Cykelholder test-guide – Få cyklen med på farten med de bedste cykelholdere

Artiklen er en annonce, da den er sponsoreret af vores partnere.

0

Efter utallige mails er vi blevet overbevist om, at der mangler en decideret cykelholder test. Der kan være mange forskellige anledninger, hvor det kan være relevant at eje en. Skal man på sommerhus, på camping eller noget helt tredje og ønsker man at have cyklen med, kan det lade sig gøre med en cykelholder. Det er ikke svært at finde en god cykelholder, men det kan være svært at finde den bedste på markedet. I den forbindelse kan vi selvfølgelig være behjælpelige, da vi netop har fundet den aktuelle bedst i test, når det kommer til cykelholdere. Vi har ikke blot nøjes med at finde bedst i test, men har rent faktisk også fundet 3 glimrende alternativer til vores testvinder.

I testen har vi kigget på 15 forskellige cykelholdere fra nogle af de førende producenter. I de kommende afsnit vil du blive præsenteret for de cykelholdere, som vi har vurderet til at være de bedste. Afslutningsvis vil du blive præsenteret for de forskellige typer, ligesom du vil kunne læse, hvilke særlige regler der gælder for cykelholdere. I testen kigger vi på nogle, som kan monteres bag bilen, og nogle, som man kan monteres på bilens tag eller bagklap.

Thule - VeloCompact 927

Test af Thule - VeloCompact 927

Det er ikke uden grund, at vi har kåret denne Thule cykelholder som bedst i test. Der er ingen tvivl om, at Thule er den førende producent af cykelholdere, men denne Thule VeloCompact 3 cykelholder skiller sig ud fra mængden. Her har vi cykelholderen til forbrugeren, som ikke vil gå på kompromis med kvalitet eller sikkerhed.

Den perfekte cykelholder til familien

Spørger du os, så ser du her den bedste cykelholder til familien, som ønsker en aktiv ferie i Danmark eller i udlandet. Nyder du lange cykelture i fantastiske naturområder, så vil det være oplagt at medbringe din egen cykel på ferien. Det kan lade sig gøre, hvis du vælger bilferie og tilmed investerer i en cykelholder. Denne cykelholder er egnet til familien, da den kan transportere 3 cykler, og den kan faktisk udvides til 4 cykler. På den måde kan både forældre og børn få deres cykler med på en aktiv ferie. Der er plads til cykler med stor akselafstand, hvilket er et stort plus. Hvis du ønsker at montere en 4. cykel, så skal du huske at montere cykeladapter.

Fleksibilitet og funktionalitet i top

Denne Thule cykelholder passer til alle slags cykler, da hjulholderne let og hurtigt kan justeres efter behov. Dermed vil man sagtens kunne transportere både børne- og voksencykler, ligesom man kan transportere racercykler såvel som mountainbikes. Det skal dog nævnes, at den ikke passer til elcykler. Såfremt du har en elcykel, som du vil have med på farten, så er dette ikke den rette cykelholder at købe. Der er desuden en ganske praktisk vippefunktion, så du altid kan åbne bagagerummet, selvom cykelholderen er monteret.

Ydermere er det en stor fordel, at denne cykelholder kan foldes sammen, så den fylder minimalt, når du ikke bruger det. Det vil i de fleste tilfælde være muligt at opbevare cykelholderen i bagagerummet, såfremt den er sammenklappet.

Høj sikkerhed

Det er mulige at låse cyklerne fast på cykelholderen, ligesom holderen skal låses fast på anhængertrækket. Der medfølger låse med, når du køber denne cykelholder, så det behøves du ikke ud at investere i efterfølgende. Med denne Thule cykelholder er du sikret høj sikkerhed, og du behøves ikke bekymre dig for, hvorvidt dine cykler vil ryge af holderen på farten. Sikkerheden afhænger selvfølgelig også af, at du følger anvisningerne omkring montering af både cykelholder og cykler.

På cykelholderen sidder der en ramme med pumpespænder, som sørger for, at cyklerne sidder rigtigt godt fast. Når du får leveret denne cykelholder er den delvist samlet, og der vil ikke være behov for at anvende værktøj.

De vigtigste specifikationer

 • Vægt: 19,1 kg.
 • Afstand mellem cykler: 19 cm.
 • Maksimale lasteevne: 60 kg.
 • Mål: 103 x 59 cm. (længde x bredde)
 • Antal cykler: 3 (kan udvides til 4)

Test af

Det er langt fra alle danske biler, som har et anhængertræk, hvor man kan montere en cykelholder. Heldigvis findes der et godt alternativ, da man naturligvis også kan købe cykelholdere, som kan monteres på bilens tag. Modellen Thule ProRide 598 mener vi er den bedste cykelholder til tag i øjeblikket. I de kommende afsnit kan du læse relevant info om denne Thule cykelholder

Glimrende cykelholder til prisen

Til en pris på omkring syv hundrede kroner kan du blive ejer af denne smarte cykelholder. Selvom prisen er lav, så behøves du ikke være et sekund i tvivl om, at kvaliteten er i højeste klasse. Cykelholderen er fremstillet i alunimium og byder på et meget elegant design. Der er anvendt materialer i høj kvalitet, og du kan forvente at modtage en cykelholder, som du kan bruge på farten mange år fremover.

Nem at montere og afmontere

I vores cykelholder test oplevede vi, hvor nem og hurtigt det er at montere og afmontere denne cykelholder. Både justering og fastgørelse kan klares nemt og kræver ikke den store tekniske viden. Der medfølger desuden en meget overskuelig brugsanvisning, som du kan bruge, hvis du er i tvivl om, hvordan du monterer cykelholderen på dit biltag. Cykelholderen er designet til at kunne blive monteret på bilens tagbøjler.

Når du vil fastsætte din cykel, skal du placere den i cykelholderens skinner og efterfølgende huske at fastgøre den med remmen. En af fordelene ved en tagmonteret cykelholder er, at den aldrig vil kunne blokere for bagagerummet, ligesom den heller ikke vil kunne spærre for udsynet i bakspejlet.

Høj kapacitet og tilpasning til stort set alle cykler

Vi har bl.a. kåret denne model som den bedste cykelholder til tag, da den er den eneste tagmonteret cykelholder på markedet, som har en kapacitet på 20 kg. Til sammenligning har mange af de øvrige tagmonterede cykelholdere på markedet en kapacitet på omkring 15 kg. Der medfølger en lås, som du kan bruge, hvis du ønsker at låse holder og cykel fast til dit biltag. Det kan i særdeleshed anbefales at anvende dette låsesystem, hvis du vil undgå tyveri af cykel og / eller cykelholder. Det er desværre en realitet, at der sker rigtig mange tyverier af cykelholdere, så der er god grund til benytte sig af låsen. Producenten skriver, at den passer til alle cykler med stel op til 100 mm.

Cykelholder som kan monteres på tagFordelen ved at kapaciteten er så høj er, at cykelholderen dermed vil egne sig til alle cykler. Uanset om du har en tung eller let cykel, så vil du altså kunne transportere den med denne smarte cykelholder. Ligesom det gør sig gældende for de fleste andre holdere, så kan den ikke håndtere elcykler. Holderen kan kun transportere én cykel. Dog er det muligt at købe flere tagmonterede cykelholdere, så du kan transportere 2 eller flere cykler. Hvor mange cykler / cykelholdere du kan transportere afhænger især af, hvor bredt dit biltag er.

Alt i alt mener vi, at det er en glimrende cykelholder til prisen.

De vigtigste specifikationer

Maksimale belastning: 20 kg.
Antal cykler: 1
Maksimale hjulstørrelse: Op til 2,5 inches (6,4 cm.)


Buzzrack - Beetle

Test af Buzzrack - Beetle

Hvis du ikke har anhængertræk og ikke ønsker en cykelholder til tag, så er der heldigvis et sidste alternativ. Der er nemlig også mulighed for at købe en cykelholder til bilens bagklap, som du ser et godt eksempel på her. Vi har forsøgt at finde den bedste cykelholder til bagklap, og valget er faldet på denne Buzzrack cykelholder.

Smart cykelholder til Sedan og Hatchback

Det er vigtigt at bemærke, at denne type cykelholder ikke passer til alle biler. Denne cykelholder kan kun monteres på sedan og hatchback biler. Den kan dog ikke bruges på biler, som har en 100 % glasbagklap. Denne holder er egnet til at transportere 3 cykler – stort set alle typer undtagen elcykler. I holderen kan man montere 20″ cykler og op ad. Såfremt du ønsker at transportere en damecykel, skal du have fat i en tværstang for at sikre optimal montering.

Det er ganske simpelt at sætte cyklerne op i holderne, hvorefter man skal fastgøre stellet med stropperne. Med i pakken medfølger der 6 stærke monteringsstropper, som kan strammes for at fastgøre cykelholderne til bilen.

Høj kvalitet

Hvis du ikke troede, man kunne købe en billig cykelholder til bagklap i god kvalitet, så tager du fejl. Denne cykelholder er fremstillet af glimrende materialer. Cykelholderen er desuden godkendt af TÜV, som er et af de største kvalitetsstempler, man overhovedet kan få. Buzzrack er en anerkendt producent med hovedsæde i Taiwan. Producenten står bag cykelholdere til både tagbøjler, anhængertræk og bagklap.
Montering af cykelholder på bagklap
Der er kun minimal vedligeholdelse ved denne cykelholder. Det kan dog være en god idé at smøre monteringsarmene med olie en gang i mellem.

Hos forhandleren kan du læse om, hvilke biler denne cykelholder passer til – og hvilke biler den ikke passer til.

De vigtigste specifikationer

 • Antal cykler: 3
 • Vægt: 4,6 kg.
 • Passer til følgende cykelstørrelser: 20-29″
 • Godkendt: Ja – TÜV
 • Totale lasteevne: 45 kg.

 • Særlige regler for biler med cykelholdere

  Kører du med cykelholder på anhængertrækket eller bagklappen, så er der nogle særlige regler, du skal kende til. Nedenfor vil du blive præsenteret for de aktuelle regler:

  Synlig nummerplade

  Uanset hvilken type cykelholder du køber, så er det et lovkrav, at nummerpladen skal være synlig. Såfremt cykelholderen dækker for bilens nummerplade, så skal du have købt en ekstra nummerplade, som skal monteres på cykelholderen. Skal du have fat i en ekstra nummerplade, så skal du tage kontakt til Told & Skat. Det er det eneste sted, hvor der er mulighed for at få udleveret en nummerplade. Det kan derfor være en god idé at bestille nummerpladen i god tid, hvis du skal på aktiv ferie inden for den nærmeste fremtid. Det er meget almindeligt, at der er 3-4 ugers ventetid for at få leveret en ekstra nummerplade. Det er desuden et krav, at man har nummerpladelys, så nummerpladen også kan ses i mørke.

  Synlige lygter og signallamper

  Tilmed er det et krav, at lygterne og signallamperne er synlige til hver en tid. Alle de lygter og signallamper som der skal være på en bil skal også være på en cykelholder. Der er tale om følgende lygter og lamper:

  • Nummerpladelys
  • Baklys
  • Reflekser
  • Tågebaglys
  • Blinklys

  Du skal løbende holde øje med, at alle lys, reflekser og lamper er intakt og fungerer optimalt.

  Det er vigtigt at overholde reglerne, hvis du vil undgå at få en bøde. Skal du køre i udlandet, så bør du sætte sig ind i de pågældende landedes regler. Der er enkelte lande, som har særregler i forhold til kørsel med cykelholder.

  Du kan læse om de forskellige bødetakster her:

  EFTERLAD ET SVAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here