DJ sæt Test – Bedste DJ mixer til nybegynder og ekspert

0

Musik er en stor del af vores hverdag. For nogle er musik en afhængighed, for andre er det et afstresningsmiddel. Men de færreste vil være foruden musik i dag. En af de musikgenre, der de seneste år har vundet stor popularitet, er den elektroniske. DJ’s verden over laver store hits, som spilles både i radioen, på festivaler, til koncerter og på diverse musikstreamingtjenester. Det er med andre ord ikke forkert at sige, at DJ’en i dag er voldsomt populær og eftertragtet.

I den forbindelse bliver det også mere og mere populært at være DJ. Men det kræver mange timers øvelse og ikke mindst noget udstyr i kvalitet til lave et stykke elektronisk musik, folk vil lytte til. Vi har valgt at kigge nærmere på syv forskellige DJ-sæt, så du kan blive en smule klogere på, hvad du skal kigge efter, når du er på jagt efter udstyr i dine bestræbelser på at blive den næste Avicii.

Ikke alle pakker i vores anmeldelse vil indeholde præcis det samme, men vi har fokus på prisen kontra kvaliteten, og derfor hvad du får for dine penge. I slutningen af artiklen vil vi kåre en testvinder, men der er selvfølgelig intet facit. Se derfor lige så meget denne testartikel som en inspiration, der kan gøre dig klogere på sættene.

Pioneer DDJ-RR Bundle

Pioneer DDJ-RR Bundle
Forhandler Pris Information
soundstorexl 5948 kr. Se produkt

Denne pakke fra Pioneer indeholder en taske til sættet og en Pioneer DDJ-RR 2-channel controller til en recordbox.

Dette sæt kan beskrives som en “lillebror” til de dyrere og mere professionelle sæt fra Pioneer. Det betyder også, at det er et sæt i den billigere ende og derved egner sig godt til nybegynderen.

Det er en to-kanals controller, som leveres med solide styringer. Det vil sige, at du kan vælge mellem alle fire recordbox-DJ-dæk ved blot at trykke på en enkelt knap.

Med til pakken følger en licensnøgle, som blot skal aktiveres. Når du derefter har tilsluttet controlleren, er du klar til at starte som DJ.

Du har mulighed for at vælge dine egne farver til Hot Cues i recordboxen, og du kan oprette stikprøver for at se, hvordan dit arbejde lyder.

Med tasken som omslag er du sikker på, at du har beskyttet dit DJ-sæt optimalt, så det ikke kommer til skade. Det giver det en længere holdbarhed, så du kan få glæde af sættet i lang tid.


Pioneer CDJ-2000NXS2/ Bag bundle

Pioneer CDJ-2000NXS2/ Bag bundle
Forhandler Pris Information
soundstorexl 18694 kr. Se produkt

Dette er storebroren til Pioneer DDJ-RR Bundle. Navnet her er Pioneer CDJ-2000NXS2/Bag bundle og er et DJ-sæt i absolut topklasse.

 

Du får en 7” skærm med farve og dertilhørende touchfunktion. Dertil er der to banker, fire hot cues med farveindikering og en masse andet lækkert udstyr, der er med til at optimere dine muligheder som DJ.

 

Med i pakken får du også et nyt og forbedret lydkort, der er med til at sikre dig, at den lyd, der kommer ud, er i særklasse. På den måde kan dit publikum få en ekstra god oplevelse med tonerne fra dit musik.

I købet følger også en taske, så du kan passe godt på dit dyre og ekstraordinære udstyr. Det giver sættet en længere levetid, hvor det vil være af professionel karakter i mange år.

Prisen på sættet er 17.322 kroner, og derfor egner dette sæt sig også til en DJ, der har god erfaring og ved, at han/hun vil bruge sættet til noget.

En heftig sag med masser af kvalitet.


Reloop DJ Pakke

Reloop DJ Pakke
Forhandler Pris Information
soundstorexl 4299 kr. Se produkt

Denne pakke fra Reloop kan betegnes som en startpakke til den uerfarne DJ, der gerne vil prøve kræfter med branchen, men ikke ønsker at smide store beløb efter et DJ-sæt.

Købet indeholder et beatmix, en ADM-5 og et par hovedtelefoner, så du kan høre dit mix.

Derved har sættet egentlig alt, som du har brug for, når du vil starte op som DJ. Du kan tilslutte sættet en computer, iPad og installere den software, der følger med. Derefter er du klar til at gå i gang med at øve dig.

Kvaliteten af dette startsæt er fin, men den er selvfølgelig ikke i topklasse. Alligevel er det et godt og stabilt sæt. Den eneste større ulemper er, at der ikke medfølger en taske, og derfor skal du enten passe rigtig godt på sættet eller ud at købe en taske separat.


Pioneer 350 Pack-W i hvid

Pioneer 350 Pack-W i hvid
Forhandler Pris Information
soundstorexl 13699 kr. Se produkt

Dette DJ-sæt er hvidt og skiller sig derfor ud fra de andre sæts i denne anmeldelse. Om den hvide farve er en fordel eller ulempe, må du selv bestemme, da det er en smagssag. Vi synes, at det er en fin forfriskning.

Det hvide sæt er komplet og består af 2 x CDJ-350, 1 x DJM-350, 1 x HDJ-500-W og 1 x original Pioneer flightcase.

Dette sæt kan både bruges af den øvede DJ samt nybegynderen. Men med en pris på 13.299 kroner har de fleste ejere af dette sæt erfaring med DJ’ing.

Der er USB-indgang i DJM-350, og det betyder, at du får mulighed for at optage dit mix på USB-stikket og dernæst aflytte det. Det giver dig de bedste forudsætninger for at lave det helt perfekte produkt.

For at holde orden i dine tracks, kan du lave track marks, der gør det let at finde rundt i de tracks, du har lavet.

CDJ er DJ-afspillere og er af særlig god kvalitet, der kan spille både professionelle og populære formater.

Via USB-indgangen kan du tilslutte din computer, og derved kan der for alvor sættes skub i sættet.


Pioneer 350 Pack med hovedtelefoner

Pioneer 350 Pack med hovedtelefoner
Forhandler Pris Information
soundstorexl 15175 kr. Se produkt

Pioneer er kendt for at lave gode DJ-sæt, og dette virker ikke som nogen undtagelse. I pakken får du 2 x Pioneer CDJ 350, Pioneer DJM 350 mixer, Pioneer HDJ-500 K-hovedtelefoner og en Pioneer FLT 350-flightcase.

Derfor har sættet alt, hvad du har brug for, når du skal i gang med at være DJ. Sættet har en pris på 15.175 kroner og bruges primært af erfarne og øvede DJ’s. Skulle du dog som ny have lyst til at prøve kræfter med dette kvalitetssæt, er det nemt at betjene.

Sættet har ligeledes USB-indgang monteret i DJM-350, så du kan gemme dine tracks på et USB-stik og dernæst aflytte dem. Det giver dig også mulighed for at tilslutte en computer, så du for alvor kan få sat skub i sættet.

Ligesom med det hvide sæt, er der her også mulighed for at lave track marks, så du kan holde en fin orden i dine tracks.

Slutteligt har DJM-350 hele fire indbyggede effekter, så du som kreativ DJ virkelig kan folde dig ud og lege med diverse lyde.


Reloop DJ Pakke Vinyl

Reloop DJ Pakke Vinyl
Forhandler Pris Information
soundstorexl 5899 kr. Se produkt

Hvis du elsker retro designs, så er dette DJ-sæt med sikkerhed noget for dig. Her ligner sættet nemlig gamle vinyler, og derfor kan du blande ny elektronisk musik med et old school design.

Sættet rummer 2 x RP-1000M og RMX33i, hvor RP-1000M er med bæltedrev og pitch. Det giver et ekstra touch til dit sæt.

Ydermere har pakken den fordel, at den har en billig pris på 4.899 kroner, hvilket er langt fra de dyreste DJ-sæt. Dog får du ikke hovedtelefoner eller beskyttelse med til sættet, og derfor skal du selv ud at investere i dette.

Denne models største fordel er dog uden tvivl udseendet, som skiller sig ud fra mange andre DJ-sæt. Det vil falde i god jord hos mange, og det vil vise en snert af din personlighed, at du har et DJ-sæt, der ligner gamle vinyler.


Og vinderen af bedste DJ sæt er!

Vi har nu kigget nærmere på otte forskellige DJ-sæts i forskellige prisklasser. Der er ingen tvivl om, at de dyre sæt er bedre og mere avancerede end de billige. Sådan burde det også være, så det kan vi ikke kåre en testvinder ud fra. I stedet har vi valgt at kigge nærmere på, hvor der er meget DJ-sæt at hente for pengene, og her kommer det helt og holdent an på, hvilket niveau du er på, og hvad du søger.

Vi synes, at Pioneer CDJ-2000NXS2/Bag bundle er det bedste sæt. Det er en høj pris, men sættet har så mange fede funktioner i form af farvetouchskærm, et forbedret lydkort og fire hotcues med farveindikering. Dertil medfølger der kompetent beskyttelse i form af en taske, som er med til at beskytte sættet, så det ikke kommer til skade. Et DJ-sæt i absolut topkvalitet, som er testens vinder.

Men som ny DJ er det ikke sandsynligt, at du vil give over 17.000 kroner for et DJ-sæt, og derfor vil vi også gerne fremhæve et billigere sæt til den nystartede DJ. Her er Reloop DJ Pakke et godt bud. Du får alt, hvad du har brug for som DJ til en billig pris, og kvaliteten er ligeledes fin, omend den ikke er i særklasse. Du får både højtalere, beatmix og høretelefoner, og derfra er du klar til at eksperimentere med den elektroniske verden.

Hvis du er på udkig efter et DJ-sæt, der skiller sig ud fra mængden, så er der gode bud at hente ved både Pioneer 350 Pack-W i hvid og Reloop DJ Pakke Vinyl, som udseendemæssigt skiller sig ud fra det traditionelle DJ-sæt.

Denne test kan bruges som et pejlemærke. Hvis du har fundet et andet sæt, som du er forelsket i, skal du selvfølgelig købe det. Men vi håber, at denne anmeldelse har gjort dig en smule klogere på forskellige DJ-sæt.

Slutteligt vil vi gerne ønske dig et held og lykke med købet og god fornøjelse bag DJ-pulten!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here