Damprenser Test – Bedste mopper til rengøring

0

Efter mange henvendelser har vi besluttet os for at lave en decideret damprenser test. Panelet hos Testguro har været ude og lede efter de bedste damprensere til de bedste priser. I indlægget kan du læse alt om de damprensere, som vi vurderer er de bedste på markedet. Næstefter vil du kunne læse fordele (og eventuelle ulemper) ved en damprenser. Vi vil i den forbindelse komme ind forskellige funktioner, som en damprenser kan have. Derudover vil vi komme med gode tips til, hvordan du kan få det optimale ud af din nye damprenser.

Morphy Richards damprenser

Morphy Richards damprenser
Forhandler Pris Information
Wupti 699 kr. Se produkt

Morphy Richards er et mindre kendt brand på det danske marked, men de har ikke desto mindre fremstillet en række effektive damprensere. Der er bl.a. denne model, som byder på høj effektivitet til en acceptabel pris.

Damprenser til bil og bolig

En af fordelene ved denne damprenser er at, den kan rengøre både bil og bolig. Den løsner skidtet og dræber tilstedeværende bakterier, så du kan glæde dig over et mere rent hjem efter brug. Damprenseren kan håndtere, fliser, trægulve, sprækker i køkkenet, grillrist, skjorter, vinduer og meget mere. Det er altså en model, som kan det meste og kun har ganske få begrænsninger. Du kan med fordel købe denne model, hvis du ønsker at bruge den til at rengøre din bil. Det er nemlig muligt at bruge damprenseren til at rengøre sæder, stålfælge og interiør. Hvis du ønsker det, kan du afmontere det lange skaft, så du kan omdanne den til en håndholdt damprenser, som er praktisk til bil, vinduer, tæpper og tøj. Der er igen tale om en miljøvenlig model, hvor du udelukkende skal bruge vand. Der medfølger forskellige dyser, så du også kan rengøre i sprækker og andre krævende steder.

Specifikationer

 • Opvarmningstid: 30 sekunder
 • Vandbeholder: 0,4 liter
 • Motoreffekt: 1500 watt

Philips damprenser

Philips damprenser
Forhandler Pris Information
Wupti 808 kr. Se produkt

Denne Philips FC7020/01 damprenser har imponeret på alle parametre i vores damprenser test. Vil du have et helt clean hus året rundt, så kan det være fordelagtigt at investere i denne damprenser, som fejer og gør rent med damp på bedste vis. 1500 W giver kraftig dampproduktion og hurtig opvarmningstid. Du kan glæde dig til de mest hygiejniske rengøringsresultater, når din nye Philips damprenser fjerner støv og dræber bakterier. Damprenseren kombinerer damprengøring og fejring, hvilket er med til at spare både tid og kræfter. I vores damprenser test blev vi bl.a. meget imponeret over, at denne model fra Philips er klar til brug på mindre end 30 sekunder. LED-indikatoren på damprenseren skifter farve fra hvid til blå, når den er klar til brug.

Fejefunktionen i Philips FC/020/01 fjerner både støv, snavs samt krummer, mens dampfunktionen leverer et glimrende rengøringsresultat. Det er helt op til dig, om du vil kombinere de to funktioner (feje- og dampfunktion) eller bruge dem seperat. Steam Plus systemet bruger udelukkende vand og efterlader ikke nogen keramiske rester på gulvet. Vælger du at holde pause med rengøringen, stopper systemet automatisk dampningen. Det er ganske praktisk og giver en vis form for sikkerhed. Du behøves desuden ikke bekymre dig for, om ledningen mon er tilstrækkelig lang. Denne Philips damprenser er nemlig udstyret med en 6 meter lang ledning, så man ikke konstant skal skifte stikkontakt.

Med Philips Steam Plus er det muligt at rengøre hårde gulve uden nogen form for kemikalier. Du skal blot bruge vand fra hanen, og så kan du begynde at gøre rent.

Samlet set vurderer vi, at det er den 2. bedste damprenser på markedet, hvor man virkelig får kvalitet for pengene.

Specifikationer

 • Vægt: Under 3 kg.
 • Støjniveau: 75 dB

Bedste damprenser - Nilfisk Stremtec 312

Bedste damprenser - Nilfisk Stremtec 312
Forhandler Pris Information
Wupti 835 kr. Se produkt

Der er rigtigt mange gode damprensere på markedet, men der er alligevel flere grunde til, at denne Nilfisk damprenser skiller sig ud. Det er en model, som vi først har haft mulighed for at teste på et senere tidspunkt, og den er havnet direkte på 1. pladsen i vores test.

Miljøvenlig rengøring med Nilfisk Steamtec 312

Skal boligen være helt ren og clean, så er det ikke altid tilstrækkeligt med almindelige rengøringsartikler. Med Nilfisk Streamtec 312 kan du opnå et væsentligt mere tilfredsstillende rengøringsresultat sammenlignet med øvrige rengøringsartikler. Det er en kemikaliefri model, som takket være den varme damp kan opløse skidt og snavs. Dermed opnår du en grundig og miljøvenlig rengøring af dit hjem. Damprenseren bekæmper alle slags bakterier og husstøvmider, hvilket sikre det bedst mulige indeklima. Det vil især være en fordel for personer med allergi.

Fleksibel damprenser med tilbehør

Her får du mulighed for at købe en fleksibel damprenser, som kan klare selv de mest krævende opgaver. Der medfølger en masse tilbehør, som skal gøre det hele lidt nemmere for dig. Med Nilfisk Steamtec 312 kan du rengøre gulv, køkkenbord, vask og brusekabine. Når du køber denne model, får du følgende tilbehør med i prisen:

 • Gulvmundstykke
 • Adapter
 • Fiberklud
 • 2 x dampdyse (kort og lang)
 • Børstemundstykke
 • 2 x forlængerrør
 • Praktisk design

Ydermere er det en damprenser, som byder på et kompakt design. Det er en model, som nemt kan opbevares i skabet, uden at den fylder alverden. Derudover er den udstyret med en ledning på 4 meter, så du ikke konstant skal skifte stikkontakt.

Specifikationer

 • Vægt: 3,2 kg.
 • Opvarmningstid: 6 minutter
 • Vandbeholder: 1,2 liter
 • Damptemperatur: 145 °C
 • Elkabel – længde: 4 meter

Hoover damprenser - Steam Capsule CAN 1700 R

Hoover damprenser - Steam Capsule CAN 1700 R
Forhandler Pris Information
Wupti 649 kr. Se produkt

Hoover Steam Capsule CAN 1700 R er en anmelderrost og kompakt damprenser, som dræber 99,9 % af alle bakterier. Du får med andre ord en damprenser med exceptionel høj effektivitet.

Damprenseren er udstyret med en stor aftagelig tank med en kapacitet på 0,7 liter. Endvidere får du både klud og gulvglider med i pakken, så du ikke er nødsaget til at købe det som tilbehør.

Steam Capsule CAN 1700 R dræber nemt og effektivt bakterier uden brug af skadelige kemikalier. Opvarmningstiden er på blot 30 sekunder, så du kan klare rengøringen på ganske kort tid. Det er nemt at aktivere og deaktivere dampen takket være den praktiske knap / aftrækker.

Hoover står bag denne damprenser, som hører til blandt de bedste damprensere på det danske marked.

Specifikationer

• Kapacitet: 0,7 liter
• Opvarmningstid: 30 sekunder
• Aktionsradius: 7 meter


Hoover damprenser - Steam Capsule CAD 1700 D

Hoover damprenser - Steam Capsule CAD 1700 D
Forhandler Pris Information
Wupti 829 kr. Se produkt

Hoover Steam Capsule CAD 1700 D er på mange måder en pragtfuld damprenser, som vil kunne skabe glæde i ethvert hjem.

Du kan hurtigt få bugt med bakterierne i dit hjem med denne damprenser, som imponerer med 50 minutters brugstid, kapacitet på 0,7 liter og en opvarmningstid på 30 sekunder. Damprenseren kan betjenes af enhver, da brugervenligheden er høj.

Der medfølger tre klude og en gulvglider, som du med fordel kan bruge, når du skal rengøre dit hjem. Steam Capsule løsner og fjerner genstridige pletter på ganske få sekunder.

Det er ganske simpelt at justere dampen, da damprenseren kommer med elektronisk styring via håndtaget. Der er tre forskellige indstillinger og en turbofunktion. Der medfølger også et 2-i-1 mundstykke, som er med til at sikre høj fleksibilitet. Der er fra forbrugernes side delte meninger om denne damprenser, hvilket er værd at notere sig.

Specifikationer

• Kapacitet: 0,7 liter
• Opvarmningstid: 30 sekunder
• Brugstid: 50 minutter
• Aktionsradius: 7 meter


Ariete damprenser - Steam & Sweep

Ariete damprenser - Steam & Sweep
Forhandler Pris Information
Wupti 999 kr. Se produkt

Ariete Steam & Sweep er også en damprenser, der er værd at kigge nærmere på, hvis man gerne vil købe den bedste damprenser til prisen.

Ariete har formået at designe og udvikle en robust og effektiv damprenser, som ikke blot har én funktion, men hele to funktioner. Der er tale om en 2-i-1 maskine bestående af både damprenser og fejemaskine.

Den aftagelige vandtank byder på en kapacitet på 0,5 liter, mens maskinen damper i op til 20 minutter. Der medfølger et praktisk mundstykke med lys, hvilket gør det nemmere end nogensinde før at få øje på skidt i krogene.

Ledningslængden er på 5 meter med ledningsoprul, og maskinen kan foldes sammen, hvilket gør det nemt at anvende og opbevare denne damprenser. Du får ovenikøbet to mikrofiberklude og en anden tilbehørsdel til rengøring af gulvtæpper.

Specifikationer

• Kapacitet: 0,5 liter
• Brugstid: 20 minutter
• Ledningslængde: 5 meter
• Motoreffekt: 1500 watt


Hoover damprenser - Steam Mop SSN1700

Hoover damprenser - Steam Mop SSN1700
Forhandler Pris Information
Wupti 832 kr. Se produkt

Hoover Steam Mop SSN1700 er en flot og elegant damprenser, som med sit flotte design overstråler de fleste andre damprensere. Damprenseren er klar i løbet af 30 sekunder, så du kan hurtigt komme i gang med at fjerne bakterier fra dine gulve.

Det er svært ikke at lade sig forføre af denne damprenser, som byder på praktiske bærehåndtag, ledningsopbevaring, høj effektivitet og en fornuftig tankkapacitet på 0,7 liter. I pakken får du også to mopper og en gulvglider, som kan gøre hele rengøringsarbejdet let som en leg.

Der er dog også enkelte ulemper ved denne damprenser, da du skal være opmærksom på, at ledningen er meget kort, mens strømforbruget er relativt højt. Det er ikke nødvendigvis ulemper, der skal afskrække dig, men du bør have det in mente ved køb af en damprenser.

Specifikationer

• Kapacitet: 0,7 liter
• Ledningslængde: 1,5 meter
• Motoreffekt: 1600 watt


Hoover damprenser - SCB1500

Hoover damprenser - SCB1500
Forhandler Pris Information
Wupti 1060 kr. Se produkt

Hoover SCB1500 ligner ikke de fleste andre damprensere, men det er ikke ensbetydende med, at det ikke er en god damprenser.

Du kan effektivt rengøre dit hjem med denne damprenser, som kan rengøre både gulve, vægge og diverse andre underlag. Det sker naturligvis uden brug af kemikalier, så dine gulve og tæpper ikke tager skade. Tankkapaciteten er på 0,8 liter.

Der medfølger intet mindre end 13 mundstykker, så der er stort set ingen grænser for, hvilke underlag du kan rengøre med denne damprenser. Det er tilmed ganske smart, at alle tilbehørsdelene er opbevaret på selve apparatet. Således ved du altid, hvor du kan finde tilbehøret.

Den helt store ulempe ved denne model er, at opvarmningstiden er på hele 5 minutter, hvilket er en utilfredsstillende opvarmningstid sammenlignet med andre damprensere. Du skal altså væbne dig med tålmodighed, hvis du vælger at investere i denne damprenser.

Specifikationer

• Kapacitet: 0,8 liter
• Opvarmningstid: 5 minutter
• Brugstid: 20 minutter


Morphy Richards damprenser 13-i-1

Morphy Richards damprenser 13-i-1
Forhandler Pris Information
Wupti 1298 kr. Se produkt

Morphy Richards 13-i-1 er en damprenser i den mellemhøje prisklasse, men du vil til gengæld opleve, at kvaliteten er på sit højeste, så du kommer ikke til at spilde dine penge.

Dampen fra denne damprenser trænger dybt ind i materialer, revner og sprækker, hvilket giver dig mulighed for at rengøre hele din bolig. Hvad enten du er allergiker eller blot sætter pris på at bo i et rent hjem, så vil du elske denne brugervenlige damprenser.

Morphy Richards 13-i-1 kan bruges håndholdt og opretstående, så du kan selv bestemme, hvad der passer dig bedst. Damprenseren er ideel til vinduer, trægulve og klinker, hvor 99,9 % af alle bakterier vil blive elimineret. Det er desuden vigtigt at nævne, at damprenseren er 100 % miljøvenlig, hvorfor du kan købe den med god samvittighed.

Denne 13-i-1 damprenser kommer med mange tilbehørsdele og en aftagelig vandbeholder med en mindre tankkapacitet på 0,3 liter. Der er damp til ca. 12 minutters konstant brug. Ulemperne ved denne damprenser er netop den lave tankkapacitet og lave brugstid.

Specifikationer

• Kapacitet: 0,3 liter
• Opvarmningstid: 30 sekunder
• Brugstid: 12 minutter
• Motoreffekt: 1300 watt


Fordele ved en damprenser

Kort beskrevet er en damprenser et praktisk redskab, som består af to funktioner – henholdvis (tør) støvsuger og (våd) damprenser. Den første fordel ved en damprenser er, at der er tale om rengøring uden nogen kemikalier. En damprenser kan rengøre alle overflader og kan desuden rengøre små fuger og revner, hvor en moppe eller klud ikke kan rengøre. Det er ganske simpelt at bruge en damprenser. Når du først har fyldt beholderen op med vand, har tændt for stikkontakten og lade vandet varme op i kort tid, så er du klar til at gå igang. Som vi erfarede i vores store damprenser test, så kan opvarmningstiden tage under 30 sekunder. Vær dog sikker på, at vandet er varm tilstrækkeligt op, inden du går igang, da den rette temperatur er vigtigt for resultatet.

Du kan bl.a. bruge en damprenser til at rengøre følgende:

 • Brusekabine – Undgå kalk ved at rengøre for sæberester og fedt. Vær dog opmærksom på at en damprenser ikke har mulighed for at fjerne kalk, hvis uheldet er ude.
 • Tæpper – Fjern støv og bakterier og i dybden.
 • Glas og vinduer.
 • Rustfrit stål – Har du et moderne køkken med hvidevarer af rustfrit stål, så vil en damprenser være ganske behjælpelig til rengøring.
 • Radiator – Det er endda muligt at rengøre radiatoren med en damprenser, men det er vigtigt at tage forbehold. Når du lader dampen gå ned igennem radiatoren ovenfra, vil det være praktisk at lægge et håndklæde under radiatoren.
 • Smykker – En damprenser kan ligeledes hjælpe dig med at få dine smykker til at se ud som nye. Det er bl.a. muligt at fjerne (eller i hvert fald) reducere sorte belægninger.
 • Møbler og gardiner.
 • Tøj – Der er enkelte damprensere, som er udviklet til også at kunne rense tøj. Senere i artiklen vil du blive præsenteret for en damprenser, som er fantastisk til at håndtere tekstiler.

Lider du af astma eller allergi?

Lider du eller andre i din husstand af allergi og / eller astma, så vil en damprenser kunne gøre stor gavn. Den store fordel ved rengøring med damp er nemlig, at det vil være muligt at eliminere husstøvmider, som i høj grad gemmer sig i diverse møbler som sofaen, tæpper og puder. Fordelen for dig med astma er, at du ikke vil blive generet af kemiske rengøringsmidler, ligesom man kan opleve ved andre rengøringsmetoder. Som vi allerede har nævnt anvender en damprenser udelukkende vand, hvilket er en fordel for luftvejene.

Er der nogen ulemper ved denne rengøringsmetode?

Vi har allerede slået fast, at der er rigtig mange fordele ved en damprenser. Ligesom med alle andre rengøringsmetoder er der naturligvis nogle ganske få ulemper. Før i tiden var det især prisen, som var en stor ulempe. I takt med teknologiens udvikling og den øgede konkurrence er det nu muligt at købe en damprenser til en pris, hvor langt de fleste danskere kan være med. De billige damprensere har den ulempe, at det tager typisk lang noget tid, før vandet er tilstrækkeligt opvarmet. Derudover har nogen damprensere svært at anvende dampfunktionen til at rense bl.a. tæpper i dybden.

Spørgsmål og svar

Når du første gang skal anvende en damprenser, kan der opstå nogen tvivlsspørgsmål. Nedenfor vil du få svar på de mest almindelige svar vedrørende anvendelse af damprensere. Vi vil løbende opdatere indlægget med spørgsmål, som vil komme efter udgivelse af denne damprenser test.

Hvorfor varmer min damprenser ikke op?

Oplever du, at din damprenser ikke vil varme op, så er der nogen ting, du skal kigge efter. Du skal først og fremmest sikre dig, at strømledningen er tilsluttet korrekt, ligesom du bør tjekke, at vandtanken ikke er tom. Det kan ligeledes være en sikring, der er sprunget i huset. Hvis det ikke skyldes nogen af de nævnte grunde, bør du kontakte producenten.

Hvorfor kan jeg ikke åbne tanklåget?

Den mest logiske grund til, at tanklåget ikke vil åbnes skyldes, at der fortsat er tryk på kedlen. Det gælder derfor om at være tålmodig og vente med at åbne låget til, at trykket har aftaget.

Hvorfor kommer der ikke damp?

De hyppigste årsager til, at der ikke bliver udledt damp er, at der kan være for meget vand i tanken. Det kan dog også skyldes, at damprenseren ikke er indstillet på damp eller fordi, at enheden ikke har nået den maksimale temperatur.

Kilder

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here