Brandkar Test – Bedste ethanol brandkammer og pejs

0

Uden et brandkar, så er din biopejs ikke synderligt meget værd. Det skyldes nemlig, at et brandkar til en biopejs er den primære effekt, der bruges til at drive selve pejsen. Hvis ikke den er udstyret med et effektivt ét af slagsen, så vil du dermed heller ikke kunne gøre brug af din biopejs og du vil dertil heller ikke kunne nyde de hyggelige, flotte flammer.

Et brandkar kaldes også for et brandkammer, da det heri at brændstoffet påfyldes og efterfølgende også antændes. Ved antændelse, så starter der straks en flamme, hvilket er én af de klare fordele ved en biopejs. Hvis du allerede ejer en biopejs, der har et par år på bagen og den er begyndt at halte lidt, så kan du nøjes med blot at udskifte brandkaret.

Hvis du leder efter et sted, hvor du har mulighed for at investere i et nyt brandkar, der kan monteres i din nuværende biopejs, så er du kommet til det rette sted. Det skyldes, at du i denne brandkar test har mulighed for at finde et væld af forskellige brandkar, der kan bryste sig af, at være blandt de absolut bedste af slagsen på det danske marked.

1,5 liters Deluxe brandkammer til biopejs

Test af 1,5 liters Deluxe brandkammer til biopejs
Forhandler Pris Information
Biopejs 599,00 DKK Se produkt

Det første brandkar (eller brandkammer, om man vil), du finder i denne test er et brandkammer, der går under navnet Deluxe brandkammer. Det er blevet produceret til biopejse produceret i rustfrit stål, hvilket langt hovedparten af de biopejse, der sælges på det danske marked er produceret i – så derfor passer den også til rigtig mange biopejse.

Ikke nok med, at du får et brandkar af absolut højeste kvalitet, der er blevet fremstillet i rustfrit stål, så medfølger der ligeledes også en flammeslukker til brandkammeret. Det er også ensbetydende med, at du er sikker på, at det både er nemt for dig at tænde op i din biopejs, men det er bestemt også nemt for dig, når du skal slukke for den igen bagefter.

Mulighed for justering af flammens størrelse

Dette er desuden også et brandkar, der gør det nemt for dig at justere på flammens størrelse, hvis du får den monteret i din biopejs. Hvis du ønsker at kunne justere på flammens størrelse, så er dette 1,5 liters Deluxe-brandkar en oplagt investering for dig. Det er dog vigtigt, at du kun vælger denne model, hvis du har en biopejs udført i stål.

Årsagen til at ovenstående er muligt er naturligvis, at du har mulighed for at bruge den medfølgende flammeslukker til at skrue enten op eller ned for flammens størrelse. Hvis du mener, at stemningen er til store flammer, så skruer du bare op – mener du derimod det modsatte, så kan du i stedet blot vælge at skrue ned for flammens størrelse.

Specifikationer

 • Størrelse: D: 16 x H: 6 x B: 33 cm
 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Gennemsnitlig brændtid: 2 – 4 timer

5 liters Deluxe brandkammer til biopejs

Test af 5 liters Deluxe brandkammer til biopejs
Forhandler Pris Information
Biopejs 2.999,00 DKK Se produkt

Hvis du derimod har en større biopejs end, at du kan nøjes med et Deluxe-brandkammer, der har en størrelse og en kapacitet, der lyder på 1,5 liter, så kan du i stedet vælge at se nærmere på denne model, der er betydeligt større. Her er der nemlig tale om et brandkar, der kan bryste sig af, at have en samlet kapacitet, der lyder på op til hele 5 liter.

Det skal dog gøres klart, at de to brandkar minder meget om hinanden i forhold til både udseende og i forhold til de funktioner, der medfølger. Det er naturligvis også noget, der er ensbetydende med, at dette brandkar også er blevet fremstillet i rustfrit stål, hvorfor holdbarheden er god og den passer godt til biopejse fremstillet i samme materiale.

Der medfølger en flammeslukker

Dette Deluxe-brandkammer bliver desuden også leveret med en medfølgende flammeslukker. Det er med til at gøre det nemt for dig at både tænde og slukke for din biopejs. Det er oven i købet også et brandkar, der er nemt at fylde op med bioethanol, når der er behov for at fylde op med nyt brændstof, hvilket naturligvis også er en klar fordel for dig.

Det er derfor også et oplagt valg, at du vælger at investere i et brandkammer som dette, hvis du skal udskifte dit nuværende eller hvis du derimod skal lave en såkaldt byg-selv-pejs. I og med, at den bliver leveret med en god flammeslukker, så er det også muligt at regulere på størrelsen af flammen, så du selv kan gøre den større eller mindre.

Specifikationer

 • Størrelse: D: 15 x H: 8 x B: 100 cm
 • Kapacitet: 5 liter
 • Gennemsnitlig brændtid: 4,5 – 5 timer

Automatisk fjernbetjent bio brandkar – 50 cm.

Test af Automatisk fjernbetjent bio brandkar – 50 cm.
Forhandler Pris Information
Biopejs 11.999,00 DKK Se produkt

I dette tilfælde er de tale om et både sikkert og moderne brandkar, som du både har mulighed for at indbygge det i din væg, i et bord eller derimod i en anden form for gør-det-selv-projekt. Du kan dog også vælge at installere den i en biopejs. Der er mange muligheder for at skabe en helt unik pejseoplevelse med dette automatiske bio brandkar.

Én af de særlige fordele ved at vælge et både automatisk og fjernbetjent bio brandkar som dette er, at det er særdeles nemt for dig at styre alle aspekter af det. Du kan blandt andet nemt starte det op, styre størrelsen på flammen og efterfølgende også slukke igen – alt dette er noget, du nemt og enkelt kan gøre via den fjernbetjening, der er med.

Bio-brandkar med mange muligheder

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der her er tale et automatisk bio brandkar, der byder på et væld af muligheder. Det handler ikke blot om, at det er fjernbetjent, men det er selvfølgelig noget, der er med til at give endnu flere muligheder. Du kan vælge lige netop hvor, du selv ønsker at placere den, uanset om den blot skal stilles eller på anden måde installeres.

I og med, at der medfølger en fjernbetjening, så skal du ikke bekymre dig om, at den er placeret et sted, der er vanskeligt at komme hen til. Du kan blot styre pejsen direkte fra sofaen eller lænestolen. Derfor er det også en oplagt investering for dig, der leder efter et brandkar, der bestemt må siges at være med helt fremme ift. teknologien.

Specifikationer

 • Størrelse: D: 24 x H: 13,5 x B: 50 cm
 • Kapacitet: 2,70 liter
 • Gennemsnitlig brændtid: 6 – 7 timer

Automatisk fjernbetjent bio brandkar – 150 cm.

Test af Automatisk fjernbetjent bio brandkar – 150 cm.
Forhandler Pris Information
Biopejs 29.999,00 DKK Se produkt

Hvis du ønsker at investere i en et automatisk og samtidig også fjernbetjent bio brandkar, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du med garanti fandt ovenstående en oplagt mulighed. Det kan dog sagtens tænkes, at du havde gjort dig nogle tanker om, at det skal være en kende større og i en sådan forbindelse er denne model et mere oplagt bud til dig.

Modsat den ovenstående, så er der nemlig tale om et automatisk brandkar i større skala, da denne model måler intet mindre end 150 cm. i bredden. Derfor vil den sagtens kunne bruges til at stå alene, men det er også oplagt at bruge den til f.eks. at montere den i et bord, bygge den ind i væggen eller blot montere den i din nuværende biopejs.

Du kan styre det hele med fjernbetjeningen

Én af de klare fordele ved at vælge et automatisk og fjernbetjent bio-brandkar som dette er, at du får muligheden for at indstille den ved hjælp af den medfølgende fjernbetjening. Det betyder også, at du ikke skal være bekymret om hvor, du vælger at placere den henne i lokalet, da du blot kan bruge fjernbetjeningen til at justere samt tænde/slukke.

Du kan sagtens bruge fjernbetjeningen til både at tænde og slukke for dit brandkar, men ikke nok med det, så er der også mulighed for at bruge den til at justere størrelsen på flammerne. Denne model er naturligvis udelukkende aktuel for dig, der har god plads og derfor også har et ønske om, at erhverve sig et brandkar eller en biopejs, der optager god plads i boligen.

Specifikationer

 • Størrelse: D: 24 x H: 21,3 x B: 150 cm
 • Kapacitet: 15 liter
 • Gennemsnitlig brændtid: 9 – 10 timer

2,5 liters biopejs brandkammer – Rund

Test af 2,5 liters biopejs brandkammer – Rund
Forhandler Pris Information
Biopejs 999,00 DKK Se produkt

Hvis du har en biopejs, der er lavet til ét eller flere brandkamre, der er runde, så er det naturligvis en model som denne, du skal på udkig efter. Det er dog ikke ensbetydende med, at den udelukkende kan bruges i en eksisterende biopejs, for du har nemlig også mange andre muligheder, hvis du først har investeret i et brandkammer som dette.

Det er f.eks. en oplagt idé, at investere i et biopejs-brandkammer i rund format, hvis du har et ønske om, at kunne bruge den til at integrere den i et møbel som f.eks. et sofabord, et bord til terrassen eller en reol, du kan hænge op på væggen. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for hvad, der er muligt i denne sammenhæng.

Simpelt og moderne look

Der skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at der i dette tilfælde er tale om et brandkammer, der kan bryste sig af, at have et både simpelt og moderne look. Det er blandt andet også derfor, at der er mange, der vælger at bruge et 2,5 liters brandkammer i rund format som denne, hvis de skal bygge den ind i et møbel eller på anden vis integrere det.

Det skal dog gøres klart, at du ikke har mulighed for at justere på flammens størrelse, hvilket er én af de negative sider ved denne model. Det skal dog gøres klart, at det bestemt ikke er noget, der er med til at gøre det til et dårligt køb. Tværtimod, så er det et oplagt køb for dig, der blot ønsker at dække et mindre behov for en hyggelig stemning.

Specifikationer

 • Størrelse: D: 19 x H: 10 x B: 19 cm
 • Kapacitet: 2,5 liter
 • Gennemsnitlig brændtid: 4 – 6 timer

Fritstående eller integreret brandkar?

Hvis du har planer om, at skulle investere i et brandkar, der – som tidligere nævnt – også går under navnet brandkammer, så har du et utal af muligheder, hvilket du med garanti også kan fornemme med udgangspunkt i de modeller, der er blevet beskrevet ovenfor. Derfor er der også rigtig mange ting, du skal tage stilling til, når du skal købe et nyt brandkar.

Derfor bør det bestemt også gøres klart, at det er en rigtig god idé, at du sørger for at overveje, hvorvidt du vil have en model, der er fristående eller derimod en model, der bedre egner sig til at blive integreret. Det er noget af det første, du skal overveje, eftersom det er et aspekt, der er med til at adskille rigtig mange forskellige modeller på det danske marked.

Hvad end du vælger det ene eller det andet, så skal der naturligvis ikke være nogen tvivl om, at det er ikke er noget, der er rigtig eller forkert i denne sammenhæng. Fokus skal derfor også være på at vælge dét, du mener er det mest oplagt for dit vedkommende, uanset om det er en model, der kan integreres eller derimod blot skal stå frit.

Du skal altid have fokus på kvalitet, når du køber brandkar

Har du planer om at skulle investere i et nyt brandkar, så er det særdeles vigtigt, at du vælger at investere i et brandkar, der kan bryste sig af en høj kvalitet. Det er vigtigt, da den både skal have en lang levetid og generelt set også en god holdbarhed, da du naturligvis ikke køber dit brandkar for at skulle udskifte den efter ganske kort tid.

Dertil er det også vigtigt, at kvaliteten er i top, hvis du gerne vil sikre dig, at du ender med at købe en model, der kan give dig en god brændstofeffektivitet, så den ikke blot brænder sig igennem dit bioethanol i løbet af kort tid uden, at det er noget, du reelt set får noget ud af, hvad end der er tale om varme eller blot flammer, der giver dig en god og hyggelig stemning, som er årsagen til købet for mange.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here