Dyksav Test – De bedste og mest præcise dyksave

0

Der kommer tider i enhver håndværkers arbejdsdag, hvor der skal saves med ekstrem præcision. Det er ikke nødvendigvis her, at du skal begynde at blære dig med, hvor præcis dine saveevner er med en almindelig fukssvans eller nedstryger. Dette gælder også selvom, at du nok ville imponere mange kollegaer eller familiemedlemmer, hvis det mirakuløst viste sig at være ligeså præcist, som en dyksav kunne præstere. I hvert fald er det nok ikke noget, som du skal satse alt for meget på, og hvorfor overhovedet gå igennem besværet, når intelligent håndværktøj er til for at gøre livet lettere til den slags opgaver? Så selvom at du måske ikke altid får brugt dine gode saveevner, så er det smartere og mere effektivt at overlade ærterne til de mere professionelle – nemlig specialværktøjet fra anerkendte mærker som Festool, DeWalt og Makita.

En dyksav er et utrolig effektivt stykke værktøj, som gør dit arbejde lettere end nogensinde før. Man kan godt sige, at det er en slags opgradering af rundsaven, idet den både er nemmere og hurtigere at arbejde med. Der er meget værktøj derude, der kan save i forskellige materialer, men med en dyksav er det meget lettere at opnå en unik og ekstrem præcision, som intet andet værktøj kan yde – i hvert tilfælde ikke med samme fleksibilitet og alsidighed. Med en dykkersav kan du nemlig save helt snorlige, og det er uden at måle op eller rode med bræt og retskinne. Du kan faktisk starte din savning hvor som helst på pladen. Hvis det ikke skriger alsidighed og præcision, så ved vi ikke, hvad gør.

Som sagt er dyksaven en videreudvikling af rundsaven, der er lettere at betjene og håndtere, men den virker stort set på samme måde. En roterende klinge saver et lige snit i det materiale, som der arbejdes med. Dyksaven kan endvidere tiltes, så snit på op til 45 grader bliver mulige. Selve navnet ’dyksav’ kommer ikke af, at redskabet har noget med snorkler og svømmefødder at gøre, men det udspringer af, at klingen kan sænkes (eller dykkes) midt på en plade, og at selve saven lægges i en skinne, inden den sænkes. Rundsaven har fx kun kontakt til en lille del af sålen, mens der skæres ind fra siden af. Mulighederne er altså større med en dyksav, og det er derfor også forståeligt, at det er et populært værktøj i enhver håndværkers værksted. Og det vil uden tvivl også blive en solid tilføjelse til dit repertoire af håndværktøj.

Nu når der er så mange produkter på markedet, så kan det godt være svært at finde hoved og hale i alle de forskellige modeller og typer. Det kan godt skabe forvirring, så det er derfor vigtigt, at der laves grundige undersøgelser, inden man køber en dyksav. Det er dog tidskrævende, så her hos Testguro har vi sparet dig for det besvær – vi har nemlig samlet nogle af de bedste dyksave på markedet, som vi præsenterer for dig i denne test. Du vil derudover også få svar på nogle af de spørgsmål, du måske sidder med, så du forhåbentlig kan træffe et velovervejet valg, når du er færdig med at læse denne test.

Kvalitetsrige og bemærkelsesværdige dyksave ude på markedet nu

Der er mange ting at tage højde for, når der skal vælges den helt rigtige dyksav. Nogle af de ting er en række af fordele og features, som kvalitetsrige og effektive dyksave besidder. Det er informationer, som du skal bruge til at foretage dit valg.

Der findes dyksave i forskellige prisklasser, så det handler om at finde den, der passer bedst til dit behov. Mere om det senere – først har vi herunder samlet de bedste dyksave på markedet lige nu.

Festool dyksav TS 55 REBQ-Plus

Festool dyksav TS 55 REBQ-Plus
ForhandlerPrisInformation
10-4.dk3469 kr.Se produkt

Festool dyksav TS 55 REBQ-Plus er et højkvalitetsprodukt, der er mere end rigelig til langt de fleste tilskæringsopgaver. Det er ikke underligt, da den tilhører Festools generation af de bedste dyksave, så derfor er det et produkt, som vi ligger ud med her på listen.

Maksimal fleksibilitet og præcis neddykning

Fleksibilitet er en utrolig vigtig egenskab at have, da det gør et værktøj alsidigt i mange arbejdssituationer. Festool dyksav TS 55 REBQ-Plus har et fladt hus, hvilket betyder, at den korte vægafstand på bare 12 mm giver dig mulighed for at skære tæt op af noget andet uden at miste præcision. Derudover har dyksaven også en vinkelindstilling, der tillader en underskæringsfunktion fra -1 grad til 47 grader. På den måde opnås en stor brugerkomfort.

Festool dyksav TS 55 REBQ-Plus har en utrolig præcis neddykning, der sikrer snorlige tilskæringer indtil 55 mm materialetykkelse. Der er altså et hav af forskellige tykkelser, som denne maskine kan arbejde med.

Høj brugervenlighed og arbejdssikkerhed

Når der arbejdes med værktøj, så er brugervenlighed altid et centralt aspekt. Festool dyksav TS 55 REBQ-Plus har et såkaldt ’FastFix’, der sørger for nem og hurtig udskiftning af savklinger, så du med lethed kan få den korrekte klinge til materialet i. Det er altså slut med at bruge unødvendig tid og kræfter på at udskifte klingen.

Sikkert arbejde og godt udsyn er essentielle faktorer indenfor håndværkerbranchen. Hvis du ikke kan se, hvad du foretager dig, så bliver resultatet nok ikke så godt igen. Takket være spaltekniven, så er det nemt at placere maskinen i allerede eksisterende snitfuger. Der er derudover et perfekt udsyn til eventuelle afmærkninger og savklingen gennem en justerbar inspektionsrude.

De vigtigste specifikationer:

 • Vægt: 4,5 kg
 • Driftseffekt: 1.200 W
 • Savklingediameter: 160 mm
 • Vinkelområde: -1 grad til 47 grader
 • Skæredybde: 0 mm – 55 mm
 • Skæredybde ved 45 grader: 0 mm – 43 mm
 • Omdrejningstal, tomgang: 2.000 – 5.200 omdr./min.
 • Tilslutning til støvudsugning diameter: 27/36 mm

Makita dyksav 165/56 1300 W SP6000J1

Makita dyksav 165/56 1300 W SP6000J1
ForhandlerPrisInformation
10-4.dk2337 kr.Se produkt

Makita dyksav 165/56 1300 W SP6000J1 er testens billigste produkt, men det forhindrer ikke denne dyksav fra Makita i at være i stand til at udføre et bredt spektrum af forskellige opgaver. Denne revolutionerende dyksav har høje omdrejningshastigheder og en kraftfuld motor for maksimal ydeevne i en savdybde på op til 56 mm.

Forbedret brugerkomfort

Denne dyksav har mange funktioner og en høj betjeningskomfort, som alle er vigtige egenskaber for en dyksav. Makita dyksav 165/56 1300 W SP6000J1 er bl.a. udstyret med Anti-kip, der giver en forbedret sikkerhed. Endvidere har maskinen konstantelektronik, der forbedrer den generelle brugerkomfort af maskinen. Med dét og kombineret med en blød opstart så har du en maskine med stor sikkerhed og præcisionsvenlige funktioner.

Mange snittemuligheder

Det er essentielt, at et højpræcisionsværktøj har mange snittemuligheder. Det ville være ineffektivt, hvis der kun var én snittemulighed, men det er heldigvis ikke tilfældet for Makita dyksav 165/56 1300 W SP6000J1. Maskinen kan snitte flossefrit i negative vinkler og meget tæt til kanten (18 mm).

Makita dyksav 165/56 1300 W SP6000J1 er helt sikkert en maskine, der vil give dig formidable resultater – især til den forholdsvis overkommelige pris.

De vigtigste specifikationer:

 • Vægt: 4,1 kg
 • Højde: 252 mm
 • Bredde: 225 mm
 • Længde: 346 mm
 • Klingehuldiameter: 20 mm
 • Savklingediameter: 165 mm
 • Driftseffekt: 1.300 W
 • Omdrejninger, ubelastet: 2.000 – 5.800 omdr./min.
 • Skæredybde ved 90 grader: 56 mm
 • Skæredybde ved 45 grader: 39 mm
 • kip, venstre: 1 grad
 • kip, højre: 48 grader

Festool akku dyksav 18 V TSC 55 Li REB-PLUS/XL 5,2 Ah

Festool akku dyksav 18 V TSC 55 Li REB-PLUS/XL 5,2 Ah
ForhandlerPrisInformation
10-4.dk4556 kr.Se produkt

Vi hopper fra testens billigste produkt til den dyreste. Festool akku dyksav 18 V TSC 55 Li REB-PLUS/XL 5,2 Ah giver dig den absolut bedste skæreydelse. Det er en af Festools bedste dyksave til dato, og den vil med garanti give dig en stor arbejdsglæde. Maskinen er ledningsløs, så batteri er dog påkrævet, men så slippes der for besvær med ledninger. Der kan endda kobles ét eller to batterier på alt efter opgavens størrelse.

Maksimal skæreydelse samt bevægelighed og fleksibilitet

Festool akku dyksav 18 V TSC 55 Li REB-PLUS/XL 5,2 Ah har en ny avanceret kulfri EC-TEC motor, der giver maskinen maksimal ydelse til enhver arbejdssituation. Den kraftfulde motor afspejler sig også i prisen, men man får virkelig noget for pengene.

Maskinen har en bevægelig og fleksibel spaltekniv, der sikrer en problemfri og ultra præcis nedsænkning i op til en dybde på 55 mm.

Nedsat støvmission og høj arbejdskvalitet

Støvmission er altid et problem, når det kommer til værktøj med savklinger. Derfor er det en stor fordel, at denne maskine kommer med en medfølgende støvpose, der reducerer støvniveauet til et absolut minimum.

Den monterbare overfladebeskyttelse sikrer dig en optimal arbejdskvalitet og sammen med en hurtigbremse, så er du altid på den komfortable side under arbejdet.

Alt i alt er denne maskine et fremragende valg til alle slags opgavesituationer. Du finder ikke en mere præcis, alsidig og kraftfuld maskine end denne.

De vigtigste specifikationer:

 • Batteritype: Li-ion
 • Batterispænding: 18/36 V
 • Batterikapacitet: 5,2 Ah
 • Vægt ved 1 batteri: 4,6 kg
 • Vægt ved 2 batterier: 5,3 kg
 • Skæredybde: 0 mm – 55 mm
 • Skæredybde ved 45 grader: 43 mm
 • Omdrejningstal, tomgang: 2650-3800/5200 omdr./min.
 • Savklingediameter: 160 mm
 • Vinkelområde: -1 grad til 47 grader
 • Tilslutning til støvudsugning diameter: 27/36

Sådan vælger du den helt rigtige dyksav

Det er umiddelbart ikke noget nem sag at vælge den perfekte dyksav, men ligesom ved mange andre værktøjsprodukter, så er der nogle retningslinjer, der er gode at følge. Du skal selvfølgelig altid gøre op med dig selv, hvad du skal bruge dyksaven til. Inden du når dertil, så kan du holde dig til denne liste af kvaliteter, som er en række funktioner, den gode dyksav som minimim skal besidde:

Hav dette i mente inden du køber en dyksav:

Indstillingsbar hastighed

Da du sikkert kommer til at udskifte i det materiale, du saver i, så er det derfor en fordel at kunne indstille hastigheden på savklingen. Det kan af den grund være smart at gå efter modeller, der ikke starter i en høj hastighed.

Støvudkast skal virke optimalt

Hvis ikke støvet, der forekommer under savningen, bliver kastet ordentlig væk, så kan det sætte sig i føringsskinnen, og hvis det sker, så sætter saven sig fast. Så gå altid efter en dyksav, hvor udkastningsfunktionen er god. Så undgår du også støv i hele huset, hvis du arbejder indendørs.

Dybdeindstilling skal være nem

Det skal gerne være let at aflæse dybden på maskinen, og ideelt set skal du kunne indstille dybden med og uden føringsskinne. Dybdeindstillingen skal gerne have et spring på omkring 1 mm.

Justeringsskruer

Disse holder saven fast på skinnen og sørger for, at præcision er i højsædet. Det er en vigtig detalje at være opmærksom på.

Smigindstilling med bred vinkelmuligheder

Brugerfleksibilitet er en af dyksavens styrkesider, så det bør være nemt at indstille og aflæse savevinklen. En god tommelfingerregel, når det kommer til vinkler, er, at vinklen skal kunne få fra -1 grad til +47-48 grader.

Klingeskift skal være nemt

Der er ikke noget værre end at stå og fumle med klingeskift, når man egentlig bare gerne vil i gang med arbejdet. Det er derfor en god idé, at dyksaven har let ved dette.

Tænd og sluk knappen skal være intelligent

Med det menes der ikke, at maskinen skal have en form for kunstig intelligens, men snarere at tænd og sluk knappen udelukkende skal kunne aktiveres, hvis startsspærren er presset ind. Du bør ikke kunne aktivere tænd/sluk knappen, når spindellåsen for klingeskift er på. Sådan undgår du bedst, at saven ved et uheld går i gang-  hvilket sjældent ender som et pænt syn.

Føringsskinne af solid aluprofil

Hvis føringsskinnen er af aluprofil med skridsikre lister på undersiden og glatte plastlister på oversiden, så glider saven helt ubesværet. Det er både tidsbesparende og frustrationshindrende. Det er virkelig irriterende, hvis man skal skubbe saven i gang konstant. Det giver også et upræcist resultat i sidste ende.

Hvis du følger ovenstående guidelines, så skal du med sikkerhed nok finde den helt perfekte dyksav til dit behov. Det lægger sig altid sådan, at de lidt dyrere modeller tilbyder flere og bedre versioner af disse krav, og det er også tilfældet for produkterne i vores test. Men hvis du efter at have læst denne guide har et klart overblik over dine behov, så er du klædt på til at træffe dit valg. Uanset hvor hyppigt du regner med at bruge din dyksav, så vil du aldrig fortryde købet, hvis du følger disse retningslinjer.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here