Test-oversigt: De bedste boxmadrasser ifølge anmeldelser og eksperter

Artiklen er en annonce, da den er sponsoreret af vores partnere.

0

Boxmadrassen er den nemme løsning, hvis du står overfor at skulle investere i en ny seng. Den kræver hverken øvrige madrasser eller en sengeramme – oftest er der blot tale om et par ben, der skal skrues på undersiden af madrassen, hvorefter den er klar til at blive indtaget. Der findes dog rigtig mange forskellige boxmadrasser på det danske marked, så derfor kan det også virke som en uoverskuelig proces at skulle vælge den rette til dit behov, uanset om der skal bruges en madras i dobbeltstørrelse til soveværelset eller du derimod leder efter en boxmadras i almindelig størrelse til børneværelset.

Der er mange, der er af den opfattelse, at der ganske enkelt ikke er mulighed for at finde en boxmadras, der kan give en god komfort. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at dette er en skam, for der findes et utal af forskellige varianter på markedet, der kan give dig en sublim komfort. Det handler blot om at vælge med både omhu og ligeledes også med fokus på at investere i en boxmadras, der reelt set stemmer godt overens med dine personlige præferencer og dine forskellige krav. Derfor skal du naturligvis heller ikke afholde dig fra at investere i en boxmadras på baggrund af denne skrøne.

Hvis du har igangsat jagten for at finde en god boxmadras, så er du – uden tvivl – kommet til det helt rette sted, for i denne boxmadras test bliver du præsenteret for en række forskellige boxmadrasser, hvorfor der med garanti også vil være en model, der passer godt til dig og dine behov. Du finder desuden også en lang række informationer, der kan være med til at gøre det meget nemmere og mere overskueligt for dig at vælge den rette boxmadras, uanset om den skal bruges til børneværelset, soveværelset eller et helt tredje sted.

Senses Classic - 90 cm. x 200 cm.

Senses Classic er en boxmadras, der kan bryste sig af en særdeles høj kvalitet, da den er danskproduceret og ligeledes også fremstillet efter en række meget strenge krav. Det er derfor også en boxmadras, der henvender sig til dig, der ønsker et både imponerende design, en komfort såvel som en optimal støtte. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er en suveræn boxmadras til prisen, da den blandt andet indeholder hele 5 komfortzoner såvel som pocketfjedre af den bedste kvalitet, der selvfølgelig er med til at yde en sublim komfort og støtte til hele kroppen – og særligt til de essentielle trykpunkter.

Dertil skal det selvfølgelig også nævnes, at boxmadrassen er blevet placeret i en stærk træramme i svensk fyrretræ, hvilket er med til at sikre, at den er særdeles holdbar og modstandsdygtig. Hvis du har overvejet at investere i en topmadras sammen med din kommende boxmadras, så er Senses Classic et oplagt valg, da du får muligheden for at vælge mellem to forskellige topmadrasser, der selvfølgelig er inkluderet i prisen. Du kan enten vælge en topmadras med en kerne af Memory Foam (kaldes også for Celcius) eller derimod en variant med en kerne af Latex.


Bergen - 140 cm. x 200 cm.

Den næste boxmadras måler 140 cm. i bredden og 200 cm. i længden, hvilket også er ensbetydende med, at den kan kategoriseres som værende en såkaldt halvandenmandsseng. Derfor er det også et oplagt valg for dig, der sover selv, men foretrækker at have lidt mere plads at brede sig ud på. Det skal selvfølgelig også nævnes, at der er tale om en boxmadras, der passer til dig med en vægt, der lyder på under 95 kilo, da den er blevet udstyret med pocketfjedre. For at give ekstra komfort og støtte er den blevet polstret med latex, der ligeledes er med til at sikre en bedre udnyttelse af de mange fjedre, du finder inde i madrassen.

Producenten har desuden også valgt at udstyre toppen af boxmadrassen med en såkaldt antislid-belægning, der sikrer, at topmadrassen ikke skrider så let, hvis du eksempelvis ligger uroligt i sengen. I denne forbindelse bør det ligeledes nævnes, at denne boxmadras også bliver leveret med en tilhørende topmadras, hvor du også får muligheden for at vælge mellem to varianter. Du kan enten vælge en topmadras med en kerne, der er bestående af 4 cm. Memory Foam eller derimod med en kerne, der lyder på 4 cm. Latex.


Jupiter - 180 cm. x 200 cm.

Skal du derimod bruge en god boxmadras, der kan rumme to personer, så kan du med fordel vælge at tage et nærmere kig på denne boxmadras, der har fået navnet Jupiter. Det er en boxmadras, der særligt henvender sig til dig, der forventer både en rigtig høj kvalitet og en omfattende støtte og komfort i din seng, men samtidig ikke er villig til at betale for mange penge for din kommende seng. Med andre ord, så er der tale om en boxmadras af uhyre høj kvalitet, der kan erhverves til en særdeles fornuftig pris.

Jupiter er i stand til at tilpasse sig lige netop din kropsbygning og kropsvægt, mens den ligeledes også er i stand til at tilpasse sig efter din personlige liggeposition, så du undgår både ubehag og unødvendigt tryk. Det er også med til at garantere en dybere søvn og en bedre restitution, når du sover i sengen. Derfor vil du med garanti kunne føle dig både frisk og mere veludhvilet, når du vågner om morgenen. Igen er der tale om en boxmadras hvortil der også medfølger en valgfri topmadras med en kerne, der er bestående af enten Latex eller Memory Foam.


Athena (Fast) - 180 cm. x 200 cm.

Athena er en både god og behagelig boxmadras, der er nem at samle. Sengen er ganske enkelt bestående af en boxmadras, tilhørende ben og dertil også en medfølgende topmadras, der byder på en 4 cm. tyk kerne af Celcius. Det betyder også, at du blot skal montere benene på undersiden af boxmadrassen og derefter placere topmadrassen øverst. Den er desuden produceret her i Danmark og er blevet opbygget med en massiv træramme på 8 cm. og med hele 13 lameller, hvilket er med til at sikre en langtidsholdbar og robust seng, der selvfølgelig kan holde til lidt af hvert.

Boxmadrassen er desuden blevet opbygget med hele 5 zoner, hvilket er med til at sikre en god komfort hele natten igennem. Da denne madras bliver leveret med intet mindre end 250 pocketfjedre pr. m2 og en fast fasthed, så betyder det selvfølgelig også, at den hovedsageligt appellerer til dig, der vejer mellem 75 kg. og 95 kg. Topmadrassen med en kerne af Celcius bruger din kropsvarme til at forme sig efter din krop, hvilket sikrer en optimal soveposition. Ydermere, så er de medfølgende ben fremstillet i stål og er 19 cm. høje.


Hvad er vigtigt at være opmærksom på, når jeg køber boxmadras?

Når du skal investere i en ny boxmadras, så findes der selvfølgelig en række forskellige faktorer, der skal tages op til overvejelse for at kunne garantere, at du ender med at foretage det rette valg. Du skal blandt andet sørge for at se nærmere på størrelsen, mens det ligeledes også er en rigtig god idé, at du sørger for at vælge den rette type af fjedre. Slutteligt, så er det også en rigtig god idé, at du sørger for at overveje meget nøje, om du har lyst til også at investere i en topmadras, der kan bruges sammen med din boxmadras. Nedenfor finder du en nærmere beskrivelse af de forskellige punkter.

Vælg den rette størrelse til din boxmadras

Det er naturligvis særdeles vigtigt, at du sørger for at vælge en god størrelse til din kommende madras/seng. Hvis det blot er dig selv, der skal sove i sengen, så kan du reelt set sagtens nøjes med en madras, der har en størrelse, der lyder på 90 cm. i bredden og 200 cm. i længden. Det anbefales dog at vælge en madras, der i stedet måler 120 cm. i bredden, da det giver en kende mere plads til at brede dig ud. Skal sengen derimod bruges til to personer, så frarådes alt under 180 cm. i bredden, da du ellers vil ligge alt for tæt i sengen – og selvom det kan virke hyggeligt til en start, så er det hurtigt noget, du bliver træt af.

Ydermere, så bør det selvfølgelig også nævnes, at det ligeledes er vigtigt, at der er styr på længden af din kommende boxmadras og dermed også seng. Som udgangspunkt bør du sørge for at vælge en madras, der er minimum 10 cm. længere end du er høj, men hvis der er mulighed for det, så anbefales det selvfølgelig at investere i en længere seng. Dette er nemlig med til at sikre, at dine fødder ikke stikker ud over sengens ene ende, hvilket bestemt må siges at være et hak nedad i forhold til den samlede komfort.

Den rette fjedertype er også vigtigt

Ikke nok med, at det er vigtigt, at du har styr på at vælge den rette størrelse, så er det ligeledes også særdeles vigtigt, at du sørger for at vælge en boxmadras, der kommer med den rette type af fjedre. Langt de fleste boxmadrasser, der er blevet udstyret med pocketfjedre er henvendt til dig, der vejer under 95 kilo, men hvis du derimod vejer på den anden side af 95 kilo, så vil du være langt bedre stillet med en madras, der i stedet er blevet udstyret med såkaldte multipocketfjedre. Det rette valg af fjedre er med til at sikre dig en bedre og mere rolig søvn, uanset om du førhen har sovet meget uroligt eller ej.

Hav også fokus på madrassens fasthed

De mange boxmadrasser på det danske marked varierer ikke kun i forhold til størrelse og valgte fjedre; de varierer også i forhold til fastheden. Det betyder selvfølgelig også, at det er særdeles vigtigt, at du sørger for at overveje, hvilken fasthed, der er bedst for dit vedkommende. Vejer du under 75 kilo, så bør du vælge pocketfjedre og en medium fasthed, men hvis du derimod vejer mellem 75 kilo og 95 kilo, så er pocketfjedre og fast fasthed bedre. Vejer du mere end 95 kilo, så skal du i stedet på jagt efter en boxmadras med multipocketfjedre og en fast fasthed.

Overvej om du ønsker at investere i en topmadras

På trods af, at det selvfølgelig er en personlig vurdering, hvorvidt du ønsker at have en topmadras med til din boxmadras eller ej, så skal der bestemt ikke lægges skjul på, at det er noget, der anbefales på absolut kraftigste vis, da det bestemt vil være noget, der er med til at have en markant indvirkning på din søvn – på positiv vis. Du vil opleve, at du ligger bedre i sengen og derfor vil du også opleve en bedre komfort, hvilket i sidste ende er med til at sikre, at du får den mest optimale søvn i din seng, så du dermed kan vågne og være både frisk og veludhvilet – hver eneste morgen.

Topmadras grafik

boxmadras guide

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here