elcykler brugt af både mænd og kvinder i en bred aldersgruppe. Det er dog et faktum, at det særligt er ældre mennesker, som har glæde af elcykler.

Såfremt du vælger elcyklen frem for bilen, så har du rig mulighed for at øge din generelle sundhed, ligesom du kan fremme din kondition og dit hjertekredsløb. Daglig motion kan tilmed føre til øget overskud, forbedret immunforsvar og dermed færre sygedage.

Mere frisk luft

Du kan få mere motion, spare penge og skåne miljøet, hvis du vælger at investere i en elcykel, men du får faktisk også mere frisk luft, og frisk luft er sundt. Indelukkethed kan føre til hovedpine og nedsat koncentration, hvorfor det er godt at komme ud i naturen og få lidt luft.

Får du mere frisk luft i hverdagen, kan du meget vel opnå følgende:

 • Du får mere overskud
 • Din hud bliver pænere
 • Du får ilt til hjernen (gør det nemmere at koncentrere sig)
 • Du bliver gladere

Børn er generelt bedre til at få frisk luft end voksne, men det ændrer ikke på det faktum, at voksne har mindst lige så meget brug for at komme udenfor og få luft.

Skånsom motionsform

Har du nedsat styrke i knogler, muskler og led, så kan du glæde dig over, at elcykling er en skånsom motionsform. Du kan nemlig mere eller mindre selv bestemme, hvor mange kræfter du vil bruge, da det er muligt at regulere assistanceniveauet.

Der er mange ældre mennesker, som ikke har kræfter til at cykle på en traditionel cykel uden motor, hvorfor det er helt fantastisk, at elcyklen er blevet opfundet. De populære elcykler gør nemlig livet nemmere for mange mennesker.

Er du hårdt ramt af skader og skavanker, men vil du gerne ud og opleve verden, så skal du have anskaffet dig en elcykel.

Du kan læse om de bedste elcykler ved at klikke dig ind på vores elcykel test.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here