Dykkerpistol Test – Bedste og holdbare dykkerpistoler

0

Vi har alle hørt den velkendte lyd fra en dykkerpistol, når der fx skal sættes loft eller små lister fast. Det lyder nærmest som en større version af den kontorkendte klipsemaskine, der er på spil, og det er måske ikke langt fra sandheden. Der er dog en del mere til en dykkerpistol rent størrelses- og anvendelsesmæssigt, og det ville derfor nærmest være fornærmende at sammenligne det med en klipsemaskine. Men begge redskaber tjener hvert deres formål, og hvis du forsøger at sætte loft op med en klipsemaskine fra kontoret, så vil dine kollegaer, familie og venner se på dig med forundrende og dømmende blikke.

Dykkerpistolen er et uhyre praktisk stykke værktøj, der er utrolig udbredt i den danske byggebranche blandt amatører og professionelle. Dens brugervenlighed og alsidighed afspejler sig i den bevægelsesfrihed, der kommer med dette stykke værktøj. En dykkerpistol fungerer på den måde, at du slår dykkere, der essentielt er små søm, ind under træets overflade, når der fx skal monteres lofter. Det kræver selvfølgelig en stor bevægelighed, da der kræves mange dykkere på ræd og række, for at loftet holder og ikke falder ned. Derfor er der mange fordele ved en dykkerpistol, da den giver dig mulighed for at slå dykkere i fra mange vinkler. Det er ligegyldigt, om du skal bruge den i hovedhøjde til lofter, i fodhøjde til lister eller noget helt tredje. Dykkerpistolen går hurtigt hen og bliver din bedste ven, hvis denne type af arbejde er noget, du allerede beskæftiger dig med eller overvejer at gøre.

Det kan være vanskeligt at vælge den helt rigtige dykkerpistol – især hvis du ikke helt ved, hvad dit behov er – og det kan føre til meget forvirring. Der findes et hav af dykkerpistoler på markedet, så det er derfor eminent, at man har et overblik over mulighederne. Det kan godt være svært at få. Du kan umuligt være ekspert på alle områder her i livet. Det er her, vi fra Testguro kommer ind i billedet.

I denne test vil du blive præsenteret for en række af de mest bemærkelsesværdige dykkerpistoler derude – alle fra anerkendte kvalitetsmærker som f.eks. DeWalt og Paslode. Endvidere har vi taget tjansen for dig og undersøgt en masse omkring emnet, så du kan blive helt skarp på, hvordan du anvender dykkerpistol bedst muligt, hvilke funktioner du gerne skal kigge efter, og i hvilke arbejdssituationer en dykkerpistol udmærker sig.

Det er vigtigt for os, at du står med en klar fornemmelse efter at have læst testen og føler, at du er blevet informeret grundigt og tilfredsstillende.

De bedste dykkerpistoler derude

Vi har samlet de bedste dykkerpistoler derude, så du kan få et hurtigt og præcist overblik over kvalitetsbevidste produkter. Der er mange dykkerpistoler om buddet, så det kan godt være svært at skulle indskrænke den liste helt alene. Det har vi heldigvis gjort for dig.

Der findes både dyre og billige dykkerpistoler og alt derimellem, så det handler om at blive fortrolig med ens eget behov. Det kommer du til at blive i denne guide.

Paslode dykkerpistol 0gr FN 1650.1

Paslode dykkerpistol 0gr FN 1650.1
ForhandlerPrisInformation
10-4.dk799 kr.Se produkt

Paslode dykkerpistol 0gr FN 1650.1 er den første af produkterne, som vi undersøger. Det er også testens billigste produkt, men det ændrer ikke på, at det er et velfungerende, trykluftsdrevent dykkerværktøj, som helt klart kan være et oplagt valg til fastsættelse af alt fra paneler og lister til inddækninger og profilbrædder.

Et godt greb betyder alt

Paslode dykkerpistol 0gr FN 1650.1 kommer med et støbt gummihåndtag, der giver en fantastisk ergonomi. Det er utrolig vigtigt, at du har fuld kontrol over det værktøj, du arbejder med, så derfor er et godt greb alfa og omega. Et dårligt greb kan føre til upræcis brug af værktøjet, som igen fører til utilfredsstillende arbejdsresultater. Det er noget, vi alle gerne vil undgå, så Paslode dykkerpistol 0gr FN 1650.1 er helt klart et oplagt valg på den front til en økonomisk forsvarlig pris.

Brugervenlighed går langt

Der er ikke noget ved at have et stykke værktøj, der ikke er brugervenligt. Hvis et redskab er problematisk at anvende, så kan det hurtigt blive en hindring frem for en hjælpende hånd. Paslode dykkerpistol 0gr FN 1650.1 tilbyder en række brugervenlige features. Nogle af de features er blandt andet funktioner, der tillader justering af slagdybden og en tomskudsspærre, der finhindrer skud uden søm. Tomskudsspærren er en formidabel feature, da det forhindrer eventuelle mærker i materialet, der efterlader et trælst udseende for det endelige resultat.

Skulle uheldet være ude, og du kommer til at skyde en dykker i et forkert sted, så behøver du ikke at ærgre dig for meget. Paslode dykkerpistol 0gr FN 1650.1 gør det nemt at fjerne fastklemte dykkere, så det er ikke nødvendigvis en permanent hændelse, hvis du laver en fejl.

De vigtigste specifikationer:

 • Sømlængde: 16 mm – 50 mm
 • Vægt: 1,31 kg
 • Bredde: 65 mm
 • Højde: 225 mm
 • Længde: 270 mm
 • og maks. tryk: 4,9 bar / 8,3 bar

Paslode betondykkerpistol FN 1550 C trykluftspistol

Paslode betondykkerpistol FN 1550 C trykluftspistol
ForhandlerPrisInformation
10-4.dk2649 kr.Se produkt

Paslode betondykkerpistol FN 1550 C trykluftspistol er en betondykkerpistol, der specielt egner sig til indfæstninger i mur og beton samt fodpaneler og lister.

En række produktfordele

Paslode betondykkerpistol FN 1550 C trykluftspistol er et slagkraftigt stykke værktøj, der besidder en stilbar slagdybde uden brug af værktøj. Der er altså mere kraft end testens forrige dykkerpistol, og det ligger sig også til grund i navnet – betondykkerpistol. Der skal gerne være lidt mere slagkraft for pengene.

Sikkerhed frem for alt

Sikkerhed er altid en afgørende faktor, når man skal købe værktøj. Det er destruktivt maskineri, der arbejdes med, så det er essentielt, at ens værktøj er ’up to date’ med de rette komfort- og brugermæssige funktioner. Paslode betondykkerpistol FN 1550 C trykluftspistol kommer med en tomskudsspærre, gummistøbt greb, gummianslag og bæltekrog, så du kan roligt påbegynde arbejdet med optimale sikkerhedsforanstaltninger.

De vigtigste specifikationer:

 • Sømlængde: 20 mm – 50 mm
 • Vægt: 1,55 kg

DeWalt akku dykkerpistol DC618KB 18 V

DeWalt akku dykkerpistol DC618KB 18 V
ForhandlerPrisInformation
10-4.dk4045 kr.Se produkt

DeWalt akku dykkerpistol DC618KB 18 V er en utrolig effektiv maskine, og det skyldes blandet andet et ensartet dykkertryk i både bløde og hårde samlinger. Det giver dig mulighed for at arbejde produktivt, og det er vel det, som de fleste af os ser som en klar fordel. Prisen er i en anden boldgade end de forrige fra testen, men kvalitet og pris følges ad i mange af livets aspekter – og værktøjsmarkedet er ingen undtagelse. Derfor har DeWalt akku dykkerpistol DC618KB 18 V en række innovative indstillingsmuligheder, der gør den lettere at arbejde med og vedligeholde. Begge ting er uhyre essentielle funktioner, da de forbedrer levetiden af produktet.

Øget produktion og stor fleksibilitet

DeWalt akku dykkerpistol DC618KB 18 V kommer udstyret med serieskydning, der øger produktiviteten, da det tillader dig mange fordele frem for enkeltskydning. Denne feature er især handy for tidspressede håndværkere, da det lader dig arbejde hurtigere. Ønsker du derimod højere præcision, så skifter du bare til enkeltskydning.

En dykkerpistol skal ligesom en normal pistol have ammunition for at virke. Der er ikke noget ved at komme ammunitionsløs frem til arbejdsstedet. DeWalt akku dykkerpistol DC618KB 18 V har på den front en stor fleksibilitet ved ladning og afladning af dykkere, da den kommer udstyret med et magasin til 120 dykkere -så burde du ikke løbe tør lige foreløbig.

God holdbarhed og brugervenlige features

DeWalt akku dykkerpistol DC618KB 18 V har en bedre holdbarhed end andre dykkerpistoler i samme klasse. Du skal jo gerne kunne have glæde af din dykkerpistol i lang tid – især når prisen ligger, som den gør. Og når der nu snakkes om holdbarhed, så er der også en bedre beskyttelse af arbejdsstykket på grund af en åben kontaktkonstruktion.

Hvad er et stykke værktøj uden en masse features? Alsidighed er altid et centerpunkt, når det kommer til redskaber, og jo mere, man kan udstyre et værktøj med, des bedre. DeWalt akku dykkerpistol DC618KB 18 V har en række af disse features:

 • Lys i fronten af værktøjet til at lette arbejde i svagt belyste områder
 • Dybdeindstilling justeres via markeringer
 • Let låselig aftrykker – hellere være på den sikre side
 • Næsestykket er let tilgængeligt, så du ikke behøver bruge andet værktøj for at fjerne fastklemte dykkere.
 • Forbedrede transportmuligheder via en integreret bæltekrog

De vigtigste specifikationer:

 • Vægt: 3,9 kg
 • Højde: 320 mm
 • Bredde: 105 mm
 • Længde: 330 mm
 • Batteritype: NiMH
 • Batterispænding: 18 V
 • Batterikapacitet: 2,6 Ah
 • Søm-/dykkerdiameter: 1,6 (16Ga) mm
 • Søm-/dykkerlængde: 32 mm – 63 mm
 • Magasinvinkel: 20 grader og lades bagfra
 • Magasinkapacitet: 120 dykkere
 • Understøtter både enkeltskud og serieskud

Hvilke håndværksmæssige opgaver kan jeg udføre med en dykkerpistol?

Det handler selvfølgelig om at gøre op med sig selv, hvorvidt man egentlig har brug for en dykkerpistol. Man vil dog hurtigt finde ud af, at et sådant redskab indeholder utrolig mange arbejdsmæssige fordele, og at man højest sandsynlig får brug for en dykkerpistol et par gange i løbet af sin levetid. Det kan for eksempel være, at man skal sætte et hus eller lejlighed i stand, hvilket mange af os gør et par gange, inden vi takker af, eller blot ønsker at have redskaber liggende klar til eventuelle reparationer. Uanset hvad behovet eller opgaven er, så er det aldrig skidt at undersøge mulighederne, og herunder har vi sammensat de mest anvendelige områder, hvor dykkerpistoler udmærker sig.

Dykkerpistolens bedste arbejdsområder:

 • Fodpaneler og lister
 • Ved arbejde med lofter mm.
 • Sokler
 • Opsætning eller sammensætning af billedrammer
 • På diverse møbler osv.

Hvilke funktioner vil vi anbefale?

Det er et subjektivt spørgsmål, når der snakkes om, hvilke funktioner der er bedst at have. For nogle er mange features godt, men for andre kan det også være en hindring. Men der er alligevel nogle enkelte punkter, hvor vi mener, at en dykkerpistol bør udmærke sig.

En høj slagkraft er næsten selvsagt, da det hjælper dig med at udføre dit arbejde uden for mange problemer. Det er altid positivt at have evnen til at arbejde i forskelligt materiale – både blødt og hårdt. Det er aldrig til at vide, hvad man kommer ud for.

Et godt greb og et umærkeligt rekyl er også to funktioner, der tit falder i god jord ved mange dykkerpistolsbrugere. Du skal gerne kunne arbejde i længere tid ad gangen og med optimal komfort. Derfor er et godt greb en essentiel del af en god dykkerpistol.

Hvis dykkerpistolen er trykluftsdrevet, så skal du også tjekke, om kompressoren er justerbar, så trykket kan komme så tæt på det maksimale som muligt. Dette gør, at du kan skyde dykkerne ned med størst mulig præcision og kan nyde et flot resultat efterfølgende.

Sidst men ikke mindst så anbefaler vi, at du sikrer dig, at du har muligheden for at justere inddrivnings- og slagdybde. Dette gør, at du kan sikre dig, at dykkeren ender det korrekte sted, som er lige under træets overflade.

Hvilken type af dykkerpostil kan jeg nøjes med?

Man har selvfølgelig altid flere muligheder med en professionel dykkerpistol, men de kan godt ligge i et højere prisleje end de resterende. Så hvis man er indforstået med ens behov, så er der alligevel nogle penge at spare.

Skal du kun bruge dykkerpistolen til mindre gør-det-selv projekter i ren handyman stil, så vil produkter fra Paslode eller Stanley være et glimrende valg. Vi har endda her i testen et par prisvenlige Paslode produkter, som vi har testet.

Hvis du derimod søger en dykkerpistol af mere professionel karakter, så vil modeller fra DeWalt aldrig skuffe. Kvalitet og pris følges ad, som også er tilfældet for mange andre produkter.

Gode overvejelser at gøre sig inden man foretager et køb

Man skal altid huske at stoppe op og tænke sig om, inden man foretager et køb. Det skader aldrig at være helt afklaret med ens behov. På den måde kan du foretage velbevidste og kvalitetsrige valg, men vigtigst af alt sikrer du dig mod fremtidige skuffelser. Vi har oplistet nogle overvejelser, du eventuelt kunne spørge dig selv om.

Gode overvejelser inden du køber:

 • Hvilket prisleje er jeg i?
 • Hvad er det for noget materiale, som jeg kommer til at arbejde mest i?
 • Er der andre funktioner, end dem der allerede er beskrevet, som jeg eventuelt kunne få glæde af?
 • Hvilke features sætter jeg højere end andre?
 • Vil jeg have et produkt, der har lang holdbarhed, eller kommer jeg ikke til at bruge den så meget igen og ønsker at spare penge på den måde?

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here