Cykelstol Test

0
cykelstol test

Er du på nuværende tidspunkt på udkig efter en cykelstol til dit barn, så kan vi være behjælpelige. Man kan gå på kompromis med mange ting, men en cykelstol bør ikke være én af de køb, hvor man går på kompromis med noget. I vores cykelstol test har vi testet 13 cykelstole, hvor vi har været imponeret over de udvalgte stole, hvad angår sikkerhed såvel som design og komfort. Vi har testet cykelstolene med udgangspunkt i en række udvalgte og vigtige parametre, som du kan læse om nederst i artiklen.

I artiklen vil du kunne læse alt om de 3 bedste cykelstole på markedet. Som altid vil du naturligvis også kunne læse om, hvad vi hovedsageligt har vægt på i vores test. Dermed risikerer du ikke at bruge mange penge på en cykelstol, som ikke lever op til dine forvetninger og kvalitetskrav.

Dette er testens bedste cykelstol

bedste cykelstol bedst i testPris: 879 kr. (Vejledende pris: 1299 kr.)

Forhandler: Cykelpartner.dk

Når der er så mange gode cykelstole, kan det være svært at pege på én, som er den absolut bedste. Dog mener vi alligevel, at denne Yepp Maxi cykelstol er mindst et niveau over de øvrige cykelstole i vores test.

Cykelstol med høj komfort og kvalitet

En af de mest markante fordele ved denne Yepp Maxi cykelstol er, at den har et blødt og behageligt sæde og ryglæn. Du kan derfor være sikker på, at dit barn sidder godt og behageligt under cykelturen. I den forbindelse skal det nævnes, at cykelstolen leveres med monteringsbeslag, som er udstyret med ekstra stærk konstruktion. Kvalitetsmæssigt kan vi ikke sætte en finger på denne cykelstol. Det er tydeligt, at der er brugt materialer i høj kvalitet, hvilket er med til at fremme både komfort og sikkerhed.

Passer til stort set alle cykler

Med få undtagelser passer denne cykelstol til alle cykler. Hvis du er i tvivl om, om stolen passer til din cykel, kan du finde  ud af det på en ganske simpel måde. Du skal blot måle din cyklens rørdiameter og sikre dig, at den ikke er højere end 46 cm. I princippet har du endda mulighed for at bruge denne Yepp cykelstol til flere cykler. Det er dog kun en mulighed, hvis du køber et ekstra sæt monteringsbeslag. Et ekstra beslag koster omkring 300-400 kr. og kan købes hos Cykelpartner.dk. Cykelstolen har en bæreevne på 22 kg., så den vil højst sandsynligt kunne bruges til dit barn.

Yepp cykelstol til børn i alle andre

Du vil næppe blive skuffet, hvis du vælger en Yepp cykelstol. Cykelstole fra Yepp kan fåes til børn i forskellige størrelser. Nedenfor får du et overblik over de aktuelle størrelser, og hvilke aldre de passer til:

 • Yepp Mini - Passer til børn på 9-15 kg.
 • Yepp Maxi - Passer til børn på 9-22 kg.
 • Yepp Junior - Passer til børn på 20-35 kg.

Aldersmæssigt er cykelstolene designet og udviklet til børn fra 9 måneder og op til 8 år.

Sikkerhed på højeste niveau

Den omtalte Yepp cykelstol har været igennem en Europæisk sikkerhedstest med et imponerende resultat. Modellen har både fået tildelt TNO fra Holland og EN 14344 med udgangspunkt i den Europæiske sikkerhedstest. Du kan altså være helt tryg ved at placere dit barn i cykelstolen. Den høje sikkerhed gælder uanset, om du køber modellen Mini, Maxi eller Junior.

Da det er en kvalitetscykelstol, så er den ganske let og nem at håndtere. Sikkerhedsmæssigt er den lave vægt endnu en fordel, da du formindsker risikoen for at komme ud af ubalance, når du cykler med dit barn på cykelstolen.

Den populære Yepp cykelstol er naturligvis også udstyret med reflekser bagpå. Dette er med til at minimere uheld, da risikoen for at blive overset i trafikken er mindre. Derudover bør du også få købt nogle stærke cykellygter til din cykel, som skal sidde både for og bag. Selvom reflekser er gode, så kan de ikke måle sig med cykellygter.

Mest populære cykelstol lige nu

Har du læst vores beskrivelse af denne lækre cykelstol, så bliver du nok ikke overrasket over, at det er den mest solgte model. Det er ikke desto mindre en realitet hos Cykelpartner.dk, hvor det er den mest købte cykelstol her og nu. Modellen er desuden blevet kåret som bedst i test hos Tænk tilbage i oktober 2013, hvilket er endnu et kvalitetsstempel.

Simpel montering af Yepp cykelstol

I forhold til montering er det ikke nødvendigt, at du er særligt teknisk anlagt. Alt hvad du skal bruge af puder og beslag følger med i bestillingen, så du kan montere stolen med det samme. Hvis du er i tvivl, skal du blot bruge den medfølgende brugsguide, så du er sikker på, at monteringen er udført korrekt.

Samlet set er vi meget imponeret over denne model, som har gjort det bedst i vores cykelstol test. På forhandlerens hjemmeside kan du læse 31 anmeldelser af dette produkt, hvor du kan læse om tidligere kunders erfaringer. Med en vejledende pris på 1299 kr. kan du med fordel købe denne autostol hos Cykelpartner. Her kan du nemlig spare mange hundrede kroner lige nu.

Specifikationer

 • Bæreevne: 9-35 kg.
 • Sikkerhedsgodkendt: Ja - EN14344 og TNO
 • Mål: 48 x 28 x 18 cm. (højde x bredde x dybde)
 • Vægt inklusiv beslag: 5,3 kg.
 • Bedømmelse: 4,9 ud af 5

Bobike cykelstol test

Bobike cykelstol

Pris: 699 kr. (Vejledende pris: 899 kr.)

Forhandler: Cykelpartner.dk

Selvom Bobike ikke kan præstere det samme niveau som Yepp, så er det ikke ensbetydende med, at det ikke er en god producent. I den nye cykelstol test har vi testet to cykelstole fra Bobike - og her er den ene af dem.

Stilfuldt design og passer til både cykler og el-cykler

Kigger man udelukkende på designet, så er dette testens bedste cykelstol. Stolen er udført i stilfuldt design og følger de nyeste cykeltrends. Det er en meget fleksibel cykelstol, da den passer til alle cykler. Den passer ikke blot til almindelige cykler, men rent faktisk også elcykler. Det eneste krav der bliver stillet din cykel eller elcykel er, at den skal være udstyret med et bagagebærer.

Simpel montering og sikkerhedsgodkendt

I vores cykelstol test har vi udelukkende kigget på cykelstole, som er sikkerhedsgodkendte. Derfor er denne model naturligvis også godkendt efter Europæiske standarder. Det er din sikkerhed for, at alt vedrørende sikkerhed er i orden. Du skal blot sørge for at montere din Bobike cykelstol korrekt. Ligesom det gør sig gældende for de fleste andre modeller, så medfølger der et beslag, som skal monteres på bagagebæret. Cykelstolen passer til hjulstørrelserne 26" og 28".

Nem vedligeholdelse

En Bobike cykelstol kræver nærmest ingen vedligeholdelse. Hynden der sidder på cykelstolen er både blød og vandafvisende. Såfremt du ønsker at vaske denne hynde, skal du blot knappe den af og vaske den med håndvask. Selve cykelstolen kan rengøres med en ren og fugtig klud.

Specifikationer

 • Bæreevne: Maksimum 22 kg.
 • Farver: Sort og grå
 • Montering: Click & Go (kan bruges til flere cykler)
 • Cykeltype: Både alm. cykler og elcykler (26" og 28")

Cykelstol foran - Vi anbefaler denne model

cykelstol foran testPris: 379 kr. (Vejledende pris: 459 kr.)

Forhandler: Cykelpartner.dk

Ønsker du ligesom mange andre en cykelstol, som man kan placere foran, så skal du overveje denne model fra Polisport. Modellen hedder Guppy Mini og er blandt testens bedste cykelstole.

Perfekt cykelstol med montering foran

Først og fremmest skal det slås fast, at denne cykelstol er egnet til mindre børn med en maksimal vægt på 15 kg. Modellen er UV resistens og er fremstillet i hård plast. Denne Polisport cykelstol er desuden udstyret med en blød pude, som sikre en rigtig fin komfort. Dit barn vil sidde behageligt og vil ikke opleve ømhed takket være den bløde pude.

Sådan monterer du din Guppy cykelstol

Når man køber en cykelstol med montering foran, så skal man placere cykelstolen på cyklens styrstamme, som sidder vedcykelstol montering foran styret. Højden på den medfølgende beslag er 3,5 cm., og det er derfor nødvendigt, at din cykles styrstamme ligeledes er mindst 3,5 cm. højt. Såfremt din cykels styrstramme er lavere end 3,5 cm., bør du kigge efter en anden model. Det er ligeledes et krav, at din styrstamme har en diameter på 22-44 mm og en hjulstørrelse på 26-28". Det er en praktisk cykelstol, som både er nem at montere og afmontere. Det er især en fordel, hvis du påtænker at bruge cykelstolen til flere cykler.

Fin kvalitet og sikkerhed

Det ville være fejlagtigt at sige, at denne cykelstol er den bedste på markedet rent kvalitetsmæssigt. Dog er den fremstillet af fine materialer, og cykelstolen er sikkerhedsgodkendt. Sammenlignet med en lav pris på 379 kr., synes vi at det er en glimrende cykelstol til prisen.

Specifikationer

 • Bæreevne: Maksimum 15 kg.
 • Farver: Grå / sølv
 • Mål: 30 x 26 x 14,5 cm. (højde x bredde x dybde)
 • Vægt inklusiv beslag: 2,38 kg.

Hvad er vigtigst ved køb af en cykelstol?

Efter grundig research og test af nogle af de bedste cykelstole på markedet har vi opbygget en stor viden om denne produktgruppe. Vi ved derfor, hvad man skal gå efter, og hvad man skal gå langt udenom. I de kommende underafsnit kan du læse, om hvad der er vigtigt at kigge efter ved køb af en ny cykelstol til sit barn.

Komfort

Skal dit barn sidde rart under cykelturen, så må du nødt til at prioritere komfort højt. Cykelstolen skal helst være udstyret med en blød pude, som kan støtte ryggen og numsen. Dermed bliver det en mere behagelig tur for både dig og dit barn.

Sikkerhed

Det absolut vigtigste kriterie bør være sikkerhed, som vi har været meget fokuseret på i vores cykelstol test. Vi kan ikke anbefale at købe en cykelstole, som ikke er sikkerhedsgodkendt, da man dermed løber en vis risiko. Køber du en cykelstol på nettet, så vil du typisk kunne læse dig frem til, om stolen er sikkerhedsgodkendt. Handler du hos en fysisk forhandler, bør du altid spørge ind til sikkerheden.

Type

Når du skal købe en cykelstol, skal du beslutte dig for, om stolen skal monteres for eller bag på cyklen. Ligeledes bør du sikre dig, at cykelstolen passer til den type cykel du har. Dette gælder bl.a., hvis du har en elcykel, hvor du ikke nødvendigvis kan købe en hvilket som helst stol.

Husk cykelhjelm til dit barn

Enhver ansvarlig forældre bør udstyre sit barn med en cykelhjelm. Med et barn på cyklen for eller bag kan man risikere at miste kontrollen og vælte på cyklen. Man kan aldrig gardere sig hundrede procent imod uheld, men en cykelhjelm bør være et must. Vi har tidligere lavet en test af cykelhjelme, som du bør læse efter denne artikel.

Få flere gode tips til valg af cykelstol i nedenstående videoguide

Regnslag til cykelstol

Der findes forskellige former for tilbehør til en cykelstol. Der er bl.a. mulighed for at købe ekstra beslag, fodhviler og selesæt som tilbehør. Den mest almindelige form for tilbehør er dog et regnslag. I et regnfuldt land som Danmark vil det være yderst fordelagtigt at købe et regnslag. Vil du undgå at komme hjem med et forkølet barn, så vil det i hvert fald være en god idé at købe et regnslag.

Universel regnslag til cykelstole

regnslag til cykelstolPris: 249 kr. (Vejledende pris: 299 kr.)

Forhandler: Cykelpartner.dk

Her ser du et eksempel på et glimrende regnslag til cykelstole, som passer til de fleste cykelstole. Regnslaget har den fordel, at det kan holde både barn og stol tør under nedbør. Producenten er Polisport, som du allerede kender for deres fine cykelstole.

Den eneste umiddelbare ulempe ved et regnslag er, at det ikke er særlige gode venner med en cykelhjelm. Dog kan det ikke desto mindre lade sig at gøre at bære en cykelhjelm, samtidig med at man har regnslaget på.

Læs også: http://politiken.dk/forbrugogliv/test/ECE1549447/spar-20-procent-paa-cykelstol-til-boern/

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here