Dehydrator Test – Bedst i test dehydratorer

1

Har du også et ønske om at finde den bedste dehydrator på markedet, så vil vi gerne stå til rådighed. Vi har netop udgivet denne dehydrator test til glæde for dig, som har interesse i at finde en testvindende dehydrator til hjemmebrug. I testen har vi beskæftiget os med 15 dehydratorer fra bl.a. Excalibur, Andrew James, OBH Nordica, Steba, Severin og Champion.

I vores offentliggørelse af denne dehydrator test, vil vi nøjes med at fremhæve håndfuld produkter, der har klaret sig bedst i test. Dermed kan du skabe dig et overblik over, hvilke dehydratorer der er værd at bruge penge på.

Excalibur EXD-5

Test af Excalibur EXD-5
Forhandler Pris Information
KitchenOne 2.275,00 DKK Se produkt
Skousen 2.275,00 DKK Se produkt
Whiteaway 2.275,00 DKK Se produkt
COOP 2.595,00 DKK Se produkt

Testens bedste dehydrator kommer fra Excalibur, som er en af de førende brands på markedet. Det er ikke den billigste, men derimod den bedste dehydrator målt på kvalitet, funktionalitet og sikkerhed. Er man villig til at betale flere penge for kvalitet, så vil man blive begejstret for denne ovn.

Udstyret med 5 store bakker og justerbart termostat

Denne dehydrator kommer først og fremmest med 5 store bakker, hvor der er masser plads. Disse bakker udgør et areal på 0,75 m2, som burde kunne dække langt de flestes behov. Excalibur EXC-5 kan købes i to forskellige neutrale farver – henholdsvis hvid og sort. Prismæssigt er det hverken den billigste eller dyreste dehydrator, da den befinder sig i mellemprisklassen.

Denne Excalibur dehydrator kommer også med et justerbart termostat, hvor man nemt og hurtigt kan indstille temperaturen. Temperaturen kan indstilles i intervallet 40-74 grader. Den testvindende dehydrator arbejder med en motor på 400 watt og en stor ventilator på 13 cm. Ydermere byder dehydratoren også på en timer på op til 26 timer.

Velkonstrueret dehydrator i højeste kvalitet

I vores dehydrator test oplevede vi, at Excalibur EXC-5 er et velkonstrueret produkt, der byder på enestående høj kvalitet. Producenten har været taktisk klog ved at placere motoren på siden i stedet for i bunden af maskinen. Fordelen ved det er bl.a., at man undgår problemer med væske fra saftige frugter. Således skal du ikke bekymre dig for korttilslutning e.l.

Denne Excalibur dehydrator arbejder med tørrebakker, som er nemme at fjerne fra ovnen, hvis behovet opstår. Det kan du f.eks. gøre, hvis du vil have plads til større frugter. Selvom der er tale om en større ovn, så kan du forvente et lavt strømforbrug og et lavt støjniveau, hvilket er to markante fordele.

Brugervenlig og rengøringsvenlig

Der er intet kompliceret ved at anvende denne dehydrator fra Excalibur, som du hurtig kan blive ekspert i at anvende. Skulle du være i tvivl om noget, så kan du finde den medfølgende manual og brugsvejledning frem fra kassen. Du kan glæde dig over at blive ejer af en rengøringsvenlig dehydrator, som du hurtigt kan rengøre efter brug.

Alt i alt er det en fantastisk dehydrator, som kommer fra USA. Med reference til resultatet af vores dehydrator test kan vi varmt anbefale dig at købe denne ovn.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 21,6 x 43,2 x 48,3 (højde x bredde x dybde)
 • Vægt: 7,3 kg.
 • Strømforbrug: 400 watt
 • Temperatur-interval: 40-74 grader

Andrew James

Test af Andrew James
Forhandler Pris Information
Barlife 2.399,00 DKK Se produkt

I mellemprisklassen har vi også testet en flot og funktionel dehydrator fra Andrew James. Selvom Andrew James er et mindre kendt brand på det danske marked, så er det ikke et brand, man bør undervurdere. Producenten har nemlig bl.a. udviklet og fremstillet denne fantastiske dehydrator.

Stor dehydrator af glas

Tørring af frugter i en Andrew James dehydatorDenne Andrew James dehydrator er en større model, der er blevet fremstillet af glas. Størrelsen er praktisk, fordi man aldrig vil komme til at løbe tør for kapacitet. I vores dehydrator test bemærkede vi bl.a. det stilrene og elegante design, som giver et rigtigt godt forhåndsindtryk. Takket være det gennemsigtige glas kan du følge med i, om ingredienserne har fået tilstrækkeligt varme – eller om de skal have lidt mere.

Denne dehydrator er en af de største modeller i vores test med hele 6 bakker. Ovnen er primært henvendt til dig, der ønsker at tørre frugter eller grøntsager. I den anledning gør vi opmærksom på, at modellen ikke er egnet til at tørre kød.

Smart digital timer og simpel betjening

Der er ingen tvivl om, at denne ovn er en af de mest brugervenlige på markedet. Det er nemt at tørre frugt og grøntsager med denne dehydrator, da der er blevet udviklet et meget simpel betjeningspanel. Du har bl.a. mulighed for at indstille temperaturen, som kan strække sig mellem 40 og 70 grader. Det er altså en dehydrator, som enhver person kan få glæde af, men vi fraråder dog børn at bruge den.

På ovnens display kan du følge med i denne aktuelle temperatur, ligesom du kan følge med i, hvor lang tid der er tilbage af tørringen. Dermed får du alle de relevante oplysninger, som kan gøre det hele lidt mere overskueligt.

Den omtalte dehydrator er godkendt i henhold til både RoHS og CE, hvilket man må sige er to markante kvalitetsstempler.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 21 x 28 x 43 cm. (højde x bredde x dybde)
 • Strømforbrug: 550 watt
 • Vægt: 4 kg.
 • Temperatur-interval: 40-70 grader

Steba dehydrator STED5

Test af Steba dehydrator STED5
Forhandler Pris Information
KitchenTime 429,00 DKK Se produkt
Skousen 478,00 DKK Se produkt
Whiteaway 478,00 DKK Se produkt
KitchenOne 999,00 DKK Se produkt

Leder du efter en billig dehydrator, så kan du kigge nærmere på denne dehydrator fra Steba. Vi kan godt slå fast, at den ikke er lige så god som testvinderen, men det er alligevel et rigtigt godt alternativ, som du kan overveje at investere i. Drømmer du om at lave dine egne tørrede frugtsnacks, så vil du kunne få stor nytte af denne ovn fra Steba.

Billig dehydrator med mange fine features og specifikationer

Her er et eksempel på en billig dehydrator, som har klaret sig rigtigt godt i test. Ovnen byder bl.a. på elektronisk indstilling af temperatur fra 40-70 grader, ligesom der er en elektronisk timer fra 1-36 timer. Med i prisen får du 5 lette plastbakker, som kommer i fornuftig kvalitet. De medfølgende plastbakker / indsatse kan vendes og stables enkeltvis. Der medfølger også en måtte, hvor krydderierne kan ligge på.

Steba STED5En af de helt store fordele ved denne dehydrator er, at den er udstyret med et gennemsigtigt låg. Fordelen ved det er, at du altid kan holde øje med dine frugter og grøntsager. Du har altså bedre mulighed for at vurdere, hvor langt ingredienserne er i processen, og hvornår de er færdige. Kan du lide at have det komplette overblik, når du arbejder med en dehydrator, så vil du elske denne model.

Flot og brugervenligt display

På produktbilledet kan du se det integrerede display, som er med til at sikre en høj brugervenlighed. På dette display kan du skabe dig et overblik over den nuværende temperatur, ligesom du kan indstille temperaturen, hvis det ønskes. Helt overordnet er der tale om en moderne dehydrator, som kommer i et flot og kompakt design.

De vigtigste specifikationer

 • Strømforbrug: 250 watt
 • Temperatur-interval: 40-70 grader

OBH Nordica 6775

Test af OBH Nordica 6775
Forhandler Pris Information
COOP 199,00 DKK Se produkt
KitchenTime 479,00 DKK Se produkt

Her har vi testens billigste dehydrator, som faktisk har overrasket os positivt på flere forskellige faktorer. Der er tale om en OBH Nordica dehydrator med modelnavnet 6775. På trods af den lave pris må man ikke undervurdere ovnens funktionalitet og brugervenlighed. Taget den lave pris i betragtning kan denne dehydrator nemlig være et godt valg.

5 større tørrebakker og 2 effektindstillinger

Denne ovn har i alt 5 tørrebakker med en større tørreoverflade på 33 cm. Således vil du kunne finde plads til alle dine frugter og grøntsager, hvilket du naturligvis vil blive glad for. Tilmed byder modellen på 2 effektindstillinger, som du let kan indstille efter behov.

Det er også værd at fremhæve det transparante låg, som giver dig en god idé om, hvornår dine frugter og grøntsager er færdige. Du behøves altså ikke tage tørrebakkerne ud af ovnen, når du skal vurdere, hvorvidt ingredienserne snart er færdige og klar til at blive fortæret.

Denne ovn er særligt egnet til at tørre svampe, frugter, grøntsager og krydderurter i forskellige afskygninger. Den er også perfekt til rawfood, da høj luftgennemstrømning og lav temperatur er en realitet.

Overophedningssikring, strømafbryder og nem rengøring

I vores dehydrator test bemærkede vi også, at denne ovn fra OBH Nordica har både overophedningssikring og strømafbryder. Der er altså styr på sikkerheden, hvilket er også et plus, når man bruger denne type ovn i hjemmet. Slutteligt vil vi gerne rose ovnen for den nemme rengøring, som der ikke er en finger at sætte på. Er man effektiv, kan man rengøre denne dehydrator i løbet af få minutter.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 33 x 33,8 x 21,9 cm. (højde x bredde x dybde)
 • Strømforbrug: 250 watt
 • Vægt: 2,5 kg.
 • Temperatur-interval: 40-70 grader

Excalibur EXD-10

Test af Excalibur EXD-10
Forhandler Pris Information
KitchenOne 7.785,00 DKK Se produkt
Wupti 7.785,00 DKK Se produkt

Excalibur EXD-10 er et af de nyeste skud på stammen fra producenten, men hvilke fordele er der mon værd at fremhæve ved denne dehydrator? Det finder du ud af, hvis du læser vores beskrivelse og bedømmelse i det kommende afsnit.

Eksklusiv dehydrator med digitalt panel og metalbakker

Excalibur EXD-10 er muligvis tidens mest eksklusive dehydrator, så den vil helt sikkert også matche dine behov, hvis du er kvalitetsbevidst og perfektionist helt ud til fingerspidserne. Denne dehydrator byder på et digitalt panel til både timer og temperatur, ligesom der medfølger robuste og praktiske metalbakker.

Dehydratoren er mere praktisk og intelligent end de fleste andre dehydratorer, fordi det er muligt at indstille to forskellige temperaturer i hvert sit tidsinterval. Frontlågerne er i armeret glas, mens selve maskinen er udført i rustfrit stål for nem rengøring og vedligeholdelse. Det er ingen hemmelighed, at det er en halvdyr dehydrator, men produktet er i den grad pengene værd.

De vigtigste specifikationer:

 • Mål: 43,2 x 43,8 x 52 cm.
 • Temperatur-interval: 35-73,9 grader

Steba ED6

Test af Steba ED6
Forhandler Pris Information
Whiteaway 1.199,00 DKK Se produkt
KitchenTime 1.479,00 DKK Se produkt
Skousen 1.479,00 DKK Se produkt
COOP 1.499,00 DKK Se produkt
Wupti 1.798,00 DKK Se produkt
KitchenOne 2.499,00 DKK Se produkt

Steba ED6 er en fin dehydrator, som tager hensyn til, at ikke alle forbrugere har mulighed for at bruge mange tusinde kroner på en dehydrator. Såfremt du søger en kvalitetsdehydrator til en fair pris, så er dette produkt et ganske glimrende bud.

Mellemstor og driftsikker dehydrator med 6 rustfrie hylder

Steba ED6 er hverken den største eller mindste dehydrator, men derimod en god mellemstørrelse. Den passer derfor fantastisk ind i den gennemsnitlige danske bolig, hvor der bliver konserveret grøntsager, frugter og urter på livet løs.

Dehydratoren byder ikke på alverdens funktioner, hvilket du kan vælge at se som en fordel eller en ulempe. Det er ikke desto mindre ekstremt simpelt at betjene maskinen, som tydeligvist er udviklet med brugervenlighed for øje. Selvom produktet er meget simpelt, så kan dehydratoren rent faktisk indstilles med timer.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 29 x 36,5 x 47,5 cm.
 • Temperatur-interval: 30-70 grader

Excalibur EXD-9

Test af Excalibur EXD-9
Forhandler Pris Information
KitchenOne 2.559,00 DKK Se produkt
Skousen 2.559,00 DKK Se produkt
Whiteaway 2.559,00 DKK Se produkt
Wupti 2.559,00 DKK Se produkt
Barlife 3.999,00 DKK Se produkt

Excalibur EXD-9 er også en af de dehydratorer, som har tiltrukket meget opmærksomhed de seneste år. Det kunne være en tilfældighed, men det kan vi hurtigt afsløre, at det ikke er. Der er nemlig mange gode grunde til, at dehydratoren er så eftertragtet.

Storsælgende dehydrator med stor tørreflade og praktisk timer

Excalibur EXD-9 kan bruges til professionelle formål, men den er også egnet til privatbrug, hvorfor du med god grund kan købe den, hvis du er privatperson. Maskinen er fremstillet af plast, men beklædt med rustfrit stål. Producenten er amerikansk og har mange års erfaring med at designe og udvikle dehydratorer.

Den stor tørreflade er noget af det, som gør denne dehydrator ekstra attraktiv, da det er muligt at tørre store mængder frugter og urter. Timeren går til 26 timer, og der medfølger en lang række kvalitetsbakker af metal. Det skal for en god ordens skyld nævnes, at dehydratoren ikke er NSF-godkendt, hvilket naturligvis trækker en smule ned i den samlede bedømmelse.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 31,8 x 43,2 x 48,3 cm.
 • Temperatur-interval: 40,5 – 73,9 grader

Dehydrator – Spørgsmål og svar

Da vi udgav denne dehydrator test, modtog vi rigtigt mange spørgsmål fra vores kære læsere. Vi har tilegnet dette afsnit til spørgsmål og svar, så du kan få svar på dine ubesvarede spørgsmål. Der er både tale om basale- og mere tekniske spørgsmål, som vi har modtaget siden udgivelsen.

Hvad er en dehydrator?

En dehydrator er en maskine / ovn, som du bl.a kan bruge til at tørre frugter og grøntsager i hjemmet. Det foregår i praksis ved, at fugten bliver trukket ud af ingredienserne ved at varme ingredienser ved lav temperatur. Således er det muligt at lave sunde og lækre snacks til enhver lejlighed.

Man bruger en dehydrator ved at skære frugter og grøntsager i tynde skiver, hvorefter man lægger dem på de medfølgende tørrebakker. I takt med den stigende interesse for sundhed er det blevet mere og mere populært at eje en dehydrator. Det kan f.eks. være en god idé at investere i en dehydrator, hvis man ønsker at tabe sig.

Hvorfor skal jeg eje en dehydrator?

Der er selvfølgelig ingen, der tvinger dig til at købe en dehydrator, men du kan alligevel opnå visse fordele ved at investere i denne smarte køkkenmaskine. Nedenfor vil vi introducere dig for de mest almindelige fordele ved en dehydrator, som du bør tage med i dine overvejelser:

Det er sundt

Kan du godt lide at nyde snacks i dagligdagen, så bør du holde dig til de sunde af slagsen. Tørrede frugter og grøntsager kan være et godt alternativ til både slik, chokolade, chips og andre former for snacks. Vil du gøre noget godt for din krop, så vil det være en rigtig fornuftig investering, da du kan skifte usunde snacks ud med sunde snacks.

Det er nemt og billigt

Skal du købe sunde snacks i supermarkedet, så kan det hurtigt blive en dyr affære. Heldigvis kan du selv lave sunde snacks, hvis du blot ejer en dehydrator. Har du først prøvet at arbejde med en dehydrator én gang, så vil du finde ud af, hvor nemt og simpelt det er. Det kan tilmed være en billig løsning på sigt.

Du kan udfordre dine smagsløg

Sætter du pris på varieret kost, så kan du eksperimentere med forskellige former for tørret frugt og grøntsager. Synes du, at dine snacks bliver en anelse for kedeligere, så kan du pifte ingredienserne op med krydderi.

Hvad koster en dehydrator?

I vores dehydrator test oplevede vi, at der kan være enorm stor forskel på prisen fra dehydrator til dehydrator. Tager vi udgangspunkt i udvalget af dehydratorer hos Wupti, så vil man opleve, at priserne kan svinge fra 249 kr. og op til 7995 kr. Der er altså tale om et stort prisinterval, som er med til at bekræfte, at der er en dehydrator til ethvert budget. Skal du have en god dehydrator, skal du som udgangspunkt være villig til at bruge minimum 600-2.000 kr. Det er nemlig i dette prisinterval, at vi har erfaret, at man får mest kvalitet for pengene.

Hvor finder jeg dehydrator opskrifter?

Det er nemt at finde dehydrator opskrifter, som du kan kaste dig ud i allerede i dag. Disse opskrifter kan nemlig frit downloades på nettet, hvor der er flere nyttige tjenester. Du kan f.eks. besøge DK-Kogebogen.dk, hvor der er mange spændende opskrifter. Du har selvfølgelig også mulighed for at købe en opskriftsbog, hvor der bl.a. findes opskrifter på rawfood.

Kilder

1 KOMMENTAR

 1. Jeg har en Dørrex dehydrator fra dansk hjemmeproduktion.Den er ikke større eller tungere end den er med på ferie i Sverige,så kan de indsamlede svampe og bær tørres løbende og hjembringe til stor fornøjelse hele vinteren.Det er en 400w med termostat og tre bakker.Kapaciteten er meget passende til det der kan indsamlet og tørres pr.dag

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here