Brændekløver Test – Kløv dit brænde med den bedste kløver

0

Der kan være mange årsager til, at du ønsker at investere i en brændekløver. Derfor vil der også være forskel på folks krav i forhold til maskinen. Hvis du skal bruge den til at kløve brænde et par gange om året, så stiller du selvfølgelig ikke de samme krav som en person, der kommer til at bruge den ugentlig eller derimod i et professionelt regi.

Hvad ovenstående betyder er, at det er vigtigt, at du har fokus på at vælge en brændekløver, der harmonerer med dine krav, hvis du ønsker at investere i en sådan maskine. Der er ikke nogen grund til, at betale i dyre domme for en maskine, der er for avanceret, ligesom det er dumt, at undervurdere dine behov, når du skal købe en brændekløver.

Hvis du er på udkig efter en ny brændekløver, så er du kommet til det rette sted. På denne side finder du en brændekløver test, der præsenterer dig for et udvalg af de bedste modeller på det danske marked. Derfor er der også en god chance for, at du kan finde en brændekløver, der harmonerer med dine krav blandt modellerne nedenfor.

AL-KO LHS 5500

Test af AL-KO LHS 5500
Forhandler Pris Information
Wupti 4.995,00 DKK Se produkt

AL-KO er – uden tvivl – ét af de mest respekterede brands på det danske marked, når det kommer til diverse former for havemaskiner. Derfor skal der selvfølgelig heller ikke være nogen tvivl om, at du roligt og med tryghed kan vælge at investere i en brændekløver fra AL-KO, hvilket f.eks. kunne være deres LHS 5500, der er en meget populær model.

Mere specifikt, så er der her tale om en variabel, nøjagtig såvel som stærk opretstående brændekløver, der kan bryste sig af et kløvetryk, der lyder på intet mindre end 5,5 ton. Det betyder også, at træet bliver kløvet på nem og enkel vis, men dog uden, at det har haft betydning for sikkerheden, der naturligvis er helt og aldeles i højsædet ift. alle aspekter.

Udstyret med en 3-trings højdeindstilling

Med LHS 5500 fra AL-KO får du samtidig en maskine, der byder på en 3-trins højdeindstilling af arbejdsbordet. Det er selvfølgelig både ensbetydende med, at du kan ændre på arbejdshøjden, men det betyder også, at det er muligt for dig at ændre længden af det træ, der kløves, så du dermed får kløvet træ, der passer til det formål, det skal bruges til.

Du får derfor muligheden for at indstille bordet til, at du med maskinen kan kløve træ i længder af hhv. 55 cm., 88 cm. såvel som 105 cm. Det bør desuden også nævnes, at denne maskine kan bryste sig af en ydelse, der lyder på intet mindre end 3000 Watt og en spænding, der lyder på 230 Volt – derfor er du også sikret, at den kraftfuld og effektiv.

Sikker 2-håndsbetjening

Når man arbejder med maskiner af denne kaliber, så er det vigtigt, at sikkerheden er i top. Derfor er det også et aspekt, der har været i fokus hos AL-KO. Denne brændekløver kan bryste sig af en sikker 2-håndsbetjening med et integreret støttebeslag, der ikke blot garanterer en sikker betjening, men også en særdeles præcis kløvning.

Sikkerhedsfødderne på maskinen kan nemt og enkelt klappes ud, så du er sikker på, at maskinen står sikkert og stabilt til enhver tid. Når de klappes ind, så er det dog nemmere at finde plads til at opbevare brændekløveren i skuret eller i garagen. Der er påfyldt hydraulikolie fra fabrikken, hvorfor den er velsmurt og klar til brug allerede ved levering.

De vigtigste specifikationer

 • Kløvetryk: max 5,5 t.
 • Kløvelængde: 55 cm. til 105 cm.
 • Kløvediameter: 32 cm.
 • Produktvægt: 115 kg.

MTD LS 550

Test af MTD LS 550
Forhandler Pris Information
Wupti 17.995,00 DKK Se produkt

Hvis du gerne vil være sikker på, at du ikke går på kompromis med valget af din brændekløver, så skal der bestemt ikke herske nogen tvivl om, at du bør vælge at tage et nærmere kig på LS 550 fra MTD. Her er der nemlig tale om en model, der hører til i den absolutte topklasse, hvor der ikke er gået på kompromis med ét eneste aspekt af maskinen.

Det betyder også, at der blandt andet er tale om en brændekløver, der kan bryste sig af, at kunne kløve både lodret og vandret uden, at der bliver gået på kompromis med sikkerheden. Derfor kan du også være sikker på, at denne maskine med garanti vil kunne løse enhver arbejdsopgave, du stiller den overfor – og derfor matcher den også de flestes krav.

Monteret på kraftig transportramme

Én af de ting, der blandt andet er med til at adskille LS 550 fra MTD fra en lang række af de øvrige brændekløvere på det danske marked er, at den bliver leveret og er monteret på en kraftig transportamme, der gør det muligt for dig at montere den direkte på krogen af din bil eller en traktor, så det derfor er nemt at transportere den rundt efter behov.

Dette er naturligvis ikke noget, der er synderligt fordelagtigt for dig, der blot skal bruge maskinen ét sted og i et mindre omfang, men hvis du derimod har en stor grund, hvis du skal bruge den i professionelt regi eller noget helt tredje, så kan det bestemt vise sig at være en særlig fordel, at det er nemt for dig at transportere dine maskine rundt.

Kraftfuld og effektiv Briggs & Stratton-motor

Denne brændekløver er oven i købet også blevet udstyret med en særdeles kraftfuld og effektiv motor, der kommer fra producenten Briggs & Stratton. Det er derfor også muligt at kløve langt de fleste typer af træ, da motoren gør det nemt at kløve træstykker af forskellig hårdhed. Den kan desuden kløve med en brændelænge på helt op til 63,5 cm.

Slutteligt, så bør det desuden også nævnes, at den kan levere et maksimalt tryk, der lyder på intet mindre end 25 ton, der er næsten fem gange så meget som model fra AL-KO, der er beskrevet ovenfor. Derfor er det også en maskine, der hovedsageligt henvender sig til dig, der har et stort behov. Kommer desuden med en sikker 2-håndsbetjening.

De vigtigste specifikationer

 • Kløvetryk: max 25 t.
 • Kløvelængde: Op til 63,5 cm.
 • Tankkapacitet: 1,2 liter.
 • Produktvægt: 238 kg.

Texas 540 H

Test af Texas 540 H
Forhandler Pris Information
Wupti 2.099,00 DKK Se produkt

Leder du efter en mindre brændekløver, der dog stadig byder på et imponerende tryk og som samtidig også kan bryste sig af, at kunne erhverves til en særdeles god pris, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at du bør vælge at se nærmere på denne brændekløver fra Texas. Modellen hedder 540 H og har en meget kompakt og ideel størrelse.

På trods af, at den har en meget kompakt størrelse sammenlignet med de to øvrige modeller i denne test, så kan den alligevel bryste sig af et samlet tryk, der lyder på helt op til 5 ton, mens den kan kløve træstykker med en længde på helt op til 52 cm. Derfor er den også et godt bud for langt de fleste, der skal bruge en mindre maskine i ny og næ.

Kommer med en sikker 2-håndsbetjening

Betjeningen af Texas 540 H er en såkaldt 2-håndsbetjening, hvilket også er ensbetydende med, at sikkerheden er helt i top. Du skal bruge begge de to håndtag, der er placeret bag på maskinen for at kunne aktivere motoren, mens du ligeledes også skal sørge for at aktivere knappen til motoren. Derfor er sikkerheden selvfølgelig helt og aldeles i top.

Ikke nok med det, så er du også sikret, at der er tale om en meget brugervenlig maskine. Texas 540 H er nem at gøre brug af, hvilket også er ensbetydende med, at alle og enhver kan finde ud af, at kløve brænde med en maskine som denne. Det er blot endnu et aspekt, der gør den velegnet til brug i hjemmet, men knap så meget i professionelt regi.

Let at transportere og opbevare

Den kompakte størrelse er selvfølgelig også med til at sikre, at det er nemt for dig at opbevare maskine. Ikke nok med, at den i sig selv er relativt lille, så er der oven i købet også mulighed for at stille maskinen lodret. Derfor skal der bestemt heller ikke herske nogen tvivl om, at det er de færrest, der ikke kan finde plads til 540 H i skuret eller garagen.

Ydermere, så er den også blevet udstyret med et stort håndtag til transport af maskinen. Den kan derfor nemt løftet og flyttes efter behov. Det kan f.eks. være, at du ønsker at bruge maskinen i en mere arbejdsvenlig højde end på jorden, hvorfor du blot kan løfte den op på et bord eller en trailer – det er også nemt at løfte den på plads efter brug.

De vigtigste specifikationer

 • Motortype: Elektrisk.
 • Effekt: 1500 watt.
 • Kapacitet: 5 ton.
 • Kløvelængde: 52 cm.
 • Kløveretning: Vandret.
 • Mål: B 30 cm. x L 47 cm. x H 115 cm. bredde: 30 cm.
 • Nettovægt: 46 kg.

Hvad skal jeg have fokus på, når jeg skal vælge brændekløver?

Som du med garanti også har fået en følelse af med udgangspunkt i de ovenstående modeller, så er der stor forskel på de mange forskellige brændekløvere, du kan finde på det danske marked. Derfor er det også vigtigt, at du har fokus på at vælge med den største omhu og samtidig også sikre dig, at du vælger med udgangspunkt i dine krav og behov.

Hvis du står over for, at skulle investere i din første brændekløver, så kan det dog være vanskeligt at vide hvad, du skal fokusere på. I denne forbindelse skal det understreges, at der er mange forskellige aspekter, der skal være styr på. Dog bør det også understreges, at der er forskel på folks behov, hvorfor der også er forskel på hvad, der fortjener mest fokus.

Nedenfor har du dog muligheden for at læse om en række af de punkter, du særligt skal have fokus på, hvis du har planer om, at skulle investere i en ny brændekløver. Som sagt, så er det vigtigt, at du vælger med omhu og derfor også sørger for, at overveje og vurdere samtlige af de aspekter, der er blevet beskrevet nedenfor:

Kapacitet

Det er vigtigt, at du har fokus på maskinen kapacitet. Det er nemlig et tal, der indikerer hvor stort et tryk, den er i stand til at levere. Hvor stor et tryk, du har behov for afhænger af dine behov, men des større tryk, des hurtigere vil maskinen dog også være i stand til at kløve brænde. Det betyder også, at du kan blive hurtigere færdig.

Kløvelængde

Ydermere, så er det også vigtigt, at du overveje maskinens kløvelængde. Hvis du skal bruge maskinen til at kløve træ i en relativt stor længde, så skal du ikke vælge en lille maskine. Derfor er dette også et aspekt, der fortjener en stor del af dit fokus, når du står over for at skulle investere i en ny brændekløver.

Motor

De forskellige modeller varierer også meget motormæssigt. Ovenfor er der både beskrevet modeller, der er drevet af strøm og modeller drevet af benzin. Derfor er det også vigtigt, at du overvejer, hvorvidt du ønsker en el- eller benzindreven model. Sidstnævnte er oftest i stand til at levere et større tryk og er dermed også mere effektivt.

Det skal dog gøres klart, at en model med en benzinmotor også larmer en del mere. Hvis du skal bruge den i din baghave eller i længere tid, så kan det tænkes at både du og naboen bliver trætte af lyden. Bruges den ude i en skov og i professionelt regi, så er du med garanti bedre stillet med en benzinmotor i stedet for en eldrevet model.

Størrelse og vægt

Brændekløvere kan fås i mange forskellige størrelse og vægtklasser. Derfor er det også noget, du skal have med i dine overvejelser. Igen er det dog noget, der i høj grad afhænger af dine behov og krav. Hvis du skal kunne kløve større mængder brændestykker, der samtidig også er store i størrelsen, så er det nødvendigt med en stor maskine.
Er det derimod en maskine, der skal bruges i mindre omfang, så kan du også nøjes med en mindre maskine, der både vejer mindre og samtidig også er nemmere at finde plads til i skuret eller i garagen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here