Bordrundsav Test – Bedste stationære bordrundsave

0

Bordrundsaven har gennem lang tid været et populært valg i den danske håndværkerbranche, og det er den også til den dag i dag. Både professionelle håndværkere og almindelige værktøjsentusiaster kan blive enige om, at en bordrundsav er et essentielt arbejdsredskab i ethvert værksted, så der vil nok gå lang tid før, at den fordelagtige og alsidige maskine går på pension – hvis det da nogensinde sker.

Bordrundsaven er principielt en omvendt håndrundsav, der er monteret på en kasse, hvor savklingen vender opad. Denne kombination har gjort bordrundsaven til et formidabelt værktøj, når det handler om at skære præcist i alle mulige vinkler – hvilket er en egenskab, der er utrolig nyttig i mange håndværksorienterede situationer, hvor præcision er en vigtig bestanddel af opgaven. Der er ikke noget mere irriterende og klunset end at skulle sammensætte et skab af brædder og plader, som man selv har skåret og så finde ud af, at det færdige produkt overhovedet ikke er i vater.

Men nu når en bordrundsav er et så populært valg, så betyder det også, at der er mange forskellige modeller af slagsen. Det kan godt vække opsigt til forvirring, da det kan være svært for mange at finde hoved og hale i, hvilken bordrundsav der er den bedste i både pris og kvalitet.

Når der arbejdes med elektrisk værktøj, så har sikkerhed og komfort også en særdeles vigtig rolle, så det er ikke altid kun en maskine med høj ydelse, som man skal vælge med det samme. Så hvilke funktioner er egentlig en fordel at have med? Hvordan vælger du den bedste bordrundsav til dine behov, og hvilke specifikke opgaver kan du arbejde med de forskellige modeller?

Alt dette besvarer vi her i guiden, så du ikke behøver at afsætte for meget tid af til at undersøge det selv. Vi hos Testguro har undersøgt sagen for dig, så vi kan spore dig ind på, hvilken bordrundsav du har brug for.

De bedste bordrundsave derude

Du har måske kendskab til dit håndværkmæssige behov og mangler egentlig bare en guidende hånd til at assistere dig med valget af en bordrundsav. Det kan også være, at du er helt på bar bund, men i så fald skal du ikke være nervøs. Du har brug for alt den viden, du kan få, når du skal investere i en bordrundsav. Det er ikke nogen billig investering, så det er eminent, at du finder den rigtige. Det hjælper vi med!

Herunder har vi samlet nogle af de mest bemærkelsesværdige produkter på markedet fra anerkendte producenter, så du kan vide dig sikker på, at kvaliteten er i top på ethvert produkt.

Bosch bordrundsav 2100W GTS 10 XC

Bosch bordrundsav 2100W GTS 10 XC
Forhandler Pris Information
10-4.dk 5443 kr. Se produkt

Bosch bordrundsav 2100W GTS 10 XC har en række af smarte funktioner, der gør denne alsidige og solide bordrundsav til et kraftfuldt og værdifuldt værktøj. Fleksibilitet og brugervenlighed er centrale kvaliteter ved bordrundsave, da det giver mulighed for at klare en lang liste af forskellige håndværksmæssige opgaver. Og med en indbygget slæde og bordforlænger så er anvendelsesmulighederne ved denne bordrundsav store.

Effektiv motor og justerbare funktioner

Med en effektiv 2100 watts motor med funktioner såsom motorbremse, overbelastningssikring, startsstrømsbegrænsning og konstantelektronik til ekstra krævende arbejdsopgaver, så er Bosch bordrundsav 2100W GTS 10 XC en bordrundsav, der har, hvad der kræves for at kunne levere tilfredsstillende resultater.

De selvjusterende parallelanslag er behjælpelige til at lave præcise snit, så du med sikkerhed har fuld kontrol over dit arbejde. Bordrundsaven kommer med en spaltekile til skjulte snit, som kan forsænkes uden brug af andet værktøj. Derudover har den Pre-Cut Locator, så du præcist kan optegne, hvor snittet skal være.

Integrerede transportløsninger og komfortmæssige funktioner

En bordrundsav er ikke et let værktøj, så for at gøre transporten så nem som mulig, så kommer Bosch bordrundsav 2100W GTS 10 XC med integrerede bæregreb, der sikrer en smerte- og problemfri transport. Der bruges mange penge på en bordrundsav, så at den skulle gå i stykker på grund af et dårligt greb er bare spild af penge.

Bosch bordrundsav 2100W GTS 10 XC kommer med mange opbevaringsmuligheder af blandt andet ekstra savklinger, monteringsværktøjer og udsugningsadapter. På bordrundsavens beskyttelsesskærm og på maskinens bagside er der en tilslutning til støvudsugning, så arbejdskomforten forøges bemærkelsesværdigt.

De vigtigste specifikationer:

 • Vægt: 35 kg
 • Bordstørrelse: 584 x 759 cm
 • Driftseffekt: 2100 W
 • Savklingediameter: 254 mm
 • Savklingeboringsdiameter: 30 mm
 • Omdrejningstal: 3200 omdr./min
 • Maks skærekapacitet til højre: 635 mm
 • Maks skærekapacitet til venstre: 250 mm

DeWalt bordrundsav 2000W DWE7491

DeWalt bordrundsav 2000W DWE7491
Forhandler Pris Information
10-4.dk 7482 kr. Se produkt

Dette er maskinen med den store kløvekapacitet. Denne bordrundsav giver dig alle muligheder for at tilskære store elementer, og med en stor brugervenlighed så er dette en model, der aldrig løber tør for brugbarhed.

Krafttig motor og optimeret vægt

DeWalt bordrundsav 2000W DWE7491 har en kraftig 2000 watts motor, så du skal ikke være bange for, at du ikke vil kunne løse dine arbejdsopgaver. Den høje ydelse sikrer dig pålidelighed og kvalitet i din skæring.

Den lave vægt og det optimerede design gør, at dette er en af de lettest transportable bordrundsave i sin klasse. Så du behøver ikke at være urolig for, at det bliver for besværligt at transportere bordrundsaven, eller blot flytte maskinen til et mere optimalt arbejdssted.

Brugervenlighed, præcision og høj beskyttelse

DeWalt bordrundsav 2000W DWE7491 har store, letlæselige indikatorer og skalaer, som gør det problemfrit at indstille og justere saven og andre funktioner. Derudover er den utrolig intuitiv at benytte og har et låsbart anslag, der yder til brugervenligheden.

Et tandstangsdrevent anslag gør det muligt at arbejde med utrolig høj præcision, og en smiglåsning med stor skala sikrer hurtige, lette og præcise indstillingsmetoder.

DeWalt bordrundsav 2000W DWE7491 er en bordrundsav, som du kommer til at have glæde af i mange år. Med beskyttelsesbøjler i stål er selve saven godt beskyttet mod slag, og et helstøbt aluminiumsbord sikrer et nøjagtigt og holdbart arbejdsredskab. DeWalt bordrundsav 2000W DWE7491 er endvidere udstyret med overbelastningsbeskyttelse, der sikrer kraftfuld ydelse i mange typer træ – både hårdt, vådt og frossent.

De vigtigste specifikationer:

 • Vægt: 26,6 kg
 • Højde: 425 mm
 • Bredde: 742 mm
 • Længde: 577 mm
 • Bordstørrelse: 670 x 630 mm
 • Driftseffekt: 2000 W
 • Omdrejningstal, ubelastet: 3800 omdr./min
 • Savklingediameter: 250 mm
 • Maks længdeskærekapacitet, højre: 825 mm
 • Maks længdeskærekapacitet, venstre: 558 mm

Metabo bordrundsav 3100W TKHS 3,1 WNB

Metabo bordrundsav 3100W TKHS 3,1 WNB
Forhandler Pris Information
10-4.dk 4399 kr. Se produkt

Metabo bordrundsav 3100W TKHS 3,1 WNB er en utrolig effektiv maskine, der er et udmærket valg til størstedelen af gængse arbejdsopgaver. Denne fleksible bordrundsav kommer med et hav af tilbehør, så du kan foretage præcis og kvalitetsrig savning i værkstedet eller på byggepladsen.

Brugervenlighed og ydelse i top

Det er en vigtighed, at brugervenligheden er i top, når det kommer til bordrundsave. Det skal være et nemt og problemfrit værktøj at tilgå, så der kommer den bedste arbejdsoplevelse ud af produktet. Det giver i sidste ende det bedste resultat. Denne bordrundsav fra Metabo gør lige præcis det.

Dette er en højtydende maskine, der er ideel til mange forskellige arbejdsopgaver såsom savning af firkanttømmer, brædder og plader – alle trælignende materialer.

Fordelagtige dele og resistent materiale

Metabo bordrundsav 3100W TKHS 3,1 WNB kommer med mange fordelagtige dele, der sikrer dig god kontrol over hver enkelt del. Med en trinløs, justerbar savklinge, der blandt andet giver dig mulighed for at hælde savklingen, og et vinkelanslag med anslagslineal, så har du meget af det, du skal bruge for at save præcist.

Den slidstærke og pulverbelagte stålpladekonstruktion giver denne model en høj robusthed, og sammen med en galvaniseret bordplade holdes bordrundsaven funktionsdygtig i mange år. Den nedklappelige bordforlænger og det medfølgende kørestel giver endnu flere muligheder for den almindelige håndværker.

De vigtigste specifikationer:

 • Vægt: 75 kg
 • Højde: 1000 mm
 • Bredde: 700 mm
 • Længde: 1700 mm
 • Bordstørrelse: 800 x 600 mm
 • Arbejdshøjde: 850 mm
 • Driftseffekt: 3100 W
 • Omdrejningstal, ubelastet: 2990 omdr./min
 • Savklingedrejeområde: 0-45°
 • Maks skærebredde ved parallelanslag: 340 mm
 • Maks materialebredde ved vinkelanslag: 250 mm
 • Maks skæredybde, 90 grader: 85 mm
 • Maks skæredybde, 45 grader: 53 mm

DeWalt bordrundsav 1850W DW745

DeWalt bordrundsav 1850W DW745
Forhandler Pris Information
10-4.dk 3895 kr. Se produkt

DeWalt bordrundsav 1850W DW745 er en let og kompakt bordrundsav, der er utrolig fleksibel og driftssikker. Trods sin lavere vægt end testens resterende bordrundsave, så har den stadig en højtydende motor, der tillader savning i hårdt, vådt og frossent træ.

Simpel, slidstærk og stædig

Når der arbejdes med en bordrundsav, så er en solid, forudsigelig og ensartet ydelse aldrig noget, som man skal tage for givet. DeWalt bordrundsav 1850W DW745 kombinerer en slidstærk og høj ydelsesmotor med et anslagssystem, der sikrer stor kløvekapacitet.

Brugervenlighed er også i højsædet ved DeWalt bordrundsav 1850W DW745, da store letlæselige skalaer fremgår på maskinen.

Nem transport og levetidsforlængende beskyttelse

DeWalt bordrundsav 1850W DW745 har en mindre vægt end de fleste på markedet, så transportmulighederne er gode, hvis du skal skifte arbejdsbord eller blot flytte værksted.

Bordrundsaven kommer udstyret med beskyttelsesbøjler af stål, der beskytter saven mod salg og fald. Derudover sikrer et helstøbt aluminiumsbord, at bordrundsaven har en lang levetid, så du kan få glæde af dit køb i mange år frem.

De vigtigste specifikationer:

 • Vægt: 22 kg
 • Højde: 425 mm
 • Bredde: 742 mm
 • Længde: 577 mm
 • Bordstørrelse: 630 x 570 mm
 • Driftseffekt: 1850 W
 • Omdrejningstal, ubelastet: 3800 omdr./min
 • Savklingediameter: 250 mm
 • Maks længdeskærekapacitet, højre: 610 mm
 • Maks længdeskærekapacitet, venstre: 315 mm

Hvad kan jeg forvente at kunne bruge en bordrundsav til?

Det handler om at kende et værktøjs styrker og svagheder for at kunne benytte værktøjet optimalt i forskellige situationer. Hvis der ikke er kendskab til, hvad et bestemt stykke værktøj kan udrette, så kan man godt regne med ineffektivitet og håbløse projekter. Derfor kommer vi herunder ind på, hvilke håndværkmæssige udfordringer en bordrundsav kan klare. Herefter kan du med fordel kan investere i en bordrundsav, hvis én eller nogle af punkterne lyder som noget, du kunne finde på at rende og rode med.

Tit kan bordrundsaven overtage opgaver, hvor f.eks. en håndrundsav må give op. Herunder er der listet nogle situationer, hvor en bordrundsav kan hjælpe dig med stor nøjagtighed, sikkerhed og hurtighed.

Arbejdsopgaver hvor bordrundsaven er et ideelt arbejdsredskab:

 • Tilskæring af små og store plader
 • Skære et bræt på langs
 • Tilskære brædder i bredden
 • Skære præcise vinkler på op til 45 grader
 • Mindre afkortninger og vinklede snit bliver en problemfri fornøjelse
 • Skæring af store emner i smig

Som du kan se, så er der mange muligheder med en bordrundsav. Der er et væld af situationer, hvor en bordrundsav er handy, så der er næsten ingen undskyldning for ikke at investere i sådan et værktøj og tilføje den til dit repertoire i værkstedet eller på byggepladsen.

Gode ting at overveje inden du køber en bordrundsav

Der er ting, der er kloge at overveje, inden man køber en bordrundsav. Disse ting gør sig egentlig gældende ved alle typer af produkter, som man tænker på at købe. Det er altid en god idé at være ærlig over for sig selv og stille nogle kritiske spørgsmål. Nogle af de spørgsmål kunne f.eks. være, hvor ofte man antager at skulle bruge bordrundsaven. Bare dét spørgsmål har en betydning for modellen, der er tilstrækkelig for ens behov. Herunder er der listet nogle overvejelser, som vi anbefaler, at man konfronterer sig selv med:

Gode overvejelser inden køb:

 • Hvor ofte skal jeg egentlig bruge den?
 • Kan jeg nøjes med en mindre og billigere model, der er lettere at transportere og mere brugervenlig?
 • Eller har jeg brug for mere kraft og alsidighed, så jeg tilsidesætter vægt og pris lidt?
 • Hvor store emner forventer jeg at arbejde med?
 • Vil jeg have tilhørende hjul, eller hvad er mine krav til transportmuligheder?
 • Har jeg specifikke krav til alsidighed og brugervenlighed?
 • Er der nogle helt specifikke funktioner, som er en nødvendighed, at bordrundsaven besidder?

Ligesom ved mange andre produkter, så følger kvalitet og pris ad. Det er derfor en nødvendighed, at man gør det klart med sig selv, hvor meget man agter at bruge på en ny bordrundsav. De højtydende Metabo bordrundsave er for eksempel perfekte til professionelt brug, men mange andre mindre modeller fra blandt andet Bosch eller Dewalt er mere end tilstrækkelige til almen brug. Det hele handler om, hvilke features og funktioner du har brug for, og hvilket prisniveau du ønsker.

Du har nu med denne guide forhåbentlig fået større indsigt i, hvilke muligheder en bordrundsav kan tilbyde til arbejdslivet for en håndværker – enten professionelt eller på hobbyplan.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here