Dykkerlygte Test – Bedste lygter og lamper til dykning

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Hvis du er på udkig efter en ny dykkerlygte, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du har mulighed for at vælge blandt et væld af forskellige dykkerlygter på det danske marked. Derfor er det heller ikke ligefrem en synderligt nem beslutning, da der er mange modeller at vælge mellem og mange forskellige aspekter, der skal overvejes meget nøje.

I denne forbindelse skal det også understreges, at det er særdeles vigtigt, at du udvælger din kommende lygte med største omhu. Det er vigtigt, at du er sikker på, at den harmonerer med dine krav og behov. I samme ombæring er det derfor også en nødvendighed, at du vurderer hvad, du reelt set har af både behov samt krav, der skal opfyldes.

I denne dykkerlygte test bliver du præsenteret for en række forskellige dykkerlygter. Du kan naturligvis være sikker på, at de modeller, der er beskrevet i denne test udmærker sig på baggrund af flere forskellige faktorer. Det er også noget, der er ensbetydende med, at de dykkerlygter, du kan finde i denne test er blandt de bedste på markedet.

Archon 1000 Lumen Pandelampe

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
e-home 1.899,00 1.899,00 Læs mere

Her er der tale om en dykkerlygte med 1000 Lumen. Det er en anerkendt model, der går under navnet DH25 og stammer oprindeligt fra Archon. Den er blevet udført i sort flyaluminium, hvorfor du bestemt er garanteret, at der er tale om en lygte af uhyre høj kvalitet. Den kan derfor også holde til, at den bliver udsat for mere hårdfør og ofte brug.

Dertil skal det naturligvis også gøres klart, at der er tale om en pandelampe som Archon har valgt at udstyre med deres nyeste LED-teknologi, hvilket naturligvis er ensbetydende med, at du kan være sikker på, at den har en uhyre god belysning, da den er blevet udstyret med 1 stk. CREE XM-L U2-diode, der byder på nominel 1.000 Lumen under brug.

God justering af lygtehovedet

Der skal desuden heller ikke herske nogen tvivl om, at du har rig mulighed for at justere vertikalt på lygtehovedet – det kan endda justeres helt op til 80 grader vertikalt. Selve linsen på denne pandelampe og dykkerlygte fra Archon er en såkaldt 6 mm. polycarbonate-linse, mens selve lysvinklen lyder på 10 grader hotspot såvel som 80 grader perifert.

Det skal naturligvis også nævnes, at den kommer med tre forskellige indstillinger, der er hhv. høj, lav og strobo. Den byder på en farvetemperatur, der lyder på 6.500 kelvin, mens Archon DH25 er vandtæt helt ned til 100 meter. Slutteligt, så skal det naturligvis også understreges, at den har en batteritid på 3 timer på høj indstilling og 6 timer på lav.

De vigtigste specifikationer

 • Lysvinkel: 10 grader hotspot og 80 grader perifert
 • 3 indstillinger: høj, lav og strobo
 • Farvetemperatur: 6.500 kelvin
 • Vandtæt: Til 100 meter
 • Batteritid: 3 timer på høj, 6 timer på lav
 • Batteri: 2 stk. Lithium 26650 batterier
 • Lygtehoved: Længde 70 mm – Diameter: 46 mm.
 • Canister: Længde 166 mm – Diameter 36 mm.
 • Vægt: 513 gram (uden batterier) – 695 gram (med batterier)
 • Vægt under vandet (inkl. batterier): 360 gram

Archon 3000 Lumen Dykkerlygte

Test af Archon 3000 Lumen Dykkerlygte
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
e-home 2.749,00 2.749,00 Læs mere

I dette tilfælde er der tale om en særdeles kraftig dykkerlygte, der ligeledes også kommer fra Archon. Her er der dog tale om deres DH30, der er en endnu kraftigere model end dén, der er blevet beskrevet ovenfor. Det er også noget, der tydeligt kan ses på det faktum, at den kan bryste sig af intet mindre end 3.000 Lumen – 2.000 mere end ovenstående model.

Samtidig kan du dog også være sikker på, at den anvender den absolut nyeste LED-teknologi, eftersom Archon har valgt, at den skal være udstyret med intet mindre end 3 stk. CREE XM-L U2-dioder, der hver yder intet mindre end nominel 1.000 Lumen. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der er tale om en professionel dykkerlygte af høj kvalitet.

Udført i sort flyaluminium

For at kunne sikre at kvaliteten er i top og vægten er i bund, så har Archon valgt at deres DH30 bliver produceret i såkaldt flyaluminium. Det er et hårdført materiale, der dog ikke vejer synderligt meget og derfor er ideelt til brugen i forbindelse med en dykkerlygte. Batterierne bliver desuden monteret i det eksterne ”canister”, hvilket gør det nemt.

Selve lygten og dens canister er blevet forbundet med et kabel, der er både armeret og har en længde, der lyder på 1,25 meter. Lygten bliver naturligvis holdt i det medfølgende beslag eller derimod monteret direkte på dit dykkerudstyr – det afhænger af hvad, du foretrækker. Samtidig er den også udstyret med en god 8 mm. polycarbonate linse.

De vigtigste specifikationer

 • Lysvinkel: 8 grader hotspot og 11080 grader perifert
 • 3 indstillinger: høj, lav og strobo
 • Farvetemperatur: 6.500 kelvin
 • Vandtæt: Til 100 meter
 • Batteritid: 3 timer på høj, 5 timer på lav
 • Batteri: 3 stk. Lithium 26650 batterier
 • Lygtehoved: Længde 84 mm – Diameter: 82 mm.
 • Canister: Længde 233 mm – Diameter 36 mm.
 • Vægt: 1000 gram (uden batterier) – 1300 gram (med batterier)
 • Vægt under vandet (inkl. batterier): 710 gram

Solarstom D00 1000 Lumen Dykkerlygte

Test af Solarstom D00 1000 Lumen Dykkerlygte
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
e-home 299,00 299,00 Læs mere

Hvis du gerne vil have muligheden for at anskaffe dig en dykkerlygte til en rigtig god pris, så skal der bestemt ikke herske nogen tvivl om, at du bør vælge at de nærmere på denne model, der oprindeligt stammer fra den populære og anerkendte producent Solarstom, da den byder på en høj kvalitet, men samtidig også kan erhverves til en rigtig god pris.

Mere specifikt, så er der tale om deres D00-model, der kan bryste sig af, at være en yderst solid lygte, der byder på et glas, der er cirka 5 mm. tykt såvel som 4 såkaldte spikes i metal, der bruges til at beskytte glasset med lidt af hvert. Dertil er det også en dykkerlygte, der har intet mindre end fire indstillingsmuligheder; hhv. høj, mellem, lav og strobo.

Nemt at tænde og slukke for lygten

Det skal selvfølgelig gøres klart, at det er særdeles nemt for dig at tænde for dykkerlygten, da det blot kræver at du drejer/skruer bundstykket i – og hvis du skal slukke for den, så skal du blot dreje den anden vej. Det bør desuden også nævnes, at du nemt og enkelt kan justere i både lysstyrke og funktioner ved hurtigt sluk/tænd med bundstykket.

Du skal dog være klar over, at det er en lygte, der ikke er vandtæt til samme dybde som f.eks. de to modeller, der er beskrevet ovenfor, da det er vandtæt til 50 meter. Endvidere, så skal det også nævnes, at Solarstorm har udviklet en lygte, der kan bryste sig af en batteritid, der lyder på 2 timer – på baggrund af 1 stk. Lithium 26650-batteri, der er genopladeligt.

De vigtigste specifikationer

 • Vandtæt: 50 meter
 • Batteri: 1 stk. Lithium 26650 batteri (genopladeligt)
 • Batteritid: 2 timer på max-indstilling – mere på øvrige indstillinger
 • Håndledssnor: Medfølger
 • Længde: 153 mm.
 • Diameter: 34/45 mm.
 • Vægt uden batteri: 268 gram
 • Vægt med batteri: 363 gram

Kraftig UV LED Dykkerlygtesæt til ravsøgning – 15W

Test af Kraftig UV LED Dykkerlygtesæt til ravsøgning – 15W
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
e-home 1.299,00 1.299,00 Læs mere

Hvis du er typen, der rigtig godt kan lide at søge efter rav, når du dykker, så skal du naturligvis sørge for at medbringe en dykkerlygte, der byder på et ekstra kraftigt ultraviolet lys, da det er noget, der giver dig langt bedre forudsætninger for at finde rav. Leder du efter en sådan lygte, så kan du med fordel vælge at se nærmere på lige netop denne model.

Her er der nemlig tale om en 15 Watt kraftig UV LED dykkerlygtesæt, der kan bruges til ravsøgning. Det er én af de absolut kraftigste UV-lys på markedet til dykning, hvorfor du bestemt også kan være sikker på, at den kan bruges til formålet og derfor også lever op til dine forskellige krav – og dermed kan søge efter rav under havets overflade, når du dykker.

Kan bruges til undervandsjagt, dykning, fiskeri og lignende

Som nævnt, så er det en oplagt model for dig, der godt kan lide at søge efter rav, når du dykker. Det er dog også en lygte, der er ideel, hvis du ofte er på undervandsjagt, fisketur eller blot foretrækker UV-belysning, når du dykker. Der er tale om en lygte, der er blevet udstyret med intet mindre end 5 UV-dioder, der hver især har en effekt på helt 3 W.

Samtidig er det også særdeles nemt at justere på lysstyrken, hvilket naturligvis er noget, der foregår via tænd/sluk-knappen. Det er en lygte, der er vandtæt til 50 meter, hvorfor du ikke kan medbringe den på helt dybe dyk – det er dog noget, der bør være mere end nok for langt de fleste. Der medfølger en kraftig håndledssnor, der er lavet i gummi.

De vigtigste specifikationer

 • Vandtæt: 50 meter
 • Batteri: 2 stk. Lithium 3700 mAh batteri (genopladeligt)
 • Oplader: Medfølger
 • Effekt: 15 Watt
 • Dioder: 5 UVV-dioder (3 W)
 • Håndledssnor: Medfølger
 • Længde: 23 cm.
 • Diameter: 30/50 mm.
 • Vægt: 358 gram (ekskl. batterier)

LED Dykker-pandelampe – 1500 Lumen

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
e-home 499,00 499,00 Læs mere

Foretrækker du at gøre brug af en pandelampe, når du dykker, så du ikke selv skal holde på din lygte, så kan du med fordel vælge at kaste et nærmere blik på denne model, der kan bryste sig af, at være en særdeles kompakt pandelampe til dykning, der dog samtidig byder på intet mindre end 1.500 Lumen og en slider til tænd/sluk-betjening.

Samtidig bør det også gøres klart, at denne LED dykker-pandelampe kan bryste sig af, at være udstyret med en anti-rystende og særdeles klar linse, der er helt og aldeles ridsefri, mens den samtidig også kan give dig optimalt lys på samtlige af dine dyk. Den har nemlig hele tre forskellige indstillinger, der naturligvis er hhv. høj, lav såvel som strobe.

Kommer med en smart kip-funktion

Denne pandelampe er dertil også blevet udstyret med en rigtig smart kip-funktion. Det er med til at sikre, at du har nemt ved at justere på lyset, da den kan vippes intet mindre end plus-minus 45 grader. Samtidig har den en batteritid, der lyder på helt op til 2 timer, hvorfor den kan bruges i længere perioder – den bruger 1 stk. Lithium 18650-batteri.

Pandelampen er vandtæt ned til cirka 50 meter, så derfor vil den også kunne medbringes på langt de fleste dyk, du ønsker at foretage. Den spændes naturligvis fast på behagelig vis, så du ikke skal være bange for, at den ender med at være generende eller irriterende, når du dykker med lygten. Samtidig er det også en uhyre prisbillig pandelampe til dykning.

De vigtigste specifikationer

 • Vandtæt: 50 meter
 • Batteri: 1 stk. 18650 Lithium-batteri (genopladeligt)
 • Oplader: Medfølger ikke
 • Lumen: 1.500 Lumen
 • Batteritid: Ca. 2 timer
 • Bredde: 87 mm.
 • Dybde: 80 mm.
 • Højde: 45 mm.
 • Vægt uden batteri: 202 gram
 • Vægt med batteri: 220 – 235 gram

Sørg for at vælge den rette dykkerlygte

Som du med garanti allerede har fået en god idé om, så har du mulighed for at vælge blandt rigtig mange dykkerlygter på det danske marked. Det er både noget, der er ensbetydende med, at du kan være sikker på, at du også vil kunne finde frem til netop dén lygte, der er den bedste for dig – men det kan også ende med at komme til at tage lang tid.

Det skal desuden også nævnes, at det er særdeles vigtigt, at du ikke blot vælger en tilfældig model, da det er uhyre vigtigt, at den harmonerer med dine krav og behov, så du er sikker på, at den reelt set kan bruges til de dyk, du ønsker at bruge den til. Derfor skal den også vælge med den største omhu, når du skal investere i en ny dykkerlygte.

Mange forskellige aspekter at holde styr på

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at der er mange aspekter, der skal holdes styr på, når du skal købe en ny dykkerlygte. Der er dog nogle, der er mere relevante end andre, hvilket også er ensbetydende med, at det er dem, du skal sørge for at holde fokus på, når du skal købe en ny dykkerlygte – du skal blandt andet særligt holde fokus på følgende aspekter:

 • Hvor mange lumen har lygten?
 • Hvor god vandtæthed har den?
 • Hvor lang en batteritid kan den bryste sig af?
 • Hvor meget vejer den?
 • Hvilke og hvor mange batterier bruger den?

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here