Cykelstol Test – Bedste cykelstol til både foran og bagpå

0

Er du på nuværende tidspunkt på udkig efter en cykelstol til dit barn, så kan vi være behjælpelige. Man kan gå på kompromis med mange ting, men en cykelstol bør ikke være én af de køb, hvor man går på kompromis med noget. I vores cykelstol test har vi testet 13 cykelstole, hvor vi har været imponeret over de udvalgte stole, hvad angår sikkerhed såvel som design og komfort. Vi har testet cykelstolene med udgangspunkt i en række udvalgte og vigtige parametre, som du kan læse om nederst i artiklen.

I artiklen vil du kunne læse alt om de 3 bedste cykelstole på markedet. Som altid vil du naturligvis også kunne læse om, hvad vi hovedsageligt har vægt på i vores test. Dermed risikerer du ikke at bruge mange penge på en cykelstol, som ikke lever op til dine forvetninger og kvalitetskrav.

Yepp Maxi cykelstol

Yepp Maxi cykelstol
Forhandler Pris Information
cykelpartner 879 kr. Se produkt

Når der er så mange gode cykelstole, kan det være svært at pege på én, som er den absolut bedste. Dog mener vi alligevel, at denne Yepp Maxi cykelstol er mindst et niveau over de øvrige cykelstole i vores test.

Cykelstol med høj komfort og kvalitet

En af de mest markante fordele ved denne Yepp Maxi cykelstol er, at den har et blødt og behageligt sæde og ryglæn. Du kan derfor være sikker på, at dit barn sidder godt og behageligt under cykelturen. I den forbindelse skal det nævnes, at cykelstolen leveres med monteringsbeslag, som er udstyret med ekstra stærk konstruktion. Kvalitetsmæssigt kan vi ikke sætte en finger på denne cykelstol. Det er tydeligt, at der er brugt materialer i høj kvalitet, hvilket er med til at fremme både komfort og sikkerhed.

Passer til stort set alle cykler

Med få undtagelser passer denne cykelstol til alle cykler. Hvis du er i tvivl om, om stolen passer til din cykel, kan du finde ud af det på en ganske simpel måde. Du skal blot måle din cyklens rørdiameter og sikre dig, at den ikke er højere end 46 cm. I princippet har du endda mulighed for at bruge denne Yepp cykelstol til flere cykler. Det er dog kun en mulighed, hvis du køber et ekstra sæt monteringsbeslag. Et ekstra beslag koster omkring 300-400 kr. og kan købes hos Cykelpartner.dk. Cykelstolen har en bæreevne på 22 kg., så den vil højst sandsynligt kunne bruges til dit barn.

Yepp cykelstol til børn i alle andre

Du vil næppe blive skuffet, hvis du vælger en Yepp cykelstol. Cykelstole fra Yepp kan fåes til børn i forskellige størrelser. Nedenfor får du et overblik over de aktuelle størrelser, og hvilke aldre de passer til:

 • Yepp Mini – Passer til børn på 9-15 kg.
 • Yepp Maxi – Passer til børn på 9-22 kg.
 • Yepp Junior – Passer til børn på 20-35 kg.

Aldersmæssigt er cykelstolene designet og udviklet til børn fra 9 måneder og op til 8 år.

Sikkerhed på højeste niveau

Den omtalte Yepp cykelstol har været igennem en Europæisk sikkerhedstest med et imponerende resultat. Modellen har både fået tildelt TNO fra Holland og EN 14344 med udgangspunkt i den Europæiske sikkerhedstest. Du kan altså være helt tryg ved at placere dit barn i cykelstolen. Den høje sikkerhed gælder uanset, om du køber modellen Mini, Maxi eller Junior.

Da det er en kvalitetscykelstol, så er den ganske let og nem at håndtere. Sikkerhedsmæssigt er den lave vægt endnu en fordel, da du formindsker risikoen for at komme ud af ubalance, når du cykler med dit barn på cykelstolen.

Den populære Yepp cykelstol er naturligvis også udstyret med reflekser bagpå. Dette er med til at minimere uheld, da risikoen for at blive overset i trafikken er mindre. Derudover bør du også få købt nogle stærke cykellygter til din cykel, som skal sidde både for og bag. Selvom reflekser er gode, så kan de ikke måle sig med cykellygter.

Mest populære cykelstol lige nu

Har du læst vores beskrivelse af denne lækre cykelstol, så bliver du nok ikke overrasket over, at det er den mest solgte model. Det er ikke desto mindre en realitet hos Cykelpartner.dk, hvor det er den mest købte cykelstol her og nu. Modellen er desuden blevet kåret som bedst i test hos Tænk tilbage i oktober 2013, hvilket er endnu et kvalitetsstempel.

Simpel montering af Yepp cykelstol

I forhold til montering er det ikke nødvendigt, at du er særligt teknisk anlagt. Alt hvad du skal bruge af puder og beslag følger med i bestillingen, så du kan montere stolen med det samme. Hvis du er i tvivl, skal du blot bruge den medfølgende brugsguide, så du er sikker på, at monteringen er udført korrekt.

Samlet set er vi meget imponeret over denne model, som har gjort det bedst i vores cykelstol test. På forhandlerens hjemmeside kan du læse 31 anmeldelser af dette produkt, hvor du kan læse om tidligere kunders erfaringer. Med en vejledende pris på 1299 kr. kan du med fordel købe denne autostol hos Cykelpartner. Her kan du nemlig spare mange hundrede kroner lige nu.

De vigtigste specifikationer

 • Bæreevne: 9-35 kg.
 • Sikkerhedsgodkendt: Ja – EN14344 og TNO
 • Mål: 48 x 28 x 18 cm. (højde x bredde x dybde)
 • Vægt inklusiv beslag: 5,3 kg.
 • Bedømmelse: 4,9 ud af 5

Yepp Mini cykelstol

Yepp Mini cykelstol
Forhandler Pris Information
cykelpartner 799 kr. Se produkt

Yepp Mini er en trendy cykelstol, som er tilegnet mindre børn med en personvægt på maksimum 15 kg. Cykelstolen er et stort hit blandt både forbrugere og anmeldere, som anbefaler stolen til venner og bekendte.

Innovativ og komfortabel cykelstol med indbygget lås og justerbar fodstøtte

Yepp Mini er med garanti en af tidens mest komfortable cykelstole, da producenten har prioriteret netop komforten højt i udviklingsfasen. Cykelstolen byder på et blødt sæde og ryglæn, så barnet sidder komfortabelt under både kortere og længere cykelture. Alt er tilsyneladende tænkt ned i detaljer, da cykelstolen imponerer på mange forskellige parametre.

Denne cykelstol er forsynet med en lås, som skal være med til at forhindre, at cykelstolen bliver stjålet. Du vil ved køb af denne cykelstol få både fodstropper, selepuder og monteringsbeslag med i pakken. Det er nemt og hurtigt at fastgøre cykelstolen på cyklens styrstamme, da du blot skal følge de få anvisninger fra brugsvejledningen.

Cykelstolen kan også købes i en håndfuld andre farver.

De vigtigste specifikationer

 • Bæreevne: 15 kg. (max)
 • Vægt: 2,52 kg.

Bulldog Oversize cykelstol

Bulldog Oversize cykelstol
Forhandler Pris Information
cykelpartner 319 kr. Se produkt

Bulldog Oversize er en lidt atypisk cykelstol, hvilket du helt sikkert kan nikke genkendende til, hvis du sammenligner stolen med nogle af de øvrige stole fra vores test. Det er ikke desto mindre en meget populær cykelstol, som stammer fra producenten, Bulldog.

Praktisk cykelstol til herrecyklen

Bulldog Oversize er en cykelstol, som kun kan monteres på herrecykler, hvorfor du skal finde en anden cykelstol, hvis du cykler på en damecykel. Du kan ved at bruge det medfølgende beslag nemt montere cykelstolen på stelrøret. Endvidere er det meget simpelt at vedligeholde cykelstolen, da den blot kan tørres af med en fugtig klud, hvis den bliver beskidt.

Den største ulempe ved cykelstolen er, at den ikke er sikkerhedsgodkendt. Det anbefales som udgangspunkt altid at købe en sikkerhedsgodkendt cykelstol, men der er dog visse fordele ved denne cykelstol. Cykelstolen fylder ikke ret meget, hvilket gør det nemmere at bevare overblikket og kontrollen over barnet. Det er dog alfa omega, at barnet kan sidde selv, da cykelstolen ellers ikke vil være et godt valg.

De vigtigste specifikationer

 • Bæreevne: Ukendt
 • Vægt: 1,195 kg.

Thule RideAlong cykelstol

Thule RideAlong cykelstol
Forhandler Pris Information
Pixizoo 770 kr. Se produkt

Thule RideAlong er også en af de cykelstole, som fortjener at blive omtalt i vores store nye test. Thule er den stolte producent af denne cykelstol, som bliver solgt i stor stil på både det danske og udenlandske marked.

Henrivende cykelstol med mange justeringsmuligheder og fine sikkerhedsforanstaltninger

Thule RideAlong er en yderst smart cykelstol, som kommer med et væld af justeringsmuligheder. Det er nemlig muligt at justere både fodremme, fodstøtter og ikke mindst den polstrede sele. Det er med til at sikre høj fleksibilitet og giver desuden mulighed for at lade cykelstolen vokse i takt med barnet.

Det børnesikrede sikkerhedsspænde sikrer nem og hurtig fastgørelse af barnet, ligesom den indbyggede refleks har en positiv indvirkning på sikkerheden. Der er desuden et fastgørelsespunkt til sikkerhedslys, som kan give ekstra tryghed i trafikken. Cykelstolen er tilegnet børn fra 9 måneder og op til 6 år – maksimum 22 kg. Der er stort set ingen ulemper ved stolen, men det skal dog nævnes, at cykelstolen er en anelse tung og besværlig at montere.

De vigtigste specifikationer

 • Bæreevne: 22 kg. (max)
 • Vægt: 5 kg.

Universal regnslag til cykelstol

Universal regnslag til cykelstol
Forhandler Pris Information
cykelpartner 248 kr. Se produkt

Her ser du et eksempel på et glimrende regnslag til cykelstole, som passer til de fleste cykelstole. Regnslaget har den fordel, at det kan holde både barn og stol tør under nedbør. Producenten er Polisport, som du allerede kender for deres fine cykelstole.

Den eneste umiddelbare ulempe ved et regnslag er, at det ikke er særlige gode venner med en cykelhjelm. Dog kan det ikke desto mindre lade sig at gøre at bære en cykelhjelm, samtidig med at man har regnslaget på.


Hvad er vigtigst ved køb af en cykelstol?

Efter grundig research og test af nogle af de bedste cykelstole på markedet har vi opbygget en stor viden om denne produktgruppe. Vi ved derfor, hvad man skal gå efter, og hvad man skal gå langt udenom. I de kommende underafsnit kan du læse, om hvad der er vigtigt at kigge efter ved køb af en ny cykelstol til sit barn.

Komfort

Skal dit barn sidde rart under cykelturen, så må du nødt til at prioritere komfort højt. Cykelstolen skal helst være udstyret med en blød pude, som kan støtte ryggen og numsen. Dermed bliver det en mere behagelig tur for både dig og dit barn.

Sikkerhed

Det absolut vigtigste kriterie bør være sikkerhed, som vi har været meget fokuseret på i vores cykelstol test. Vi kan ikke anbefale at købe en cykelstole, som ikke er sikkerhedsgodkendt, da man dermed løber en vis risiko. Køber du en cykelstol på nettet, så vil du typisk kunne læse dig frem til, om stolen er sikkerhedsgodkendt. Handler du hos en fysisk forhandler, bør du altid spørge ind til sikkerheden.

Type

Når du skal købe en cykelstol, skal du beslutte dig for, om stolen skal monteres for eller bag på cyklen. Ligeledes bør du sikre dig, at cykelstolen passer til den type cykel du har. Dette gælder bl.a., hvis du har en elcykel, hvor du ikke nødvendigvis kan købe en hvilket som helst stol.

Husk cykelhjelm til dit barn

Enhver ansvarlig forældre bør udstyre sit barn med en cykelhjelm. Med et barn på cyklen for eller bag kan man risikere at miste kontrollen og vælte på cyklen. Man kan aldrig gardere sig hundrede procent imod uheld, men en cykelhjelm bør være et must. Vi har tidligere lavet en test af cykelhjelme, som du bør læse efter denne artikel.

Få flere gode tips til valg af cykelstol i nedenstående videoguide

Læs mere om emnet

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here