Test-oversigt: De bedste og godkendte cykellygter ifølge anmeldelser og eksperter

Artiklen er en annonce, da den er sponsoreret af vores partnere.

0

Når du køber en cykellygte på det danske marked, kan du forvente, at den er sikkerhedsgodkendt. Det er dog ikke ensbetydende med, at at alle cykellygter er lige gode. Derfor har Testguro valgt at foretage en test af 12 udvalgte cykellygter og i den forbindelse kåre den bedste cykellygte. Ved udgivelse af denne test af cykellygter vil vi også komme ind på vigtigheden af en ordentlig cykellygte. I den forbindelse vil vi komme ind på, hvordan du placerer din cykellygte korrekt, og hvilke ting du skal lægge vægt på ved køb af en cykellygte.Vi vil selvfølgelig også komme med en kort opsummering af reglerne for brug af cykellygter.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Testguro er vores fornemmeste opgave at præsentere dig for de bedste produkter. Vores Product Research team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere til artiklen. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle og subjektive vurdering af produktet.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Alt dette holder vi op imod produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere som en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Cateye HL-EL135N – Bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk

Test af Cateye HL-EL135N – Bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk

Denne cykellygte er perfekt til de mørke vinterdage, hvor du skal cykle frem og tilbage. Når det bliver koldere, så går solen hurtigere ned, hvilket betyder at det bliver mørkere hurtigere og hurtigere. For at have mest mulig sikkerhed i mørket, så er det vigtigt, at du investerer i en cykellygte, som er effektiv og intens. Denne Cateye Cykellygte er testvinder hos både ecykelhjelm og cykelexperten. Dette skyldes blandt andet den gode lysintensitet, som gør dig nem at se i mørket. Derudover er denne cykellygte den mest populære hos cykelpartner.dk som har den i deres varesortiment.

Herudover er den blevet kåret som ”bedst i test” af eksperterne hos Forbrugerrådet Tænk. Her opsummerer eksperterne lygten således: ”Denne forlygte fra Cateye får den bedste bedømmelse i testen og er en klar testvinder. Lysintensiteten er god, den lyser fortræffeligt fremad, kan lyse vejen op, og brugstiden er lang”. 

Derfor skal du vælge denne cykellygte

Lidt om Cateye HL-EL135N:

Om vinteren er det vigtigt, at man er synlig for at være beskyttet i mørket. Selvom biler har kraftige forlygte, så kan det stadig være svært at se cyklister og gågængere som går rundt. Det er især svært, hvis man er klædt i mørkt tøj. Derfor er noget af det vigtigste at have om vinteren en cykellygte. Udover at gøre dig synlig for dine medtrafikanter, så gør en god cykellygte også, at du nemmere kan se, hvor du cykler. Denne cykellygte har en god lysintensitet uanset, hvordan lygten er vinklet på din cykel. Dette er vigtigt, hvis du gerne vil kunne se vejen foran dig, hvilket denne cykellygte også er god til pga. dens kraftige lys.

Denne cykellygte er en forlygte, da den lyser hvidt. Den har en levetid på omkring 51 timer før lyset bliver for svagt. Heldigvis er det nemt at skifte batterierne på lygten. Den bruger 2 AA-batterier, som nemt kan findes de fleste steder. 

Cateye HL-EL135N vs. Markedet:

Denne cykellygte er lavet til at være kraftig, hvilket er vigtigt for mange. Dette betyder dog også, at lygten er til den større side. Hvis du plejer at købe billige gummilygter fra supermarkedet, så kan det være, at du skal prøve en større lygte i år, så du kan opleve forskellen. Cateye HL-EL135N lyser kraftige uanset, hvilken vinkel den er monteret i. Det er vigtigt for dig, som gerne vil have vejen foran dig oplyst, når du cykler.


Smart forlygte – Testvinder

Test af Smart forlygte – Testvinder

Denne cykellygte er perfekt til dig som gerne vil have fastmonteret en cykellygte, som du ikke skal være bekymret over, hvorvidt den bliver stjålet, når din cykel holder. Denne smart forlygte er nem at fastmontere, så den sidder stabilt på din cykel. Udover at være monteret direkte på cyklen, så har denne forlygte en kæmpe fordel med sin stærke lysstyrke. Dette er især vigtigt i vintermånederne, hvor det bliver hurtigt mørkt. Dette har blandt andet landet denne cykellygte bedste i test hos Forbrugerrådet Tænk, hvor de roser det kraftige lys, som skaber ekstra sikkerhed, når du cykler om vinteren. Eksperter opsummerer produktet således: ”Denne fastmonterede lygte fra Smart er et godt valg. Lygten kan lyse kraftigt og længe længe, før batterierne skal skiftes. I testen lyste lygten 23 timer, før lyset blev for lavt i sidevinklerne”.

Derfor skal du vælge denne cykellygte:

 • Bedste i test hos forbrugerrådet Tænk.dk 
 • Nr. 3 i sin kategori hos cykelpartner.dk 
 • Mest populære i sin kategori hos fribikeshop.dk 
 • God lysintensitet 
 • God brugstid 
 • Fastmontering

Kort om Smart forlygte

Denne cykellygte fra Smart leverer en solid lysstyrke, som er en vigtig funktion for mange om vinteren, når de leder efter en ny cykellygte. Denne cykellygte kommer med den nødvendige holder for at fastmontere lygten direkte på din cykel. Da den ikke er nem at tage af og på, skal du ikke være bekymret for, om nogen låner den uden at spørge. Lygten er udstyret med et 0,5 W batteri som leverer kraftigt fremadrettet lys, som gør dig synlig på vejen. Derudover lyser den også vejen op foran dig, så du har mulighed for at se, hvor du cykler. Når du skal udskifte lygtens batteri, så kan du nemt gøre det på trods af, at lygten er fastmonteret. Forlygten bruger batterier, som du nemt kan finde de fleste steder, hvilket gør denne lygte til et praktisk valg. Denne lygte bruger 2 AA-batterier. 

Smart 0,5 W battery fastmontering forlygte vs. Markedet 

Der er stor forskel på, om folk foretrækker lygter som er fastmonteret eller ej. Hvis du bedst kan lide at have en lygte, som du kan tage med indenfor, så er denne cykellygte ikke for dig. Denne lygte er dog super praktisk for dig som har en tendens til at glemme lyset på din cykel. Du skal ikke være bekymret for, om cykellygten kan holde til kulden, da den sagtens kan overleve ved -20 grader, som det trods alt ikke bliver i Danmark om vinteren. Derudover kan den også klare vand og tåge, hvilket også er vigtigt.


Smart Superflash – Den mest populære

Test af Smart Superflash – Den mest populære

Denne cykellygte er nem at montere, hvilket er perfekt til dig som gerne vil have et cykellys, som du både kan efterlade på din cykel eller tage med ind. Den monteres direkte på styret, som gør den let tilgængelig, når du cykler. Det er blandt andet godt til dig som godt kan lide at skifte mellem forskellige indstillinger, når du cykler. Selvom lygten er lille, så leverer den et kraftigt lys, som er vigtigt at have for at være synlig om vinteren. Dette har skaffet denne cykel vurderingen ”bedst i test” hos Forbrugerrådet Tænk. Derudover er den også meget populær hos forhandlerne cykelshoppen.dk og cykelgear.dk, hvor den er hhv. nr. 1 og 2 i sin kategori. Hos Forbrugerrådet Tænk roser de denne cykellygte og opsummerer modellen sådan: ”Superflash-forlygten er et godt valg blandt de løse lygter. Lygten får Bedst i Test. Den har god lysintensitet, kan lyse vejen op, og har en fin lang brugstid”.

Derfor skal du vælge denne cykellygte:

 • Mest populære i sin kategori hos cykelshoppen.dk 
 • Populær hos cykelgear.dk
 • Bedste i test hos forbrugerrådet Tænk
 • Kraftig lysstyrke 
 • Nem at montere 
 • God batterilevetid 

Kort om Smart superflash forlygte:

Denne cykellygte fra Smart er perfekt til vinterhalvåret, hvor det er vigtigt, at man er synlig i mørket. Cykellygten er nem at montere, hvilket er vigtigt for mange, når de leder efter en ny cykellygte. Denne cykellygte er også en mindre model, hvilket er vigtigt, da den monteres direkte på styret af din cykel. Derudover scorer den godt i lysintensitet i vinklerne fra 0 til 80. Det er blandt andet vigtigt, at lysstyrken er intens på trods af vinklen, hvis du har en tendens til at vinkle din cykellygte, så du nemmere kan se vejen foran dig. Denne cykellygte er netop god til dig som gerne vil have vejen oplyst, når du cykler. Dette skyldes at lygten fordeler lyst godt, så det også rammer jorden. 

Lygten kan holde i op til 20 timer før lysintensiteten er for lav. Den bruger 2 AAA-batterier, som er nemme at finde de fleste steder. 

Smart superflash forlygte vs. Markedet 

Denne lille lygte er kraftig på trods af sin størrelse. Der er stor forskel på, hvor folk bedst kan lide at have deres cykellygter. Hvis du gerne vil have nem tilgængelig til din cykellygte, så er denne et godt bud, da den monteres direkte på cykelstyret. Dette giver dig blandt andet mulighed for at skifte lys undervejs på din cykeltur. Der er nogle som bedst kan lide blink, men gerne vil have konstant lys, når de cykler på ujævnt terræn. Ved denne cykellygte er det nemt for dig at skifte indstillinger undervejs på din cykeltur.


Cateye HL-EL340RC 1 Rol LED 1000 Candela

Test af Cateye HL-EL340RC 1 Rol LED 1000 Candela

I vores cykellygte test blev vi mere end bloy imponeret over denne cykellygte fra Cateye. På trods af den høje pris, så har vi valgt denne Cateye HL-EL340RC som den bedste cykellygte, da den i høj grad lever op til prisen.

Det sikre valg

Denne Cateye cykellygte (forlygte) er det sikre valg for dig, der ønsker en god cykellygte i denne mørke tid. Den angiver nemlig 1000 candela, så du næppe blive overset i trafikken. Med i pakken får du både lygteholder, batterier og oplader, så du har mulighed for at oplade batterierne til din cykellygte ved behov. Det er en stor fordel sammenlignet med de fleste andre cykellygter, som jævnligt skal have skiftet batterier. På maksimal lysstyrke er det muligt at bruge denne forlygte i op til 7 timer. Da Cateye udviklede denne cykellygte sørgede de for at implementere en batteriindikator, som advarer ved lav batteriniveau. Dermed vil du ikke kunne risikere, at din cykellygte pludselig løber for strøm på farten. Det er ganske enkelt at montere lygten på cyklen, hvis du benytter dig af det medfulgte beslag til montering. Kvalitetsmæssigt finder man næppe en bedre cykellygte. Denne forlygte har en fantastisk lysstyrke, som overgår de fleste cykellygter med flere længder. Denne forlygte overholder naturligvis alle krav i henhold til bekendtgørelsen. Du kan derfor frit bruge denne cykellygte på din elcykel i alle områder, hvor færdselsloven gør sig gældende.


Smart baglygte

Test af Smart baglygte

Her ser du den bedste baglygte i følge Testguro.dk. Du kan med fordel kombinere denne baglygte med den omtalte forlygte, som tilsammen udgør de bedste cykellygter. Denne Smart Light baglygte har en brændetid på op til 100 timer. Det er en ganske let lygte med en vægt på 140 gram, hvor batterierne er inkluderet. Denne lygte er beregnet til at blive monteret på bagagebæret. Lygten leveres sammen med to batterier (Alkaline AA). Det er Smart Bike, som har denne praktiske baglygte. Det er en glimrende baglygte til både landevejen og i trafikken. Du får selvfølgelig en lygteholder med i pakken, som skal placeres korrekt på bagagebæret. I følge forhandleren vil lygten være synlig på en afstand af op til 1000 meter. Lygten har en synsvinkel på 260 grader, hvilket giver optimal synlighed i trafikken. Det tager kun ganske kort tid at montere baglygten på din cykel, og så er du klar til at komme ud i trafikken. Hos Cykelpartner.dk kan du med fordel læse anmeldelser skrevet af tidligere kunder. Ligesom Testguro har kunderne ligeledes oplevet stor tilfredshed med denne baglygte.


Smart Superflash forlygte - hvid

Test af Smart Superflash forlygte - hvid

Vil du ikke bruge en formue på cykellygter, så findes der heldigvis en masse (gode) alternativer. I vores cykellygte test kiggede vi på flere gode lygter, som kan købes til overkommelige priser. Nedenfor vil vi præsentere dig for en baglygte og en forlygte, som kan købes til skarpe priser. Som du kan se på produktbilledet til ovenfor, så er netop denne forlygte kåret som testvinder i Tænks test. I vores test valgte vi at se bort fra øvrige tests, men har alligevel været enige med Tænk om, at dette er en glimrende cykellygte. Tidligere kunder er tilsyneladende også enige i, at det er en god forlygte. Der er i skrivende stund skrevet 73 anmeldelser / bedømmelser af produktet, hvilket har en givet score på cirka 4,7 ud af 5. Politiken har på et tidspunkt lavet en lignende test, hvor denne forlygte ligeledes blev testvinder.

God forlygte til spotpris

Du ser her en Smart Superflash forlygte inklusiv lygteholder og batterier, som du kan erhverve dig for under hundrede kroner. En af grundene til de mange positive anmeldelser skyldes den gode lysfordeling og ikke mindst lysstyrken. Du kan nemt og hurtigt montere denne forlygte på dit styr. Det er desuden muligt at købe en ekstra lygteholder, så lygten hurtigt kan monteres på en anden cykel. Den kan også monteres på en cykelkurv, hvor det ligeledes er muligt at købe en ekstra holder til lygter. Disse ekstra holdere koster 19-20 pr. stk. Den har fået navnet “Smart Superflash”, da den rent faktisk har to forskellige muligheder for lys. Du kan vælge mellem henholdsvis flash og fast lys. Brændetiden afhænger i høj grad, hvilken af de to lysfunktioner du bruger. Ved fast lyd har lygten en brændetid på op til 15 timer, mens brændetiden ved flash kan være helt op til 30 timer. Denne forlygte er det helt rette valg for dig, der leder efter en billig cykellygte i høj kvalitet.


Smart Superflash baglygte - rød

Test af Smart Superflash baglygte - rød

Her ser du den tilhørende baglygte, som ligeledes er en Superflash cykellygte. Denne baglygte er designet til at blive monteret på enten sadelpinden eller cyklens bagstelrør. Ligesom det gør sig gældende for forlygten, så har baglygten også en fremragende lysstyrke. Denne cykellygte kan købes hos en lang række forhandlere. Dog har Cykelpartner prisgaranti, så du altid kan sikre dig at få den bedste pris.


Tjekliste ved køb af cykellygte

Når du skal ud og kigge efter en cykellygte, så kan du med fordel benytte dig af vores tjekliste. I vores cykellygte test undersøgte vi nemlig, hvilke faktorer der er de vigtigste ved køb af cykellygter. Tjeklisten gælder for køb af både for- og baglygter:

Synlighed / lysstyrke

Vigtigheden af en cykellygte som kan ses på lang afstand er større, end mange cyklister tror. Du kan med fordel gå efter en cykellygte, som kan ses på lang afstand ved både konstant lys og flash / blink. Hvis du er på en mørk vej, er det afgørende, at lygten kan lyse vejen op foran dig. I den forbindelse er det en fordel med en lygte med 260 graders vinkel, så den også kan ses i siderne. Vi anbefaler, at man som minimum kan se baglygten på en afstand af 400 meter og gerne mere. I vores test havde vi en baglygte med synlighed på op til 1000 meter. Vær dog opmærksom på at den egentlige synlighed i høj grad afhænger af vejrforholdene. Der er ingen krav om, at man skal bære cykelhjelm, men det kan stærkt anbefales.

Montering

Vælg en for- og eller baglygte som er nem at montere på cyklen og hurtigt kan tages af efter behov. Der vil typisk medfølge en lygteholder, som blot skal monteres på styret, bagagebæret eller lignende. Før du bevæger dig ud i trafikken er det vigtigt at sikre, at du har monteret cykellygten korrekt.

Blændetid

De fleste cykellygter bruger batterier, men der er også enkelte lygter, der er magnetdrevne. I vores cykellygte test har vi erfaret, at der er forskel på blændetiden fra model til model. Bruger man sin cykel jævnligt, vil man gøre sig selv en stor tjeneste ved at købe en cykellygte med land blændetid. Køber du en cykellygte på nettet, vil det altid være angivet, hvor lang blændetiden er. Det afhænger selvfølgelig af, hvilke batterier den ønskede cykellygte bruger. Vil du undgå, at din cykellygte pludselig går ud på farten, så bør du købe en lygte med batteriindikator. Dermed vil du altid blive advaret, hvis din lygte er ved at løbe for batteri.

Vand og frost

Det er vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er alle cykellygter, der er lige gode til at håndtere frost og vand. De billigste cykellygter på markedet er tilbøjelige til at blive påvirket af vand og frost, hvilket er en stor ulempe i et regnfuldt land som Danmark. Vil du have en cykellygte, som kan klare sig igennem alle årstider, så skal cykellygten både være vandtæt og frostafvisende.

Regler for brug af cykellygter

Lygtetændingstid

I Danmark er det et lovkrav, at man skal lygter på cyklen, hvis man bevæger sig ud i trafikken i lygtetændingstiden. Som hovedregel skal man have cykellygterne tændt fra solopgang til solnedgang. Derudover kan der være vejrforhold som tåge og tæt snevejr, hor lygterne skal være tændt. Du har mulighed for at tjekke den eksakte lygtetændetid på nettet for hver enkelt dag.

Krav til lygterne

Det er et krav, at cykellygter skal kunne ses på en afstand af minimum 300 meter. Dog er der enkelte undtagelser, hvis der en dag er meget tåget. På en almindelig dag med klart vejr skal synligheden dog være på de 300 meter. Derudover er det et krav, at lygterne er synlige fra siden.

 • Forlygter skal enten lyse hvidt, gult eller blåligt (må IKKE blinke ved gult lys – må gerne blinke ved blåligt eller hvidt lys med min. 120 blink pr. minut)
 • Baglygter skal lyse rødt (må gerne blinke – dog minimum 120 blink i minuttet)

Montering: Det er desuden et lovkrav, at cykellygterne skal monteres på selve cyklen og ikke cyklisten.

Kilder

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here