Dampstrygejern Test – Bedste i test strygejern med damp-funktion

0

Det er de færreste mennesker, som finder det underholdende at stryge, men det er desværre en af dagligdagens vigtigste tjanser. Du kan heldigvis nemmere overskue at skulle stryge tøj i din dagligdag, hvis du ejer et effektivt og brugervenligt dampstrygejern.

Hvad kendetegner et dampstrygejern? Hvilket dampstrygejern skal jeg købe? Hvordan bruger jeg et dampstrygejern? Hvad er forskellen på et dampstrygejern og en dampstation?

Ovennævnte spørgsmål udgør blot en mindre del af de spørgsmål, du kan finde svar på i denne guide. Der er i hvert fald gode chancer for, at du vil komme til at lære en masse nyt om dampstrygejern, da vi informerer dig om alt, hvad der er værd at vide om emnet.

Dampstrygejernet er efterhånden at finde i langt de fleste danske hjem, så hvad er din undskyldning for ikke at købe et dampstrygejern?

Vi har fundet de bedste dampstrygejern

Det er muligt at finde de bedste dampstrygejern, hvis man tester en masse forskellige produkter og i samme ombæring er opmærksom på de vigtigste faktorer. Det er netop, hvad vi har gjort, da vi gerne vil fremvise de bedste dampstrygejern i denne guide. Du kan altså godt begynde at forberede dig på at læse om nogle af tidens mest populære dampstrygejern.

Tefal Aquaspeed 335 dampstrygejern

Tefal Aquaspeed 335 dampstrygejern
ForhandlerPrisInformation
Renthjem448 kr.Se produkt

Tefal Aquaspeed 335 er designet og udviklet af en dygtig producent, som i årevis er blevet rost for at fremstille nogle af de bedste dampstrygejern på markedet. Du kommer med garanti ikke til at spilde dine penge, hvis du køber dette strygejern, da det er alle pengene værd.

Energibesparende dampstrygejern med autosluk-funktion og mange dampmuligheder

Tefal Aquaspeed 335 byder på alle de funktioner, som du kan få glæde af, når du skal stryge tøj. Du kan stryge alverdens materialer til perfektion med dette strygejern, som byder på en lang række forskellige dampmuligheder. Du kan frit vælge mellem variabel damp, dampskud og lodret damp.

Den praktiske ECO-indstilling med 20 % energibesparelse under strygning tager hensyn til både pengepung og miljø, da der ikke bruges unødig energi. Det testvindende dampstrygejern har naturligvis også en autosluk-funktion, da producenten bag aldrig går på kompromis med sikkerheden. Strygejernet vil automatisk slukke, hvis det har været inaktivt i 30 sekunder.

Veludviklet strygesål og antikalk-system

Ultragliss strygesål er med til at sikre, at dampstrygejernet nemt og hurtigt kan håndtere alle tekstiler. Der er altså ingen grænser for, hvilket tøj du kan stryge med dette strygejern, da det kan klare det hele.

Det integrerede kalk-system sørger for, at der ikke opstår kalk, så du skal altså ikke bruge tid på at afkalke dit strygejern. Du slipper desuden for, at der kommer kalkpletter på dit tøj.

De vigtigste specifikationer:

• Effekt: 2400 watt
• Beholderkapacitet: 300 ml.


Philips GC4910/10

Philips GC4910/10
ForhandlerPrisInformation
Renthjem680 kr.Se produkt

Philips GC4910/10 er et af testens dyreste dampstrygejern, men det er ikke nødvendigvis alarmerende, da dampstrygejernet også er et af testens bedste. Der er ofte en logisk sammenhæng mellem pris og kvalitet, hvilket tydeligt kommer til udtryk her.

Eksklusivt strygejern med forudindstillet temperatur og sikker behandlingsteknologi

Philips GC4910/10 er et eksklusivt strygejern i den høje prisklasse, og det forpligter naturligvis. Der er heldigvis ingen risiko for, at du vil blive skuffet over dette strygejern, da det byder på utallige funktioner. Du er sikret et godt resultat, uanset om du stryger det ene eller andet materiale.

Dampstrygejernet kan håndtere selv de mest sarte materialer bestående af uld, silke, kashmir og en håndfuld andre materialer. Du skal dog huske at sikre dig, at tøjet rent faktisk kan tåle strygning, så du ikke skader tøjet. Den anvendte SteamGlide Plus strygesål giver desuden en god balance mellem at strække og at glide.

Enestående brugervenlighed og perfekte testresultater

Philips GC4910/10 er et meget brugervenligt dampstrygejern, da det ikke er nødvendigt at lave nogle justeringer – hverken før eller under brug. Du slipper dermed for at skulle indstille temperaturen alt efter, hvilket tøj du skal stryge. Høj sikkerhed er også en realitet, da apparatet automatisk slukker, når det har stået ubenyttet i 3 minutter.

Det omtalte dampstrygejern fra Philips er blevet testet og godkendt af mange uafhængige tekstileksperter. Det er endnu et stort kvalitetsstempel, som skal få dig til at overveje at købe dette fine dampstrygejern. Strygejernet bliver af tekstileksperter især rost for sin gode strygeevne, sin patenterede teknologi og sin gode holdbarhed.

De vigtigste specifikationer:

  • Effekt: 2400 watt
  • Beholderkapacitet: 350 ml.

OBH Steam Iron Precision Focus dampstrygejern

OBH Steam Iron Precision Focus dampstrygejern
ForhandlerPrisInformation
Renthjem749 kr.Se produkt

OBH Steam Iron Precision Focus fortjener også ros i denne test, da dette dampstrygejern er betydeligt bedre end det gennemsnitlige dampstrygejern. OBH Nordica har endnu en gang bevist, at man sagtens kan designe og udvikle et fremragende dampstrygejern uden at opkræve en formue fra forbrugerne.

Effektivt dampstrygejern med fantastisk glideevne og præcisionsspids

OBH Steam Iron Precision Focus er et af de mest effektive dampstrygejern på markedet, og netop den høje effektivitet vil kunne komme dig til gode, når du skal stryge. Du vil straks opleve den fantastiske glideevne, hvis du tager strygejernet i brug. Den glimrende glideevne giver de bedste forudsætninger for nemt og ubesværet strygningsarbejde.

Du vil på dampstrygejernet også finde en præcisionsspids, som gør det nemt at komme selv de mest genstridige folder til livs. Den smarte præcisionsspids vil være ekstra praktisk, når man skal stryge skjorter, hvor der er mange knapper at tage hensyn til.

Selvrens-funktion og høj sikkerhed

OBH Steam Iron Precision Focus er henvendt til dig, som altid har drømt om at eje et selvrensende dampstrygejern. Strygejernet har nemlig den eftertragtede selvrens-funktion, som sparer dig for meget tid og besvær i hverdagen.

Du kan tilmed forvente at få leveret et sikkert dampstrygejern, da apparatet byder på flere forskellige sikkerhedsforanstaltninger. Det er særligt relevant at fremhæve den automatiske afbryder, som er med til at forhindre uheld i hjemmet.

De vigtigste specifikationer:

• Effekt: 2500 watt
• Beholderkapacitet: 300 ml.


Hvad er forskellen på et dampstrygejern og en dampstation?

Du kan benytte dig af forskellige apparater, når du skal stryge tøj, da både dampstrygejern, dampstationer og tørstrygejern er udviklet til formålet. Du skal dog i første omgang vide, hvad der kendetegner dampstrygejern og dampstationer, da disse apparater har en række ligheder og forskelle.

Den største (og mest væsentlige) forskel på dampstrygejernet og dampstationen er, at dampstationen har en ekstern vandtank, mens dampstrygejernet har en mindre indbygget vandtank. Det kan i den anledning diskuteres, hvad der er mest praktisk.

Du vil i de kommende underafsnit blive introduceret for, hvilket af disse to apparater der er bedst på forskellige fronter:

Opvarmningstid 

Dampstrygejern: Det tager typisk mindre end et minut at varme det op (ældre strygejern er en anelse langsommere, når det kommer til opvarmning)

Dampstation: Den reelle opvarmningstid kan variere betydeligt fra dampstation til dampstation. Den typiske opvarmningstid ligger et sted mellem 1 og 8 minutter.

– Du vil i langt de fleste tilfælde opleve, at dampstrygejernet byder på en kortere opvarmningstid end dampstationen.

Opbevaringsplads:

Dampstrygejern: Det er intet problem at finde plads til et dampstrygejern i hjemmet, da det ikke optager særligt meget plads.

Dampstation: Der er mange dampstationer, som er en anelse store og klodsede, og det koster selvfølgelig på opbevaringsfronten.

– Er pladsen trang, så vil det give bedst mening at købe et dampstrygejern, som vil kunne klemmes ind i selv det mest overfyldte skab.

Tankkapacitet:

Dampstrygejern: De fleste dampstrygejern har en tankkapacitet på 0,3-0,5 liter, hvorfor du relativt ofte skal fylde vand i beholderen.

Dampstation: Dampstationens tankkapacitet ligger typisk et sted mellem 1 og 2 liter, og netop den høje tankkapacitet er en stor fordel.

– Dampstationen er betydeligt mere attraktiv end dampstrygejernet, hvis man udelukkende har fokus på tankkapaciteten. Den høje tankkapacitet sikrer, at der ikke sker afbrydelser undervejs, da der er vand nok til at stryge en større mængde tøj.

Der er desuden forskel på de to apparater, når det kommer til håndtering af sarte tekstiler. Der er som bekendt fordele og ulemper ved begge alternativer, så vi vil lade dig drage dine egne konklusioner. Det er trods alt dig, som skal bruge apparatet i din hverdag, så det er vigtigt, at du vælger helt rigtigt.

Fem gode strygetips – Opnå det bedste strygeresultat hver gang

Du kan nu tage dit nyindkøbte dampstrygejern i brug, hvis du altså har fundet det apparat, som du vil bruge til at stryge dit tøj fremadrettet. Det vil i den forbindelse være nyttigt for dig at læse de strygetips, som du finder nedenfor:

  1. Tag dig god tid – Du opnår aldrig et godt strygeresultat, hvis du ikke er tålmodig og giver dig god tid til opgaven. Du kan sætte din yndlingsmusik på anlægget, så strygning måske kan gå hen og blive en sjov(ere) aktivitet.
  2. Respektér altid strygeanvisninger – Det er afgørende, at du ved, hvad de forskellige strygeanvisninger betyder, så du ikke ender med at ødelægge dit tøj. Det er prikkerne i strygesymbolet, som siger noget om, hvor høj temperatur tøjet kan tåle.
  3. Undgå at stryge drivvådt tøj – Du kan i princippet godt stryge vådt tøj, men du bør alligevel sikre dig, at tøjet er rimeligt tørt, før du går i gang med at stryge. Der sker dog ikke noget ved, at tøjet er en anelse fugtigt, når det stryges. Der er sågar nogle eksperter som mener, at det er en fordel, at tøjet er en smule vådt ved strygning.
  4. Brug det vand, som producenten anbefaler – Brugsvejledningen kan give dig svar på, hvilket vand du bør bruge, når du skal stryge tøj med dit nye dampstrygejern. Du kan med langt de fleste nyere dampstrygejern blot bruge vand direkte fra hanen.
  5. Efterlad aldrig et tændt dampstrygejern – Det er meget risikabelt at efterlade et tændt dampstrygejern, selvom der er mange nyere strygejern, som har autosluk-funktion. Du skal være særligt opmærksom på at få slukket strygejernet, hvis du bor i en husstand med mindre børn.

Miniguide: Afkalk dit dampstrygejern

Langt de fleste moderne strygejern kan bruge vand direkte fra hanen, hvilket på mange måder er positivt. Det kan dog være en anelse problematisk, at vandet indeholder kalk, da det kan komme til at skade tøjet.

Såfremt du oplever, at der sætter sig små pletter på dit tøj, når du stryger, kan det være et tegn på, at strygejernet trænger til at blive afkalket. Det er i den anledning vigtigt, at du reagerer så hurtigt som muligt, da kalken desværre ikke forsvinder af sig selv.

Dampstrygejern med afkalkningsfunktion – I dag er der rig mulighed for at købe et strygejern med afkalkningsfunktion. Du kan med fordel gå efter netop den type strygejern, da det selvhjulpne apparat vil kunne spare dig for meget tid. Du kan læse i brugsvejledningen, hvordan man bruger den indbyggede afkalkningsfunktion.

Dampstrygejern uden afkalkningsfunktion – Det er desværre ikke alle strygejern, som har indbygget afkalkningsfunktion, men så er det heldigt, at man sagtens kan klare sig uden. Det eneste du skal bruge til at afkalke dit dampstrygejern er vand og husholdningseddike. Du bør dog først og fremmest sikre dig, at dit strygejern tåler eddike.

Hvor ofte skal jeg afkalke mit dampstrygejern? Det er af logiske grunde svært at svare på, da det vil afhænge af, hvilket dampstrygejern du ejer, og hvor ofte du stryger i dagligdagen.

Find dit næste dampstrygejern på nettet

Du er højst sandsynligt landet på denne hjemmeside, fordi du gerne vil købe et nyt dampstrygejern, men hvor finder du det? Det er oplagt at starte med at kigge på nettet, hvor mange online forhandlere præsenterer dig for et stort udvalg af dampstrygejern.

Det er ingen skam at spørge om hjælp, så hvis du har svært ved at finde dit ideelle dampstrygejern, bør du kontakte kundeservice hos din foretrukne forhandler. Du bør på forhånd have gjort dig nogle tanker om, hvad du reelt søger, så kundeservice nemmere kan hjælpe dig. Det kan også være en god idé for dig at lave en kort beskrivelse af dine vigtigste krav og behov – f.eks. i forhold til energiforbrug, brugervenlighed og opvarmningstid.

Der bliver solgt mange tusinde dampstrygejern på nettet hvert år, og alt tyder på, at salgstallene vil stige yderligere de kommende år. Du kan bestille det ønskede dampstrygejern online og få det leveret til din adresse, så du ikke skal røre en finger.

Dampstrygejernet er en fremragende investering, som du ikke vil fortryde, så hvad venter du på? Besøg nogle af de mange forhandlere allerede i dag og gør dit livs bedste køb.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here