Cykelhandsker Test – De bedste til hobby og prof.

0

Cykling er blevet så populært, at det nærmest kun er fantasien, der sætter grænser for, hvilket cykeludstyr man kan købe. Der er dog noget udstyr, som er mere almindeligt end andet, heriblandt cykelhandsker.

I dag bliver cykelhandsker brugt af både amatører og professionelle. Peter Sagan, Chris Froome, Alberto Contador og Alexander Kristoff er blot nogle af de store cykelstjerner, som bruger handsker til både cykeltræning og cykelløb. Det er derfor fejlagtigt at påstå, at cykelhandsker kun er tilegnet nybegyndere.

Der er mange fritidscyklister, som bruger handsker af den simple grund, at de ser smarte ud. Du bør dog vide, at der også er mange andre fordele ved at bruge cykelhandsker. Såfremt du mod forventning ikke kender til de mange fordele, vil du kunne skabe dig et godt overblik i guiden. Derudover kan du læse om nogle af de handsker, som klarer sig bedst i test.

Tidens bedste cykelhandsker – Få mest for pengene

Som forbruger har du ikke en jordisk chance for at pege på de bedste cykelhandsker, hvis du altså ikke har prøvet samtlige handsker på markedet. Det er ikke ensbetydende med, at du skal købe de første handsker, du får øje på, men derimod anbefales du at købe nogle anmelderroste handsker til cykling.

Vi antager, at du leder efter de bedste cykelhandsker til prisen. Er det korrekt antaget, kan vi berolige dig med, at du ikke har besøgt hjemmesiden forgæves. I guiden vil vi omtale handsker til både sommer- og vinterbrug.

GripGrab SuperGel cykelhandsker

Test af GripGrab SuperGel cykelhandsker
ForhandlerPrisInformation
Cykelpartner279,00 DKK Se produkt

GripGrab SuperGel hører til blandt de bedst solgte cykelhandsker. Internettet er fyldt med positive anmeldelser af dette handskesæt, som netop er blevet kåret som vinder i vores test. Vil du også eje et par kvalitetshandsker til cykling, så læs vores korte anmeldelse.

Stødabsorberende cykelhandsker til den kvalitetsbevidste cykelrytter

GripGrab SuperGel er et par stødabsorberende cykelhandsker, som foruden høj kvalitet også kan bryste sig af enestående komfort. Handskerne er tilegnet enhver kvalitetsbevidst cykelrytter. Du vil med garanti blive ellevild over den høje komfort, når du tager handskerne på og begiver dig ud på de danske landeveje.

Handskerne er nemme at tage af og på, ligesom de byder på forskellige detaljer som sikkerhedsrefleks på oversiden og reflekterende logo på ydersiden. Derudover er det værd at bemærke, at producenten har udviklet oversiden af hver tommeltot med et blødt stof, som er beregnet til at tørre ansigtet under kørsel.

I skrivende stund kan handskerne købes i seks forskellige størrelser. Benyt dig af den overskuelige størrelsesguide ved at klikke dig ind på produktsiden. Bemærk desuden at handskerne kan maskinvaskes ved behov.

De vigtigste specifikationer

  • Mærke: GripGrab
  • Farve(r): Sort og rød
  • Størrelser: 6 forskellige størrelser

Mavic Crossmax Pro cykelhandsker

Test af Mavic Crossmax Pro cykelhandsker
ForhandlerPrisInformation
Cykelpartner219,00 DKK Se produkt

Mavic Crossmax Pro er et par cykelhandsker med lange fingre, som måske matcher netop dine krav og ønsker. Handskerne har været enormt populære siden lanceringen for år tilbage – ikke mindst blandt danske cykelryttere.

Stilrene og justerbare cykelhandsker med lange fingre

Du ser på produktbilledet et par stilrene cykelhandsker, som med god grund kan bæres af både amatører og professionelle. Du skal dog være opmærksom på, at handskerne hovedsageligt er egnet til Enduro og MTB, men det behøver du ikke at lade dig begrænse af.

Mavic Crossmax Pro er perfekte for dig, som længe har ledt efter et par velsiddende slimfit handsker, som giver dig en tryg og varm fornemmelse. Mavic har forsynet handskernes pegefingre med silikone, hvilket gør dem touchskærm kompatible. Du kan med andre ord sagtens betjene din smartphone eller cykelcomputer med handskerne på.

Foruden ovenstående fordele er det også vigtigt at nævne, at handskerne er justerbare i håndleddet, vejer 70 gram og kan maskinvaskes. Du bør ved bestilling bruge lidt tid på at vælge den rigtige størrelse, så du ikke får leveret et par handsker, som enten er for store eller for små.

De vigtigste specifikationer

  • Mærke: Mavic
  • Farve(r): Sort
  • Størrelser: 6 forskellige størrelser

XTreme X-Basic cykelhandsker

Test af XTreme X-Basic cykelhandsker
ForhandlerPrisInformation
Cykelpartner200,00 DKK Se produkt

XTreme har ved at designe og udvikle disse cykelhandsker taget hensyn til de mange cykelryttere, som gerne vil købe prisvenlige og ergonomiske handsker til landevejscykling. Handskerne er mest praktiske at bruge om sommeren, men de kan også bruges på andre årstider, når vejret altså ikke er helt uudholdeligt.

Moderne cykelhandsker til sommerbrug

Der er mange fordele ved disse handsker, hvoraf gel i håndfladerne, den praktiske velcrolukning og det flotte design er relevant at fremhæve. Cykler du ofte i længere tid og i samme position, vil du helt sikkert blive glad for at eje disse cykelhandsker.

Slutteligt skal vi huske at fortælle, at handskerne er udviklet i et åndbart materiale, som er med til at sikre den højeste komfort. Du kan stole trygt på, at dine hænder ikke bliver overophedet, hvis du køber disse åndbare handsker.

De vigtigste specifikationer

  • Mærke: XTreme
  • Farve(r): Sort
  • Størrelser: 7 forskellige størrelser

Hvorfor skal jeg bruge cykelhandsker?

Før vi går i gang med at fremhæve de mange fordele, så er det vigtigt at pointere, at det som udgangspunkt ikke er et krav, at man skal køre med cykelhandsker. Der findes dog en række danske cykelklubber, som har krav om, at alle medlemmer skal bruge handsker i forbindelse med de ugentlige træningspas.

Der er naturligvis mange gode grunde til at bruge cykelhandsker, for hvorfor skulle de bedste cykelryttere ellers bruge de specialudviklede handsker? I dette afsnit skal vi netop kigge på, hvorfor det kan være en ualmindelig god idé at bruge cykelhandsker til både løb og træning. Lad os se nærmere på fordelene:

Øget kontrol

Såfremt du ikke har kontrol over din cykel, så risikerer du at styrte, og det kan af naturlige grunde komme til at have en stor indflydelse på din hverdag og ikke mindst din cykelkarriere. De veludviklede handsker til cykling sikrer dig et fremragende greb om styret, så du kan give den gas på landevejene og cykelstierne uden at være bange for at styrte.

Afgiver varme

Hvad enten du cykler 10, 50 eller 100 km. på en normal dag, så risikerer du at få kolde hænder, hvis du ikke bruger handsker. Fryser du dine hænder, kan det have en negativ effekt på din præstation, og det vil jo være en skam. Det er i den anledning relevant at nævne, at der findes både tynde og tykke handsker – henholdsvis sommer- og vinterhandsker.

God beskyttelse

Det er enhver cykelrytters værste mareridt at styrte på cyklen, men det er desværre svært at gardere sig imod styrt. Du kan tage dine forholdsregler ved at investere i beskyttende cykeltøj, cykelhjelm og ikke mindst et par cykelhandsker. Styrter du på cyklen, og tager du fra med hænderne, vil det være en fordel, hvis du bærer handsker.

Professionelt look

Det er de færreste cykelryttere, som ikke gerne vil ligne de cykelryttere, man kan opleve i fjernsynet i forbindelse med Tour de France og andre store cykelløb. Ønsker du at skabe et mere professionelt look, vil det være oplagt at købe et par moderne cykelhandsker.

Afhjælper sovende hænder og fingre

Oplever du jævnligt, at dine hænder og fingre sover, når du giver den gas på cyklen? I så fald kan du næsten ikke undvære et par cykelhandsker. Du bliver helt konkret anbefalet at købe et par handsker med gel, da denne handsketype vil kunne afhjælpe problemet.

Hvad koster et par gode cykelhandsker?

Det er ikke helt forkert at påstå, at alle cykelryttere har råd til at købe et par cykelhandsker, da de fås i mange forskellige prisklasser. Selvom man ser cykling som en hobby frem for en karriere, kan (og bør) man stille krav til sit udstyr – ikke mindst handskerne.

I denne test har vi kigget på både dyre og billige handsker fra en lang række nationale og internationale brands. Der findes generelt mange gode handsker til cykling, men det er desværre ikke alle handsker, der er pengene værd.

Du kan som udgangspunkt forvente, at et par gode cykelhandsker koster et sted mellem 300 og 600 kr. Der findes dog også mange handsker, som er endnu dyrere end dette. Cykler du mange gange om ugen, kan du overveje at købe to sæt handsker, så du altid har ét sæt handsker til rådighed, når det andet sæt er til vask. Derudover kan det være rart at eje cykelhandsker til forskellige årstider.

Cykelhandsker – De forskellige handsketyper

Det er ikke alle cykelinteresserede forbrugere, som er klar over det, men der findes rent faktisk flere forskellige handsketyper. Helt overordnet findes der to forskellige typer bestående af sommerhandsker og vinterhandsker.

Kigger man på salgsstatistikkerne, kan man ikke undgå at bemærke, at sommerhandsker er mere populære end vinterhandsker. Det hænger naturligt sammen med, at der bliver kørt flere cykelløb om sommeren end om vinteren. I guiden linker vi til en forhandler, som har gjort det nemt for forbrugerne at gennemskue, om de forskellige handsker er tilegnet den ene eller anden årstid. Produkterne er nemlig blevet inddelt i to kategorier.

I de kommende underafsnit skal vi kigge på de to handsketyper.

Sommerhandsker til cykling

Sommerhandsker er de klassiske handsker, som de fleste cykelryttere bruger.

Der er nogle cykelryttere, som vælger at bruge sommerhandsker hele året rundt, men faktum er, at de er mest egnet til forår- og sommerbrug. Sommerhandskerne er ofte tynde, lette og åndbare. Langt de fleste sommerhandsker giver luft til fingrene, men det er også muligt at købe et par handsker med lange fingre.

Du er som hovedregel sikret maksimal bevægelighed og høj fleksibilitet med et par sommerhandsker, som trygt kan bruges uden frygt for overophedning.

Vinterhandsker til cykling

Dernæst er det tid til at give de praktiske vinterhandsker lidt opmærksomhed. Der er som udgangspunkt ingen grund til at holde pause fra cykeltræningen, blot fordi temperaturerne falder lidt. Klæder du dig rigtigt på, og investerer du i cykelvinterdæk, kan du sagtens cykle om vinteren.

Den danske vinter byder typisk på koldt og fugtigt vejr, hvorfor du ikke bør begive dig ud på vejene uden et par handsker på dine hænder. Vinterhandsker er både tykkere og varmere end andre handsker, men de har også en række andre væsentlige fordele.

De bedste cykelhandsker til vinterbrug er foruden at være tykke og varme også åndbare samt vind- og vandtætte.

Vælg de rigtige cykelhandsker

At vælge de rigtige cykelhandsker er ofte nemmere sagt end gjort.

De danske cykelforhandlere har et stort udvalg af cykelhandsker, så det er bestemt ikke utænkeligt, at du kan finde dine ideelle handsker, hvis du blot er en smule opsøgende. Har du allerede besøgt en fysisk cykelforhandler uden at finde det, du ledte efter, så kan du gå i gang med at lede på nettet. Der er nemlig mange webshops, som sælger cykelhandsker til både professionelle og amatører.

Den eneste ulempe ved at handle på nettet er, at du ikke har mulighed for at prøve handskerne før køb. Bestiller du et par handsker, som viser sig ikke at opfylde dine ønsker, kan du nemt sende dem retur. Du har som bekendt altid 14 dages returret, når du shopper online, så der er ingen grund til at irritere sig for meget over et fejlkøb. Vi har sågar stiftet bekendtskab med webshops, som har forlænget den lovpligtige returret – helt op 365 dage.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here