E-væske Test – Hvilken e-juice til din e-cigaret smager bedst

0
Test af e-væske med den bedste smag

En e cigaret er ikke meget værd uden e væske, så hvis du skal have glæde af din e cigaret, skal du købe den væske, der er udviklet til formålet. E væske, eller også omtalt som e juice, er den væske, som du skal hælde i e cigarettens væskebeholder for at få din e cigaret til at fungere efter hensigten.

E væske kan under normale omstændigheder bruges til alle e cigaretter, hvorfor du frit kan vælge mellem alle de væsker, der forhandles på nettet og i butikkerne. Det kan med det blotte øje være svært at gennemskue, hvad der adskiller de forskellige væsker, men du skal være opmærksom på, at der kan være stor forskel på kvaliteten og nikotinstyrken.

I denne test vil vi præsentere dig for de bedste e væsker. Du kan få glæde af vores anbefalinger, uanset om du vil købe e væske med eller uden nikotin, da vi sætter fokus på begge dele. Alle de produkter der bliver omtalt kan købes hos en dansk webshop.

E væske – Hvilken væske er bedst?

Markedet for færdigblandede e væsker har aldrig været så stort, som det er nu. Det kan du vælge at se som en fordel eller en ulempe, afhængigt af hvad du lægger vægt på. Du bør om ikke andet være glad for, at du har mange valgmuligheder, når det drejer sig om køb af væsker til e cigaretter.

Der findes mange tusinde væsker alene på det danske marked, så det ville være yderst besynderligt, hvis der ikke fandtes op til flere varianter efter din smag. Læs de kommende anbefalinger, hvis du er nysgerrig på, hvilke e væsker der klarer sig bedst i test. 

Danish Tobacco Premium Quality e væske

Danish Tobacco Premium Quality e væske

ForhandlerPrisInformation
35 kr.Se produkt

Danish Tobacco Premium Quality er en anerkendt e væske, som byder på en god og lækker tobakssmag. Netop denne væske hører til blandt danskernes favoritter, så det er meget sandsynligt, at du også kender til varianten.

E væske med smag af tobak

Danish Tobacco Premium Quality er den perfekte e væske for dig, som leder efter en væske, som smager af tobak. Har du lagt tobakscigaretterne på hylderne, men savner du smagen af tobak, så kan du med fordel købe denne væske. Producenten har brugt ekstrakt fra rigtige tobaksblade for at gøre e væsken så velsmagende som overhovedet muligt.

E væsken fås med en håndfuld forskellige nikotinstyrker. Du kan vælge mellem 0, 6, 12 og 18 mg. nikotin. Vil du gerne undgå at blive nikotinafhængig, så kan du med fordel købe den nikotinfrie udgave af væsken – udgaven med 0 mg. nikotin. Besøg produktsiden og læs de mange anmeldelser, der er blevet skrevet af danske forbrugere.

De vigtigste specifikationer

 • Nikotinstyrke: 0-18 mg. (vælg selv ved bestilling)
Crafted Strawberry Milkshake e væske

Crafted Strawberry Milkshake e væske

ForhandlerPrisInformation
49 kr.Se produkt

Crafted Strawberry Milkshake er også en af de e væsker, som står i høj kurs hos danske dampere. Crafted har i årernes løb udviklet og produceret mange fremragende væsker, heriblandt denne unikke væske.

Eftertragtet e væske med blød og rund smag

Crafted Strawberry Milkshake er kendt for sin bløde og afrundede smag, som behager langt de fleste dampere. Du skal vælge denne e væske, hvis du sætter pris på den søde smag af jordbær-milkshake. Den eneste ulempe ved væsken er, at du får en uimodståelig trang til at drikke en rigtig milkshake.

Producenten har brugt adskillige måneder på at udvikle netop denne e væske. De mange måneders arbejde har i den grad givet pote, da e væsken i dag er en af de bedst solgte på det danske marked. I øjeblikket kan du vælge mellem tre forskellige nikotinstyrker bestående af 0, 3 og 6 mg.

De vigtigste specifikationer

 • Nikotinstyrke: 0-6 mg. (vælg selv ved bestilling)
Coca Vanilla fra Big Boy Juice e væske

Coca Vanilla fra Big Boy Juice e væske

ForhandlerPrisInformation
189 kr.Se produkt

Coca Vanilla fra Big Boy Juice er en e væske, som er kendt for sin meget specielle smag, som man enten elsker eller hader. Læser man de mange brugeranmeldelser, vil man erfare, at de fleste dampglade danskere er meget begejstrerede for e væsken fra Big Boy Juice.

E væske med perfekt afbalanceret smag

Coca Vanilla fra Big Boy Juice minder ikke om nogle af testens øvrige e væsker. E væsken smager, som produktnavnet afslører, af cola og vanilje. Det er en lidt speciel blanding, men e væsken fortjener bestemt at få en anbefaling med på vejen, da smagen er perfekt afbalanceret. Producenten har ramt plet ved at kombinere smagen af cola og vanilje.

Vi gør opmærksom på, at der er tale om et blandingsprodukt, som bliver leveret i en 60 ml. flaske, men der er kun 50 ml. væske i beholderen ved levering. De resterende 10 mg. væske kommer i form af en nikotinbooster. Du skal desuden være bekendt med, at der er tale om en tyk væske. Ligesom de fleste andre e væsker kan denne væske fås med og uden nikotin.

De vigtigste specifikationer

 • Nikotinstyrke: 0-18 mg. (vælg selv ved bestilling)
Juice Bar I am Juicy e væske

Juice Bar I am Juicy e væske

ForhandlerPrisInformation
199 kr.Se produkt

Juice Bar I am Juicy er tilegnet dig, som leder efter den mest frugtige e væske på markedet. Elsker du duften og smagen af søde og saftige frugter, så vil du elske denne væske, som sælges til en meget fair pris. Smagsmæssigt er det svært – hvis ikke umuligt – at finde en mere delikat væske. Du er velkommen til at gøre et forsøg.

Frugtig e væske fra Malaysia

Enhver frugtglad person bør stifte bekendtskab med denne e væske, som er fremstillet i Malaysia. Du bliver med denne e væske taget med på en rejse til eksotiske lande, hvor du får mulighed for at smage nogle af verdens skønneste frugter. Jordbær, banan og ananas er blot nogle af de frugtsmage, der er repræsenteret.

Det er svært at beskrive smagen med få ord, så det er bedre, at du giver e væsken en chance. Juice Bar har nøje udvalgt de forskellige ingredienser for at sikre den højeste kvalitet og den bedste smagsoplevelse. Det vil ikke komme bag på os, hvis du forelsker dig i smagen fra første sug. Der er endnu en gang tale om et blandingsprodukt, som bliver leveret i en 60 ml. flaske.

De vigtigste specifikationer

 • Nikotinstyrke: 0-18 mg. (vælg selv ved bestilling)
Valg af e væske – Hvad er vigtigt?

Det er ikke nemt at svare på, om den ene væske er bedre end den anden, da det er en smagssag. Du kan derfor ikke være sikker på, at de e væsker vi har omtalt i vores test matcher din smag. For at finde din personlige favorit skal du teste og sammenligne forskellige smagsvarianter, da det ikke altid er muligt at finde sin favorit ud fra en kort beskrivelse. Før du kan fortsætte din jagt på den perfekte e væske, bør du vide, hvad der er vigtigt. Det fortæller vi dig om herunder.

Smag

Smagen er uden tvivl den vigtigste faktor, når man skal vælge e væske, da det er alfa omega, at væsken behager dine smagsløg. Det er naivt at tro, at det er muligt at opfinde en smag, som alle kan lide, da det ganske enkelt ikke kan lade sig gøre. Vi mennesker er forskellige, så det er ikke en selvfølge, at du kan lide en e væske, blot fordi alle dine nærmeste venner er vilde med den. Nogle foretrækker en e væske med tobakssmag, mens andre foretrækker en e væske med frugtsmag. Du bør altid lytte til dine smagsløg, når du skal vælge e væske.

Selvom du ikke behøver at lytte til andre, så kan det være meget interessant for dig at vide, hvilke smagsvarianter der er de mest populære. I skrivende stund er der rift om følgende smage:

 • Tobak
 • Vandmelon
 • Karamel
 • Lakrids
 • Mentol
 • Æble
 • Jordbær
 • Energidrik

E væsker fås efterhånden med alle tænkelige smage, så din favoritsmag findes også derude. Søg og du skal finde.

De danske forhandlere af e væsker er generelt gode til at beskrive de forskellige smage på en detaljeret måde. Der kan dog alligevel opstå tvivl om, hvorvidt en given smag er sød, kraftig, sur eller noget helt fjerde. Er du ikke bange for at prøve noget nyt, så køb 5-8 forskellige smagsvarianter for at have noget at sammenligne med.

Nikotinstyrke

Der kan næppe opstå uenighed om, hvorvidt smagen er vigtig eller ej, men du skal selvfølgelig vide, at smagen ikke er den eneste betydningsfulde faktor. Du skal nemlig også tage højde for nikotinstyrken, som kan variere fra e væske til e væske. Langt de fleste e væsker er nikotinholdige, men der findes også nikotinfrie e væsker.

Det er meget almindeligt, at man kan vælge mellem følgende nikotinstyrker:

 • 0 mg.
 • 3 mg.
 • 6 mg.
 • 9 mg.
 • 12 mg.
 • 18 mg.
 • 24 mg.
 • 36 mg.

Selvom de fleste allerede er klar over det, så er det vigtigt at pointere, at nikotin er et meget vanedannende medikament. Derfor er der ingen grund til at købe en nikotinholdig e væske, hvis man ikke allerede er nikotinafhængig. Der er ingen, som drømmer om at blive afhængige af nikotin, men det kan være svært at holde sig fra nikotin, når man først er blevet afhængig.

E væsker med høje nikotinstyrker (18-36 mg) bør kun købes af personer, som er vant til at ryge 2-3 pakker cigaretter om dagen. Ryger du ikke mere end én pakke cigaretter på en dag, så bør du vælge en lavere nikotinstyrke. Det er en god idé at få professionel vejledning, når man skal vælge nikotinstyrke, da det er ret afgørende, at man vælger den rigtige styrke.

Blandingsforhold

Der findes ikke en egentlig definition på det perfekte blandingsforhold, da det ideelle blandingsforhold afhænger af, om man bruger en almindelig, øvet eller avanceret e cigaret. Når du skal vurdere blandingsforholdet, skal du se på forholdet mellem VG og PG. Det er en smule teknisk, men det er ikke desto mindre værd at sætte sig ind i, hvordan det hænger sammen. Blandingsforholdet er typisk 50/50.

E væske og lovgivning

Som forbruger har du en naturlig forventning om, at de e væsker der bliver solgt på nettet er lovlige at importere og sælge på det danske marked. I dag er det kun lovligt at sælge e væske, der er blevet godkendt af Sikkerhedsstyrelsen.

Når du køber en e cigaret og dertilhørende e væske, bør du vide, hvor du må ryge og ikke mindst, hvor du ikke må ryge. Det er de færreste arbejdspladser, supermarkeder og caféer, som tillader rygning og dampning indenfor, men der er da nogle få undtagelser. Damp sidestilles med røg og er mere eller mindre underlagt de samme strenge restriktioner.

Lovgivningen foreskriver i øvrigt, at man skal være fyldt 18 år for at købe e cigaretter og e væsker. Handler du på nettet, skal du bekræfte, at du er myndig, hvis du vil afgive en ordre. Lovgivningen vedrørende køb og brug af e cigaretter og e væsker bliver løbende reguleret, så følg med, hvis emnet interesserer dig. Besøg E-cigaretregler.dk for at læse mere om lovgivningen. Hjemmesiden drives af Sikkerhedsstyrelsen.

Hvad koster e væske?

Prisen på e væske kan variere meget, men du kommer som regel til at betale et sted mellem 20 og 150 kr. for én flaske. En flaske e væske indeholder normalt enten 10, 30 eller 50 ml. væske. Når du sammenligner priser på e væsker, er du nødt til at tage højde for flaskernes størrelser / indholdsmængder. Den eventuelle prisforskel kan nemlig meget vel hænge sammen med, at mængden af væske ikke er den samme.

Såfremt du vil spare penge på e væske, skal du købe stort ind, da mængderabat ikke er ualmindeligt. Før du handler, bør du undersøge, om den pågældende forhandler yder mængderabat. Mængderabat eller ej, kan det være fordelagtigt at købe en større mængde e væske, da der typisk er mulighed for at få gratis fragt, når ordrebeløbet er tilstrækkelig højt.

Det er sund fornuft at shoppe på en e-mærket webshop, da e-mærkede webshops aldrig går på kompromis med sikkerheden. Du kan dermed føle dig helt tryg, når du shopper e væske.

Før du evt. køber e væske på en udenlandsk webshop, skal du være opmærksom på, at væsken kan blive konfiskeret i tolden, hvis væsken mod forventning ikke er lovlig at importere. Generelt kan det ikke betale sig at shoppe i udlandet, når priserne på e væske er så overkommelige herhjemme.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here