Test-oversigt: De bedste el-cykler ifølge anmeldelser og eksperter

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

161

Vi fraråder som altid at anvende elløbehjul i trafikken, som ikke overholder dansk lovgivning. Hvis du køber et elløbehjul, der kan køre mere end 20 km/t, anbefaler vi ikke, at du kører ude i trafikken. Læs mere om lovgivning om elektriske løbehjul i dansk trafik her

Vi har besluttet os for at foretage en spritny elcykel test, hvor vi finder den bedste elcykel på markedet. Inden testens begyndelse udvalgte Testguro.dk hele 17 cykler, som enkeltvis blev testet på akkurat samme måde. Elcykler vil typisk koste fra 9000 kr. og op til 20.000 kr. Vi har udvalgt elcykler i forskellige prisklasser, således at vi kan vurdere, hvorledes pris og kvalitet hænger sammen. Størstedelen af elcyklerne i testen befinder sig i en prisklasse, hvor langt de fleste danskere kan være med. I 2013 foretog Tænk en test af elcykler, ligesom Politiken har offentliggjort en tilsvarende test tilbage i 2011. De omtalte tests er henholdsvis 2 og 4 år gamle, og vi mener derfor, at der er forudsætning for en ny og opdateret test.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Testguro er vores fornemmeste opgave at præsentere dig for de bedste produkter. Vores Product Research team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere til artiklen. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle og subjektive vurdering af produktet.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Alt dette holder vi op imod produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere som en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Gazelle Orange C8 HMS Herre Di2 – Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Gazelle Orange C8 HMS Herre Di2 – Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Testresultater

Vil du have den absolut bedste elcykel på markedet, er det denne Gazelle Orange C8 HMS Herre Di2, du skal vælge. Den er blevet kåret som den bedste, elektriske cykel af Forbrugerrådet Tænk i juni 2019. Den beskrives som en ”Velfungerende elcykel, der giver en fantastisk køreoplevelse. Testpanelet var begejstret for den, og den er Bedst i test”. 

Når du sammenligner Gazelle Orange C8 HMS Herre Di2 med andre elcykler i høj kvalitet, vil du opleve, at den skiller sig positivt ud, både hvad angår køreglæde og motorkapacitet. 

Om Gazelle Orange C8 HMS Herre Di2

Med den prisvindende herrecykel får du god affjedring, så din køreoplevelse bliver i top, hver gang du bevæger dig på den. Cyklen er udstyret med en motor fra Shimano, der er den anerkendte producent, som står bag nogle af de mest eftertragtede komponenter til cykler.

Du kommer til at få de mest komfortable og stable køreforhold, når du cykler på Gazelle Orange C8 HMS Herre Di2. Også geargruppen er fra Shimano og er nogle af de bedste og mest avancerede. Der kan let skifte mellem gearene, så du kan styre, hvor meget modstand der er brug for afhængig af fremdriften fra motoren. Når du klikker ind på automatgearet, vil din cykel selv geare op, når du træder til i pedalerne. Og det omvendte vil være tilfældet, når du gearer ned, bremser eller sænker farten for at holde for rødt. I praksis betyder det, at du til enhver tid kommer til at starte i et lavt gear, når du sætter din elcykel i gang. 

Sublime og stabile køreegenskaber 

Uanset om du cykler på Gazelle Orange C8 HMS Herre Di2 sommer eller vinter, kommer du til at nyde hver en tur. Du kommer hele tiden til at få fuld kontrol over, hvor meget fart der er på motoren. Skærmen sidder centralt placeret på styret, og der er lys i den, så du kan aflæse alle de vigtige funktioner i mørke. 

Den høje kvalitet, de mange funktioner og de sikre køreegenskaber afspejles i prisen. Gazelle Orange C8 HMS Herre Di2 befinder sig i den høje ende af prisskalaen med en pris på cirka 22.000 kroner. 

Når du har planer om at gøre brug af din elcykel mange år ud i fremtiden, er det værd at gå efter de eksklusive modeller. Én af de største forskelle mellem de billige og de dyre elcykler handler om, hvilke komponenter de er designet med. Kvaliteten af motoren har meget at skulle have sagt, når det kommer til at vurdere, hvad du får for dine penge. En Shimano motor er blandt de bedste, du kan få til elektriske cykler. De er bygget til at holde i alt slags vejr. Med Gazelle Orange C8 HMS Herre Di2 får du masser af værdi for pengene, og motoren er designet til at modstå det danske vejr. 

Skulle du få brug for at opgradere motoren, kan dette ske, så du får mere kapacitet, når du cykler. 

Gazelle Orange C8 HMS Herre Di2 vs. markedet 

Det er blandt andet Shimano motoren, der får stor betydning for din køreoplevelse og din glæde ved den prisvindende elcykel. Den er betydelig mere støjsvag sammenlignet med andre elektriske cykler på markedet. 

Det er især muligheden for at skifte mellem hhv. manuelle og elektroniske gear, der blev vægtet højt hos testpanelet hos Forbrugerrådet Tænk. Det giver dig masser af frihed og fleksibilitet med din cykel, så du let og smidigt kan justere fremdrift og modstand. 

Vigtigste specifikationer 

 • Støjsvag motor 
 • Stor og læsevenlig skærm på styret
 • Højkvalitetsgear fra Shimano
 • 8 gear 
 • Eksklusivt valg 
 • Du kan skifte mellem elektroniske og manuelle gear
 • Stor sikkerhed

Batavus Altura E-GO – Moderne elcykel med indvendige gear og stærk motor

Batavus Altura E-GO – Moderne elcykel med indvendige gear og stærk motor

Testresultater

For mange mænd og kvinder har det stor betydning at kunne køre på en elcykel, der ikke tager meget plads. Det er blandt andet det sporty design, der får Batavus Altura E-GO til at være et hit hos kvinderne, som ikke ønsker, at det skal være synligt, at der køres på en elektrisk cykel. 

Den moderne elcykel får flotte anmeldelser hos Forbrugerrådet Tænk. Her beskrives den blandt andet, som en cykel, der ”Samlet set fungerer godt og er god at køre på. Det gælder både korte og længere ture”.

Om Batavus Altura E-GO

Når det kommer til at udpege en cykel, der skal være behagelig for dig både at køre på og stige op og ned fra, skal du vælge modeller med lav indstigning. Batavus Altura E-GO er designet til at gøre det så let, smidigt og ubesværet for dig at komme ned og på cyklen – også når du har bagage bagpå. Takket være den stærke og moderne Yamaha motor får du solide og stabile køreegenskaber, så du kan komme langt omkring både sommer og vinter. Motoren har en optimal funktion, selvom den hører til de mere støjende på området. Dette er dog underordnet, når du kører i byen, på landevejen eller i trafikken. Her er der ingen, der kan køre motoren. Det er kun, når du bevæger dig på villavejene, at Batavus Altura E-GO ville kunne høres. 

Komfortabel og let at vedligeholde

Det er vigtigt, at du vedligeholder din elcykel, så du kan få glæde af den i mange år frem. Skulle det ske, at motor eller gear ødelægges, kan det blive en dyr fornøjelse for dig. Der findes forskellige typer af gear. Den største forskel mellem dem handler om, hvorvidt de sidder indvendigt i din cykel eller udvendigt. Det er de udvendige gear, der alt andet lige er mest udsat for slid og ødelæggelser. 

På Batavus Altura E-GO er gearene placeret indvendigt. Det betyder, at de helt naturligt bliver passet godt på, og at du knap nok skal forholde dig til at vedligeholde dem. 

Har du ikke cyklet på en elcykel før, kan den anmelderroste model Batavus være et oplagt valg. Den er let for enhver person at betjene, og den kan bruges både til motion og til de daglige indkøb. 

Alsidig elcykel med gode gear

Mange af de moderne, elektriske cykler er udstyret med 7 gear. Sådan er det ikke med Batavus Altura E-GO. Her får du 8 gear, der sørger for at gøre dine cykelture til en fornøjelse. Når du har planer om at bruge din moderne cykel med motor til transport til og fra job, har antal gear stor betydning for din glæde ved transportmidlet. Der er affjedring både i sadelpinden og i forgaflen, så trykket fjernes fra din krop, når du kører på ujævnt terræn. På den lange bane er optimal og god affjedring i din cykel med til at skåne dig mod fysiske skavanker.

Batavus Altura E-GO har 2 håndbremser og ingen fodbremse. Når du ofte cykler til og fra job, eller når du bruger kvalitetscyklen til motion, kommer du hurtigt til at vænne dig til, at der ingen fodbremse er på dit transportmiddel. 

Batavus Altura E-GO vs. markedet 

Det er designet af denne elcykel og de brugervenlige funktioner, der gør den til et foretrukket valg hos mange kvinder og motionister. Den lave indstigning er perfekt for en ældre person, hvor det er vigtigt for den fysiske komfort, at knæ og hofter ikke udsættes for stor belastning og udfordrende løft. 

Skærmen er let at betjene, og den er tilpas stor, så du får et optimalt overblik over cyklens funktioner og data. 

Vigtigste specifikationer

 • Sporty design 
 • Lav indstigning 
 • Yamaha motor 
 • Betjeningsvenlig og let aflæselig skærm 
 • 8 gear
 • Affjedring i sadel og forgaffel
 • Perfekt til både motion, transport og indkøb
 • 2 håndbremser

Kalkhoff Agattu 1.B Move R – God dame elcykel til begynderen

Kalkhoff Agattu 1.B Move R – God dame elcykel til begynderen

Testresultater

Det er en stor fordel for dig, at der efterhånden er kommet mange elcykler til på det danske marked. Det store udvalg afspejler den popularitet, som cyklerne med motorer har opnået gennem de seneste år. Som ny med elektriske cykler kan det være en sikkerheds- og tryghedsmæssig fordel at vælge en elcykel, der ikke er for hurtig i optrækket. 

Denne Kalkhoff Agattu 1.B Move R cykel får flotte anmeldelser hos Forbrugerrådet Tænk og hos det engelske cykelmagasin Electricbikereview.com

Om Kalkhoff Agattu 1.B Move R

Den velfungerende cykel fra Kalkhoff kan være en stor hjælp for dig, der vil have maksimal sikkerhed og kontrol, når du er på farten. Motoren er en Bosch Active Line model, der giver et stabilt optræk og en stille funktion. Det kan være en fordel for dig, der ikke før har prøvet at køre på eldrevne cykler, at vælge en model med en ikke alt for avanceret og højteknologisk motor. Bosch Active Line er støjsvag i fremdrift, så du kan nyde cykelturene i skoven uden at blive generet af larm fra cyklen. 

Den robuste og stabile motor er med til at give bløde overgange, når du sætter cyklen i fart. Der er ingen voldsomme eller hurtige accelerationer, der kan skabe uheld eller få dig til blive utryg på Kalkhoff Agattu 1.B Move R. 

Bygget og designet til at skabe masser af sikkerhed

Det er ikke kun motoren, der har betydning for din sikkerhed i trafikken med en elcykel. Dens design med bremser har lige så stor effekt på din oplevelse af tryghed. Den helt store fordel ved Kalkhoff Agattu 1.B Move R er de omfattende bremsesystemer. Med 2 håndbremser og 1 fodbremse kan du hurtigt reagere, hvis der pludseligt skulle være behov for at bremse hårdt op. 

Som det pointeres af Forbrugerrådet Tænk, er cyklen den eneste af sin slags i deres store testanmeldelse, der har hele 3 bremsefunktioner. 

Hvad angår prisen, får du masser af værdi for pengene. Den smarte og stilrene Kalkhoff Agattu 1.B Move R kan købes på tilbud, så der er ekstra penge at spare på din kvalitetscykel. Den befinder sig i mellemprisklassen, der gør den attraktiv for de mange danskere, der ønsker at spare penge på benzinen, og som vil have de mest effektive ture i fritiden eller til og fra jobbet.  

Perfekt til både fritid og transport

Den gode affjedring og den effektive motor gør elcyklen ideel til flere forskellige formål. Når du vil have den bedste, elektriske cykel, skal du vælge model i forhold til dine behov for komfort og dine ønsker i forhold til anvendelsesformål. Kalkhoff Agattu 1.B Move R er egnet til både at blive brugt som motionscykel, ligesom den kan blive dit yndlings transportmiddel i det daglige. Der følger både pumpe og bagagebærer med til cyklen, så du kan tage den i brug, med det samme du får den leveret hjem til dig. 

Kalkhoff Agattu 1.B Move R vs. markedet 

Ofte vil de elektriske cykler være bygget op med enten 2 håndbremser eller 1 håndbremse og 1 fodbremse. Det enestående ved Kalkhoff Agattu 1.B Move R er, at du får det bedste af det bedste. Der er hele 2 håndbremser og en stærk fodbremse. 

Når du skifter fra en klassisk cykel til en elektrisk cykel, kan dette får stor betydning for din fremtidige glæde ved det moderne transportmiddel. Der er ingen tilvænning eller overgang, da funktionen og bremsemekanismen er præcis den samme, som du kender til i forvejen. 

Vigtigste specifikationer 

 • Bosch Active Line motor
 • Støjsvag 
 • 2 håndbremser og 1 fodbremse 
 • Nem at betjene 
 • Affjedring i sadelpind og forgaffel 
 • God til dig med knæ- eller hofteproblemer 
 • Kan købes på tilbud

Specialized Turbo Vado 4.0 – Eksklusiv elcykel til kvinder

Specialized Turbo Vado 4.0 – Eksklusiv elcykel til kvinder

Testresultater

Har du planer om at komme til at køre dagligt på din elcykel, kan en model som Specialized Turbo Vado 4.0 være det helt rette valg for dig. Den eksklusive Specialized Turbo Vado 4.0 er udstyret med de nyeste komponenter og det mest moderne udstyr. Den modtager gode anmeldelser hos Pricerunner.se, og den får flot beskrivelse i vurderingen hos Techradar.com

Om Specialized Turbo Vado 4.0

Går du op i cykling, kender du med sikkerhed til succesbrandet Specialized. Den verdenskendte og respekterede producent er især kendt for sine racercykler, der blandt andet bliver brugt i professionelle sammenhænge. Når du går op i kvalitet og godt design, skal du vælge en elcykel, der er produceret af de absolut bedste dele og materialer. 

Damecyklen er lavet af aluminium, der giver køretøjet stor modstandskraft. Aluminium er det bedste materiale, der kan vælges til cykler, som skal kunne køre på forskellige terræner. Selvom Specialized Turbo Vado 4.0 især er egnet til bymæssig kørsel, er der intet problem ved at bruge den til skønne cykelture med familien, hvor I kører på grus eller i skov.

Kan bruges til både transport og træning

Specialized Turbo Vado 4.0 er en forbedring og en videreudvikling af den forrige ”Vado”-model. Det er især i forhold til skærmen, at du vil opleve de mest markante og betydningsfulde forandringer. Specialized udvikler og fremstiller selv en del af det udstyr og tilbehør, som deres eftertragtede cykler produceres med. 

Iblandt de seneste nye lanceringer fra cykelproducenten er ”Specialized TCD-w”. Dette er et specialfremstillet styresystem, der har til formål at gøre din motion og dine cykelture til de mest tilfredsstillende oplevelser. Du kan nemt holde styr på alle dine data, og du bestemmer selv, hvilket program du vil bruge, når du kører afsted. Der kan indstilles et program til motion, hvis du har planer om at lave træning med din cykel. Og der kan vælges det klassiske program, hvor du løbende kan holde styr på, hvor meget du cykler, og hvor stor mængde CO2, du sparer miljøet for ved at vælge den tohjulede elcykel frem for bilen.

Perfekt til dig der cykler i byen

Specialized Turbo Vado 4.0 er skabt til det travle menneske, der vil have de mest frie og komfortable køreforhold på en elcykel. Vado 4.0 er lavet til, at du kan komme hurtigt afsted. Takket være den moderne og højtydende motor får du effektiv acceleration og perfekt fremdrift, når du skal afsted over bakker.  

Du behøver ikke have erfaring med at køre på en elektrisk drevet cykel før, når du vælger Specialized Turbo Vado 4.0. Den elegante damecykel har brugervenlige funktioner og en vibrationsfri overgang, når du sætter motoren til. 

Shimano gearene hjælper med til, at du får let og ubesværet ved at bevæge dig rundt. Du kan let vælge nyt gear, uden det forårsager ”hak” ved motorkraften. 

Specialized Turbo Vado 4.0 vs. markedet 

Den store fordel ved at vælge en af de nyeste elcykler på markedet er, at der er fokuseret på at beskytte motor og batteri på mest intelligent vis. Specialized Turbo Vado 4.0 har et batteri, der er en del af stellet. Dette smarte design er med til at skåne batteriet mod kulde og nedbør, og det har i sidste ende betydning for, hvor lang tid du kan få glæde af det. Des bedre batteriet vedligeholdes og skånes mod støv og jord, des flere år kan det komme til at virke upåklageligt. 

Vigtigste specifikationer 

 • Skærm med ”Specialized TCD-w” styresystem 
 • Stærk motor 
 • Masser af trækkraft 
 • Maksimum hastighed på 25km/t
 • Støjsvag 
 • Integreret batteri i stel
 • Bygget til dig der kører dagligt

Gazelle Arroyo C7+ HMB Elite – Nyeste elcykel til mænd

Gazelle Arroyo C7+ HMB Elite – Nyeste elcykel til mænd

Testresultater 

Skal det gå let og ubesværet med at få din elcykel gjort klar til ture, er det en model som denne nye Gazelle Arroyo C7+ HMB Elite, du skal vælge. Cyklen ligner en hvilken som helst klassisk cykel uden batteri. Det er kun den kraftige stang mellem sadel og styr, der kunne afsløre, at der gemmer sig et batteri i den. Den smarte og moderne elcykel får en samlet score på 68% ud af 100% i testanmeldelsen hos Forbrugerrådet Tænk. Og i anmeldelsen hos Bike-bild.de får Gazelle Arroyo C7+ HMB Elite en flot beskrivelse. 

Om Gazelle Arroyo C7+ HMB Elite

Der har efterhånden været elektriske cykler på markedet i 10 år. Hvert år designes der nye modeller, der er videreudviklinger og forbedringer i forhold til de eksisterende cykler på markedet. Du kan således forvente, at en elcykel anno 2021 er mere veludstyret og bedre proportioneret end modeller fra 2020 og tidligere. 

Gazelle Arroyo C7+ HMB Elite er lavet til at gøre dine hverdage så smidige og problemfrie som overhovedet muligt.  

Du slipper for at skulle holde styr på flere nøgler, da producenten har sørget for, at der kan bruges den samme nøgle til både at lås og batteri. En yderligere fordel er, at nøglen skal sidde i låsen, mens den er låst op. Det vil sige, at den også kommer til at befinde sig i låsen, når du kører. Du kommer aldrig til at glemme din nøgle og skulle være nødsaget til at lade din kvalitetscykel stå ulåst med stor risiko for, at den bliver stjålet. 

Centerplaceret batteri og gode funktioner til hverdagens cykelture

Du kommer også til at slippe for at havne i de frustrerende og anstrengende situationer, hvor du pludselig løber tør for strøm, fordi du har glemt at lade batteriet op. På cyklens display kan hele tiden se, hvor meget batteritid der er tilbage. 

Det kan være en god ting at vide, at batteriet på en elcykel kan være placeret 3 forskellige steder – hhv. bagpå, midt på og foran på cyklen. Hovedparten af den første generation af elcykler havde deres batterier placeret under bagagebæreren. Det er kendetegnende for de nye modeller på markedet, at disse er udstyret med en såkaldt ”centermotor”. Det betyder, at batteriet sidder nogenlunde midt i cyklens stel. 

Dette er et smart design, der er med til at afbalancere cyklen, hvilket har betydning, når du befinder dig på kuperet terræn. 

Der er 7 Shimano gear på cyklen, der regnes for at være den bedste geartypen. 7 gear er et optimalt antal, uanset om du vil bruge Gazelle Arroyo C7+ HMB Elite til transport, afslappende cykelture med familien eller til motion. 

Med den stabile og kraftfulde Bosch motor får du maksimal kvalitet for pengene. Du kan komme til at køre op til 25km/t, så du hurtigt og effektivt kan nå til eller fra jobbet og slippe for kø. 

Gazelle Arroyo C7+ HMB Elite vs. markedet 

Du får de bedste vilkår og muligheder for at holde dig 100% opdateret om dine cykeldata med Gazelle Arroyo C7+ HMB Elite. Den stilfulde elcykel er komplimenteret af et af de bedste displays på området. Når du vil bruge din cykel til både træning og almindelig transport, kan det blive en stor hjælp, at du løbende kan sætte nye, fysiske udfordringer op for dig selv. Dette kan lade sig gøre, når du kan aflæse antal kørte kilometer og gennemsnitlig hastighed på computeren. 

Udvalgte specifikationer 

 • Let at tage batteri ind og ud af cyklen
 • Du har kun brug for 1 nøgle til både batteri og lås
 • Et af markedets bedste cykeldisplays 
 • Indikator for resterende batterilevetid 
 • Centerplaceret batteri 
 • Kan vælges i både L og XL
 • Shimano gear (7 styk)
 • Bosch motor

Kildemoes (City Bosch)

Kildemoes (City Bosch)
Forhandler Pris Information
Cykelexperten.dk 15999 kr. Se produkt

Her du får markedets absolut bedste elcykel, som kan købes i to forskellige farver. Selvom det er en ny elcykel fra 2015, så kan du allerede nu spare 20 % på modellen City Bosch. Det er hverken den dyreste eller billigste elcykel i vores test, men vi mener i hvert fald, at den er alle pengene værd og lidt mere til.

Udstyret med centermotor og kraftfuldt batteri

Ønsker du en god elcykel med centermotor, så er denne model vores bedste bud. Både motor og batteri er i meget høj kvalitet og vil have en lang levetid. Batteriet er kraftfuld og har en rækkevidde på 80 km. på en fuld opladning. Ydermere er elcyklen udstyret med lette og slidstærke aluminiumsstel, ligesom alle øvrige dele også er i høj kvalitet. Det er den perfekte hverdagscykel for dig, som sætter pris på motion og frisk luft til og fra dit arbejde, studie, supermarked eller noget helt fjerde. Kildemoes er en kendt producent, og det vil derfor altid være muligt at købe reservedele, hvis man oplever problemer med sin elcykel.

Komplet cykel med alt relevant udstyr

Du betaler en mellemhøj pris for denne model, men du får til gengæld også en elcykel, hvor alt relevant udstyr medfølger. Den bliver bl.a. leveret med rullebremse, lås, kurv foran, batterilygte, lav indstigningshøjde og meget mere. Cyklen er også udstyret med en justerbar pind, så du hurtigt kan justere sadlen, så den passer perfekt til dig. Sidst, men ikke mindst er der walk-assistent, hvor du kan bruge den indbyggede funktion til at sætte motoren i gang med en fart på 5-6 km/t.

Vigtigste specifikationer

 • Årgang: 2015
 • Bremser: Rullebremse og fodbremse
 • Gear:  Nexus 7 (indvendige gear)
 • Batteri: 8,2 Ah (op til 80 km. på en opladning)

Sinus Tria 9 Dame

Sinus Tria 9 Dame
Forhandler Pris Information
cykelpartner 16999 kr. Se produkt

Sinus Tria 9 er en sportslig elcykel, som er henvendt til den kvindelige cyklist med prioriteterne i orden. Denne matsorte elcykel byder på høj brugervenlighed, nem vedligeholdelse og mange attraktive features. Sinus Tria 9 er udstyret med Shimano Deore 9 speed bagskifter og Tektro HD-M285 hydrauliske skivebremser, ligesom elcyklen byder på Bosch Active Cruise motor. Endvidere kommer elcyklen med et robust batteri, som kan køre op til 90 km. på en opladning. Denne elcykel vil være tilegnet dig, som leder efter den perfekte pendlercykel, som byder på høj stabilitet, høj komfort og stilfuldt design. Du kan trygt og sikkert cykle ud og opleve verden, hvis du vælger at sætte din lid til denne elcykel fra Sinus.

Vigtigste specifikationer

 • Bremser: Tektro T285 (aluminium)
 • Gear: 9 gear
 • Batteri: Bosch PowerPack 500Wh (op til 90 km. på en opladning)

Sinus Tria 9 Herre

Sinus Tria 9 Herre
Forhandler Pris Information
cykelpartner 16999 kr. Se produkt

Sinus Tria 9 findes også som herremodel, hvilket du kan glæde dig over, hvis du er mand og leder efter en brugervenlig og stabil elcykel. Den tyske producent, Sinus, står bag denne herrecykel, som byder på et sporty udtryk og mange forskellige funktioner. Elcyklen vil være praktisk i mange forskellige situationer. Sinus Tria 9 kan bruges til bykørsel, men kan også bruges til lange distancer, hvis du vil ud på en længere cykeltur. Det ekstra kraftige batteri er med til at sikre en længere rækkevidde end hidtil. Elcyklen leveres 90 % samlet i kassen.

Vigtigste specifikationer

 • Bremser: Tektro HD-M285 (hydrauliske skivebremser)
 • Gear: 9 gear
 • Batteri: Bosch PowerPack 500Wh (op til 90 km. på en opladning)

Sinus Tria 8 Herre

Sinus Tria 8 Herre
Forhandler Pris Information
cykelpartner 17999 kr. Se produkt

Sinus Tria 8 betragtes ligeledes som en af de bedste elcykler i øjeblikket, og det er der naturligvis flere logiske grunde til. Elcyklen byder på fremragende komfort, elsystem af høj kvalitet og en fornuftig rækkevidde på op til 80 km. Der findes mange elcykler med længere rækkevidde, men batteriets rækkevidde vil ikke desto mindre være tilfredsstillende for de fleste. Det er oplagt at tage et kig på den omfattende udstyrsliste, hvor Shimano Acera 8-speed gear og hydrauliske skivebremser er noget af det, du kan glæde dig til at opleve. Det skal desuden nævnes, at der er tale om en herrecykel i mellemprisklassen. Du kan hurtigt komme i gang med at bruge denne elcykel, da du blot skal sørge for at montere pedaler, dreje styret og oplade batteriet før brug.

Vigtigste specifikationer

 • Bremser: Tektro T285 (hydrauliske skivebremser)
 • Gear: Shimano Acera 8-speed (8 gear)
 • Batteri: Litium ion 400Wh (op til 80 km. på en opladning)

Cannondale Mavaro Active 3 Herre

Cannondale Mavaro Active 3 Herre
Forhandler Pris Information
Cykelexperten.dk 21506 kr. Se produkt

Cannondale Mavaro Active 3 er en stor nyhed på markedet for elcykler, da elcyklen byder på mange højdepunkter. Vi har at gøre med en herrecykel, som med sit flotte design og høje effektivitet måske kunne være noget for dig. Bosch Active Cruise motor og Bosch PowerPack 400Wh batteri er blot noget af det, der er eftertragtet ved denne elcykel. Du skal overveje at købe elcyklen, hvis du leder efter en god og alsidig elcykel til hverdagsbrug. Den blålige elcykel gør sig også positivt bemærket med sine 10 gear og hydrauliske skivebremser. Vores samlede vurdering er, at det er svært at finde en meget bedre elcykel til prisen.

Vigtigste specifikationer

 • Bremser: Shimano M365
 • Gear: Shimano Deore 10 sp. (10 gear)
 • Batteri: Bosch PowerPack 400Wh (Ukendt rækkevidde)

Cannondale Mavaro Active 2 City

Cannondale Mavaro Active 2 City
Forhandler Pris Information
Cykelexperten.dk 23099 kr. Se produkt

Cannondale Mavaro Active 2 City er navnet på denne flotte damecykel, som er mest egnet til bykørsel. Elcyklen bærer præg af høj kvalitet på alle parametre, men det er værd at notere sig, at rækkevidden ikke er oplyst. Du får en elcykel med i alt 8 gear. Cannondale Mavaro Active 2 City er langt fra den bedste elcykel på markedet, men du kan alligevel overveje at købe elcyklen, hvis du kun stiller lempelige krav til din kommende elcykel. Høj kvalitet, lang levetid og middelmådig rækkevidde er nogle af de vigtigste fordele ved denne elcykel, som kan erhverves til en fornuftig pris. Du vil som udgangspunkt ikke blive skuffet, hvis du køber denne elcykel, da der er en logisk sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Vigtigste specifikationer

 • Bremser: Shimano M365
 • Gear: Shimano Alfine 8 sp. (8 gear)
 • Batteri: Bosch PowerPack 400Wh (Ukendt rækkevidde)

Lifebike C-Mute Speed 2019 – Stilren og sporty elcykel til manden

Lifebike C-Mute Speed 2019 – Stilren og sporty elcykel til manden

Testresultater

Hører du til den voksende gruppe af danskere, der både vil have glæde af den effektive fremdrift ved en elcykel, men som vil slippe for et klodset og stort design?

Når du vil bruge din elektriske cykel på daglig basis, får det stor betydning for din frihed med transportmidlet, at det er skabt i et kompakt, stilrent og slankt design. Denne Lifebike C-Mute Speed 2019 er det rette valg til dig, der vil have den mest effektive transport på en cykel til og fra jobbet. 

Modellen får gode testanmeldelser hos Pricerunner.dk, og den modtager 4/5 stjerner hos panelet hos m3.idg.se.

Om Lifebike C-Mute Speed 2019

På det overordnede plan får den stilrene herrecykel gode anmeldelser hos Pricerunner.dk. I testen bliver cyklen blandt andet rost for sin solide konstruktion, der giver dig mange anvendelsesmuligheder med den. Des mere solid din cykel er, des mere kuperet terræn vil den kunne håndtere at køre på. 

Det er forskelligt, hvad vi hver især bruger vores el cykler til. Mens nogle udelukkende anvender det moderne transportmiddel til transport, er der andre, som også gør brug af cyklen til motion og træning. Uanset hvad dine forventninger og hvad dit formål er, giver Lifebike C-Mute Speed 2019 dig den komfort og de egenskaber, som du har brug for. 

God og pålidelig cykel fra mellemprisklassen

Det kan være lidt af en investering at købe elcykel. Du behøver ikke nødvendigvis gå efter den dyreste model på markedet, når du vil have en velfungerende og brugervenlig cykel med motor. Lifebike C-Mute Speed 2019 kan købes til omkring 15.000 kroner. Prisen ligger omkring 10.000 kroner lavere sammenholdt med topmodellerne. 

Der er typen af motor og bremser, der gør, at den slanke herrecykel fra Likebike kan erhverves til en skarp pris. Den har en 250W motor, som giver dig den fremdrift, du har brug for til dagligdagens køreture. At der er brugt gear fra en mindre kendt producent, har ikke indflydelse på egenskaberne hos Lifebike C-Mute Speed 2019. Tektro er kendt for deres gode priser og store pålidelighed. Geargruppen er designet med samme høje kvalitet som Shimano.

Du skal være opmærksom på, at tilbehør såsom stænkskærm, lås og bagagebærer skal købes særskilt, da dette ikke følger med din cykel. 

Indbygget batteri og gode funktioner

Lifebike C-Mute Speed 2019 hører til de cykler, der er blevet skabt med et integreret batteri i stellet. Du kan med dette design forvente at få glæde af batteriet i længere tid sammenholdt med de billige elcykler, hvor batteriet sidder udvendigt. På den læsevenlige skærm og display kan du holde dig ajour med, hvor mange kilometer du har cyklet, og du kan let få overblik over, hvor meget motoren er på arbejde. 

Der er en separat indikator for, hvor meget strøm der er tilbage i batteriet. Denne lille funktion kan blive din bedste ven, når du vil undgå, at batteriet slår fra, mens du befinder dig på en lang cykeltur. 

Lifebike C-Mute Speed 2019 vs. markedet 

Der er 2 primære områder, hvor Lifebike C-Mute Speed 2019 skiller sig positivt ud fra konkurrerende cykler i kategorien. For det første er det smagfulde og slanke design perfekt for dig, der ikke ønsker synlighed omkring, at du kører på en elcykel. Derudover er der andre typer af bremser i cyklen, end hvad de fleste moderne, elektriske cykler er udstyret med. 

Du finder Tektro bremser i Lifebike C-Mute Speed 2019, som er billigere sammenholdt med Shimano bremser (som er den type, hovedparten af de bedste elcykler har). 

Vigtigste specifikationer 

 • Solid konstruktion 
 • Slank design der gør det let for dig at parkere cyklen i byen
 • Kan bruges både til transport og til motion 
 • Budgetvenlige bremser fra Tektro
 • 250W motor 
 • Opladningstid på cirka 6 timer 
 • Indikator på skærm for batteriniveau

Witt E-Bike E650 – skandinavisk design i høj kvalitet

Witt E-Bike E650 – skandinavisk design i høj kvalitet

Den mest populære elcykel og nummer #1 indenfor kategorien hos cykelpartner.dk

Dansk design i samarbejde med tysk teknologi og schweizisk ingeniørvidenskab 

Der er ikke noget, der er tilfældigt ved den her elcykel. Danskerne bag designet her har tænkt på alt og især det omskiftelige skandinaviske vejr. Cyklen er lavet til at kunne holde til de våde årstider, kulden og de milde somre. Cyklen er fremstillet i samarbejde med en af de mest prisvindende fabrikanter i verden, og derudover er alle dele af cyklen udvalgt specielt for at finde den absolut bedste kvalitet. Der er brugt tysk teknologi, hvilket er en garanti for høj kvalitet. Derudover er der med den schweiziske ingeniørvidenskab tænkt på den absolut mest energieffektive måde at få cyklen frem på. 

Forhjulsmotor og en hastighed på 25 km/t

Med en forhjulsmotor vil cyklen hurtigere tilpasse sig din fart end ved en centermotor. Bafang har leveret forhjulsmotoren til denne cykel, og de er en af de førende producenter af alle slags motorer til elcykler. Den er desuden væsentligt mindre støjende, så du bedre kan nyde din cykeltur uden at blive forstyrret af motorens summen. Forhjulsmotor er til dig, der ønsker en cykel, hvor du skal arbejde lidt mere for farten. Den kan være en anelse sværere at styre på eksempelvis grusstier. Den her cykel er lavet til at støtte dig til en fart på op til 25 km/t, og du får en rækkevidde på 50 km. Du kan glæde dig over at forhjulsmotoren er nemmere at vedligeholde.

Derfor anbefaler vi denne model:

 • Mellemhøj pris uden at gå på kompromis med kvaliteten
 • Støjsvag forhjulsmotor
 • Tysk teknologi og schweizisk ingeniørvidenskab
 • Skandinavisk design.

Witt E-Bike E650 vs. markedet

Hvis du gerne vil komme hurtigere frem, men du ikke har lyst til at gå på kompromis med din kondi, så er det her cyklen for dig. Cyklen er lavet til ikke at ødelægge sporten ved at cykle, samtidig med at du får et ekstra skub. Det kan spare dig for en masse tid dagligt, at du får den ekstra fremdrift. Med en forhjulsmotor kan du hurtigere accelerere og samtidig spare på energien, når du bruger bremserne.

Witt E-bike er en cykel til de hurtige ærinder i byen eller pendlen på arbejdet. Med sit klassiske skandinaviske design vil den blende godt ind i bybilledet. 


KAYZA e Tanana Dry 2 – smukt design og høj funktionalitet

KAYZA e Tanana Dry 2 – smukt design og høj funktionalitet

Den mest populære elcykel og nummer #2 indenfor kategorien hos cykelpartner.dk

Tysk design inspireret af mountainbikes

Den nye trend indenfor elcykler er mountainbikes i en elektrisk version. Kayza er et tysk mærke, der også designer mountainbikes, og kvaliteten er vægtet højt. Deres elcykler er smukke og sportslige i deres udtryk. Dagene, hvor elcykler var noget for pensionister, er forbi. I dag bliver elcykler lavet til alle aldersgrupper uden hensyn til kondition. Elcyklen er til det travle moderne menneske, som ikke har tid til lange bilkøer, og nu kommer den også i et lækkert design, der imiterer det sportslige udtryk i mountainbikes. Det grafiske design med den orange tekst på totalt sort baggrund er elegant og lidt usædvanligt for en elcykel, der normalt er meget neutral i sit design. 

Centermotor og ”walk-assist”

Centermotor giver en mere harmonisk fornemmelse, der nærmer sig den ved almindelig cykling. Den centrale motor balancerer cyklen, så du ikke har unødig vægt på forhjulet. I Kayza er batteriet ikke placeret på bagagebæreren men på stellet for et flottere udseende. De fleste elcykler kræver, at du oplader batteriet dagligt, og det er vigtigt at opbevare batteriet ved stuetemperatur om natten, da det forlænger levetiden. Du kan indstille cyklen til fire forskellige hjælpetrin, så du selv bestemmer, hvor meget du vil forbruge af batteriet, og hvor meget hjælp du behøver. De mange gear giver en bedre cykeloplevelse, hvor du kan regulere trækket i forhold til eventuelle bakker og de mere flade strækninger.”Walk-assist” er en funktion, der hjælper dig op ad bakkerne, hvilket ofte er en grund til at vælge netop elcyklen.

Derfor anbefaler vi denne model:

 • Elegant og grafisk design
 • Høj kvalitet med tysk design
 • Centermotor i integreret design

KAYZA e Tanana Dry 2 vs. markedet

Den lave indstigning på cyklen gør det nemt at komme på cyklen, der tilmed er meget let i designet. Kayza er i den mere dyre ende, men du får også en del mere for pengene med centermotoren, der er smukt integreret i designet. Centermotoren er til dig, der ønsker en mere harmonisk cykeloplevelse. Designet i cyklen giver et sportsligt udtryk, og den er lavet til byen og de pendlende, der ønsker et smukt design. Cyklen er en, der vil blive lagt mærke til, når du overhaler dine medcyklister på cykelstien. 


KAYZA e Talik Dry 2 – tidløst design og høj popularitet

KAYZA e Talik Dry 2 – tidløst design og høj popularitet

Den mest populære elcykel og nummer #3 indenfor kategorien hos cykelpartner.dk

Grafisk design

De elegante cykler fra Kayza er tidløse og appellerer til den modebevidste forbruger. Hvis du ønsker en elcykel, hvor design og kvalitet går op i en højere enhed, skal du vælge en fra dette firma. Den flotte sorte silhuet på cyklen med de grønne detaljer gør den her cykel til noget særligt. Den integrerede centermotor fuldender designer, der er let og sportslig. Der er langt til de første elcykler, der virkede tunge i designet med det store batteri på bagagebæreren. Batteriet er nemt at tage ud, og placeringen giver en god vægtfordeling.

Centermotor og ”walk-assist”

Bosch er en af de førende producenter indenfor motorsystemer til elcykler. De mange år i branchen har medført stor viden om elcykler, og du kan derfor være sikker på, at din elcykel har en høj kvalitet. Centermotoren giver et mere glidende forløb, når du cykler, og den er derfor velegnet til dem, der ønsker en elcykel, der nærmer sig de almindelige cykler. Den er udstyret med 9 gear, så du har flere muligheder for at vælge trækket på cyklen alt efter antallet af bakker. En grund til at vælge en elcykel er de mange bakker, der kan forhindre dig i at vælge cyklen. Med den her cykel er du ekstra hjulpet af ”walk-assist”, hvor cyklen kan trække, selvom du ikke træder i pedalerne. Det kan også være en hjælp, hvis du skal trække den af op ad en stejl kældertrappe. De fire hjælpetrin er praktiske, hvis du gerne vil styre, hvor meget du forbruger af batteriets levetid. På den måde er du sikret el til de mest trælse steder på ruten.

Derfor anbefaler vi denne model:

 • Sporty og grafisk design
 • Tysk kvalitet
 • Centermotor

KAYZA e Talik Dry 2 vs. markedet

En cross cykel er en racercykel, der er mere velegnet til ujævnt terræn. Den er derfor god at have med i skoven, og du kan bruge den mere som en mountainbike. De lækre detaljer ved Kayza Talik Dry 2 inkluderer ”walk-assist”, integreret centermotor og smukt design. Den her cykel er lavet til både den yngre og ældre generation af elcyklister, der gerne vil spare på benzinen. Og du vil med garanti være taknemmelig for den tidsbesparelsen ved ikke at skulle finde parkeringsplads.


De 4 vigtigste ting ved køb af en elcykel

Hvis man før har været ude og købe en elcykel, ved man nogenlunde hvad man skal kigge efter. Er det derimod første gang, man er på udkig efter en elcykel, kan man føle sig mere på bar bund. I den seneste uge har elcykel været elcykler, og vi har dermed opbygget en bred viden om disse cykler. Nedenfor kan du læse om de 4 ting, som vi mener er vigtigst ved køb af en elcykel. Disse kriterier er netop dem, vi har brugt, da vi skulle finde de bedste elcykler i vores store elcykel test.

1. Motor og batteri

Når man vælger at købe en batteridreven cykel, kan man ikke komme udenom at være opmærksom på både motor og batteri. Hvor mange kilometer du kan køre på en opladning afhænger netop af motorens kraft og batteriets kapacitet. Når man kigger på motorens kraft, er det antal watt (effekten) der er afgørende. Som udgangspunkt anbefaler vi, at man forsøger at finde en elcykel med en effekt på omkring 250 watt. Derudover er amperetimer også fornuftigt at kigge efter – amperetimer bør være så højt som muligt.

I vores elcykel test erfarede vi, at det er meget forskelligt, hvor nemt (eller svært) det er at tage batteriet ind og ud ved opladning. Hvis du ikke er den tekniske type, vil det være en fordel med en elcykel, hvor man hurtigt og nemt kan tage batteriet ud og ind.

2. Ekstraudstyr

Der kan være fordele ved at købe en elcykel med ekstraudstyr, hvis man kan få tilbudt en fordelagtig pris. Som udgangspunkt kan du forvente, at langt de fleste elcykler er udstyret med lygter, men det er ikke nødvendigvis en selvfølge. Derudover kan affjedring være en stor fordel for dig, der godt kan lide lange cykelture.

3. Komfort

Komforten er vigtig, uanset om du forventer at bruge elcyklen til korte- eller lange cykelture. Når man skal ud og køre i forskellige terræn (brosten, skovarealer osv.), er det vigtigt, at cyklen har gode affjedringer. I den anledning bør du bl.a. mærke efter, hvorvidt sadlen kan fjedre og i hvor høj grad. Tilmed skal du være opmærksom på, om forgaflen (styret) er udstyret med tilfredsstillende affjedringer. På de helt billige elcykler vil der ikke altid være affjedringer, hvilket går hårdt udover komforten.

4. Brugervenlighed

Brugervenlighed er en vigtig ting ved køb af de fleste elektroniske ting, og elcykler er ingen undtagelse. Den batteridrevne cykel skal være nem at slukke og tænde, ligesom det indbyggede display skal være overskueligt og nemt at håndtere. I forhold til brugervenlighed skal det helst være tydeligt, hvor meget strøm der er tilbage på cyklen.

Bliv ikke fristet af billige elcykler

Da vi lavede vores elcykel test, fik vi mulighed for at prøve en række cykler i den lave prisklasse. Dyre cykler behøves ikke nødvendigvis ikke være bedre end billige cykler, men det er alligevel vores erfaring, når det kommer til elcykler. Vi fandt hurtigt ud af, at de billige cykler typisk er udstyret med et batteri, som har en ringe holdbarhed.

Reklamationsretten er fastsat til 2 år, men det er ikke ensbetydende med, at batteriets levetid er 2 år. Ifølge Politiken.dk er det meget almindeligt, at et batteri på en billig elcykel kun kan holde i omkring ét år. I vores store elcykel test lovede forhandlerne 2-3 års garanti på selve batteriet. Dermed har forhandlerne pligt at skifte batteriet, hvis du oplever problemer indenfor garantiperioden.

Det er problematisk , at batterierne er så dårlige på de billige elcykler. Hvis garantiperioden er udløbet, og man skal ud og investere i et nyt batteri på egen regning, vil det hurtigt løbe op i 3000-4000 kr.

Testguro anbefaler derfor, at man holder sig væk fra de helt billige elcykler. Der er ingen der siger, at man behøves bruge 15.000-20.000 kr. på en god elcykel. Der er nemlig gode muligheder for at få fat i en rigtig god elcykel i prisklassen 9.999-13.000 kr.

Er der nogen ulemper ved en elcykel?

Du har sikkert overvejet, om der er nogen ulemper forbundet ved en elcykel. Selvom en elcykel vil være et glimrende valg for især handicappede, pensionister, fritidscyklister osv., er der enkelte ulemper ved de batteridrevne cykler. Den største ulempe er, at batteriet jævnligt skal tages ud og oplades i omkring 5-6 timer. Dog vil det i de fleste tilfælde være mulighed  at tage opladeren med, hvis du skulle løbe tør for strøm på et ubelejligt tidspunkt. En anden ulempe ved en elcykel er vægten, som typisk ligger på 20-25 kg. Det kan være netop være en ulempe, hvis man sommetider ønske at bruge cyklen uden motoren. Ligeledes kan det være en ulempe, hvis du skal have transporteret cyklen op i en lejlighed eller lignende.

Regler for elcykler

Der er en håndfuld regler, som kan være relevante at kende til, hvis man vil købe en elcykel.

 • I Danmark må elcyklernes motor have en effekt på maksimalt 250 W.
 • Motoren må afgive effekt ved hastigheder på maksimum 25 km/t
 • Motoren må kun afgive effekt, hvis cyklens pedaler samtidig betjenes

Kilde:

Cyklistforbundet.dk – Udstyrsbekendtgørelsen (almindelige cykler og elcykler)

Køber du en elcykel hos en forhandler i Danmark, kan du i langt de fleste tilfælde være sikker på, at cyklen er lovlig. Derimod skal du være mere opmærksom, hvis du vælger at købe en elcykel i udlandet.

Udover de nævnte regler skal man overholde de regler, som gælder for almindelige cykler. (lygter, reflekser, funktionelle bremser m.v.)

Vi håber, at du har fået noget ud af vores nye elcykel test, således at du kan finde din drømmecykel.

Andre cyklerelaterede indlæg:

161 KOMMENTARER

 1. Hej Martin.
  Jeg har en Gazelle elcykel med centermotor og 8 indvendige gear. Den er fremragende indtil 26 km/t. Vil man køre hurtigere slår batteriet fra, fint nok, men trådet bliver bremset af motoren og ikke af modvind. Det 8. gear er derfor overflødigt. Jeg har reklameret over for dette problem til cykelhandleren, som sendte moteren til Bosch. Jeg fik en ny motor, men problemet er der stadig.
  Med venlig hilsen
  Jan Hvitved

 2. Hej,

  Jeg er 65 år og leder efter en Herre elcykel. Jeg er blevet vejledt til at kigge efter en Kalkhoff elcykel fordi de vinder så mange tests. Dog mest i tyske cykelmagasiner. Kunne i ikke tænke jer i fremtiden at se lidt på Kalkhoff cyklerne. Jeg har tænkt mig at shoppe hos Cykelexperten.dk, men jeg skal købe den på nettet. Håber i laver en 2017 test af cykler..

 3. Hej
  Vi er et ægtepar, 70 og 62 år, som påtænker at købe et par el cykler.
  Vi har været hos et par forhandlere, og det er lidt svært, at finde ud af hvad man skal vælge.
  Vi bor i Vejle, påtænker at bruge dem, primært udenfor vinterperioden, til mindre ture( typisk 10 – 20 km/ pr.tur).
  Har set på 2 Kildemoes e going City, som vi kan købe for kr24000, er det et fornuftigt valg?.
  Du skriver mht. Batteri, at man ikke nødvendigvis behøver at oplade hver gang man fx. Har kørt 5-10 km, men når man læser annoncer anbefaler man opladning hver gang. Hvad mener du?.
  Er også meget i tvivl om motor foran eller krank motor.
  På forhånd tak for en melding????

 4. Hej Bente,

  Jeg synes, at det lyder rigtigt fornuftigt, at du vil bruge en elcykel som dit primære transportmiddel fremover. Jeg kan sagtens forstå, at du har svært ved at finde den helt rigtige elcykel, da der er rigtigt mange gode alternativer. Du skriver, at du er sikker på, at din kommende elcykel skal være en City-bike og være udstyret med en centermotor. I den anledning kan jeg varmt anbefale dig at kigge nærmere på Gazelle CityZen C8, som helt sikkert vil opfylde dine behov. Det er en fantastisk elcykel, hvor der ikke er gået på kompromis med kvalitet, manøvreegenskaber, sikkerhed eller rækkevidde. Du kan læse de mest interessante informationer og specifikationer på elcyklen her: http://testguro.dk/go/gazellacityzenc8/

 5. Hej Martin
  Jeg skal til at cykle ca. 28 km hver dag og gerne så vidt muligt hele året og har derfor besluttet at købe en el-cykel.
  Cykelturen vil blive gennem bl.a Aarhus midtby og primært på cykelsti og der er bakker op/ned. Jeg har nu prøvet rigtig mange cykler, men er ikke afklaret endnu. Er dog sikker på at det skal være en City-bike og centermotor.
  Har bl.a set på Gazelle CityZen C8, Trek St 720 t, Koga E-klement og MBK AC- IONJeg har i flere år ikke haft fodbremse på cyklen – er det forsvarligt ikke at have det på en el-cykel?
  Har læst dine kommentarer med stort interesse og vil derfor gerne høre om der er en af disse cykler du kan anbefale ?

  Mange hilsner Bente

 6. Hej Simon,

  Det er korrekt, at der hidtil ikke har været nogen, der har spurgt i samme retning, som du har gjort i din kommentar. Ikke desto mindre er jeg sikker på, at det er et spørgsmål, som mange andre danskere søger svar på.

  Såfremt man hovedsageligt skal brug en elcykel i sommerhalvåret, så kan man godt nøjes med en billig elcykel. Man skal ikke dog forvente, at elcykler fra Bilka er de bedste, men til gengæld betaler man også en lav pris – så det hænger meget logisk sammen. I forhold til batteriets levetid, så er det selvfølgelig meget afgørende, hvorvidt man cykler 100, 1.000 eller 10.000 km. om året. Dog vil det ikke være hensigtsmæssigt at lade batteriet stå koldt i flere måneder i træk – når det ikke er sommer.

  Det er altid en god idé at se en elcykel som en investering. Køber du en billig elcykel i Bilka, så kan du selvfølgelig ikke stille de samme krav til kvaliteten og levetiden, som du kan, hvis du i stedet købte en elcykel fra en af de anerkendte mærker fra vores test. Personligt vil jeg gerne betale et par tusinde kroner, hvis det er ensbetydende med, at elcyklen kan bruges i 1-2 år ekstra.

 7. Hej Martin

  Det er vældig spændende at læse med her. Jeg synes ikke rigtig, at nogen har spurgt i den retning, som jeg nu vil gøre:
  Hvis nu man kun skal bruge en elcykel i sommerhalvåret og højst et par gange om ugen til forholdsvist korte ture (15km hver vej) – vil en af de “billige” elcykler fra Bilka (f. eks. en PUCH) da være udmærkede? Eller kan man forvente, at batteriet alligevel vil dø inden for meget få år?
  Det er jo (tydeligvis) lidt et luksusgode at købe en elcykel, når den skal bruges så lidt, men den vil i givet fald hjælpe til, at jeg cykler i stedet for at tage bilen på disse ture. Men hvis det ender med at blive langt dyrere end bare at starte bilen, fordi batteriet ikke kan tåle ikke at blive brugt vinterhalvåret, eller bare er noget billigt skrammel, så er det jo en dårlig forretning.

  Mvh. Simon

 8. Hej Vicky,

  Tusinde tak for de rosende ord. Det glæder mig altid at høre, at de mange læsere har glæde af de tests, som jeg udarbejder og udgiver på dette website.

  Jeg bider især mærke i, at du skriver, at du skal bruge din kommende elcykel på grusbelagte veje. I den forbindelse bør du undgå at købe en elcykel med alt for tynde og følsomme dæk. Elcykler fra Lindeberg er ganske fornuftige – priserne stemmer fint overens med kvaliteten, vil jeg mene. Generelt går man aldrig helt galt i byen, hvis man køber en elcykel fra et dansk brand, hvor der typisk er helt styr på både sikkerhed og kvalitet.

  Hvis du skal købe en brugt E-Fly elcykel, så vil jeg mene, at prisen skal et stykke længere ned, før det kan betale sig. Generelt synes jeg, at man skal være meget opmærksom, før man kaster penge efter en brugt elcykel. Såfremt garantien allerede er udløbet, så kan du ikke stille særligt meget op den dag, hvor heldet er ude, og batteriet dør eller lignende. I de fleste tilfælde kan det godt betale sig at købe en helt ny elcykel, hvor man får fuld garanti / reklamationsret.

  Ud fra dine krav vil jeg mene, at du vil blive gladest for en elcykel fra E-Fly. Dog bør du undgå at betale alt for mange penge for en brugt elcykel.

 9. Hej Anders,

  Det er korrekt, at alle elcykler kan købes hos Cykelexperten.dk. Hvis du har fulgt med i nogle af vores øvrige tests på siden, vil du vide, at vi altid henviser til minimum én forhandler. Det vælger vi at gøre, da vi gerne vil gøre det nemt for vores brugere. Cykelexperten.dk har et omfattende udvalg af elcykler, hvorfor det har været helt naturligt at henvise til netop denne forhandler.

 10. Hej Marcel,

  Tak fordi at du vil dele din oplevelse, det er altid meget interessant. Jeg har kun et meget begrænset kendskab til det omtalte system, men jeg er sikker på, at det vil få endnu mere opmærksomhed i fremtiden, da det er rigtigt smart.

  Det er en god idé at investere i en elcykel til din kone også. Vil du skrive lidt mere om krav, budget og eventuelle andre ønsker, så vil jeg gerne komme med en række kvalificerede bud på de bedste elcykler. En elcykel fra Kalkhoff vil som udgangspunkt altid være et sikkert valg.

 11. Hej
  tak for en god informativ test og udførlige svar i kommentarerne 🙂

  Jeg er ny udi elcykler og derfor er det rart at finde dit site og test 🙂
  Jeg har kig på en brugt elcykel. P.t ser jeg på:
  Enl, Lindebjerg 10, 7 gear, 28 tommer, 2½ år men kun kørt 180 km og eftersigende stået inde hele tiden. Har 9 hjælpetrin.
  og en E-fly deluxe, 7 gear (efter din anbefaling itesten ) fra 2015, kørt 120 km.

  Skal bruge den til blandet fornøjelse, indkøb og jeg bor hvor en del veje vil være grusbelagt (bred skovvej af grus, godt vedligeholdt). På grund af afstande vil en distance på 35 pr. tur (retur) være normen.

  Mine spørgsmål er om du er bekendt med Lindebjerg cyklen? Kan se på nettet at det er en der bygges af firmaet. De ser og lyder gode, men…?

  I forhold til mit forventede brug af cyklen hvilken vil være bedst ?

  Der er p.t. mulighed for andre Efly cykler på ml. 4 – 3 år gamle og kun et par tusinde mindre i pris end ovennævnte. En af dem kørt 5.500 km, hvoraf batteriet har kørt ca. 2750 km. Cyklerne lyder ok, men umiddelbart er min holdning at prisen er for høj i forhold aldren. Eller holder de priserne så godt? (de står til m. 7500 – 7900 kr.).

  På forhånd tak 🙂

  Masser af hilsner

  Vicky

 12. Hej Martin.
  Dette er blot en kommentar:
  Jeg har efter omfattende eftersøgning på nettet – herunder din fine side her – just købt mig en Gepida Reptila 1000 med Bosch krankmotor og Nuvinci Harmony automatgear. DEN er fantastisk! Når det blev netop den skyldes det begyndende gigt i højre hånd, hvor jeg derfor ikke altid har kræfter til at betjene gearskiftet. Men her kan man altså vælge at cyklen selv finder et passende gear, eller manuelt skifte helt trinløst elektrisk uden brug af kræfter overhovedet. Jeg fandt en video fra Australien på,YouTube, der satte mig i sving, og fandt cyklen hos e-bikestore i Århus. Men absolut ikke andre steder. Kender du noget til dette system i øvrigt ?
  Nu leder vi efter en elcykel til min kone, der ikke har det problem. Det kunne godt blive en Kalkoff efter din anbefaling her.

 13. Hej Birthe,

  Det er desværre svært at sige, hvorfor din Promovic elcykel pludselig sætter ud. Vi har ikke stiftet bekendtskab med Promovic elcykler i vores test, men det skulle ellers være et udmærket mærke. Såfremt du stadig har garanti på din elcykel, vil jeg anbefale dig at tage kontakt til din forhandler. Er garantien udløbet, kan du tage kontakt til en lokal cykelsmed, som helt sikkert vil kunne identicere problemet. I enkelte tilfælde kan det bedre betale sig at købe en ny elcykel frem for at få den gamle repareret.

 14. Hej Martin.
  Har du en forklaring på hvorfor min Promovic elcykel pludselig sætter ud, bare ved en lille stigning. Batteri, glideskinne og sikring er tjekket, men problemet er der stadig.
  Er det et godt mærke? Jeg bruger sen til hyggeture.
  Vh Birthe

 15. Hej Flemming,

  Jeg kan sagtens forstå, at du bliver en smule urolig, når du ser, at du kan købe en elcykel til 3.799 kr. – det lyder jo næsten for godt til at være sandt. Det er en realitet, at MCU står bag en række prisvenlige elcykler, som den du er stødt på. Det er helt overordnet en fin elcykel, men så heller ikke mere end det. Rækkevidden er kun på 35 km, så man skal forvente at skulle oplade batteriet jævnligt. Kvalitetsmæssigt er det ikke en særlig god elcykel, men man kan heller ikke rigtigt forvente mere, når prisen er så lav. Hverken bremser, gear eller dæk lever op til den kvalitet, som vi stiller til elcykler hos Testguro.dk. Dog skal jeg selvfølgelig ikke være herre over, hvorvidt du vælger at købe den omtalte elcykel.

 16. Hej
  På nettet MCU 36V er denne cykel til salg for 3.799 ! – man bliver jo urolig ved sådan en lav pris, men den ser ud som om den dækker vores behov til korte ture – lav indstigning – disponibel til småture fra sommerhuset.
  Hvad er din mening om denne –

 17. Hej Lilian,

  Man kan ikke alene bruge antallet af Ah til at vurdere en elcykels kapacitet. Skal du vurdere batteriet, skal du gange Ah og V, således at du udregner watt timer. Jo flere watt timer, desto bedre kapacitet kan du forvente. En elcykel med et 13 Ah batteriet kan sagtens tilstrækkeligt, da det er en meget almindelig batteristørrelse. Dog findes der andre (og større) alternativer, hvis det har interesse.

  Køber du f.eks. Kildemoes City E-Going Front 2016, så kan du selv angive den ønskede batteristørrelse. Der er bl.a. mulighed for at vælge et 14,5 Ah batteri med en rækkevidde på op til 100 km. Du kan læse om elcyklen her: http://testguro.dk/go/kildemoescity2016/

 18. Hej Martin,
  Tak for hurtigt svar.
  Jeg skal bruge den til at cykle til og fra arbejde. Det drejer sig om ca 15 km hver dag 5 dage om ugen.
  Der står det er et 13AH batteri. Jeg troede det var udtryk for at det var et rimeligt stort batteri. Hvad skal jeg op i for at det er godt? Har det med 13AH ikke noget at gøre med, hvor langt den kan køre på en fuld opladning?

  Venlig hilsen
  Lilian Kofod

 19. Hej Lilian,

  Elvira Madigan er generelt en fin elcykel. Dog er det svært at vurdere, hvorvidt det er den rigtige elcykel til dig, når jeg ikke kender til dine krav, ønsker og behov. Jeg har kigget lidt nærmere på elcyklen og ser bl.a. en ulempe i forhold til batteriet. Elcyklen bliver leveret med et mindre batteri med en rækkevidde på “kun” 40-75 km. Det er en meget begrænset rækkevidde sammenlignet med de fleste elcykler fra vores test. Du skal derfor være indstillet på at lade batteriet jævnligt, hvilket hurtigt kan blive irriterende.

 20. Hej Martin,
  Jeg har kig på en elcykel i Cykelland. Det er en Elvira Madigan. Du får et link her:

  Er der noget jeg skal være opmærksom på hvis jeg køber den?

  Venlig hilsen
  Lilian Kofod

 21. Hej Lau,

  Det er et fint tilbud, som du henviser til. Dog vil jeg mene, at du får mere kvalitet for pengene, hvis du køber en elcykel fra Winther eller Kildemoes. Man skal som udgangspunkt være påpasselig med deals, da der ofte er en god grund til, at de pågældende elcykler sælges så billigt, som det er tilfældet. Hvis du beskriver dine krav og ønsker, så vil jeg gerne hjælpe dig med at finde den helt rigtige elcykel.

 22. Hej Gitte,

  Mange tak for din ros. Jeg er glad for, at du har fået glæde af mine svar og vurderinger af elcykler.

  Det er en skam, at Scoot E-Sub Tour 2016 er udsolgt, da det er en glimrende elcykel. Dog findes der heldigvis en række fine alternativer, hvor du fortsat kan få opfyldt dine behov og ønsker. Personligt ville jeg foretrække Scott E-Sub Tour 2016 frem for Cube Touring Hybrid Pro 400, som du også nævner i din kommentar.

  Jeg har lige et par konkrete forslag til alternative elcykler i samme prisklasse, som du kan kigge nærmere på:

  Cannondale Mavaro Active 1 – http://testguro.dk/go/cannondalemavaro/

  Focus Jafira Pro 27 DNA – http://testguro.dk/go/focusjafira/

 23. Hej Martin
  Allerførst tak for dine supergode svar og vurderinger af diverse cykler????
  Vi har kigget på flere elcykler, vi cykler ca 40 km dagligt med både grusstier i skov (ikke offroad????)og landevej. Vi havde egentlig lagt os fast på Scott E-Sub Tour 2016, men da jeg skal bruge en dame str. L kan den ikke skaffes i år.
  Så har vi kigget videre på en Cube Touring Hybrid Pro 400
  Hvad mener du?
  Skal vi vente til næste års model fra Scott, eller satse på en cube?

 24. Hej Lone,

  Jeg kan sagtens forstå din begrundelse for, hvorfor du har interesse i at udskifte din nuværende elcykel. Der er heldigvis rigtigt mange alternative elcykler, og jeg håber, at det lykkedes dig at finde den helt rette elcykel. Du skal naturligvis have fat i en sikker og stabil elcykel, som du kan føle dig tryg på.

  Jeg har kigget nærmere på den elcykel, som du nævner i din kommentar – Mustang Elegance. Umiddelbart vil jeg ikke vurdere, at elcyklen er den rette ud fra dine krav. Som du også bemærker, byder elcyklen kun på 2 gear, hvilket kan være problematisk. Det er forskelligt fra person til person, hvor meget vægt man lægger på antallet af gear. Ikke desto mindre giver en cykel med mange gear dig mulighed for at finde det helt rette gear til forskellige hastigheder og terræner. Jeg tror lynhurtigt, at du vil føle dig begrænset, hvis du føler en elcykel med 2 gear.

  Hvis du gerne vil have en stabil elcykel med lav indstigning, kan jeg anbefale Kildemoes City El, som du finder på følgende link: http://testguro.dk/go/kildemoescityel/ – Elcyklen har 7 indvendige gear, fodbremse, rullebremse og mange andre fordele.

 25. Hej! Jeg har en E- FLY elcykel med 7 gear og 3 hastigheder som jeg købte for 15.000 kr. Denne cykel er for høj for mig og sadlen kan ikke komme længere ned. Er blevet usikker at køre på synes jeg. Jeg er en ældre dame med en del skavanker (bl.a. KOL) og har stærkt brug for en el-cykel til små ture. Sådan bare til og fra forretninger o.lign. Absolut ikke til lange ture på 30 km eller mere.
  Har set på en Mustang Elegance da den har lav indstigning og findes med hjulstørrelse på 26, men der er kun 2 gear.
  Hvad vil det sige at der kun er 2 gear? Alle andre har 7 gear.
  MVH
  Lone Holm Petersen
  Amager

 26. Hej igen,

  Jeg er stor tilhænger af elcykler fra Kalkhoff, hvor man virkelig får kvalitet for pengene. Det er en smagssag, hvorvidt man fortrækker bremser i pedaler, styret eller begge dele. Dog vil jeg generelt sige, at det er en fordel, men det afhænger meget af, hvad man er vant til.

 27. Hej Jette,

  Tusinde tak for din søde ord – det varmer helt bestemt.

  Det lyder rigtigt skønt, at du har meldt dig til den lokale cykelklub og snart er klar til at begive dig ud på cyklen. Den mest sikre elcykel er ikke nødvendigvis en elcykel med centermotor og batteri på saddelstang. Dog er det ikke desto mindre et rigtigt fint valg, hvis man sætter pris på høj stabilitet og god kørekomfort.

  Du skriver, at I cykler en del på grusveje, hvilket gør, at du skal være ekstra opmærksom på bl.a. affjedring og dæk. I kommentarfeltet har jeg tidligere rådgivet om, hvilken elcykel man kan vælge til brug på grusvej. Der er specielt én elcykel, som jeg vil mene er særligt egnet til dig.

  Jeg vil anbefale dig MBK AX-ION 2.2 – Det er en damemodel, der kommer med centermotor, batterirækkevidde på 100 km., fremragende affjedring og solide dæk. Du kan læse meget mere om elcyklen her: http://testguro.dk/go/mbkelcykel2016/

 28. Glemte, at spørge, hvad du mener om kalkhoffcykler, og om det er en fordel, at have bagbremse både i pedaler samt håndtag på styret, hvilket kalkhoff har.

 29. Hej Martin
  Har først lige fundet din hjemme side. Rigtig mange gode tips.
  Jeg er lige blevet efterlønner og fra maj skal jeg ud og cykle, med vores lokale cykelclub, ca 30 km pr gang.
  Vil derfor have en elcykel. Har lige læst den mest sikre elcykel skulle være en både med centermotor og batteri på saddelstang. Er det rigtigt? Vi cykler se del på grusveje. Hvilke cykler har begge dele, samtidig et godt batteri, samt god affjedring sadel og forgaffel? Eller hvad vil du anbefale til en som mig?

 30. Hej Per,

  Det er en rigtig fin idé, som du kommer med, og den er hermed noteret. Jeg vil undersøge muligheden for at teste en række 3-hjulede elcykler.

 31. Hej –
  For os ældre svigter balancen engang imellem, så måske kunne du kommentere kvaliteten på 3-hjulede elcykler.

 32. Hej Mogens,

  Det er en OK elcykel, men du bør ikke skrue dine forventninger for højt op. Det er i den grad en prisvenlig løsning, men kvaliteten er en anelse tvivlsomt. ELcyklen har en fin batterirækkevidde på omkring 70 km., men motoren og de fleste dele kan ikke hamle op med konkurrerende elcykler. Hvis du fortæller mig, hvilke kriterier du går efter, vil jeg gerne forsøge at finde et godt alternativ til dig. Jeg kan selvfølgelig ikke fraråde dig at købe den omtale MCU elcykel, men jeg vil blot gøre opmærksom på, at der findes mange gode alternativer.

 33. Hej Mogens,

  Det er korrekt, at vi bl.a. har testet en MCU elcykel. I vores testresultat har vi nøjes med at præsentere vores besøgende og læsere for de elcykler, der har opnået det højeste testkarakterer. Det er dog ikke ensbetydende med, at en MCU elcykel ikke kan være det helt rette valg for dig. Hvis du skriver, hvilken elcykel du har kigget på, vil jeg glædeligt komme med min vurdering.

 34. Hej Martin
  Du nævnte på et tidspunk at I har testet bl.a. MCU elcykel. Men hvor er den test?

 35. Hej Merethe,

  Jeg kan godt forstå dit ønske om at købe en prisvenlig elcykel, der fortsat skal levere fin kvalitet.

  Personligt har jeg ikke særligt gode erfaringer med de elcykler, som de forhandler i Bilka. Der er ingen tvivl om, at deres priser er særdeles attraktive, men kvaliteten er desværre ikke særlig høj. Jeg har ikke nogen personlig erfaring med netop Sco Premium 28″, 10,2 ah. Umiddelbart vil jeg dog mene, at der findes mange gode alternativ i nogenlunde samme prisklasse. Hvis du klikker dig ind på Cykelexperten.dk, vil du blive introduceret for elcykler fra bl.a. E-fly, Gazelle, Kildemoes og Winther, som alle sammen kommer med elcykler, der koster under 15.000 kr.

 36. Hej. Lige nu har Bilka en sco premium 28″, 10,2 ah på tilbud til 9.374,25 ( normal pris 12.499). Hvad tænker du om den?
  Jeg vil gerne have en cykel med kvalitet, da jeg har 18 km på arbejde, men vil samtidig gerne finde en til en god pris.
  Håber du kan hjælpe.

 37. Hej Stine,

  Jeg er ked af at høre, at du tilsyneladende ikke har været så heldige med dine tidligere elcykler. Din næste elcykel bliver forhåbentlig en bedre oplevelse. Ud fra dine krav er der ret mange muligheder, så du kan måske gøre dig nogle overvejelser om, hvor mange penge du er villig til at investere i en elcykel. Jeg har fundet to udvalgte elcykler til dig med centermotor og batteri på selve stellet, som du kan købe til fornuftige priser. Der er tale om følgende modeller:

  Kalkhoff Pro Connect Impulse 9 2016: http://testguro.dk/go/kalkhoffproconnectelcykel/

  Focu AVENTURA Bosch 2016: http://testguro.dk/go/focusaventuraelcykel/

 38. Hej Martin

  Jeg har nu 2 gange været så uheldig at få fat i elcykler, som har svigtet groft.
  Jeg har brug for en cykel med centermotor og gerne batteri på selve stellet. Jeg cykler mindst 17 km om dagen til og fra arbejde.

  En lidt mere sporty model ville være skønt.
  Hvad vil du anbefale?

 39. Hej Karin,

  Jeg er glad for at høre, at vi har været med til at give dig et overblik over elcykler.

  Personligt anbefaler jeg ikke elcykler, hvor batteriet er monteret foran. Hvorvidt man kan lide Jensen elcykler er langt hen af vejen en smagssag. Kvalitetsmæssigt er det nogle fine elcykler i forhold til den lave pris. Dog er batterilevetiden ikke imponerende, så man skal være villig til at oplade batteriet jævnligt.

  Du skriver, at du har kigget på Jensen elcykel V2, hvor batteriet er placeret foran. Jeg har ikke selv prøvet den pågældende elcykel, men jeg kunne forestille mig, at det kunne have en negativ indflydelse på balancen. Det er en middelmådig elcykel, men du bør ikke have alt for høje forventninger til kvaliteten, hvis du vælger den omtalte model. Hvis du gerne vil købe en elcykel i en lavere prisklasse, kan jeg anbefale dig at se nærmere på nogle af de mange elcykler fra Kildemoes. Kildemoes er som regel altid et sikkert hit, hvis man vil have kvalitet for alle pengene. Ligesom jeg har anbefalet andre i kommentarfeltet, skal du gå efter en elcykel med robuste dæk, hvis du skal køre i skove og på grusveje.

 40. Hej Martin
  Dejligt med et overblik over el cykler. Jeg har brug for en el cykel, hvor der kan monteres barnesæde bag på. Har set på en model “Jensen el cykel, V2”, hvor batteriet sidder foran. Tænker om det betyder noget for balancen i cyklen? Prisen er ca 12.000.
  Kan se at Jensen cykler også bruges i hjemmeplejen etc så formoder den er robust og brugervenlig. Er netop blevet pensioneret, så har ikke det store (lange) daglige behov, men skal cykle gode/lange ture med barnebarnet – i skoven og på grusveje. Har du kendskab til Jensen cykler eller evt andre anbefalinger?
  TAK

 41. Hej Simone,

  Jeg vil meget gerne hjælpe med at finde den helt rigtige elcykel efter jeres behov. Det er rigtigt fint at købe en elcykel frem for en bil nr. 2, så man kan spare penge, skåne miljøet og ikke mindst få mere motion i dagligdagen. Du har en rigtig fin indstilling til køb af elcykel i forhold til at vægte kvalitet over pris. Der findes mange billige modeller på markedet, men det er ikke altid de bedste løsninger på lang sigt. Når du skal cykle på grusvej, er det særdels vigtigt, at du ikke vælger en model med alt for tynde og følsomme dæk. Tilmed kan du med fordel vælge en model med en mellemlang batterilevetid, så elcyklen ikke skal lades på ubelejlige tidspunkter. På baggrund af dine tanker og behov har jeg et par idéer til nogle elcykler, der er værd at overveje. Nedenstående elcykler befinder sig i mellemprisklassen og har en god overensstemmelse med dine krav til en elcykel:

  Scott E-Sub Comfort (unisex): http://testguro.dk/go/scotte-sub2016/

  Gazelle Orange C330 HM Bosch (damemodel): http://testguro.dk/go/gazelleorange2016/

  MBK AX-ION 2.2 (damemodel) – fremragende til grusvej takket være affjedring og tykke dæk: http://testguro.dk/go/mbkelcykel2016/

 42. Hej Martin.

  Vil høre om du kan hjælpe mig. Vi står overfor valget mellem bil nr. 2 eller en elcykel. Sagen er den, at vi har to børn, der skal fragtes i institution, hvilket bliver i cykelvogn ved køb af elcykel. Det skal være en cykel, der kan klare en tur på grusvej, ca 3 km med cykelvogn og 2 børn og hefter en tur på ca 20 km og så hjem igen.

  Jeg kan se, at du for kort tid siden har svaret på et spørgsmål, der ligner mit, men hvor det lader til at være nogle lidt billigere modeller. Da en elcykel skal gøre det op for bil nummer 2 vægter kvaliteten højere end prisen – selvom vi selvfølgelig gerne vil have en til en god pris 🙂

  Har du evt et par bud på en eller flere gode cykler? Det må gerne være unisex, men det er ikke et krav.

  Mvh Simone

 43. Hej Bjarne,

  Jeg kan varmt anbefale dig at købe en elcykel fra et kendt mærke, hvor der altid er mulighed for at bestille reservedele hjem. Vælger du en elcykel fra f.eks. Kildemoes, Raleigh, E-fly, Kalkhoff eller et helt femte mærke, kan du næsten altid være sikker på, at der kan skaffes reservedele hjem nu og mange år frem.

  Ja, jeg har stødt på EcoRide elcykler et par gange efterhånden. Det er en producent, som efterhånden er rigtig populær på det danske- og skandinaviske marked. Vi har ikke haft mulighed for at teste deres elcykler endnu, men jeg ved, at de har vundet mange andre tests. Pris- og kvalitetsmæssigt vil jeg mene, at elcyklerne befinder sig i nogenlunde samme kategori som elcyklerne i denne test. EcoRide Ambassador ERC kunne være et rigtigt fint valg. Dog kunne jeg ikke lade være med at lægge mærke til, at EcoRide skriver på deres hjemmeside, at der kun ydes 6 måneders garanti på batteriet. Skal man stå ved kvaliteten af sine elcykler, er det lidt kritisk, at garantiperioden er så begrænset.

 44. Hej Martin

  Har du nogle erfaringer med EcoRide cykler, særligt modellen Ambassador ERC?
  Jeg skal købe 2 nye elcykler til min arbejdsplads. Den foregående står hos cykelsmeden på 3.måned fordi han ikke kan skaffe reservedele – det er ret uholdbart. Så min fokus ligger kvalitet og muligheden for at skaffe reservedele i fremtiden. Cykelhandleren vil mægtig gerne sælge mig en EcoRide.

 45. Hej Tina,

  Selv tak – dine rosende ord varmer.

  Det lyder som en rigtig god idé, at du vil investere i en elcykel, så du kan lade bilen stå derhjemme, når vejret er godt. Det er bestemt muligt at købe en kvalitetscykel med lang levetid uden at føle sig ruineret. Jeg kan godt følge dig i, at 13-15.000 kr. kan være mange penge for en elcykel, men det er svært at finde en god elcykel, som koster mindre end 13-15.000 kr.

  Når du jævnligt cykler på grusvej, bør du holde dig væk fra de elcykler med tynde- og følsomme dæk. Det er desværre ikke alle elcykler, hvor det er muligt at montere en cykelanhænger på baghjulet. Dog kan det som regel lade sig gøre, hvis du køber et beslag, som du kan montere på cyklen og derefter koble din cykelanhænger på. Jeg kan ikke anbefale, at du køber en cykelanhænger, før du har besluttet dig for, hvilken elcykel du skal købe.

  På baggrund af dine behov og ønsker har jeg et par forslag til, hvilke elcykler der kunne være interessante for dig. Jeg har fundet en række elcykler i de lavere prisklasser, som jeg vil mene imødekommer de fleste af (hvis ikke alle) dine krav:

  Kildemoes City Plus El 7g – http://testguro.dk/go/kildemoescityplusel/

  E-Fly Deluxe 36V 7g – http://testguro.dk/go/e-flydeluxe36v/

  Kalkhoff Pro Connect Impulse 9 – http://testguro.dk/go/kalkhoffproconnectimpulse9/

  Jeg håber, at der er en eller flere af disse modeller, som du vil finde interessante.

 46. Hej Jan,

  Det var da ærgerligt, at de ikke kunne få den ønskede cykel hjem. Hvis du fortsat er meget interesseret i elcyklen, kan du købe den på nettet, hvor du kan få leveret elcyklen til din bopæl.

  Gazelle CityZen er en pragtfuld elcykel. Det er ikke den billigste, men det er en rigtig god og solid elcykel til prisen. Sammenligner man med andre elcykler i prisklassen vil min vurdering være, at man ikke kan finde bedre alternativer. Du kan læse alt om elcyklen og bestille den her: http://testguro.dk/go/gazellecityzenherre/ – Du har i hvert fald min varmeste anbefaling, og jeg tror ikke, at du bliver skuffet over dit valg.

  Conndondale Mavaro Performance 1 er naturligvis også en fin mulighed, men prisen er også ekstrem høj. Hvorvidt du er villig til at bruge 34.300 kr. på en elcykel er naturligvis dit eget valg, men jeg synes ikke, at Connondale lever op til den høje pris.

 47. Hej Martin. Tak for en ordentlig og god side. Jeg vil gerne have en elcykel, ikke som bil nr 2, den kan jeg ikke forestille mig vi kan undvære, men til at hente og aflevere unger, når vejret er rimeligt, for at få lidt motion og frisk luft ind i hverdagen. Jeg skal køre 6 km hver vej, bl.a. på grusvej, så dækkene skal ikke være for tynde. Jeg skal have en cykelanhænger til børnene. Har kig på en brugt men god og billig, hvor den monteres ved baghjulet; vil der være elcykler hvor det ikke er muligt? Hvad skal jeg kigge efter? Synes 13-15000 kr er mange penge, men vil heller ikke købe en billig en, der er færdig efter 2 år. Den kommer til at stå inde om natten. Venlig hilsen Tina

 48. Hej Martin
  Jeg har nu været hos en cykelforretning for at se på Kildemoes cyklen. Det var min mening at købe den, men fik at vide de ikke kunne få den hjem, idet Kildemoes er stoppet med at lave deres el-cykler med Shimano STePS. De går over til Banfang systemet, som Cultima bruger.
  Nu tænker jeg på at købe Gazelle CityZen el-cyklen til 19.300 kr. med 8 indvendige gear og skivebremser.
  Eller er det bedre at vælge en el-cykel med automat gear – f.eks. Connondale Mavaro Performance 1 til 34.300 kr.? Men er den alligevel ikke for dyr?

 49. Hej Jan,

  Først og fremmest vil jeg gerne bekræfte dig i, at begge elcykler er fremragende til hverdagsbehov. Hvilken der er den bedste vil langt hen af vejen være en smagssag, da det afhænger af, hvilke faktorer man vægter højest. Personligt ville jeg vælge Kildemoes Street El, som er en af de bedste elcykler på markedet efter min mening. Den kan bl.a. købes hos Cykelxperten.dk, hvor de mange fantastiske specifikationer er fremhævet: http://testguro.dk/go/kildemoesstreetel8g/

  Gazelle er også et kvalitetsmærke inden for elcykler, men på sigt tror jeg, at du vil blive gladere for Kildemoes Street. Der er dog også faktorer, som taler for Gazelle – f.eks. en rækkevidde på op til 145 km., mens Kildemoes har en rækkevidde på op til 125 km.

  Jeg glæder mig til at høre, hvad du vælger

 50. Hej Martin

  Jeg vil gerne købe en elcykel. Cykler året rundt og har lidt over en halv times cykling på arbejde.
  Har tænkt på Kildemoes Street med Shimano STePS el-system – batteri 36V 11,6Ah og hydrauliske bremser http://www.kildemoes.dk/cykler/herrer/el-cykler/shimano-steps/768-01 eller
  Gazelle CityZen C8 HM med Bosch el-system 11Ah batteri og hydrauliske bremser http://www.gazellecykler.dk/sortiment-cykler/cityzen-c8-hm
  Der er måske mindst støj fra Shimano STePS motoren men Bosch motoren er vel stærkest og den bedste.
  Hvilken vil du mene, jeg skal vælge, og du selv ville vælge?

 51. Hej Frode,

  Det var så lidt.

  Kvalitet- og komfortmæssigt vil jeg mene, at Kildemoes Street El 778-01 og Trek ST720+ ligger på nogenlunde samme niveau. Personligt ville jeg vælge Street El 778-01, da den har nogle særdeles attraktive specifikationer og egenskaber. Tilmed får man altid kvalitet for alle pengene, hvis man vælger en Kildemoes elcykel. Dermed ikke sagt, at Trek ST720+ ikke også er et fremragende valg

 52. Hej Martin

  Tusind tak for dit svar.

  Jeg kan se Kildemoes lige har fået en ny elcykel på deres hjemmeside Street El 778-01 med hydrauliske skivebremser både foran og bagpå. Ville du vælge den frem for Trek ST720+?

 53. Hej Frode,

  Jeg kender til Cultima, som er kendt for sine prisvenlige elcykler til ethvert budget. Sammenligner man deres elcykler med andre elcykler på markedet, så er der ingen tvivl om, at de ikke opnår de samme høje standarder, hvad angår kvaliteten. Hvis du skal have en elcykel fra Cultima, så vil jeg anbefale dig RX eller RX-E, som har mange kvaliteter og egenskaber.

  Trek ST720+ elcykel er et rigtigt fint valg, som jeg tror, at du vil blive glad for. Det er en kvalitetscykel, hvor det tydeligt fremgår, at der ikke er anvendt dårlige materialer.

  Tilmed laver Koga også nogle rigtigt fine elcykler, som dog ikke er lige så populære i Danmark som udlandet – endnu. Til dit kørselsbehov vil det være en glimrende elcykel, som du kan bruge i mange år. Hvorvidt du skal vælge herre- eller damemodellen er naturligvis en smagssag. Kvaliteten er den samme, men der er forskel på, hvordan du sidder på cyklen – og den generelle komfort og ergonomi.

 54. Hej Martin
  Jeg har omkring 10 km hver vej til mit arbejde. Kender du til Cultima el-cykler? http://www.cultima-bikes.dk/cykler.aspx
  Har hørt den skulle være ret støjsvag.
  Vil den nye Trek ST720+ være et bedre valg http://www.fribikeshop.dk/cykler/elcykler/street-elcykler/sort-trek-st720-midstep-7-gear-2016/55-cm
  Koga laver også en støjsvag elcykel, men prisen er også 23.000 kr. og til mit kørselsbehov, er den vel for flot?
  Vil du anbefale damecyklen frem for herrecyklen til 59-årig?

 55. Hej Ellen,

  Jeg formoder, at det er denne elcykel, som du spørger ind til: http://testguro.dk/go/evertontouristelcykel/

  Såfremt min formodning er rigtig, så er det en rigtig fin elcykel i mellemprisklassen. Det er en bycykel, som er mest egnet til mindre ture til arbejde, supermarked o.l. Prisen er rigtig fin, men du skal ikke forvente, at den er udstyret med verdens bedste batteri og motor. Det er dog ikke ensbetydende med, at det ikke nødvendigvis er det rette valg for dig. Min vurdering er nemlig, at det er en glimrende elcykel sammenlignet med prisen.

  Der er ingen oplysninger omkring forventet rækkevidde (antal km) pr. opladning, så det ville måske være værd at undersøge. Jeg kan se, at der er mulighed for udskiftning til et større batteri, så det kunne du måske overveje, hvis du ønsker det.

 56. Hej Henrik

  Tak for deling af din oplevelse

  Jeg har ikke den store erfaring med Cykelland, da jeg som udgangspunkt anbefaler, at man handler elcykler hos Cykelxperten. Jeg kan godt forstå, at du synes, at det er dyrt at give 500 kr. pr. service. Det står dig naturligvis frit for at vælge en anden cykelsmed, som kan klare den samme service til en mindre pris, hvilket du også har været fornuftig at gøre.

 57. Hej Ann,

  Jeg siger tusinde tak for din rosende kommentarer. Det glæder mig rigtigt meget, at du har kunne bruge vores indhold omkring elcykler, og at det er lykkedes dig at vælge den helt rette elcykel. Jeg er sikker på, at du ikke vil komme til at fortryde dit valg, da det er en fremragende og holdbar elcykel.

  Og stort tillykke med din nye elcykel!

 58. Hej.
  Tusinde tak for den omfattende test, og de efterfølgende svar på alle spørgsmålene her. Det gav mig en god ballast til at vælge min nye el-cykel.
  Efter at have prøvekørt lidt forskellige typer motor og cykelmærker, faldt valget på din testvinder “Kildemoes” 2015, 7 gear.
  Jeg er utrolig glad for mit valg og min nye el-cykel.
  Tak og med venlig hilsen Ann.

 59. Cykellands garanti dækker kun hvis man overholder service bogen.
  Er det OK, men service koster kr. 500,00 per gang og det består af,
  at de smører kæden og måske strammer nogle møtrikker.
  Det fik jeg for kr. 200,00 hos en anden cykelsmed.

 60. Hej Nina,

  Ja, jeg har et kendskab til den Mustang Passion elcykel, som du linker til. Prismæssigt er det naturligvis en meget attraktiv elcykel, men kvalitet- og funktionsmæssigt er det ikke den bedste elcykel. Som du kan læse dig frem til, så har elcyklen en batterilevetid på 40-50 km. pr. opladning, topfart på 25 km/t og 7 indvendige gear. En af de væsentlige årsager til den lave pris er batteriet, som ikke kan konkurrere med elcyklerne fra vores test. Jeg ville være en anelse kritisk overfor batteriets holdbarhed, men igen – man får, hvad man betaler for. Dog skal du være forberedt på, at du relativt tit skal oplade batteriet, hvilket tager 4-6 timer.

 61. Hej Lisbeth,

  Ja, jeg har efterhånden stiftet bekendtskab med DV City LUX et par gange. Der er ingen tvivl om, at det er et attraktivt tilbud i forhold til den høje besparelse. Dog er det ikke en elcykel, som jeg normalt anbefaler at købe. Kvaliteten er udmærket, men min erfaring er, at man ikke kan forvente den længste holdbarhed. Set i forhold til prisen på 10.975 kr. kan man ikke finde særligt mange alternative elcykler. Dog anbefaler jeg, at man investerer lidt flere penge i en elcykel, hvis man sætter pris på høj kvalitet og lang levetid.

 62. Hej,
  Har netop set et tilbud på en elcykel DV CITY LUX nedsat (i en deal) fra 22999kr til 10975kr. Er helt blank på elcykler – kender du til cyklen, og er der tale om et godt tilbud, eller ?
  Vh
  Lisbeth

 63. Hej Martin,

  I vores test har vi desværre ikke haft mulighed for at teste nogle el-foldecykler, men jeg kender dog alligevel til et par spændende modeller. På baggrund af dine krav og ønsker kan jeg anbefale dig følgende modeller:

  – Makita BBY 18V – Forhandles bl.a. hos Bauhaus til en pris på 5.999 kr.

  – Prophete Navigator 20″ – Forhandles bl.a. hos Campingudsalg.dk til en pris på 8.595 kr.

  Du kan med fordel se lidt nærmere på de disse to elcykler, som måske kunne være noget for dig.

 64. Hej Martin.
  Jeg er ved at lede efter en handy el-foldecykel til at have med på båden. Meget gerne alu, da det går alting nemmere i forhold til rust, men ellers må den jo kommes i en taske el. lign.
  Har du nogle som du kan anbefale ?
  God dag
  Med venlig hilsen
  Martin

 65. Hej Henrik,

  Først og fremmest tak for dine rosende ord – det sætter jeg pris på!

  Jeg har besøgt Vejle en lang flere gange efterhånden, så jeg forstår dit behov for at få en god og effektiv elcykel, som kan klare de stejle bakker. Med et budget på 20-20.000 kr. vil jeg mene, at der er god mulighed for at finde en tilfredsstillende elcykel. På baggrund af dine krav vil jeg gerne fremhæve 2 elcykler, som er særligt egnet til dig:

  1. E-fly Premium Herre – Det er en flot og komfortabel cykel med centermotor – batterilevetid på ca. 80 km. Derudover er der affjedring i både sadelpind og forgaffel. Ydermere får elcyklen mange pluspoint for punkteringsbeskyttende dæk, robust bagagebærer, godkendt lås samt for- og baglygte. Det er en kvalitetscykel, som forventes at have en lang holdbarhed. Prisen står til 17.999 – læs mere om modellen her: http://testguro.dk/go/e-flypremiumherre/

  2. Gazelle CITYZEN C8 HM – Her er et rigtigt godt alternativ fra Gazelle. Det er en sporty og manøvredygtig elcykel, som er særligt egnet til bakkede terræn. Den er udstyret med en stærk og effektiv Bosch-motor, som er effektiv nok til at klare alle bakker. Cyklen har desuden en rækkevidde på omkring 145 km., samtidig med at den er udstyret med hydrauliske bremser, bagagebærer og fartsensor. Denne model står til til 19.399 kr., og du kan læse mere om den her: http://testguro.dk/go/gazellecityzenherre/

 66. Hej Martin!
  Først en stor tak for meget kvalificerede kommentarer til alverdens elcykler. Jeg har læst alle dine svar med stor interesse og mener selv, at jeg er blevet lidt klogere på mit valg. Forhåbentlig kan du hjælpe mig det sidste stykke af vejen.
  Jeg bor i Vejle og dermed et sted med mange og lange bakker. Da jeg har nået folkepensionsalderen, kan min gamle, konventionelle Raleigh ikke længere hjælpe mig op af bakkerne, hvorfor der skal en elcykel til.
  Jeg er 190 cm høj og vil gerne have en cykel med centermotor. Jeg er villig til at betale en pris op til 20-22.000, hvis jeg så har garanti for en cykel med høj kvalitet, fin komfort og lang levetid.
  Hvad kan du anbefale?
  Mvh Henrik

 67. Hej Kit,

  Ja, jeg har et godt kendskab til Centurion Basic damecykel fra årgang 2014. Den er lige nu sat ned fra 15.999 til 9.999 kroner, hvilket du måske allerede har bemærket. Det er en rigtig flot og solid elcykel, som har en rækkevidde på omkring 110 km. pr. opladning, punkterfri dæk, fodbremse, Shimano Nexus 7 gear, 5 assist niveauer og mange andre flotte specifikationer. Jeg kan varmt anbefale dig denne elcykel, som lige nu kan købes med 36 % besparelse. Den vil uden tvivl kunne indfri dine forventninger, og den har et rigtigt flot og moderne citybike-look, som du selv er inde på. Du kan læse mere om modellen hos Cykelxperten.dk: http://testguro.dk/go/centurionbasicdame/

 68. Hej Martin. Jeg har kigget på en Centurion Basic dame cykel fra 2014, kender du noget til den? Eller synes du dens specifikationer ser ok ud? Jeg har 10 km’s bycykling på arbejde, men cykler derudover en del småture. Kan godt lide dens citybike-look!
  Mvh Kit

 69. Hej Peter,

  Jeg har desværre ikke det store kendskab til Lindebjerg elcykler. Det er ikke et brand, vi har haft fokus på i vores test. Ydermere er det et mindre cykelmærke, som kun forhandles hos ganske få butikker. Hvis du skriver lidt om dine krav, behov og ønsker, vil jeg glæde forsøge at finde frem til nogle relevante elcykler, hvis det ikke nødvendigvis behøves være Lindebjerg 🙂

 70. Hej Torben,

  På baggrund af dine krav og behov er det rigtigt vigtigt, at du får en rigtig solid cykel i høj kvalitet og lang batterilevetid. Det er rigtigt godt, at du har været så grundig med at beskrive dine krav, så det er lidt nemmere at finde frem til potentielle cykler. Når du cykler så lange kilometer som du gør, så kan du ikke nøjes med de billige elcykler med lav batterilevetid. Dog er der stadig mulighed for at købe en god elcykel til en overkommelig pris. Umiddelbart vil jeg mene, at en elcykel fra Kalkhoff være lige noget for dig Mine bedste forslag til dig er følgende elcykler:

  Kalkhoff Aguttu B8/8R 2016 – Det er en helt ny model, som er udstyret med et kraftigt batteri med op til 180-205 km. rækkevidde. Du kan forvente, at batteriet kan holde til op til 1.100 fulde opladninger, før det skal skiftes. Det er tysk kvalitet, når det er bedst, og du får en sporty elcykel, som er udstyret med en kraftfuld og samtidig lydsvag motor. Der er desuden integreret lys, stærk gear-enhed og mange andre fordele. Den vejledende pris er 19.999 kr. – Mere info om modellen her: http://testguro.dk/go/kalkhoffagattu/

  Kalkhoff Pro Connect Impulse – I den lidt billigere prisende kan du også overveje at købe denne model. Denne elcykel kan købes med enten 11 Ah eller 14,5 Ah batteri. Afhængig af hvilket batteri du vælger, kan du opleve en batterilevetid på op til 135-180 km. Du kan opleve en stor og solid motor med en maks. hastighed på 45 km/t, navigation, hydrauliske skivebremser og meget mere. Denne Kalkhoff elcykel koster fra 15.999 kr. – Mere info om modellen her: http://testguro.dk/go/kalkhoffproconnect/

  Som du selv er inde på, så skal man være ekstra opmærksom på batteriet – især når du cykler mange kilometer hver dag. Når det omhandler batteriet, skal du primært kigge efter Ah, som er den faktor, som du nemmest kan sammenligne. De fleste forhandlere angiver desuden, hvor mange km. der går på én fuld opladning. Det er dog kun en vejledende distance, som kan afhænge af mange faktorer.

 71. Hej
  Kender du noget til Lindebjerg Elcykler -hvad skal jeg være opmærksom på
  Jeg kan ikke finde test på denne elcykel
  MVH
  Peder

 72. Hej

  Jeg har i alt ca. 70 km tur/ retur til arbejde. Jeg ønsker en herrecykel med et batteri med stor en kapacitet, som med sikkerhed kan klare den samlede tur frem og tilbage, også selvom det er koldt udenfor og/ eller jeg er “træt” og måske tramper knap så meget i pedalerne. Og også cyklen er et par år gammel. Det vil jo altsammen “tære” på batteriet, så det må gerne være lidt “overdimensioneret”.
  Det skal altså være en behagelig, men “sporty tourer” med et ungdommeligt præg. Det skal ikke være en racer, men behøver heller ikke være en fuldblods mountainbike. Gerne noget midt imellem, som kan klare en lang strækning med bakker, lidt grusvej og spredte huller i belægningen. Det må meget gerne være en model med center motor.

  Har i et forslag til nogle modeller til fornuftig pris og kvalitet?

  Hvad skal jeg evt. kigge efter når jeg kigger på batteriet? Ah og Kwh?

  Med venlig hilsen

  Torben

 73. Hej Erik,

  Det mest oplagte var måske netop at købe en MTB cykel, da du skriver, at I kører meget i bakket terræn og skovveje. Du kan godt købe en anden type elcykel med god affjedring, men dækkene er typisk ikke lige så tykke og robuste. Dog findes der også nogle gode alternativer, hvor der ikke nødvendigvis er tale om MTB.

  Jeg kan bl.a. anbefale Gazelle Orange C7+ HF Panasonic. Det er en damecykel, som i øjeblikket er den bedst solgte elektriske cykel. Der er indbygget affjedring i sadlen og forgaflen, indbygget motor i forhjulet, rækkevidde op til 150 km. og meget mere. Elcyklen har en pris på 15.499 kr., og du kan læse mere om den på følgende link: http://testguro.dk/go/gazelleorange/

 74. Hej

  V kører i meget bakket terræn og meget ofte på skovveje, så der skal være god affjedring i både forgaffel og sadel og desuden må dækkene ikke være for smalle.
  Til tider kører vi op til 30 km på en dag.
  Hvilken elcykel vil du foreslå, når prisen skal ligge på max 15-16000 kr. Det skal være damemodel og ikke mtb.
  Hilsen
  Erik

 75. Hej Susanne,

  Vi har tidligere modtaget en række henvendelser fra læsere, som har spurgt ind til tilbud via Spotdeal. Derfor har vi et vist indblik i deres elcykler, så jeg forsøger at give dig det bedste svar:

  Du skriver, at du bruger din elcykel meget i forbindelse med dit arbejde som hjemmehjælper. Derfor vil jeg anbefale, at du køber en elcykel, som byder på en vis kvalitet, hvad angår bl.a. motor, batteri, gear og bremser. Som jeg tidligere har skrevet, så har jeg et fint udtryk af den Corwin elcykel, som er på tilbud. Dog skal det samtidig nævnes, at man ikke nødvendigvis kan stille de højeste krav til kvaliteten og holdbarheden på baggrund af den pris.

  Selvom det er en fin cykel til prisen, så vil jeg ikke mene, at den kan hamle op elcyklerne fra Kildemoes og E-fly, som vi bl.a. har testet. Det handler naturligvis også, hvor mange penge du er villig til at give for en ny cykel. Som udgangspunkt får du, hvad du betaler for, når det omhandler elcykler. Hvis du ser det som en langsigtet investering, kan det godt betale sig at købe en lidt dyrere elcykel, som du kan få glæde af i en lang årrække.

 76. Hej
  Jeg har en monark el cykel som er 8 år den har Været ok men jeg har haft mange udgifter på den bl.a er den med håndbremse på fælge og kloserne skal skiftes ofte.
  Nu har jeg tænkt på at købe en nu elcyklen jeg bruger min cykel meget jeg er hjemmehjælper og køretøjer Ca. 10-15km i bakket terning
  Jeg har set på en model editon på en hjemmeside som er spotdeal.dk til 6999 på tilbud Hvordan er kvaliteten på denne cykel samlinger med de tester du har lavet
  Venlig hilsen susanne

 77. Hej Maria,

  Det er nogle rigtigt fine elcykler, du har fundet frem til. I forhold til afstanden på 15-20 km. / dagligt vil stort set alle elcykler være relevante. Dog er det selvfølgelig altid en fordel at vælge en elcykel med et stort batteri, så det ikke skal oplades hver dag. På baggrund af dine krav vil jeg anbefale dig MBK Yahama. Som du allerede har opdaget, så kan du spare 36 % af prisen, hvilket er et fremragende tilbud.

  Den er udstyret med motor, batteri, gear og bremser i høj kvalitet. Takket være et kraftigt batteri kan du cykle op til 80 km. på én opladning. Der er desuden 3 hjælpeniveauer og punkteringshæmmende dæk. Derudover er der mulighed for at montere et barnesæde på bagagebæret. Afhængig af hvilket barnesæde du har købt, skal du måske købe et monteringskit som tilbehør.

  Her er et direkte link til tilbuddet på den omtalte MBK elcykel: http://testguro.dk/go/mbkelcykeltilbud/

  Skriv endelig hvis du har flere spørgsmål

 78. Hej Martin

  Jeg er i gang med at lede efter en elcykel og kunne godt bruge en anbefaling. Mit behov er at cykle til og fra arbejde hver dag i alt ca 15-20 km, det er overvejende flat. Det vil være en fordel, at der kan monteres barnesæde.

  Jeg har kigget på følgende (som alle er på tilbud pt):

  – MBK-yamaha-el-cykel-sortbrun-2015

  – E-fly-deluxe-dame-7g-36v-2014

  – Kildemoes-city-el-7g-dame-2015

  – Winther-885-elcykel-lady-moerk-lilla-7g-2015

  På forhånd tak.

  Mvh
  Maria

 79. Hej Per,

  Der skulle være god mulighed for at finde en god city-bike lignende elcykel i den prisklasse, som du søger. Hvis det er vigtigt, at der skal kunne monteres barnesæde eller trailer, så bør I som minimum gå efter en elcykel med bagagebærer. Dog skal I være opmærksomme på, at det ikke er alle typer barnestole og trailere, som passer til alle elcykler. Derfor er mit råd, at I først køber en elcykel og derefter køber et barnesæde og trailer, som passer til elcyklen.

  På baggrund af dine krav og budget kan jeg anbefale elcyklen Winther 885 Lady 7g. Det er en model fra 2015, som har en rækkevidde på mellem 30 og 130 km. (afhængig af valgte batteri), stort og robust batteri med 36V, 8,7 AH, batteri skjult i kædeskærm, Shimano Nexus 7 gear og walk assistent. Derudover er det en flot og komfortabel elcykel, som er bygget af materialer i høj kvalitet. Den er lige nu nedsat med 15 % og koster dermed kun 13.599. – Du kan læse mere om elcyklen på følgende link:

  http://testguro.dk/go/winther885elcykel/

 80. Hej.

  Vi er på udkig efter en elcykel til min hustru. Hun cykler ca. 20 km om dagen (ca. 10 hver vej), med nogle store bakker (Vi bor i Vejle).
  Det er planen er der skal barnesæde og med tiden trailer på.
  Cyklen må gerne være city-bike lignende og budgettet er som udgangspunkt omkring 15.000 kr.

  Har du et par gode forslag?

  Mvh
  Per

 81. Hej Line,

  Jeg har ikke direkte kendskab eller erfaring med den damecykel fra Puch Deluxe, som du efterspørger. Dog er det mere eller mindre muligt at danne sig et indtryk af den omtale elcykel ud fra specifikationer. Det er umiddelbart et fint tilbud, men der er i hvert fald én markant ulempe ved denne elcykel, som du skal have med i tankerne. Batteriet på elcyklen er ikke særligt kraftfuldt og har kun en rækkevidde på 30-40 km. Det betyder, at du højst sandsynligt skal lade batteriet op hver dag, når du har brugt det frem og tilbage fra arbejde. De øvrige dele på cyklen (bremser, gear m.v.) er umiddelbart i fin kvalitet uden at være prangende. Hvis jeg var dig, ville jeg overveje at bruge lidt flere penge på en elcykel fra f.eks. Kildemoes eller Winther, hvor rækkevidden typisk er væsentligt længere. Min erfaring er, at man hurtigt bliver træt af en elcykel med et lav batterilevetid, så man konstant skal oplade batteriet.

 82. Hej
  For tiden har Bilka en puch deluxe damecykel med 7 gear på tilbud til 7150kr.
  Er det en cykel du kender og vil det være et godt køb?
  Den skal bruges til daglig kørsel til og fra arbejde ml 7 og 16 km med en børnetrailer bagpå.
  Glæder mig til at høre fra dig.

  Mvh
  Line

 83. Hej Lone,

  Det er korrekt, at elcyklen fra Winther ikke fremgår i vores testresultat. Det skyldes, at vi kun har valgt at omtalt de 4 elcykler, som har klaret sig bedst i testen. Det er dog ikke ensbetydende med, at det ikke er en glimrende elcykel. Leder du efter en billig og samtidig effektiv elcykel, så kan du med fordel vælge en elcykel fra Winther eller Kildemoes. Hvis du ønsker en elcykel, hvor batteriet er placeret i kædekassen, kan jeg varmt anbefale dig denne model fra Winther:

  http://testguro.dk/go/winther885elcykel/

  Ydermere spørger du om forskellen på elcyklerne fra henholdsvis Kildemoes og Winther. På Winther elcyklen er batteriet placeret i kædekassen, mens batteriet på Kildemoes elcyklen er placeret bagpå. Det er naturligvis smag og behag, hvad man bedst kan lide.

  Fordelen ved at vælge testvinderen fra Kildemoes er, at den er udstyret med punkteringshæmmende dæk, glimrende komfort, materialer i højeste kvalitet og har alle de nødvendige funktioner og tilbehør (walk-assistent, justerbar pind, fodbremse, rullebremse, kurv, bagagebærer.

  Elcyklen fra Winther er dog et rigtigt godt alternativ, hvis du ønsker et billigere alternativ. Winther 885 har en rækkevidde på 30-130 km., walk-assistent, fodbremse og gode og stabile gear samt bremser. Såfremt du ikke ønsker en masse tilbehør, kan du højst sandsynligt stille dig tilfreds med Winther 885. En af årsagerne til den lave pris skyldes nemlig, at der stort set ikke medfølger noget tilbehør til elcyklen.

  Personligt synes jeg bedst om Kildemoes City Bosch, da den fremstår mest robust og højst sandsynligt har den længste levetid.

 84. Overvejer køb af elcykel. Har set på en model fra Winter. Batteriet er placeret i kædekassen. Virker tiltalende, at batteriet ikke er synligt. Kan ikke se resultat af jeres test af Winters elcykel som I vist også har testet.
  Hvad er fordelen / forskellen på testvinderen fra Kildemoes og Elcyklen fra Winter?

 85. Hej Louise,

  Jeg kan godt forstå, at du har set dig lun på en elcykel. Elcykler er en fantastisk opfindelse, som kan gøre hverdagen lidt nemmere for mange mennesker. Det er fornuftigt, at du ønsker at udskifte en bil nr. to med en elcykel. Med udgangspunkt i dine krav er der rigtigt mange relevante elcykler. Som begynder kan du med fordel vælge en elcykel fra producenter som E-fly og Kildemoes, som er to producenter, som formår at fremstille komfortable, sikre og langtidsholdbare elcykler til overkommelige priser. Nu skriver du ikke noget om din budget, hvilket kan gøre det lidt kompliceret at finde den rette elcykel til dig. Dog har jeg et godt bud på en relevant elcykel.

  Du kan f.eks. overveje en Kildemoes elcykel fra modellen City Bosch 7g fra 2015. Det er en ny model med rækkevidde op til 80 km., punkteringshæmmende dæk, let og slidstærkt materiale, walk assistent samt 2 års garanti på selve batteriet. Du skal dog lige være opmærksom på, at du muligvis skal købe tilbehør i form af bagagebæger og / eller anden type beslag med hensyn til montering af cykelstol. Hvis du skriver, hvilken cykelstol du har, så kan jeg undersøge, hvorvidt det er muligt at montere den specifikke cykelstol. Som udgangspunkt vil det dog være muligt at montere alle slags cykelstole på en elcykel, hvis man ejer den rette tilbehør. Det er modellen, vi har kåret som bedst i test, og jeg vil påstå, at den vil være helt perfekt til dig ud fra dine krav – det direkte link til produktet er her: http://testguro.dk/go/kildemoesbedstitestelcykel/

 86. Hej Martin,
  Jeg har set mig lidt lun på sådan en el-cykel. Jeg har aldrig haft en eller prøvet en. Jeg leder efter en el-cykel, som jeg kan køre til og fra arbejde på. Der er ca. 16 km til mit arbejde, og jeg skal kunne have et barnesæde bagpå. Derudover må den meget gerne ikke have let ved at punktere. Jeg er ikke vant til at cykle ret meget, men har et stort ønske om at den lille bil nr. To kan erstattes af en el-cykel, når den går død om et par år, så vi ikke skal investere i en ny bil.

  Jeg har kig på E-Fly og Kildemoes (de modeller I har i jeres test), men hvilken passer bedst til mit behov? Jeg vil som udgangspunkt køre på den til arbejde, når det er godt vejr, og tage bilen når det er skidt vejr her i starten, da jeg ikke har prøvet at cykle på arbejde før. Men den langsigtede plan er så at cykle i næsten alt slags vejr, såfremt jeg bliver god til at cykle den distance med en el-cykel.

  Så jeg er altså begynder, og cykler ikke meget til dagligt endnu.

  Med venlig hilsen Louise

 87. Hej S,

  Der findes masser gode elcykler, som kan opfylde din krav om lav indstigning og centermotor. Dog er det typisk elcykler til damer, som byder på lav indstigning, men det behøves ikke være en hindring. Elcykler med lav indstigning og centermotor kan findes i mange forskellige prisklasser. Du skriver ikke noget omkring dine kørselsbehov, men jeg antager, at du gerne vil have en elcykel, der kan køre længst muligt på en opladning, så du ikke skal oplade batteriet hele tiden. Til en acceptabel pris kan du bl.a. købe E-fly Premium, som har centermotor, lav indstigning og en rækkevidde på op til 80 km. på en opladning. Takket være affjedring i sadelpind og forgaffel er du i øvrigt sikret fremragende komfort. Du kan se og læse mere om modellen på følgende link: http://testguro.dk/go/e-flyelcykelpremium/

  Jeg er desværre ikke bosat i eller omkring Risskov eller Aarhus, så jeg er ikke klar over, hvilke forhandlere der findes i det område. Vil man have det bedste udvalg og bedste priser, så anbefaler jeg, at man handler på nettet. Vi anbefaler som udgangspunkt Cykelexperten.dk, som har 6 års garanti på alle cykler og hurtig levering af alle cykler, som naturligvis er samlet ved levering.

 88. Hej Martin,
  Jeg er ret tung, 70 år og vil gerne fremtidssikre min opstigning på cyklen. Jeg må derfor nok have en cykel med lav indstigning. Jeg tror også at det er bedst med en centermotor pga. balance-stabiliteten. Hvilken cykel vil du anbefale, når prisen ikke er det mest afgørende? Hvilken forhandler i Risskov/Aarhus vil du anbefale? Taf or kdine grundige svar og venlig hilsen fra S.

 89. Hej Marcel,

  Mange tak for din besked og dine rosende ord om Testguro.dk

  Det er korrekt forstået, at vi har et godt indtryk af elcyklen fra Corwin. Dog har vi som tidligere nævnt ikke haft mulighed for at teste den pågældende elcykel. Den bliver nemlig kun solgt hos få forhandlere (primært dealsites og discountsupermarkeder). Dermed er det svært at sige, om elcyklen rent faktisk lever op til det, som producenten lover mht. 80 km. pr. opladning m.v. Man kan dog være lidt kritisk over, at samtlige danske forhandlere sælger den pågældende elcykel til en attraktiv tilbudspris. Selvom den vejledende pris ligger på 16.999, så har jeg endnu ikke stiftet bekendtskab med en forhandler, som rent faktisk sælger modellen til den vejledende pris.

  Jeg forstår din bekymring for at købe en elcykel hos en forhandler, hvor der kan opstå problemer ved evt. reparationer. Selvom jeg umiddelbart vil vurdere Corwin som en fin cykel, så er der nogle ulemper ved den. Hvis batteri, gear eller lignende går i stykker, kan det blive en udfordring at få den repareret. Det er som sagt et mindre kendt mærke på det danske marked, og man kan derfor tvivle lidt på, hvor nemt det er skaffe reservedele til cyklen ved behov. I den anledning vil det være mere hensigtsmæssigt at købe en elcykel fra et mere kendt mærke såsom Kildemoes, E-fly eller Winther.

  Jeg vil gerne notere endnu engang, at det ikke er verdens bedste elcykel.. Det kan man dog heller ikke forvente til den pris, men til så lav en pris kan man næppe få meget bedre elcykler. Ulempen ved at købe en billig elcykel er, at der typisk er gået på kompromis med kvaliteten, hvad angår bl.a. batteri og bremsere, som er meget dyre reservedele. Hvis du vælger at købe elcyklen, skal du sørge for at få en ordentlig garanti og sikre dig, at du kan få reservedele til cyklen, hvis du oplever problemer med den. Før du tager den endelige beslutning, vil jeg altid anbefale, at du får mindst en prøvetur, hvor du kan føle komfort, bremser, gear m.v. på egen krop.

 90. Hej Martin.
  Sikke dog et spændende og informativt site du har her, og som jeg faldt over ved et tilfælde, fordi jeg søgte på Corwin, som jeg kan se du har omtalt rosende.
  Jeg har et spørgsmål vedrørende den elcykel som står i min lokale ALDI-butik og ser ret tillokkende ud til 7.899 med “det store” batteri til 80 km og ikke mindst centermotor! (fra Bafang) Men jeg kan kun finde tyske anmeldelser via google.de – og de er rimeligt positive. Det ser ud til at være tyske Phopeth, der stykker ALDIs cykler sammen. Dog er det ikke samme model ALDI sælger i Tyskland, for der er Samsungbatteriet anbragt på selve stellet, og ikke traditionelt på bagagebæreren, som det er tilfældet her.
  Cyklen har stået i butikken i månedsvis, og jeg har prøvet at presse prisen ned, da den åbenbart ikke bliver solgt – men hovedkontoret siger nej!
  Jeg kunne forestille mig en grund til den manglende succes er, at man ikke rigtig ved hvor man skal gå hen, hvis der er noget galt med cyklen. Så er det nemmere med en Winter eller lign.
  Der står mere om den her: Tydeligvis forfattet af ALDI selv…

  Super-tilbud-af-dagen.blogspot.dk/

  Har du bemærkninger til denne cykel?
  Eneste negative kommentar fra “tysken” er at bremserne ikke er OK for så tung en cykel.

 91. Hej igen Luise,

  Det er fornuftigt, at du går efter en kvalitetscykel, selvom det betyder, at prisen er lidt højere. Det er måske lidt misvisende at skrive, at 9.000 er et meget lavt budget. Ikke desto mindre skal man forvente en pris på 9.999 kr. og opefter, hvis man skal have kvalitet for pengene. Elcyklen på 1. pladsen kunne meget vel være den rette for dig på baggrund af dine krav. Vær dog opmærksom på at det er herremodellen, som der henvises til. Her er et link til damemodellen: http://testguro.dk/go/kildemoescityeldame/

  Den kører langt på en opladning, er udstyret med punkteringshæmmende dæk og byder desuden på god komfort og nem vedligeholdelse.

 92. Tak for lynhurtigt svar! Jeg er kommet frem til at jeg nok kommer længst, som du ambefaler, ved at bruge lidt mere end de 9.000 på en cykel. Dog undrer det mig lidt at du skriver at 9.000 er et meget lavt budget når cyklen på tredjepladsen i top-3 herover netop koster omkring 9.000 (9.999). Er det ud fra mit kilometerbehov du mener? Og vil kildemosen til 13.500,- (på plads nr 1) være et godt bud?

 93. Hej Luise,

  Når man skal vælge den rette elcykel, anbefaler jeg altid, at man tænker langsigtet. Her og nu kan det være fristende at købe en meget billig elcykel, men hvis batteriet eller andre dele går i stykker efter få års brug, vil det enten være nødvendigt at betale for dyre reparationer eller investere i en ny elcykel. Dermed kan en billig elcykel gå hen og blive rigtig dyr. Ikke desto mindre er det muligt at finde en prisvenlig elcykel, som er udstyret med et fornuftigt batteri, og hvor de øvrige dele ligeledes er i høj kvalitet.

  Dog er 9.000 et meget lavt budget, hvis du er på udkig efter en elcykel, som du kan få glæde af mange år fremover. Hvis du skal have en god og billig elcykel, så kan jeg anbefale en E-fly elcykel – f.eks. E-fly Comfort 7g, som kan købes hos Cykelexperten. Prisen er 9.999 kr. Den har en rækkevidde på 40 km. Det er en lav rækkevidde sammenlignet med andre elcykler, men den vil ikke desto mindre kunne overholde dit daglige kørselsbehov på 25 km. Dog er jeg ikke klar over, hvorvidt man montere en barnestol bagpå. Alternativt kan du overveje at købe en brugt elcykel.

 94. Hej Martin. Jeg står for at skulle købe en elcykel. Jeg cykler sammenlagt ca 25km pr dag til/fra arbejde og har et budget på max 9.000. Kan jeg få noget ordentligt eller vil det være dumt at bruge for lidt for dernæst at komme til at skulle kaste penge efter er nyt batteri senere? Cyklen skal kunne have barnestol/cykelstol bagpå. Mvh Luise

 95. Hej igen,

  Det var så lidt. Hvis du har flere spørgsmål, skal du være hjertens velkommen til at skrive en ny kommentar. Jeg håber, at du bliver glad for din nye elcykel!

 96. Tusind tak for et hurtigt svar, jeg tror at med den vurdering er det et tilbud jeg vil benytte mig af, da jeg også godt kan lide cyklens udseende.

  Igen, tak for et hurtigt svar 🙂

 97. Hej Lotte,

  Nu skriver du ikke noget om dine personlige krav og behov. Det ville være nemmere at vurdere, om det er en god cykel for DIG på baggrund af, hvor mange km. du forventer at cykle om dagen m.v. Jeg har set den omtalte CORWIN DK på diverse dealsider til 7.000 kr., så jeg har et vis kendskab til cyklen. Elcyklen du spørger efter er udstyret med et kraftfuld batteri, som kan holde til op til 80 km. på en opladning. Den er sikkerhedsgodkendt, byder på fin komfort og design samt et 5-trins display. Den samlede vurdering er, at det er en acceptabel elcykel til prisen. Den oprindelige pris ligger på omkring 17.000 kr., og den pris mener jeg er alt for højt sammenlignet med kvaliteten. Dog er 7.000 kr. for en kvalitetscykel en rigtig fin pris.

 98. Så har jeg kig på en: El-cykel CORWIN DK Edition 7 Gear med Shimano-gear, til knap 7.000,- Er det et godt køb? Det er gennem en personaleforening, at den er på tilbud.

  Mvh. Lotte

 99. Hej Kasper,

  Vi er kede af, at du synes at vores test er mangelfuld, men det er selvfølgelig noget, vi vil tage til efterretning. I dette blogindlæg har vi nøjes med at nævne de vigtigste faktorer og underladt enkelte detaljer med det formål at gøre artiklen så overskuelig som mulig. Det er desuden ikke alle detaljer og specifikationer, som vi har haft adgang til. Dog vil jeg naturligvis sørge for at opdatere testen med vægten på de nævnte cykler.

  Hvis du har specifikke spørgsmål til en eller flere elcykler, så vil jeg med stor sandsynlighed kunne svare på det.

  Venlig Hilsen
  Martin Dyrhøj

 100. Hej.
  Det er fint i laver en test men hvorfor er specifikationi skema ikke ens på alle cykler. Når i måler? Hva er vægt f.eks .. Synes det er mangelfuldt..
  Vh kasper

 101. Hej Martin,

  Mange tak for din spørgsmål. Det er en glimrende idé, du kommer med, og jeg har hermed skrevet det på to-do listen.

  Det er bevidst, at artiklen er en anelse kortfattede, da vi ønsker at gøre det så overskueligt for læseren som muligt. Derfor har vi nøjes med at fremhæve de vigtigste faktorer og samtidig henvist til en forhandler, hvor man kan læse nærmere om de omtalte produkter.

 102. Spændende.

  Er det muligt at lave en test hvor man tester og fremviser resultat på ens vilkår. Ligesom biler?
  – hvor mange HK?
  – Hvor langt på literen
  – plads til x
  – pris

  osv. Gerne i skema form.

  Lidt svært at sammenligne fra ovenstående artikel. Meget få oplysninger på bedste cykel i test.

 103. Hej Majbritt,

  Selv tak. Jeg vil altid gerne være behjælpelig 🙂

  Der skulle være fin mulighed for at finde en cykel, der overholder dine krav til en fornuftig pris. Hvis du vil have en elcykel, hvor der skal være mulighed for at montere en cykeltrailer eller barnestol, så er det vigtigt, at motoren er stærk. Vær desuden på at det kan blive nødvendigt at købe tilbehør, hvis du skal montere en cykeltrailer. Jeg kan anbefale dig at købe en elcykel med lav højde på bagagebære, hvor der typisk kan monteres en efterløber / cykeltrailer.

  Prøv at kig på nogle af de modeller fra Raleigh. Der er typisk mulighed for at montere cykeltrailere o.l., og de passer til dit budget.

  Venlig Hilsen
  Martin Dyrhøj

 104. Hej igen.
  Tak for dit hurtige svar ????

  Jeg har behov for en cykel som kører minimum 50 km på en opladning. Syv gear og så skal den være egnet til barnestol og cykeltrailer da jeg ofte skal aflevere børn. Jeg tænker prisleje omkring 15000 +/-.. Det vigtigste er, at jeg får en god cykel som kan holde i mange år ????
  Hvis du har en specifik model i tankerne jeg kan afprøve, så vil det være en stor hjælp ????
  Mvh Majbritt

 105. Hej Majbritt,

  Monemtum model T er ikke særlig kendt på det danske marked, så mit kendskab til elcyklen er minimalt.

  Hvis dit daglige kørselsbehov for elcyklen “kun” er 26 km. i alt, så behøves du ikke en elcykel med verdens længste batterilevetid. Dog er det naturligvis rart, at du ikke skal oplade batteriet konstant. Hvis du skriver lidt mere detaljeret om dine krav samt budget, så vil det være nemmere at finde en relevant elcykel til dig. Hvis du ønsker en god og samtidig billig elcykel, så overvej en model fra E-fly eller Centurion: Selvom de de har mange dyre modeller, så har de også mange fine elcykler til overkommelige priser.

  Venlig Hilsen
  Martin Dyrhøj

 106. Hej igen Lars,

  Modellen som du har henvist til er en ganske fin model til dit budget. Det er en forholdsvis ny model, som kører langt på en opladning og generelt byder på høj kvalitet og fine køreegenskaber.

  Med udgangspunkt i dine krav og behov kan jeg også anbefale elcyklen Centurion Free til herre. Det er en model fra 2014 med 8 gear, punkterfri dæk, 22″ hjul og meget mere. Den kan klare omkring 110 km. på en opladning, og du får desuden en garanti på 2 års garanti. Den vejledende pris er 15.999 kr., men den kan lige nu købes til en tilbudspris på 12.999 – 15 % besparelse.

  Du kan læse mere om denne Centurion elcykel her: http://testguro.dk/go/centurionelcykelfree/

  Venlig Hilsen
  Martin Dyrhøj

 107. Hej Martin.

  Kender du noget til Momentum model T? Jeg er på udkig efter en elcykel som skal bruges til/fra arbejde, ca 13 km hver vej.. Hvad skal jeg have med i mine overvejelser og hvad kan du evt anbefale?
  Mvh Majbritt

 108. Hej,

  tak for svar.

  Jeg har godt 70km ialt,

  Mit budget ligger omkring 15000,- helst med indvendige gear.

  Jeg faldt over denne model : Batavus Stratos E-go citybike

  Den kan klare ca 100km på en opladning. Har mulighed for at lade på jobbet.

  Tak

  Hilsen
  Lars

 109. Hej Lars,

  Med al respekt for offentlig trafik, så synes jeg, at det lyder som en glimrende idé. Er de 40 km. hver vej, eller er det i alt til og fra arbejde? Hvis du forventer at skulle bruge el-cyklen mere eller mindre hver dag, så er det vigtigt, at både kvalitet, komfort, holdbarhed og batteri er i top, som du selv nævner. Nu kender jeg ikke til dit budget, men ønsker du højeste kvalitet og lang batteritid, så kan jeg anbefale en Kalkhoff Pro Connect B10. Det er en spritny model, som har en ualmindelig lang batterilevetid på op til 180 km. på en fuld opladning. Den er udstyret med et kraftigt 14 Ah batteri, og den er udelukkende fremstillet af de bedste materialer. Prismæssigt ligger den i øjeblikket på 20.999 kr., som er i den mellemhøje ende, men du får til gengæld også en fantastisk elcykel, som du kan få glæde af mange år fremover.

  Her er et link til den omtalte elcykel: http://testguro.dk/go/kalkhoffproelcykel/

  Venlig Hilsen
  Martin Dyrhøj

 110. Hej, jeg overvejer at udskift mit togkort ud med en el cykel, jeg har ca 40 km til arbejde.
  Så komfort, holdbarhed samt god levetid på batteri må gene være engeskaber som cyklen har. Kan men ud fra det anbefale en go og rubust cykel som kan holden til de lange ture ?

  På forhånd tak

  Hilsen
  Lars

 111. Hej Lisbeth,

  Som jeg har skrevet til en anden i kommentarfeltet, så er Elvira Mardigan elcyklen ikke en model, vi har haft erfaring med. Dog er modellen Elvira Madigan 36V tidligere blevet kåret som bedste køb af bl.a. Ekstra Bladet. Der er altid en vis risiko ved at købe en brugt elcykel. Selvom cyklen står som ny, så kan batteriet sagtens være slidt. Du bør på forhånd undersøge, hvor meget cyklen er blevet brugt. Hvis den er brugt rigtigt meget de seneste 3 år er der stor risiko for, at batteriet er en anelse slidt. Køber man en god elcykel, så kan man typisk regne med, at batteriet vil holde til 1.000 fulde opladninger. Det er derfor svært at regne i år, men ikke desto mindre burde batteriet kunne holde mere end tre år.

  Som udgangspunkt anbefaler vi at lade batteriet op hver eneste gang efter brug. Batteriet skal afmonteres og sættes i opladeren med det samme. Det er meget vigtigt, at man aldrig aflader batteriet helt, da det kan skade cellerne. Det er desuden vigtigt, at man sørger for at oplade batteriet jævnligt. Såfremt batteriet bliver anvendt sjældent, vil det påvirke kapaciteten i en negativ retning.

  Venlig Hilsen
  Martin Dyrhøj

 112. Hej.
  Jeg er ved at købe en Elvira madigan elcykel fra 2012 for 4000 kr i DBA. Den ser meget velholdt ud og sælger skriver at den står som ny, hvilket billedet også indikerer. Den har 7 gear og 36v/10 Amp batteri.
  Jeg ved dog ikke om det er lidt dumt at købe en brugt el-cykel, hvis batterierne ikke lever mere end tre år?

  Sælger siger de har fået at vide af forhandleren at det var bedst at vente med at oplade til batteriet var næsten fladt, men jeg har læst et andet sted at det er bedre at oplade så ofte så muligt – hvad er rigtigt?

  Hilsen, Lisbeth

 113. Selv tak.

  Du er velkommen til at skrive igen, hvis du har brug for yderligere hjælp / rådgivning 🙂

 114. Hej igen,

  Det er et rigtigt fint tilbud, som du henviser til. Cyklen har en rækkevidde op til 100 km. på en fuld opladning, 15 forskellige niveauer i navigere mellem, komfortabel affjedring samt gode bremser og dæk. Dog bør du være opmærksom på, hvor mange års garanti du får på elcyklen. Det er især afgørende, hvor mange års garanti der er på selve batteriet. Der er f.eks. mange forhandlere, som lover op 2-3 års garanti på batteriet – svarende til omkring 1.000 fuldopladninger.

  Du får dog en rigtig fin elcykel til små penge, så det kan være et ganske fornuftigt valg. Det er naturligvis ikke verdens bedste elcykel, men den har en vis kvalitet.

  Venlig Hilsen
  Martin Dyrhøj

 115. Hej har været inde og kigge på de mærker som du anbefaler men kan se de ligger i samme prisklasse som gazelle og kører ikke så lang på en opladning De har en der er på tilbud til 10.000 kr der hedder rock machine e-Mac er det en der kan anbefales

 116. Hej igen,

  Hvis dine primære krav er, at den skal kunne køre mindst 50 km. på en opladning, prisen skal være fornuftig, og kvaliteten skal være høj, så er der mange muligheder. I mellemprisklassen kan du med fordel overveje en elcykel fra Raleigh, Centurion eller Winther. Det er i hvert fald eksempler 3 producenter, som er kendt for billige elcykler i god kvalitet. Disse 3 mærker forhandles hos Cykelexperten.

  Venlig Hilsen
  Martin Dyrhøj

 117. Mine behov er ikke så store den skal kunne køre ca 50 km på en opladning Jeg har også kig på en mcu 3 gear jeg vil jo gerne have den billigt men det skal samtidig være en med kvalitet

 118. Hej Anna-Margrethe,

  Vil du prøve at sende et link til den elcykel, som du har kigget på, så kan jeg se nærmere på det hurtigst muligt. Skriv lidt om dine krav og behov, så kan jeg bedre vurdere, om det er den rette elcykel for dig

  Venlig Hilsen
  Martin Dyrhøj

 119. Hej
  Jeg har kigget på en elcykel hos cykelexperten en gazelle fra Holland med 7 gear kan den anbefales Jeg synes det er svært da der er mange forskellige prislag

 120. Hej Anna-Margrethe,

  En Gazelle elcykel kan være et ganske fint valg. Gazelle el-cykler bliver produceret i Holland, hvor de generelt er kendt for el-cykler i meget høj kvalitet. Modellen du nævner er en rigtig god model, som typisk kan køre op til 80-100 km. på en fuld opladning. Cyklen er desuden udstyret med en lydsvag centermotor, smart gearsensorteknik (7 indvendige gear) og et brugervenligt LCD-display med 3 forskellige niveauer. Det er alt i alt en fin elcykel til prisen. Dog vil jeg ikke mene, at den er særligt bedre end de øvrige el-cykler i samme prisklasse. I samme prisklasse kunne man også overveje en elcykel fra Centurion eller F-fly.

  Hvis du skriver lidt mere om dine krav (antal gear, batteri (hvor mange km. pr. opladning, pris, hjulstørrelse e.l.), så vil jeg gerne forsøge at finde en god el-cykel på baggrund af dine krav og behov.

  Venlig Hilsen
  Martin Dyrhøj

 121. Hej
  Jeg har kig på en elcykel der hedder gazelle arroyo c7 hybrid f er det noget der kan anbefales eller hvad skal jeg ellers gå efter
  VH Anna-Margrethe

 122. Hej Lotte,

  Det er rigtigt ærgerligt, at den ønskede Kildemoes elcykel allerede er solgt, men heldigvis er der mange alternativer – uanset om du leder efter ny eller brugt elcykel.

  Jeg kan godt forstå, at du har kigget lidt nærmere på den henviste cykel (Sco shopper), da den er sat tilstrækkeligt ned i pris. Man skal ikke altid gå efter den laveste pris, men jeg synes alligevel, at det er fint, at man går efter gode tilbud. SCO er væsentligt billigere, end de elcyler vi har haft med i vores test. Dog kan man heller ikke forvente, at lavpris cykler fra SCO er i samme høje kvalitet som elcykler fra producenter som E-fly og Kildemoes. Ligesom det gør sig gældende for de fleste andre produkter, så får man, hvad man betaler for. Hvis man køber en billig elcykel, så vil man typisk gå på kompromis med kvaliteten.

  Dermed ikke sagt, at SCO elcykel ikke kan være et fint valg for dig. Elcyklen har trods alt en rækkevidde på 30-40 km., og det vil være rigeligt for dig, som til hverdag cykler omkring 10 km. Det er vigtigt at bemærke, at hjulstørrelsen på cyklen er ret lille. Cyklen er udstyret med 26″ hjul, hvor vores elcykel fra E-fly til sammenligning har 28″ hjul, som er væsentligt større. Selvom store hjul ikke er den eneste vigtige parametre, så kan det alligevel være en vigtig parameter i forhold til de samlede køreegenskaber. Da der er tale om en billig cykel, kan man ydermere ikke forvente, at levetiden vil være lige så lang som nogle af de dyrere elcykler. Derudover vil jeg anbefale dig at læse de kundeanmeldelser, som er på Bilkas hjemmeside, hvis du ikke allerede har gjort det. Her har 2 kunder foreløbigt skrevet en anmeldelse af cyklen, hvor der både er positiv og negativ feedback.

  Vi har ikke personlige erfaringer med Elvira Madigan elcykler, men det har Ekstra Bladet og magasinet Gear til gengæld. De har tidligere kåret Elvira Madigan som bedste køb, hvor der bl.a. er blevet lagt vægt på motor, design og køreegenskaber. Dog vil jeg ikke mene, at Elvira Madigan er bedre end f.eks. E-fly, som befinder sig i samme prisklasse.

  Du skriver, at du ikke et mærkedyr, men heller ikke gå i den helt billige ende. Hvis du vil have en god elcykel i mellemprisklassen, kan jeg varmt anbefale dig at købe en elcykel fra enten E-fly, som koster fra 9.499 kroner eller en elcykel fra Elvira Madigan med en tilbudspris på 9.990 kr.

  Venlig Hilsen
  Martin Dyrhøj

 123. Hej Martin, den kildemoes-cykel havde jeg havde set på i den blå avis, var desværre blevet solgt! Jeg har så i stedet for kigget lidt på en Elvira Madigan med 3 gear fra Cykelland eller måske denne cykel fra Bilka!

  Bilka – Sco Shopper elcykel med autometgear

  Kan du hjælpe mig lidt der?

  Jeg har ikke et stort behov for at køre lange ture, snarere daglige ture på 10 km., frem og tilbage fra arbejde!

  Ved ikke rigtig hvad jeg skal have af krav i denne cykeljungle 😉 Jeg er ikke så meget et “mærkedyr” men vil heller ikke helt gå i den billige ende, hvis produktet dermed ikke er i orden!

  Mvh. Lotte

 124. Hej Takita,

  Vi har en række samarbejdspartnere, som har gjort det muligt for os at kigge nærmere på nogle af de mest populære elcykler på markedet. Disse elcykler har vi testet og sammenlignet på kryds og tværs for at finde den absolut bedste elcykel. Det er korrekt forstået, at vi ikke har inddraget Mustang i vores test. Dermed ikke sagt at Mustang producerer dårlige elcykler, men det har bare ikke været muligt for at teste Mustang elcykler.

  Vi har tidligere bekendtskab med Mustang i anledning af, at vi har kigget lidt på de elcykler, som der forhandles hos Coop. Hvis man vil have en billig elcykel og kan gå på kompromis med batterilevetid og kvalitet, så kan det være tilstrækkeligt med en Mustang elcykel. En almindelig elcykel fra Mustang kan “kun” køre op til 40-50 km. på en opladning. Til sammenligning kan en E-fly elcykel (2. pladsen i vores test) køre op til 80 km. på en fuld opladning. Hvis du skal bruge elcyklen ofte, kan du risikere at skulle oplade cyklen batteriet relativt tit. I den forbindelse bør du overveje, om det kan betale sig at give lidt flere penge for en dyrere cykel, hvor batteritiden er højere. Bemærk at det tager 4-6 timer at lade batteriet helt op, hvilket skal gøres ofte, hvis du kører lange eller mellemlange ture på din elcykel.

  Venlig Hilsen
  Martin Dyrhøj

 125. Hej Martin

  Jeg har været meget glad for Mustang cykler, og har nu prøvet en elcykel derfra. Men jeg kan se at i slet ikke har haft kigget på Mustang og undre mig hvorfor? Jeg håber du kan give mig nogle svar 🙂

  Mvh Takita

 126. Hej Gitte

  Det er korrekt forstået, at Batavus ikke er en producent, vi har inddraget i vores test. Hvis du har set vores komplette liste over inddragede producenter, så har vi rent faktisk testet en cykel fra Raleigh. Vi har testet modellen “Society”, som er fra årgang 2014. Cyklen har fået tildelt en 6. plads i vores test, og elcyklen har generelt imponeret på mange parametre. Siden er der blevet udviklet en Raleigh Society Lux årgang 2015, som jeg varmt kan anbefale dig at kigge nærmere på. Den nye model er udstyret med et kraftigt batteri, som kan køre op til 80 km. på en opladning, og producenten garanterer, at batteriet kan klare mindst 1.000 opladninger. Der er dermed garanti for, at du får en elcykel, som du kan bruge mange år fremover.

  På baggrund af dine krav vil jeg mene, at Raleigh Society Lux 2015 er den perfekte elcykel for dig. Du får en elcykel uden synligt batteri, rækkevidde op til 80 km., og tilbudsprisen er blot 14.499 kr.

  Cykelexperten.dk giver i øjeblikket 9 % rabat på elcyklen, som du kan se her: http://testguro.dk/go/Raleighelcykel2015/

  Venlig Hilsen
  Martin Dyrhøj

 127. Hej Martin
  Jeg har besluttet mig for at købe en elcykel, men aner ikke noget om markedet.
  Jeg har før haft Raleigh- og Batavuscykler.
  Jeg kan ikke se, at du har testet hverken Raleigh eller Batavus elcykler. Er det fordi de ikke lever op til samme standart som de cykler, der indgår i din test?
  Jeg skal bl.a. bruge cyklen på ferie med cykeldagslængder på ca 50 km i varieret terræn. Desuden vil jeg gerne have en cykel uden synligt batteri. Pris 15-20.000 kr.
  Hvad kan du anbefale?
  På forhånd tak og med venlig hilsen
  Gitte

 128. Tusind tak for et hurtigt og udførligt svar – tror jeg prøver at kigge lidt nærmere på den, med dine gode råd i baghovedet!

  Mvh. Lotte

 129. Hej Lotte,

  Først og fremmest er Kildemoes en producent, som jeg varmt kan anbefale. Som du måske allerede har set ud fra vores testresultater, så er Kildemoes den producent, som har klaret sig bedst. Kildemoes elcykler er i høj kvalitet og kan købes til fornuftige priser.

  Der er flere ting, man skal have med i sine overvejelser, når man køber en brugt elcykel. Man bør i høj grad overveje, hvorvidt det kan betale sig at købe en brugt elcykel fremfor en ny elcykel. I første omgang skal du sikre dig, at sælgeren har købsbevis (kvittering) og evt. garantipapir på elcyklen. Da der er tale om en “ældre” periode, er der stor risiko for, at garantiperioden allerede er udløbet. Ikke desto mindre er det noget, du bør undersøge, da det altid er mere attraktivt at købe en elcykel, hvor der er fortsat er gyldig garanti fremfor elcykel uden garanti. Typisk vil der være 2 års garanti på selve batteriet, 1/2 – 1 år på dækkene og mellem 5-20 års garanti på stellet. Det afhænger dog af de enkelte elcykler, og hvilken aftale køberen har indgået med forhandleren.

  Såfremt garantiperioden allerede er udløbet, så kan stadigvæk være fint at købe en brugt elcykel. Du skriver, at elcyklen ser velholdt ud, hvilket er et godt tegn. Dog er det ikke ensbetydende med, at batteriet ikke er slidt. Når man skal købe en elcykel, bør man være ekstra opmærksom på batteriet. Hvis den nuværende ejer har brugt elcyklen til lange cykler hver dag i de seneste 2-3 år, er der stor sandsynlighed for, at batteriet er blevet en anelse slidt. Køber man en Kildemeos elcykel, kan man dog forvente, at batteriet i høj kvalitet, og at det kan holde mange år fremover. Såfremt elcyklen ikke er blevet brugt til usædvanlige lange ture med daglig kørsel, så vil jeg mene, at det kan holde mange år endnu. Dog bør du spørge, hvor meget elcyklen er blevet brugt. Er elcyklen kun brugt til og fra arbejde samt mindre ture på 10-30 km. dagligt, så bør batteriet have mange år endnu. En Kildemoes elcykel er typisk udstyret med et batteri, som kan holde op til omkring 1.000 opladning, før batteriet bør skiftet. Udskiftning af et batteri kan nemt komme op til at koste 3.000-4.000 kr., så det er vigtigt, at du sikre dig, at batteriet ikke er alt for slidt.

  Hvis du kører ud og kigger nærmere på den, bør du anmode om en grundig prøvetur, hvor du kan vurdere cyklens køreegenskaber og teste, om gearerne virker som de skal. Derudover bør du kigge efter, om cyklen har ekstraudstyr (lygter, reflekser o.l.), ligesom du bør vurdere cyklens komfort.

  Hvis du har flere spørgsmål, skal du være mere end velkommen til at skrive igen.

  Venlig Hilsen
  Martin Dyrhøj

 130. Hej Martin, jeg har, i den blå avis, set en brugt Kildemoes Classic fra år 2012. Den ser ret velholdt ud og koster 6.000,- Er der noget bestemt jeg skal være opmærksom på eller spørge om, hvis jeg tager ud og kigger på den!
  Mvh. Lotte

 131. Hej Linda,

  Som ejer og stifter af dette website vil jeg meget gerne give dig et brugbart svar på dine spørgsmål.

  Du har ret i, at det kan være rigtigt svært at finde den helt rette model. Som du selv nævner, så kan man betegne køb af elcykel som en investering. Hvis man ikke får undersøgt markedet tilstrækkeligt, risikerer man at investere i en dyr elcykel, som ikke er pengene værd. Derfor synes jeg, at det er rigtigt fornuftigt, at du bruger tid på at undersøge, hvilke muligheder der er for køb af elcykler på det danske marked.

  Centurion er ikke en producent, vi har nævnt i denne elcykel test. Dog har jeg ligesom mange andre cykelmærker personlige erfaringer med Centurion. Centurion er et godt mærke at vælge, da de formår at skabe cykler til alle tænkelige behov. Centurions cykler er især egnet til bykørsel, da deres elcykler er udstyret med grovere køremønster og bredere dæk. Ydermere er det også muligt at køre på brosten og grusstier takket være Centurions høje kvalitet og komfort.

  Det vil altid være en fordel at vælge en elcykel med et mellemstort batteri, så du slipper for at skulle lade cyklen op hele tiden. Du nævner selv Centurion free elcykel til damer, som jeg vil mene er et rigtigt godt valg. Modellen er fra 2014, og den byder på 8 gear, punkterfri dæk, simpel betjening via LED display. Derudover er elcyklen udstyret med et kraftigt batteri, som kan køre op til 110 km. på en fuld opladning. Batteriet kan oplades op til 1.000 gange, så du får en elcykel, som du kan bruge mange år fremover.

  Du kan læse mere om cyklen på følgende link: http://testguro.dk/go/centurionelcykelfree/ (tilbud med 19 % besparelse)

  Angående dit spørgsmål om antal gear, så er det ikke helt underordnet, hvor mange gear en elcykel har. På en elcykel har du en meget højere gennemsnitshastighed end en almindelig cykel, hvilket gør det fordelagtigt at have flere gear at vælge mellem. Som udgangspunkt anbefaler jeg, at en god elcykel har 5-8 gear. Hvis du har flere spørgmsål, skal du være meget velkommen til at skrive.

  Venlig Hilsen
  Martin Dyrhøj

 132. Hej,

  Jeg har kigget lidt rundt på div. cykelforhandleres hjemmesider og synes det er rigtig svært hvilken model man skal vælge, men jeg må indrømme jeg er bleven forelsket i en centurion elcykel den hedder centurion dame free kan dog ikke huske om den er fra 2014 eller 2015, men hvorom alt er, ved jeg ikke om den er god nok, for så tit køber man jo heller ikke cykel, jeg cykler ca 20 km hver dag, og hvilket batteri skal man vælge. Er det egentlig vigtigt hvor mange gear cyklen har ? Håber at der sidder nogen derude og kan hjælpe mig, for synes det er en stor beslutning + en masse penge.
  Hilsen Linda

 133. Hej Jytteneia,

  Tak for din kommentar. Corwin er en mindre kendt producent på det danske marked. Som udgangspunkt synes jeg, at det er okay at være kritisk overfor dealsites. Det er sjældent de bedste produkter, der bliver sat væsentligt ned. Mit indtryk er, at de bedste elcykler på markedet sjældent kan købes særligt meget billigere end til de vejledende priser.

  En hurtig søgning viser, at der i øjeblikket kun er omkring 1-2 forhandlere online af elcykler fra denne producent. En rabat på 58 % er yderst attraktivt, så jeg kan godt forstå, at du overvejer tilbuddet. Jeg havde ikke i forvejen et kendskab til den omtalte elcykel, men jeg har lavet lidt research for at blive klogere på Corwin DK Edition. Den vejledende pris er eftersigende 16.999 kroner, som jeg vil mene er en meget dyr pris for en elcykel med de tilstedeværende specifikationer. Dog vil jeg personligt vurdere, at en pris på 6.999 kr. er yderst fordelagtigt for denne elcykel. Cyklen er sikkerhedsgodkendt, de anvendte komponenter / materialer er i mellemhøj kvalitet, god motor som arbejder på 36V/250W, stærkt batteri på 36V 10,4 amp og en lang batterilevetid. Det er svært at finde en lignende elcykel, som kan køre op til 80 km. på en fuld opladning. Derudover får du en elcykel med et indbygget display, hvor du bl.a. kan få overblikket over batteristatus, og hvor du kan indstille på, hvor højt hjælpeniveau motoren skal køre med. Alt i alt vil jeg vurdere, at det er en fin cykel til prisen.

  Venlig Hilsen
  Martin Dyrhøj

 134. Hej Martin !
  Tak for din fine test – jeg står for at skal købe elcykel og har set en på Spot.deal som indtil 11. aug er sat til 6.999 kr (normalpris 1699,- kr) Den hedder Corwin DK Edition 7 gear…..Kender du noget til den ? Håber på hurtigt svar – Tak.
  Mvh Jytteneia

 135. Hej Lindha,

  Selv tak. Du er velkommen til at dele din oplevelse med din nye Winther 825 elcykel – I øvrigt stort tillykke med den. Hvor meget har du givet for elcyklen, og hvilken forhandler har du benyttet dig af? Jeg glæder mig til at høre om dit førstehåndsindtryk med din nye elcykel.

  Venlig Hilsen
  Martin Dyrhøj

 136. Hej Martin
  Tak fordi du gav dig tid til at svare på mit spørgsmål. Jeg har købt en Winther 825, og jeg synes også at der er noget mere “skub” i den i forhold til Raleighen????
  Vh Lindha

 137. Ja, TranzX M07HC-W Centermotor er en af de bedste centermotorer i øjeblikket. Der er tale om en 2. generation motor, som Winora har fået stor ros for hos både forbrugere og professionelle anmeldere.

 138. Hej igen

  Winora er ikke et mærke, der har indgået i testen. Det var et mærke, vi gerne ville have kigget nærmere på, men ingen af vores samarbejdspartnere forhandler i øjeblikket elcykler fra producenten Dog har jeg på et tidligere tidspunkt fået mulighed for at prøve en elcykel fra denne producent. Helt overordnet synes jeg, at Winora er et ganske glimrende mærke. Du kan forvente tysk kvalitet i høj klasse, som man kender det. Deres cykler kan typisk køre 50 km. på en opladning (afhængig af batteriet), materialerne er kraftige og langtidsholdbare, og batterierne er i meget høj kvalitet. Elcykel CX-7 (Wave 28″), som du nævner er mig bekendt en glimrende elcykel. Den har bl.a. indgået i testen fra ElektroRad (tysk virksomhed, som foretager tests ligesom os), hvor den næsten udelukkende fik positiv feedback på de vigtigste parametre. Kigger du på brugeranmeldelser på nettet, ser du ligeledes, at cyklen har fået glimrende feedback, hvor bl.a. centermotor, god komfort, fantastisk kørefornøjelse og et meget velfungerende bremsesystem bliver fremhævet. Alt i alt vil jeg vurdere det til at være en rigtig fin elcykel til prisen, som vil kunne overholde de flestes krav og behov.

  Kalkhoff er heller ikke et mærke, vi har kigget på i testen. Dog er det en meget ankerkendt producent af elcykler, som har stor succes på det danske marked, så jeg har et vis kendskab til producenten. Kalkhoff er i øjeblikket den største producent af cykler (både gammeldags- og moderne elcykler) i Tyskland. Der findes Kalkhoff elcykler i mange forskellige prisklasser, men uanset om du køber en billig eller dyr elcykel fra Kalkhoff, kan du være sikker på, at der er anvendt materialer i høj kvalitet. Elcyklen (Pro Connect B9 HR) er en meget ny cykel på det danske marked, så den har jeg ikke haft mulighed for at kigge på endnu. Denne cykel er udstyret med en centermotor i enestående høj kvalitet og et batteri på 300 watt. Om denne cykel er den rette for dig afhænger meget af dine krav og behov.
  Jeg vil bestemt mene, at elcykler med centermotorer kommer til at dominere fremover. Dog er der både fordele og ulemper ved forskellige placeringer af motorer. Centermotoren har de markante fordele, at man er sikret de bedste køreegenskaber, et godt balancepunkt og bedre anvendelighed. Ulempen ved denne løsning er, at det er en dyrere teknologi, og prisen for en elcykel med centermotor dermed er højere. Modsat er en elcykel med motor i forhjulet væsentligt billigere, men der er desværre også mange ulemper. Ulemperne er først og fremmest, at cyklen bliver ved med at trække sig selv efter, at man er stoppet træde i cyklens pedaler. Derudover er vægtfordelingen ikke lige så god som en cykel med centermotor, hvilket resulterer i forringede køreegenskaber og komfort.

  Selvom centermotorer er i rivende udvikling, så tror jeg ikke, at forhjulsmotorer udgår fra markedet lige foreløbigt. Såfremt du køber en elcykel med forhjulsmotor fra en kendt producent, så tror jeg ikke, at du behøves dig for, at du ikke ville kunne få reservedele til den fremover. Dog synes jeg, at du bør overveje de forskellige fordele og ulemper ved de to elcykler, som jeg har været kort inde på.

  Venlig Hilsen
  Martin Dyrhøj

 139. Hej Martin

  Tusinde tak for dit svar.
  Håber du kan hjælpe igen ;o)

  Kender du noget til Winora Elcykel CX-7 (Wave, 28″) ? Og om Winora cykler er noget at satse på?
  Det samme med Kalkhoff elcykel Pro Connect B9 HR – noget kendskab til denne cykel/noget der er noget værd?

  Er motor i forhjul på vej væk fra markedet og centermotor er vejen frem?
  Hvis ja, skal man være bekymret for, om man indenfor få år ikke ville kunne få reservedele til en forhjulsmotor?

 140. Hej Lindha,

  Raleigh er ikke havnet i top 4 i vores testresultat, men det er ikke desto mindre en fin producent. Dog har vi testet den omtalte elcykel – Raleigh Society årgang 2014, som er havnet på 6. pladsen i vores test. Angående Raleigh Society elcyklen, så skal du være klar over, at der findes tre forskellige størrelser batterier. Hvilken batteristørrelse du skal have afhænger af, hvor meget du cykler hver dag. Selvom vi synes Raleigh elcyklen var ganske udmærket, så synes vi ikke, at den kunne præstere på samme niveau som Winther og Kildemoes, hvad angår anvendte materialer (kvalitet), motorkraft og dæk. Bemærk desuden at der er kommet en ny Raeligh Society elcykel årgang 2015, som vi ikke har haft mulighed for at teste endnu. Konkluderet kan vi godt anbefale Raleigh, men vi synes som sagt, at der findes bedre elcykler på markedet, som vores testresultatet også illustrerer.

  Venlig Hilsen
  Martin Dyrhøj

 141. Hej
  Jeg har i dag prøvet en Raleigh Society. Modellen er fra 2014. Er det en model i kan anbefale eller skal det være Winther eller Kildemoes?
  Vh Lindha

 142. Testen er opdateret efter, at du har skrevet din kommentar. I den opdaterede test er testvinderen en elcykel fra Kildemoes. Der er tale om modellen, der hedder Kildemoes City EL 7g, som er fra 2015. Her får du en hverdagscykel til en acceptabel pris.

  På 5. pladsen i vores testresultat finder vi en elcykel fra producenten E-fly. Der er tale om modellen E-fly Citybike Premium, som er årgang 2015. Med 396 kWh kan den holde op til 80 km., hvilket er en af de store plusser ved modellen. Derudover er der ekstra god affjedring i både sadel og forgaffel, ligesom den er udstyret med punkteringsbeskyttende dæk. Den store ulempe ved modellen er prisen, som ligger på omkring 18.000 kroner. Selvom det er en rigtig god elcykel, så synes vi 18.000 er lige i overkanten, og derfor havner modellen “kun” på 4. pladsen.

  Jeg har desværre ikke det store kendskab til hverken Genova E-go eller Torino Ego. Dog vil jeg overveje, om de to modeller kan indgå i en opdateret test på et senere tidspunkt. Kvalitetsmæssigt vil jeg mene, at elcyklerne fra Batavus befinder sig på det samme niveau som Kildemoes, hvad angår både pris og kvalitet.

 143. Hej
  Hviken årgang er testvinderen fra Kildemoes fra og hvad hedder modellen helt præcist?
  Hvordan klarede E-fly sig i testen? – gerne lidt uddybende med fordele og ulemper samt årgang og præcise navn for den testede model.
  Og sidst – kender du noget til Bactavus Genova E-go og Bactavus Torino Ego? – er den ene Bactavus model at foretrække fremfor den anden?
  På forhånd tusinde tak for hjælpen.

 144. Jeg kan godt forstå, at du synes markedet for elcykler er en jungle. Vi har prøvet at gøre det så overskueligt som muligt i denne artikel. Vil du have en god unisex elcykel, vil jeg anbefale en elcykel fra enten Kildemoes eller Winther. Der er tale om to meget pålidelige producenter, som er kendt for elcykler i god kvalitet til overkommelige priser. Dog skal du være opmærksom på, at der er elcykler, der er beregnet til mindre cykelture – primært små ture i byen, ligesom der er elcykler beregnet til længere ture. Når du cykler 38 km. hver dag er det vigtigt, at du finder en elcykel med høj batterikapacitet.

  Vores testvinder fra Kildemoes er udstyret med et 10Ah batteri, som burde kunne holde til en tur frem og tilbage hver dag. Umiddelbart vil jeg dog mene, at det godt kan betale sig for dig at investere i en af de lidt større modeller fra Kildemoes. Hos forhandleren Cykelexperten som vi linker til i denne artikel har de en lang række elcykler fra Kildemoes, hvor flere af cyklerne er udstyret med store batterier, som er egnet til lange cykelture.

 145. Hej
  Tak for en hjælpsom artikel:-) Jeg synes nu stadig, det er en jungle! Jeg vil gerne have en unisex elcykel der dagligt skal bruges til og fra arbejde, 19 km hver vej. Hvilken vil være bedst at vælge?
  Mvh Tina

 146. Her er den komplette liste over de elcykler, vi har udvalgt og testet:

  1. Kildemoes
  2. MCU
  3. Winther
  4. Scott
  5. Raleigh
  6. E-fly

  Vi har altså ikke testet hverken SCO eller Puch fra Bilka. Det er dog ikke ensbetydende med, at der er mulighed for at købe nogle rigtig fine elcykler i Bilka. Hvis du sender et link til en eller flere interessante elcykler, så kan vi prøve at se nærmere på det. Ligeledes skal du være velkommen til at skrive, hvis du leder efter en elcykel inden for et bestemt budget.

 147. Hvilke tre andre cykler end de beskrevne har I testet? Har I testet SCO eller Puch fra Bilka?

 148. Det er en fremragende idé at lave en tabel med de vigtigste informationer omkring de enkelte elcykler.. Jeg har noteret din idé og vil kigge på det snarest

 149. Det kunne være en ide at man i en testen udarbejdede en tabel med alle el cykler og deres egenskaber: Km på en opladning, tophastighed, vægt, elmotor effekt, mulighed for køb af ekstra batteri, medfølgende udstyr, mulighed for ladning uden afmontering af batteri m.v.

 150. Hej Jeannette,

  Tak for dine spørgsmål.

  1) I testen har vi desværre ikke haft mulighed for at teste nogen cykler fra mærket Solex. Jeg har dog personligt et godt indtryk af Solex, som har udgivet flere modeller med fokus på lækkert design, komfort og kvalitet. Der er flere fordele ved en Solex elcykel, f.eks. har modellen “Velo Solex Comvfort” den store fordel, at den nemt og hurtigt kan klappes sammen, så den kan tages med i tagboksen, i toget eller i bussen. Dog ligger elcyklerne fra Solex i den høje prisende, hvilket trækker ned i min samlede vurdering. Hvis du vil have mest for pengene, vil jeg mene, at en Kildemoes (vores testvinder) er et bedre bud.

  2) Ja, det har været lovligt i Danmark siden d. 4. april 2011.

  Hvis du har yderligere spørgsmål, skal du være velkommen til at skrive igen.

  Venlig Hilsen
  Martin Dyrhøj

 151. Hej

  Tak for hjælpsom artikel.

  1) Var elcykeltypen “Solex” (reelt produceret af Velosolex) med i jeres test? Hvis Ikke, hvad siger du til den ift. jeres testede mærker?

  2) Er gå-funktionen, jf. MCU, lovlig, når motoren kun må aktiveres med pedaltryk?

  vh Jeannette

 152. Nej, det har vi desværre ikke gjort i denne omgang. Vi planlægger dog at lave en opdateret test indenfor det kommende år, hvor elcykler med krankmotor vil være repræsenteret.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here