Computer Test – Bedste computere i 2017

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Hvis du står overfor at skulle investere i en ny computer, så skal der selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at du får muligheden for at vælge mellem en lang række forskellige modeller på det danske marked. Ikke nok med det, så skal du selvfølgelig også finde ud af, om du vil have en stationær computer eller en bærbar computer. Det stopper dog ikke her, for både stationære og bærbare computere findes i et væld af varianter, størrelser og prisklasser, hvorfor det bestemt ikke er nogen nem beslutning, du står overfor, hvis du skal investere i en ny computer.

Det er selvfølgelig meget vigtigt, at du ikke blot vælger at investere i en tilfældig computer, fordi du står og mangler en. Det er ligeledes også særdeles vigtigt, at du ikke lader dig friste af de mange tilbud, der altid kan findes hos de forskellige forhandlere rundt omkring. Det skyldes, at det ikke er sikkert, at de forskellige tilbud reelt set også er gode tilbud for dig, for du skal selvfølgelig sørge for at fokusere på at vælge en PC, der rent faktisk er noget, der stemmer godt overens med, hvad du har af behov og krav, der skal dækkes.

I denne computer test får du heldigvis muligheden for at stifte bekendtskab med en række forskellige modeller, hvorfor der med stor sandsynlighed også vil være en computer, der er lige noget for dig at finde nedenfor. Ikke nok med, at du bliver introduceret for en række rigtige gode computere, der varierer i forhold til et bredt spektrum af forskellige faktorer, så vil du ligeledes også kunne læse en masse relevant information, der kan hjælpe dig med at vælge den rette computer for dit vedkommende – der er nemlig mange ting, der skal tages op til overvejelse, inden du bør gennemføre et køb af en computer.

ASUS Zenbook UX330CA

Test af ASUS Zenbook UX330CA
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Wupti 6.499,00 6.499,00 Læs mere

I dette tilfælde er der tale om en bærbar computer, der appellerer meget til dig, der leder efter en både tynd og let bærbar PC, der f.eks. er nem at have med rundt til skole eller arbejde. Den byder dertil også på et særdeles let design, der selvfølgelig er med til at gøre, at den også tager sig rigtig godt ud. Den kommer med en skærm, der er cirka 13 tommer stor og dermed er den hverken for stor eller for lille til dagligt brug. Skærmen har desuden en Full HD-opløsning og er LED-bagbelyst.

ASUS Zenbook UX330CA er desuden også blevet udstyret med én af de seneste processorer fra Intel, der blandt andet er med til at sikre, at den ikke er nødsaget til at være udstyret med en blæser – og det betyder også, at du kan være sikker på, at der er tale om en 100% lydløs computer. Den vejer blot 1,2 kg. og byder på et aluminiumskabinet, der har en tykkelse på blot 1,2 cm. Derfor er den selvfølgelig nem at have med rundt, uanset hvor meget, du skal rundt – og så skader det moderne og lækre design heller ikke.

Se video om ASUS Zenbook UX330CA


Acer Chromebook CB5-571-C163

Test af Acer Chromebook CB5-571-C163
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Wupti 3.552,00 3.552,00 Læs mere

Hvis der særligt er ét operativsystem og type af computer, der har været fremadstormende i løbet af de seneste par år, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at det er Chromebooks og det tilhørende operativsystem, der er udviklet af Google. Acer Chromebook CB5-571-C163 er en såkaldt Chromebook, der sagtens kan bruges hele dagen uden, at du skal tænke på, at den skal lades op. Den kommer nemlig med hele 8 timers batteritid og den holder nemt de 8 timer, da den benytter sig af Googles operativsystem, der betyder at alle apps ligger i skyen.

Det er naturligvis også ensbetydende med, at den kan bryste sig af, at være udstyret med kun 2 GB RAM og en harddisk, der lyder på blot 16 GB – der skal ganske enkelt ikke andet til end dette. Den er derfor også særdeles hurtig under opstart, da alle programmer ligger i skyen og der er derfor ikke nogle processer eller lignende, der skal startes, når computeren tændes. Derfor vil den også starte op i løbet af få sekunder, hvorefter du kan igangsætte arbejdet, læse nyheder eller hvad end, du ønsker – det er den klare fordel ved Google Chrome OS.


Acer Aspire AXC-230

Test af Acer Aspire AXC-230
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Wupti 3.699,00 3.699,00 Læs mere

Hvis du er på jagt efter en god stationær PC, der er velegnet til hverdagsbrug, så bør du bestemt vælge at kaste et nærmere blik på Acer Aspire AXC-230. Her er der nemlig tale om en stationær PC, der kan levere alt, du kunne drømme om og oven i købet til en særdeles skarp pris, der ikke er mange andre PC’ere med samme specifikationer, der kan matche. Med andre ord, så kan du være sikker på, at du får rigtig meget for pengene, hvis du vælger en Acer Aspire AXC-230.

Den er blevet udstyret med en AMD A4-processor såvel som hele 12 GB RAM, hvilket giver dig muligheden for at køre flere programmer på én gang og samtidig betyder det også, at den sagtens kan bruges til at spille spil. Dertil skal det også nævnes, at Acer har valgt at udstyre deres Aspire AXC-230 med en 1 TB harddisk, hvor du nemt kan finde plads til hele din samling af billeder, dine vigtige dokumenter og meget andet. Der medfølger oven i købet både USB-mus og tastatur, når du køber en Acer Aspire AXC-230, hvorfor du blot skal investere i en skærm.


Apple MacBook Pro 13" MPXR2DK/A

Test af Apple MacBook Pro 13
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Wupti 10.494,00 10.494,00 Læs mere
DustinHome 11.139,00 11.139,00 Læs mere

Her er der tale om den helt nye MacBook Pro fra Apple, der ligeledes også er det seneste skud på stammen fra den voksende teknologigigant. Denne computer kan blandt andet bryste sig af, at være endnu hurtigere og endnu mere kraftfuld end de forhenværende modeller i MacBook Pro-serien. På trods af dette, så har Apple alligevel formået at skabe et design, der gør, at den er blevet både markant tyndere og lettere, mens den oven i købet også er blevet mere lækkert at se på.

Apple MacBook Pro 13″ MPXR2DK/A (der i øvrigt kan fås i en række forskellige farve hvoraf Space Grey er den mest populære) er desuden blevet udstyret med den absolut klareste og mest farverige skærm, der hidtil er blevet set på en bærbar Mac. Ydermere, så skal du heller ikke være bange for, at du ikke kan klare dig gennem arbejds- eller skoledagen, hvis du har glemt din oplader, for den bliver nemlig leveret med et batteri, der yder en batteritid på intet mindre end 10 timer. Det er en rigtig god bærbar computer, der kan bruges hver dag.


Apple iMac 21,5" MMQA2DK/A

Test af Apple iMac 21,5
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Wupti 8.799,00 8.799,00 Læs mere
DustinHome 9.593,00 9.593,00 Læs mere

Hvis du ønsker at holde dig i Apple-universet, men dog ikke er interesseret i at investere i en MacBook Pro (eller én af de øvrige bærbare computere fra Apple), så kan du i stedet vælge at se nærmere på Apple iMac 21,5″ MMQA2DK/A. Den kommer blandt andet med en 21,5 tommer stor Full HD-skærm, men dét, der for alvor får den til at skille sig ud fra mængden af øvrige stationære PC’ere er, at det tynde og enestående design har muliggjort, at du ikke skal have en stor PC stående under bordet, da det hele er samlet i “skærmen”.

Ydermere, så skal det naturligvis også nævnes, at den er blevet udstyret med en Intel Core i5 Quad Core-processor, hele 8 GB RAM såvel som en harddisk med en kapacitet, der lyder på 1000 GB. Der medfølger både den nye Magic Mouse 2 og det nye Magic Keyboard, hvis du vælger at investere i denne variant. Foretrækker du en større skærmstørrelse, så er der også mulighed for at købe en Apple iMac med en størrelse på intet mindre end 27”, hvilket bør være nok for de fleste.


Vælg computer med udgangspunkt i dine behov

Som det også er beskrevet tidligere i denne artikel, så kan det virke meget appellerende at benytte sig af ét af de mange gode tilbud, der altid er mulighed for at finde hos de mange danske forhandlere, der sælger et væld af forskellige typer af computere. Det er dog særdeles vigtigt, at du ikke bare overlader dit køb til tilfældighederne ved at købe en computer, der virker til at passe nogenlunde til dig, fordi du har muligheden for at købe den til en god pris. Der er ganske enkelt for mange ting, der kan ende med at gå galt.

Det er selvfølgelig også ensbetydende med, at det er vigtigt, at du sørger for at give dig tiden til at vurdere, hvad dine behov egentlig er og hvilke krav, du stiller til din kommende computer. Du kan selvfølgelig sagtens finde en computer, der er intet mindre perfekt til lige netop dét, du har intentioner om at bruge den til og samtidig vil du også sagtens kunne finde frem til en model, der stemmer godt overens med dine behov og dine krav. Der skal dog ikke være nogen hemmelighed om, at det også kræver, at du er villig til at betale for din kommende computer i et omfang, der understøtter de krav og behov, du har.

Hvis blot du sørger for at lede efter og investere i en computer, der rent faktisk stemmer godt overens med både dine krav og dine behov, så skal der selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at du vil være rigtig godt stillet i forhold til, at du ender med at gøre det rette valg. Du skal dog være forberedt på, at det godt kan tage en rum tid at finde den rette computer for dit vedkommende, da der er rigtig mange ting, du skal sørge for at tage stilling til, inden du reelt set vil kunne købe en computer, der er intet mindre end perfekt for dit vedkommende.

Hvad skal jeg tage stilling til, når jeg køber computer?

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der findes et væld af forskellige ting, der skal tages stilling til, når du står overfor at skulle købe en computer. Hvis du har en stor viden indenfor IT, så er du med garanti ikke i tvivl om, hvad der skal tages stilling til og hvilke faktorer, der er vigtigst, når det kommer til købet af en computer. Hvis du derimod ikke er helt så ferm med IT, så kan det sagtens vise sig at være en helt anden sag. Det skal desuden også understreges, at det er individuelt fra person til person, hvad der tolkes som værende de mest essentielle faktorer.

Læs også: Vores store tablet test.

Hvilken computer skal jeg vælge?

Bærbar eller stationær?

Noget af det første, du bør sørge for at tage stilling til er, om du har planer om at købe en bærbar computer eller du derimod vil foretrække at have en stationær computer. Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved begge valg, hvorfor det er et valg, du skal sørge for at overveje meget nøje, inden du beslutter dig.

Hvilket operativsystem?

I dag kan der købes computere med en række forskellige operativsystemer. Det mest almindelige af slagsen er selvfølgelig Windows, men der skal dog ikke være nogen tvivl om, at Mac OS X også er særdeles populær. Der kan dog også købes et mindretal af computere, der er udstyret med Linux som operativsystem.

Krav til specifikationer?

Dette er et lettere teknisk punkt. Det betyder også, at det ikke er alle, der kan tage stilling til dette, selvom man så vidt muligt bør forsøge. Du skal nemlig sørge for at finde ud af, hvilke specifikationer, du har brug for til at kunne klare det, du har planer om, at den respektive computer vil blive brugt til, så du ikke står med en computer, der ikke kan bruges.

Hvad er formålet?

Denne læner sig en kende op ad det ovenstående. Du skal vurdere, hvad formålet med din kommende computer er, da du selvfølgelig skal sørge for at vælge en model, der rent faktisk tillader dig at opfylde dette. Der skal f.eks. en langt mere kraftfuld PC til, at kunne trække tunge spil sammenlignet med at surfe på internettet.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here