Cykelcomputer Test – Bedste og præcise cykelcomputere

0

Vi har tilsyneladende en stor del læsere med interesse for cykling. Det er i hvert fald vores vurdering på baggrund af de mange ønsker omkring en cykelcomputer test. Sidst vi skrev om cykling drejede det sig om cykelhjelme, hvor vi fandt den bedste cykelhjelm til prisen. Kunne du godt tænke dig at vide, hvad en cykelcomputer helst skal kunne, og ikke mindst hvor du finder den bedste cykelcomputer i øjeblikket? Hvis ja, så kan du med fordel læne dig tilbage og læse denne guide, hvor vi har hundrede procent fokus på cykelcomputere. I testen udvalgte vi på forhånd 17 cykelcomputere, som bestod af trådløse cykelcomputere, cykelcomputere med GPS og cykelcomputere med ledning

Garmin Edge 20

Test af Garmin Edge 20
Forhandler Pris Information
Cykelpartner 798,00 DKK Se produkt

Man behøves ikke nødvendigvis købe en cykelcomputer med GPS, men der er ingen tvivl om, at det er fremtiden. Efter at have testet en lang række computere, blev vi enige om, at denne cykelcomputer med GPS var den bedste til prisen.

Garmin – Edge-serien

Denne Garmin GPS er den nyeste i serien Edge, som har vundet stor popularitet blandt de danske cyklister. Det er en GPS-baseret computer, som har alle de primære funktioner ligesom de øvrige cykelcomputere på markedet. Den store fordel ved denne GPS er, at du slipper for både ledninger, magnet i forhjulet og ledninger for den sags skyld. Ligesom sine forgængere har Edge 20 også mulighed for at tilkoble Garmin connect. Selvom det er en moderne og en smule avanceret cykelcomputer med GPS, så vil den være nem at bruge for enhver cyklist. Der er ingen opsætning, som du skal bruge tid og besvær på at finde ud af. Den skal blot placeres i den medfølgende cykelholder, og så er du godt kørende med din nye Garmin GPS.

Funktioner / muligheder

Uanset om du er amatør eller professionel, er det rart at kunne følge med i, hvor langt du har kørt. Med Egde 20 har du mulighed for at gemme op til 130 timers træning. Derudover er det muligt at sortere sine aktiviteter, så man hurtigt kan finde frem til den sidste- eller hurtigste træning. Når du har været ude på en cykeltur, kan du gå hjem og uploade det til webstedet, hvor du her kan analysere turen, dele den på de sociale medier og meget mere. Med disse data har du også mulighed for at planlægge fremtidige cykelture på grund af oplysningerne.

Den indbyggede GPS er en højfølsom modtager, der beregner din position med det samme. Når du tænder den ved startpunktet, finder den lynhurtigt din position med hjælp fra satellitter. Den advarer dig endda, hvis timeren ikke kører, når cyklen er i fart. Den har desuden en smart Auto Pause funktion, som automatisk stopper timeren, når du ikke er i fart. Holder du f.eks. en pause, vil timeren gå i gang igen, når cyklen bevæger sig. Slutteligt er det muligt at indstille GPS’en til at kunne vise info om kalorier, afstand og tid. Med disse mange muligheder endte denne cykelcomputer på 1. pladsen i vores cykelcomputer test.

Medfølgende tilbehør

  • USB kabel
  • Oplader til dansk stik
  • 2 stk. monteringskit

Se video


Sigma Sport BC 16.16 STS

Test af Sigma Sport BC 16.16 STS
Forhandler Pris Information
Cykelpartner 439,00 DKK Se produkt

Som vi nævnte i artiklens introduktion, har vi også testet en række trådløse cykelcomputere. I testen kiggede vi bl.a. på denne Sigma Sport BC 16.16 STS, som vi har valgt at kåre som bedste trådløse cykelcomputer. Prismæssigt kan der være en fordel i at vælge en trådløs computer fremfor en cykelcomputer med GPS. Selvom trådløse cykelcomputere har det tilfælles, at de benytter sig af en trådløs teknologi, så er der også mange forskelle fra produkt til produkt. Dermed er der også stor prisforskel, hvor denne Sigma GPS befinder sig i den billige prisende.

Som du kan se har denne cykelcomputer et stort display, hvor man har et godt overblik over de forskellige faktorer. Den har et meget lavt batteriforbrug samt advarsel ved lavt batteriniveau. Sigma har et praktisk backup-system, således at dine data ikke går tabt. Den kan desuden tilkobles computeren, så du hurtigt kan overføre data fra dine cykelture.

De vigtigste specifikationer

  • Visning af hastighed (aktuel / gennemsnit / maksimum)
  • Vandtæt
  • Auto start / stop
  • 24 timers ur
  • Temperaturmåler

Vigtigste faktorer ved køb af cykelcomputer

De fleste cyklister har svært ved at kunne gennemskue markedet for cykelcomputere. Netop derfor mener vi, at der er behov for denne cykelcomputer test, så de danske cyklister kan finde den bedste cykelcomputer. Vi har testet samtlige cykelcomputerne i testen på akkurat samme måde. Vi har taget udgangspunkt i nedenstående faktorer:

Opsætning

Skal cykelcomputeren opsættes manuelt, eller bliver det gjort automatisk? Hvis du ikke er så teknisk anlagt, er det en fordel at købe en computer, som kan bruges uden opsætning. I den forbindelse er det vigtigt, at den er nem at montere og sidder praktisk og sikkert på cyklen.

Kvalitet

Uanset hvilket produkt man vil købe indenfor cykeltilbehør, er kvaliteten et vigtigt punkt. Vær her opmærksom på, hvilke materialer der er brugt samt det designmæssige look. Det ville ikke give megen mening at købe en dyr cykel og så købe en billig cykelcomputer lavet af plastik. Det anbefales ikke at købe billigt tilbehør med tvivlende kvalitet fra Kina. På det lange løb vil det være økonomisk klogt at købe en cykelcomputer fra en kendt producent, hvor kvaliteten er i top.

GPS eller ej

Inden du kigger efter en ny computer til din cykel, skal du overveje, om du ønsker GPS eller ej. Det er vigtigt at nævne, at der er stor forskel på GPS-baserede cykelcomputere. I vores cykelcomputer test har vi haft stor fokus på, hvilke funktioner og muligheder GPS’erne havde.

Brugervenlighed

Man kommer heller ikke udenom at være opmærksom på brugervenlighed, når man vil købe en cykelcomputer. Der er rigtig mange avancerede cykelcomputere på markedet, som vil være svært at håndtere for mange. Det er en god ting at en computer har mange funktoner, hvis blot brugervenligheden stadig er i top. Kig her på hvor svært / nemt det er at få overblik over de forskellige data som hastighed, afstand m.m. Du vil gøre dig selv en stor tjeneste ved at købe en cykelcomputer, hvor der er fokus på brugervenlighed på alle parametrer.

Læs mere om emnet

Vi håber, at du kan få glæde af vores store cykelhjelm test. Hvis du har nogen kommentarer til testen, skal du være velkommen til at smide en kommentar nedenfor.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here