Brændeovn Test – De bedste brændeovne 2017

0

Selvom det efterhånden er ved at være rigtig mange år siden, at de første brændeovne blev introduceret her i Danmark og der i dag findes mange andre former for varmekilder, så skal der ikke være nogen tvivl om, at de stadig bliver brugt i særdeles høj grad. Der er mange, der bruger en brændeovn som varmekilde i deres primære bolig, men der er endnu flere, der vælger at benytte sig af dem i deres sommerhus. Ikke nok med, at de kan bruges til at varme din bolig op, så kommer man ikke udenom, at det er særdeles hyggeligt med ild i brændeovnen.

Du skal dog være opmærksom på, at der i dag findes mange forskellige typer af brændeovne på det danske marked. Derfor kan det også være en vanskelig proces at skulle vælge den rette variant for dit vedkommende, da alle har forskellige fordele og ulemper forbundet med sig. Derfor skal der bestemt heller ikke herske nogen tvivl om, at det er særdeles vigtigt, at du sørger for at udpensle dine forskellige krav og præferencer på meget specifik vis, eftersom det vil gøre det langt nemmere for dig at vælge den helt rette variant og model for dit vedkommende, når du skal købe brændeovn.

Hvis du har bestemt dig for, at du har et ønske om, at investere i en brændeovn, hvad end det handler om, at du synes det er rigtig hyggeligt eller du derimod har planer om, at den faktisk skal tages i brug som værende en reel kilde til opvarmning, så er du havnet det helt rette sted. I denne brændeovne test får du nemlig muligheden for at stifte bekendtskab med en række forskellige brændeovne, der adskiller sig fra hinanden på et bredt spektrum af forskellige punkter og derfor også varierer meget, hvorfor der med garanti også er en variant, der tiltaler dig.

Varde Aura 3 - Velegnet til rumstørrelse på 30-120 m2

Varde Aura 3 - Velegnet til rumstørrelse på 30-120 m2
Forhandler Pris Information
Wupti 4490 kr. Se produkt

Aura 3 er en relativt lille brændeovn fra Varde Ovne, der ikke blot bryste sig af et særdeles enkelt og moderne design, der gør, at den vil passe ind i enhver bolig, men samtidig byder designet også på et væld af forskellige opstillingsmuligheder, eftersom selve røgrøret både kan monteres på toppen eller bagud. Ovnens luftregulering er uhyre nem at styre og det betyder også, at det er nemt for dig at komme i gang med brugen af denne brændeovn, uanset om du tidligere har haft en brændeovn eller ej.

Denne brændeovn er blevet skabt med henblik på at kunne opvarme rum med en størrelse, der varierer fra 30 m2 og helt op til 120 m2, hvorfor den bestemt vil kunne dække langt de flestes behov for en brændeovn. Ydermere, så er den blevet udstyret med et tempereret håndtag, der gør det nemt for dig at betjene brændeovnen uden at komme til skade. Selve brændkammeret er udformet, så det både er nemt at tænde op og samtidig også, at den udnytter varme på absolut mest effektiv vis, da den ellers vil give besked.


Varde Fuego 2 - Moderne brændeovn med rudeskylsfunktion

Varde Fuego 2 - Moderne brændeovn med rudeskylsfunktion
Forhandler Pris Information
Wupti 5485 kr. Se produkt

Her er der igen tale om en moderne brændeovn, der kommer fra danske Varde Ovne. Med Fuego 2 er du derfor også garanteret, at du ender med at investere i en brændeovn, der ikke blot er flot og enkel, men som samtidig også kommer med et væld af gode egenskaber og funktionaliteter som varde Ovne altid har været kendt for at kunne levere. Denne brændeovn kan blandt andet opvarme rum med en størrelse, der varierer fra 30 m2 og helt op til 105 m2, hvorfor den kan dække langt de flestes behov.

Noget der dog er med til at adskille lige netop denne brændeovn fra de øvrige modeller fra Varde Ovne er, at den er blevet udstyret med en såkaldt rudeskylsfunktion, der gør det særdeles nemt for dig at se, om der er tale om korrekt fyring, da du dermed altid vil kunne se ild i brændeovnen. Dertil har Varde Ovne selvfølgelig også valgt at udstyre Fuego med tempererede håndtag, så den dermed er nem at betjene og du ikke skal være bekymret for, at du kommer til skade ved håndtering af denne brændeovn. Den bliver desuden teverestmed en passende topafdækning.


Vision 1 - Brændeovn med ekstra stort brændkammer

Vision 1 - Brændeovn med ekstra stort brændkammer
Forhandler Pris Information
Wupti 6999 kr. Se produkt

Vision 1 er en brændeovn, der ikke blot vil kunne bryste sig af, at være fremstillet med et både moderne og særdeles enkelt design, men samtidig har den også en effekt, der lyder på intet mindre end 6 KW, hvorfor den faktisk vil kunne bruges til at opvarme rum med en størrelse på helt op til 120 m2 (dog bør den ikke bruges i rum, der er mindre end 45 m2). Den kan bryste sig af skarpe linjer foran og et stort vindue til flammerne, der både gør, at den passer ind overalt og at du altid kan holde øje med flammerne.

Brændeovnen byder desuden også på et ekstra stort brændkammer, hvor det er nemt for dig at finde plads til ekstra store stykker brænde på helt op til 35 cm., hvorfor det er praktisk for dig at vælge denne brændeovn, hvis du f.eks. foretrækker at fyre med naturligt brænde til fordel for træbriketter eller lignende. Den er desuden også blevet udstyret med både AirBox-teknologi og konvektion, hvilket betyder, at den kan trække kold luft ind i bunden og sprede varm luft fra toppen – det er med til at gøre den meget miljøvenlig og særdeles effektiv.


Dragon El-pejs - El-pejs udstyret med 2-trins varmeblæser

Dragon El-pejs - El-pejs udstyret med 2-trins varmeblæser
Forhandler Pris Information
Wupti 1299 kr. Se produkt

Det er bestemt de færreste, der ikke elsker den varme og hyggelige stemning, du kommer til at opleve fra enten en brændeovn eller en pejs i løbet af de lange, mørke vintermåneder her i landet. Hvis du har et ønske om at kunne nyde dette, men ikke ønsker at skulle installere en traditionel brændeovn eller pejs, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal vælge at se nærmere på en såkaldt el-pejs som denne fra Dragon, der er udstyret med to låger og et rigtig flot design.

Denne el-pejs er udstyret med en såkaldt 2-trins varmeblæser, der betyder, at den kan fungere som et supplement til at varme rum op i en størrelse, der lyder på op til 50 m2. Derfor er det ikke just en effektiv varmekilde, men derimod oplagt for dig, der ønsker at kunne skabe ekstra hygge i stuen uden, at skulle installere en traditionel brændeovn eller pejs først. Den kører på 1800 W (maksimal effekt) og bruger cirka 1,8 kWh pr. time, hvorfor den også koste cirka 3,60 kr. pr. time, den er i drift – og det er bestemt pengene værd med den hygge, den skaber!


Cardif - For dig, der ikke vil gå på kompromis

Cardif - For dig, der ikke vil gå på kompromis
Forhandler Pris Information
Wupti 8999 kr. Se produkt

Hvis du har et ønske om at investere i en brændeovn til din bolig eller til din fritidsbolig, men ganske enkelt ikke ønsker at gå på kompromis med dit valg og derfor ønsker at kunne sikre dig, at du ender med at vælge noget af det bedste på markedet, så skal du bestemt se nærmere på Cardif. Den kan bryste sig af et uhyre moderne design, der særligt prydes af dens runde former og det er selvfølgelig også med til at sikre, at det er en brændeovn, der passer ind i ethvert hjem.

Den kan bryste sig af en virkningsgrad, der lyder på 80% og dertil kan den selvfølgelig også bryste sig af en særdeles let betjening, hvilket det tempererede håndtag på fronten naturligvis er med til at understrege, da du dermed ikke kommer til at risikere noget. Ydermere, så er den også blevet udstyret med intet mindre end tre forskellige ruder, der alle tre kommer med en såkaldt rudeskylsfunktion, så du altid kan se, om der er godt gang i brændeovnen. Der kan selvfølgelig findes plads til en masse brændsel i det ekstra store brændekammer, der pryder denne brændeovn.


De fleste moderne brændeovne er konvektionsovne

Der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at der i dag er mulighed for at finde rigtig mange forskellige typer af brændeovne på det danske marked, som varierer i forhold til et bredt spektrum af forskellige faktorer, hvilket blandt andet inkluderer pris, udnyttelse af brændsel, størrelse, udseende og meget, meget andet. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at undersøge markedet meget nøje, inden du foretager en reel investering i en brændeovn, så du dermed kan sikre, at du ender med at foretage det rette valg for dit vedkommende, for det er naturligvis dét, der er vigtigst.

Langt de fleste moderne brændeovne, der kan findes på det danske marked er såkaldte konvektionsovne, der er særlige brændeovne, der er blevet bygget op af to lag jern. Der er et mindre hulrum ud over brændkammeret, hvor luften kan varmes op mellem de to lag jern, og det er med til at få den varme luft til at stige opad. Det betyder også, at brændeovnen reelt set er i stand til at suge kølig luft ind i bunden af ovnen, hvorefter den kan skabe en cirkulation af luft, så luften bliver varmet op og derefter bliver spredt jævnt og behageligt i hele rummet, hvor den pågældende brændeovn er placeret.

Læs også: Pillebrændeovn test

Hvis du vælger at investere i en brændeovn, uanset om du har planer om, at den skal bruges i din primære bolig eller du derimod altid har drømt om at montere en brændeovn i dit sommerhus, så skal det bestemt ikke være nogen hemmelighed, at det vil være en rigtig god idé for dig at investere i en såkaldt konvektionsbrændeovn. Det skyldes selvfølgelig i høj grad, at den både vil kunne sikre dig en meget effektiv og optimal udnyttelse af dit brændsel, men samtidig også at du til hver en tid vil komme til at opleve en effektiv opvarmning af rummet hvori din brændeovn er blevet placeret.

Sådan optænder du din brændeovn

Miljøvenlig opvarmning med svanemærkede brændeovne

Når du vælger at købe en ny brændeovn, så får du samtidig muligheden for faktisk at købe en brændeovn, der er blevet Svanemærket. Det er også ensbetydende med, at modsat de mange ældre brændeovne, der er monteret i huse og sommerhuse rundt omkring i landet, så får du faktisk muligheden for at investere i en brændeovn, der er Svanemærket og dermed også kan sikre dig, at der er tale om en brændeovn, der udleder et absolut minimum af skadelige partikler, der kan være med til at forurene luften. Det er naturligvis en personlig sag, hvorvidt dette er noget, der er af prioritet eller ej.

Det skal desuden også understreges, at opvarmning ved hjælp af enten brænde eller træbriketter bliver betragtet som værende en CO2-neutral form for opvarmning. Det er selvfølgelig også ensbetydende med, at hvis du ønsker at gøre noget godt for miljøet, så er investering i og efterfølgende opvarmning med en brændeovn bestemt et rigtig godt valg. Det er ikke ensbetydende med, at din kommende brændeovn absolut skal være Svanemærket, men hvis muligheden er der, så er det selvfølgelig noget, der vil være anbefalelsesværdigt, da det er med til at skåne miljøet, hvilket både gavner dig og de milliarder af andre mennesker, der er bosat på denne planet.

Din brændeovn skal vælges med udgangspunkt i dine behov

Hvis du har bestemt dig for, at du gerne vil ud og investere i en ny brændeovn, så vil du – med stor sandsynlighed – blive meget chokeret over, hvor mange forskellige ovne, der faktisk er mulighed for at finde på det danske marked. Selvom det er en relativt forældet form for opvarmning, så er det slet ikke ensbetydende med, at brændeovne ikke længere er noget, der bliver solgt på det danske marked – for det gør de bestemt, og endda i rigtig høj grad, da flere og flere danskere vælger at få udskiftet deres nuværende eller derimod få installeret en helt ny brændeovn.

Derfor er der også mange varianter at vælge mellem og det er blot med til at understrege det faktum, at du skal sørge for at vælge med udgangspunkt i dine behov og krav. Det er vigtigt, at du sørger for at vælge en variant, der er som skabt perfekt til dig og det formål, den skal bruges til.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here