Boremaskine Test – Bedste skruemaskiner 2017

0

Enhver gør-det-selv mand (eller kvinde) fortjener den bedste boremaskine. Derfor har vi været travlt beskæftiget med at teste en masse boremaskiner. Samlet set har vi testet 17 boremaskiner fra bl.a. Bosch, Metabo, AEG og Hilti. I testen har vi fundet frem til den bedste akku boremaskine, ligesom vi har fundet en række fine alternativer.

Vi har valgt at specialisere os i test af akku boremaskiner, da det er et uundværligt redskab i ethvert hjem. Forskellen på en almindelig- og en akku boremaskine er, at den almindelige boremaskine skal være tilkoblet en stikkontakt, mens en akku boremaskine er batteridrevet. Derudover kan en akku boremaskine både bore og skrue, hvilket gør det til et fremragende værktøj.

Bosch GSB 18 VE-2 LI Professional

Test af Bosch GSB 18 VE-2 LI Professional
Forhandler Pris Information
10-4 2.999,00 DKK Se produkt

Har du længe ledt efter den bedste boremaskine, så kan du godt stoppe din søgning nu. Det er nemlig lykkedes Testguro.dk at finde den bedste boremaskine. Det er måske ikke så overraskende, at bedst i test netop består af en Bosch boremaskine. Bosch er nemlig den førende producent, når det kommer til boremaskiner – og meget andet værktøj i øvrigt.

Kompakt og effektiv boremaskine med batteri

Du finder næppe en mere kompakt og effektiv model end denne fra Bosch. Denne Bosch boremaskine leveres med 2 x 4,0 Ah batterier, som naturligvis er opladelige. Med i pakken får du en hurtiglader, så du lynhurtigt kan oplade din boremaskine.

Med denne akku boremaskine ved hånden er det muligt at klare selv de mest krævende opgaver. Du kan bruge den til at udføre bore- og skrueopgaver i træ såvel som metal. Det er endda muligt at bruge den til slagboreopgaver til murværk op til 16 mm. Det er dermed en fleksibel boremaskine, som man kan få glæde af i mange anledninger. Den er effektiv og arbejder med op til 1800 omdrejninger i minuttet.

Intelligent og brugervenlig boremaskine med lang levetid

Denne model byder på en masse features, som vi er blevet bekendt med i denne boremaskine test. Du kan bl.a. stifte bekendtskab med disse features:

 • EPC – Takket være elektronisk cellebeskyttelse vil det være muligt at beskytte maskinen imod overhedning og overbelastning. Det er en stor fordel, da det minimerer risikoen for, at boremaskinen brænder sammen.
 • EMP – Denne funktion har til formål at beskytte selve motoren imod overbelastning. Dette er med til at sikre en lang levetid.
 • ERC – Med denne funktion vil maskinen automatisk blive frakoblet, hvis der registreres en blokering. Dermed kan man sænke risikoen under brug.

Overstående – EPC, EMP og ERC er vigtige sikkerhedsforanstaltninger, som du får med denne Bosch boremaskine. Går du op i funktionalitet og sikkerhed, så vil denne boremaskine højst sandsynligt være noget for dig. Ligesom du måske kender fra producentens øvrige produkter, så er brugervenligheden i særklasse.

Integreret LED-lampe

Har du brug for at oplyse arbejdsområdet, kan du få stor glæde af den boremaskine med integreret LED-lampe. Lampen er særligt egnet, hvis arbejdsområdet er dårlig belyst af en eller flere grunde.

De vigtigste specifikationer

 • Omdrejninger: 1800 pr. minut
 • Batteri: 2 x 4,0 Ah batterier (medfølger)
 • Volt: 18 V

Dewalt DCD791P2

Test af Dewalt DCD791P2
Forhandler Pris Information
10-4 2.580,00 DKK Se produkt

Fremragende boremaskine til alle arbejdsopgaver

Der er stort set ikke den arbejdsopgave, som denne skrue- / boremaskine ikke kan løse. Det er en ekstrem kompakt model, som leverer en effektivitet, som sjældent er set lignende. Modellen byder på kulløs motorteknologi, som er med til at sikre den højeste effektivitet. Boremaskinen er nem at arbejde med – selv på trænge områder. Det er en letvægtsmodel, som kan håndteres af både mænd og kvinder uanset erfaring.

Der er integreret et 15-positioners justerbart moment, som sørger for højere præcision. Dermed kan man opnå fine skrue- og boreresultater, uanset hvilke materialer man skal bore eller skrue i.

Læs også: Test af græstrimmere

I vores boremaskine test fremhæver vi desuden denne boremaskinens ergonomiske design. I forhold til brugerkomfort er det uden tvivl en af de bedste boremaskiner på markedet. Det er bl.a. en realitet takket være det gummibeklædte greb, som er behageligt at holde ved.

Effektivt batteri og integreret lys-funktion

Denne Dewalt boremaskine er udstyret med et Li-Ion slide-batteri, som er nemt at montere og demontere. Ydermere medfølger der en multi-volt-lader til 18 V batterier. Det er 5 Ah XR Li-Ion batteri-teknologi, som gør sig gældende. Denne batteri-teknologi er kendt for at have en lang baterrilevetid. Det medfølgende batteri er med ladestatusindikator.

Har du behov for et større overblik over arbejdsområdet, kan du bruge den integrerede lys-funktion. Der er nemlig LED-lys, som er nemt at aktivere og deaktivere efter behov.

De vigtigste specifikationer

 • Omdrejninger: 2000 pr. minut
 • Batteri: Li-Ion Power
 • Volt: 18 V

Festool CXS Li 2,6-Set

Test af Festool CXS Li 2,6-Set
Forhandler Pris Information
10-4 2.249,00 DKK Se produkt

Leder du efter en relativ billig boremaskine, så vil denne model måske være attraktiv. Festool er en mindre kendt producent på det danske marked, som dog har udmærket sig i flere forskellige sammnhænge.

Bore- og skruemaskine i letvægtsdesign

Sætter du pris på en effektiv boremaskine, som ikke vejer alverden, så har du muligvis den rette model her. Denne boremaskine vejer nemlig blot 0,9 kg. og har desuden et handy og kompakt design. Det er en rigtig god og holdbar boremaskine, som er nem at anvende og vedligeholde.

Høj udholdenhed, 12-trins momentindstilling og glimrende batteri-teknologi

Da vi arbejdede på denne nye boremaskine test, var vi imponeret over denne models høje udholdenhed. Den høje udholdenhed er en realitet takket være lithium-ion teknologi.

Ydermere er der integreret 12-trins momentindstilling, som nemt kan indstilles efter behov.Vi vil også gerne rose denne model for CENTROTEC-hurtigudskiftningssystem og FastFix-interface, som har været med til at optimere boremaskinen.

Med i pakken medfølger der alt, hvad du skal bruge – opbevaringskuffert, batteri og oplader.

De vigtigste specifikationer

 • Omdrejninger: 1300 pr. minut
 • Batteri: Li-Ion Power
 • Volt: 10,8 V

Metabo BS 18 Quick (2x2.0Ah)

Test af Metabo BS 18 Quick (2x2.0Ah)
Forhandler Pris Information
10-4 1.549,00 DKK Se produkt

Metabo er ligeledes en kendt producent, når det kommer til boremaskiner. Producenten har bl.a. haft stor succes med denne model – BS 18 Quick. Boremaskinen er en anelse billigere end vores testvinder, men kan til gengæld ikke præsentere en nær så høj effektivitet.

Batteri boremaskine til hurtigt og fleksibelt arbejde

Det er ikke uden grund, at ordet “Quick” indgår i boremaskinens modelnavn. Denne Metabo boremaskine er nemlig kendt for sit hurtigskift, hvor man hurtigt kan skifte indsatsværktøj og værktøjsholder. Boremaskinen kan naturligvis klare langt de fleste bore- og skrueopgaver. Du kan bl.a. få glæde af den smarte vinkelskrueforsats til skrue- og boreopgaver til steder, hvor det er svært at komme til.

Nye, revolutionerende teknologier

Denne fine boremaskine byder på en række forskellige teknologier. Du bliver kort præsenteret for den populære Ultra-M teknologi, som gør sig gældende for denne boremaskine.

 • Integreret overvågningssystem til beskyttelse af batteri og maskine
 • Batteristyring for at sikre den længst mulige batterilevetid.

Boremaskinen er udstyret med et stort og kraftfuld Li-Power batteri, ligesom der naturligvis medfølger en oplader. Der medfølger også en praktisk plastkuffert til opbevaring af boremaskine og tilbehør.

De vigtigste specifikationer

 • Omdrejninger: 1600 pr. minut
 • Batteri: Li-Power
 • Volt: 10,8 V

Derfor skal du vælge en akku boremaskine

Det er ikke uden grund, at denne boremaskine test netop kun beskæftiger sig med akku boremaskiner. Der er nemlig mange fordele ved denne type boremaskine, som vi hjertens gerne vil introducere dig yderligere for. Som du måske allerede er bekendt med, så er akku en forkortelse for akkumulator. En akkumulator er et apparat til opsamling og lagring af energi. Den helt store forskel er som tidligere nævnt at en akku boremaskine er batteridrevet. Dermed behøves du ikke at irritere dig over en ledning, som er til stede ved en alm. boremaskine. Med en akku boremaskine får du enorm stor frihed, og du vil have mulighed for at bore og skrue steder, hvor du normalt ikke kan komme til.

Læs også: Test af løvsugere

En akku boremaskine er altid udstyret med et kraftigt batteri, som er genopladeligt. Der kan være stor forskel på batterilevetiden fra model til model. Netop batterilevetiden er noget, du skal være opmærksom på, når du skal vælge den rette boremaskine. Den eneste ulempe ved denne type boremaskiner er, at de er en anelse dyre end almindelige boremaskiner.

Vigtigste faktorer ved køb af en boremaskine

Slutteligt vil vi kort ridse op, hvilke faktorer der er de vigtigste, når du skal købe en akku boremaskine. De nedenstående faktorer er de faktorer, som vi har vurderet til at være de vigtigste på baggrund af vores aktuelle boremaskine test:

Batterilevetid

Pointen ved en akku boremaskine er netop, at man kan bruge den uden ledning. Hvis det skal være en fordel, vil det være nødvendigt, at batterilevetiden er tilstrækkelig høj. Den helt store forskel på de dyre- og billige boremaskiner er typisk batteriet, som kan svinge ekstremt meget i kvalitet og ydeevne. Den reelle batterilevetid kan afhænge af mange forskellige forhold. I forhold til batterilevetid vil det være henholdsvis være V (Volt) og Ah (ampertimer), som er afgørende. Jo højere tal angivet for henholdsvis V og Ah, desto mere kraftfuld og langtidsholdbart vil batteriet være. Det vil være en stor fordel, hvis man vælger en akku boremaskine med lang batterilevetid. Dermed kan man udføre skrue- og borearbejde i lang tid uden at ærgre sig over et dødt batteri.

Opladningstid

Det vil på et tidspunkt ske, at boremaskinens batteri løber tør for strøm. I den anledning vil opladningstiden være særligt interessant. Det vil nemlig ikke være helt underordnet, om det tager 1, 3 eller 12 timer at lade batteriet helt op.

Antal batterier

Som udgangspunkt medfølger der altid 1 batteri, hvis man køber en boremaskine. Dog vil der af og til medfølge 2 batterier, som det gør sig gældende for vores testvinder. Hvis du har 2 batterier, kan du skifte mellem de 2 batterier, så du altid har mindst et batteri, som har strøm.

Læs også: Test af hækkeklippere

Brugervenlighed

Hvis du vil sikre den højeste brugervenlighed, skal du købe en boremaskine med lav vægt, ergonomisk håndtag og et overskueligt brugerpanel.

Sikkerhed

Det er ikke altid helt ufarligt at udføre bore- og skruearbejde. Hvis du prioriterer sikkerhed højt, skal du købe en akku boremaskine med de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger.

Effektivitet og præcision

Sidst, men ikke mindst har effektivitet og præcision naturligvis også noget at sige. Når du bruger din boremaskine, ønsker du naturligvis at opnå et så flot og præcist resultat som muligt. Derudover vil det naturligvis være en fordel, hvis arbejdet kan udføres hurtigt takket være høj effektivitet.

Du kan finde øvrige gode tips til valg af akku boremaskine i artiklen her:

Forhandlere af akku boremaskiner

Skulle man lave en liste over alle forhandlere af boremaskiner, så ville listen blive uendelig lang. Dog er det langt fra alle forhandlere, som er lige interessante. I forbindelse med offentliggørelsen af vores boremaskine test, vil vi gerne fremhæve de bedste forhandlere. Vi har udvalgt forhandlerne ud fra, hvor man kan finde det største udvalg, de billigste priser og høj service. Listen er henvendt til dig, som ønsker at købe en boremaskine på nettet. Der er typisk mulighed at vælge mellem afhentning eller forsendelse til adresse.

10-4.dk

Hos 10-4 Byggecenter & Tømmerhandel finder du et omfattende udvalg af traditionelle og akku boremaskiner. I den forbindelse kan du shoppe nogle af de førende mærker. Det omfatter mærker som Bosch, Fein, Dewalt, Hitachi, Irwin og Makita. Der bliver pålagt et mindre fragtgebyr, og du kan forvente en leveringstid på 3 hverdage.

XL-Byg.dk

Har du ikke fundet den ønskede boremaskine hos 10-4, så kan du med fordel vælge at besøge XL-Byg. XL-Byg.dk har nemlig også et rigtigt fornuftigt udvalg af akku boremaskiner. Mærkerne består af Black Bull, Bosch, Dewalt, Makita og Metabo. Du har mulighed for at specificere din søgning efter mærke og prisklasse. Fragtprisen afhænger af pakkens vægt, og leveringstiden er 3-5 hverdage.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here