Diamantskæremaskine Test – Bedste præcision og størst kraft

0

Et specifikt stykke arbejde kræver nogle gange specielle arbejdsredskaber, der kan udføre en bestemt opgave. Det kan være opgaver, hvor der er brug for ekstra præcision og kraft, mens der samtidig stræbes efter at skåne omgivelser og det materiale, der arbejdes med. Her snakkes der blandt andet om diamantskæremaskinen.

Diamantskæremaskinen er et utrolig praktisk stykke specialværktøj, som gør det muligt at klare en lang række opgaver, hvor det er essentielt at kunne arbejde med meget kraft, stor præcision og en skånende forsigtighed. Meget værktøj har destruktive anvendelsesmetoder, og det er der som sådan ikke noget galt med, da det er dét, de er beregnet til. Det samme gør sig gældende for diamantskæremaskinen, men dette stykke værktøj ejer også andre kvaliteter end bare at skille ting ad. Det kan til tider være fordelagtigt at behandle sit arbejdsmateriale med forsigtighed for at undgå at ødelægge det. En diamantskæremaskine gør det muligt for dig at skære effektivt og sikkert i klinker og andet materiale, mens du undgår at flække dem. Der er ikke noget mere irriterende end at skulle til at bruge penge på nye materialer. Dette kan undgås, hvis du arbejder med de helt rette redskaber til jobbet.

En diamantskæremaskine er et specialværktøj, som enhver håndværker – enten professionel eller amatør – vil få utrolig meget glæde af i mange år. Det er et alsidigt stykke værktøj, som kan benyttes til et væld af forskellige arbejdssituationer, og hvis du fortsætter med at læse denne test, så har vi ved Testguro undersøgt, hvad det helt præcist er for nogle arbejdssituationer.

Det er ikke en let sag at skulle vælge den helt rigtige diamantskæremaskine. Der er mange faktorer, der spiller ind, når det kommer til effektiviteten af en diamantskæremaskine, så for mange kan det godt virke overvældende med alle de informationer og specifikationer, der står på computerskærmen hjemme i stuerne. Heldigvis for dig har vi hos Testguro undersøgt sagen til bunds, og i denne test vil du blive introduceret til nogle af de bedste diamantskæremaskiner på markedet lige nu.

Vi har endvidere samlet beskrivelser over gode overvejelser, du bør tænke over, inden du foretager købet. Dette er alt sammen for, at du kan træffe det endelige valg med mest muligt information. Så hvis du har brug for at vide mere om, hvad der er derude af diamantskæremaskiner, og hvad de kan bruges til, så er du kommet til det helt rigtige sted.

Uanset hvor hyppigt du forventer at bruge en diamantskæremaskine, så vil det altid være et berigende værktøj til dit repertoire – måske kan du ikke engang få lov til at have den i fred fra venner og familie.

Diamantskæremaskiner som du burde overveje

Diamantskæremaskiner kan som sagt anvendes i mange forskellige typer af opgaver, så det er med at finde ud af, hvad man egentlig har behov for. Det er her vi hos Testguro kommer ind i billedet.

En diamantskæremaskine er en investering, der holder i lang tid og koster en god sum penge, så herunder finder du nogle af de bedste på markedet fra anerkendte producenter.

Festool diamantskæremaskine DSC-AG 125 PLUS 1400 W

Festool diamantskæremaskine DSC-AG 125 PLUS 1400 W
Forhandler Pris Information
10-4.dk 2269 kr. Se produkt

Denne diamantskæremaskine er den billigste i testen. Men det betyder ikke, at det nødvendigvis er den dårligste. Festool diamantskæremaskine DSC-AG 125 PLUS 1400 W er et redskab, der med sikkerhed får klaret opgaven på tilfredsstillende og solide manerer. Den er utrolig effektiv til støvfri skæring i mineralske materialer, hvilket er en god egenskab. Så hvis du skal have lavet udskæringer i f.eks. døre eller vinduer – eller måske noget helt tredje – er dette et helt sublimt stykke værktøj.

Helbredsbeskyttende og høj præcision

Det er vigtigt, at der tages hånd om ens helbred, når man arbejder i et værksted. Det indebærer både den generelle sikkerhed ved brug af forskelligt værktøj men også de partikler i luften, som man kan komme til at indhalere. Specielt når der arbejdes med værktøj, der frigiver støvskyer under arbejdsprocessen. Festool diamantskæremaskine DSC-AG 125 PLUS 1400 W kommer med et skæresystem med effektiv støvudsugning, så du kan beskytte dit helbred under arbejdet bedst muligt. Det handler om at kunne arbejde med fred og ro i sindet, og det giver i sidste ende de bedste resultater produkt- og helbredsmæssigt.

Når der arbejdes med højpræcisionsudstyr, så forventes der en særligt nøjagtighed fra værktøjet. Der er ingen grund til at investere i en præcis diamantskæremaskine, hvis ikke den er særlig præcis. Det er penge ud af vinduet. Festool diamantskæremaskine DSC-AG 125 PLUS 1400 W kan anvendes på Festool føringsskinner, som giver ekstra præcise snit. Derudover kommer maskinen også med en føringssål med letkørte ruller til nøjagtig føring på emnet, så du med sikkerhed kan ligge alle de præcise snit, du vil.

Ultra nem betjening

Det skal gerne være en problemfri fornøjelse at betjene en diamantskæremaskine. Derfor er det vigtigt med gode funktioner, der sætter brugervenligheden forrest. Festool diamantskæremaskine DSC-AG 125 PLUS 1400 W har en dykfunktion, der gør, at du kan begynde skæringen et helt vilkårligt sted på materialet. Det øger alsidigheden og giver dig fuld kontrol over, hvor på materialet du vil arbejde.

Ruden giver et frit udsyn til maskine og emne, hvilket er essentiel for at kunne følge med i arbejdsprocessen. Man skal altid sørge for, at der er tilstrækkeligt udsyn, og denne diamantskæremaskine giver lige præcis den mulighed.

De vigtigste specifikationer:

 • Forbrug: 1.400 W
 • Vægt af skærm/system: 2,2 kg / 4,1 kg
 • Omdrejningstal: 11.000 omdr./min.
 • Skæredybde uden/med føringsskinne: 27 mm / 23 mm
 • Skive Ø: 125 mm
 • Afstand i siden: 32 mm
 • Afstand foran: 78 mm
 • Tilslutning til støvudsugning Ø: 36/27 mm

Festool diamantskæremaskine DSC-AG 125 FH-PLUS 1400 W

Festool diamantskæremaskine DSC-AG 125 FH-PLUS 1400 W
Forhandler Pris Information
10-4.dk 2269 kr. Se produkt

Festool diamantskæremaskine DSC-AG 125 FH-PLUS 1400 W giver dig mulighed for at tilskære og afkorte et væld af mineralske pladematerialer. Det kan være, at du ønsker at beskære fliser eller natursten, så er denne diamantskæremaskine et håndværktøj, som du helt sikkert vil være glad for at have i din samling. Det er endvidere heller ikke noget problem at foretage udskæringer i vægge og gulve, så du med nemhed kan lave ekspansionsfuger eller sanere revner problemfrit.

Tilpasningsmuligheder giver gode resultater

Gode resultater er hele essensen af at benytte præcisionsredskaber. Vi ønsker alle, at det arbejde, vi sætter forud for os, bliver lavet så optimalt som overhovedet muligt. Derfor er det en klar fordel, hvis din diamantskæremaskine har tilpasningsmuligheder, så du med stor frihed kan skære i forskellige typer materiale. Det er tilfældet ved Festool diamantskæremaskine DSC-AG 125 FH-PLUS 1400 W, der via en nem regulering af omdrejningstallet kan tilbyde materialetilpasset skæring. Det giver nogle helt unikke resultater, som skyldes denne brugervenlige og alsidige diamantskæremaskine.

Festool diamantskæremaskine DSC-AG 125 FH-PLUS 1400 W giver endda også mulighed for at arbejde helt tæt ind til kanten. Det kan du gøre ved at åbne udsugningskappen fortil. På den måde giver maskinen både formidabel kontrol men også justeringsmuligheder, så du kan benytte diamantskæringsmaskinen i et hav af situationer.

Kontrol og høj sugeeffekt

Kontrol er altafgørende, når det kommer til værktøj – og specielt præcisionsværktøj. Uden kontrol er det besværligt at udføre arbejdet korrekt og præcist. Festool diamantskæremaskine DSC-AG 125 FH-PLUS 1400 W kommer derfor med et forbedret udsyn til skærestedet, så du med sikker hånd kan foretage utrolig præcise og skarpe tilskæringer.

Den høje sugeeffekt på Festool diamantskæremaskine DSC-AG 125 FH-PLUS 1400 W giver dig en støvfri skæring. Det er irriterende, arbejdshindrende og usundt at stå i en støvsky for længe, så derfor er dette et klart must i enhver diamantskæremaskine. Du kan altså arbejde i fred fra eventuelle irritationsmomenter, der forekommer, når du skærer i fliser eller natursten mm.

De vigtigste specifikationer:

 • Forbrug: 1.400 W
 • Vægt af skærm/system: 0,6 kg / 2,9 kg
 • Omdrejningstal: 11.000 omdr./min.
 • Skæredybde uden/med føringsskinne: 27 mm / – mm
 • Skive Ø: 125 mm
 • Afstand i siden: 23 mm
 • Afstand foran: 16 mm
 • Tilslutning til støvudsugning Ø: 36/27 mm

Festool diamantskæremaskine DSC-AG 320 2600 W

Festool diamantskæremaskine DSC-AG 320 2600 W
Forhandler Pris Information
10-4.dk 3689 kr. Se produkt

Så er vi kommet til testens dyreste diamantskæremaskine, og det er ikke tilfældigt, at den koster mere end de overstående to. Ligesom med meget andet værktøj – og andre produkter for den sags skyld – så hænger kvalitet og pris sammen. Festool diamantskæremaskine DSC-AG 320 2600 W kommer med mere kraft end testens resterende produkter, så det er en særdeles fremragende maskine til at håndtere alle slags opgaver, som du kunne finde på at bruge en diamantskæremaskine til. Den er ekstrem effektiv og højtydende hvilket muliggør kompetent skæring i mineralske materialer. Det egner sig derfor særdeles god til udskæringer til døre, vinduer, udarbejdelse af ekspansionsfuger i gulve eller til skæring af riller til forskellige ledninger.

Utrolig højeffektiv og formidabel præcision

Selvom Festool diamantskæremaskine DSC-AG 320 2600 W tilbyder mange produktfordele, så kommer man aldrig uden om, at det er en utrolig effektiv maskine. Med testens højeste forbrug i watt, så ligger der også handlekraft bag de tal. Diamantskæremaskinens skæresystem er ikke bare resultatorienteret, men beskytter også dit helbred med en effektiv støvudsugning, så du ikke behøver at stå i en støvsky under arbejdet.

Festool diamantskæremaskine DSC-AG 320 2600 W kan også anvendes på Festool føringsskinner, så du kan få de helt ekstra præcise snit, der gør slutresultatet så meget bedre. Det ville næsten være en skam, hvis en maskine af denne kaliber ikke ville kunne fremstille mere end tilfredsstillende resultater.

Håndterbar og kontrollerbar

En føringssål gør det muligt at have en utrolig nøjagtig føring på det materiale, du beskærer, og via dysfunktionen kan du helt selv bestemme, hvor på emnet du vil påbegynde skæringen. Kontrol og håndtering er i højsædet, så du kan opnå dine ønskede resultater helt uden problemer. Derudover giver ruden et frit udsyn til selve diamantskiven. Dette gør, at sikkerheden er i top, og du kan derfor med ro i maven igangsætte dit arbejde.

De vigtigste specifikationer:

 • Forbrug: 2.600 W
 • Vægt af skærm/system: 3,2 kg / 8,9 kg
 • Omdrejningstal: 6.500 omdr./min.
 • Skæredybde uden/med føringsskinne: 63 mm / 59 mm
 • Skive Ø: 230 mm
 • Afstand i siden: 35 mm
 • Afstand foran: 85 mm
 • Tilslutning til støvudsugning Ø: 36/27 mm

Formålet med en diamantskæremaskine – hvad kan den bruges til?

Som du sikkert har læst i testen ind til videre, så er diamantskæremaskinen et specialværktøj, der gør dig i stand til at skære f.eks. klinker med en utrolig stor præcision og kraft. Det giver mange anvendelsesmuligheder for håndværkmæssige opgaver i det professionelle miljø og i hjemmet hos gør-det-selv manden. Herunder er der samlet en liste over områder, hvor du med fordel kan anvende en diamantskæremaskine.

Områder hvor diamantskæremaskinen kan vise sit værd:

 • Generel tilskæring og afkortning af materialer – fx natursten
 • Udskæring til døre og vinduer og lignende
 • Sanering af revner
 • Fugefræsning. Dette indebærer fx ekspansionsfuger i gulve
 • Generel rilleskæring – fx til ledninger og lignende
 • Skæring i beton

Der er altså nogle helt specifikke områder, hvor en diamantskæremaskine kan være nyttig. Dette praktiske specialværktøj er derfor et redskab, som du uden tvivl tilføje til listen over værktøj, du har liggende i værkstedet.

Du kan ud over de ovennævnte eksempler også udbedre skader på vægge og gulve, så det er af samme grund et helt fantastisk stykke værktøj at have liggende uanset, hvor ofte du tager det i brug.

To “must-have” funktioner til din diamantskæremaskine

Selvom man er i sin gode ret til selv at bestemme, hvilke funktioner man ønsker i sit værktøj, så er der alligevel nogle “must-have” kvaliteter, som vi anbefaler, at man sikrer sig, at sin diamantskærer besidder. De fleste diamantskæremaskiner kommer endda med disse funktioner allerede integreret. Det er i hvert tilfælde tilfældet for maskinerne beskrevet i denne test.

 • Støvudsugning til at beskyttelse af helbredet
 • Et ekstra håndtag der vil være ekstrem behjælpelig til at gøre skærearbejdet lettere og mere stabilt

Dette er blot eksempler på funktioner, som vi mener bringer så gode fordele med sig, at det næsten er en nødvendighed. Du vil ende ud med nogle knivskarpe resultater, og du vil måske hurtigt finde ud af, at venner, kollegaer og familie kommer til at stå i kø for at låne dit nye værktøj.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here