Electrolux køleskab Test – Bedste Electrolux skabe lige nu

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Electrolux er en storspiller på hele verdensmarkedet og med en markedsandel på hele 35 procent i Europa, hvor salget af artikler til køkkenet udgør ⅔ af salget, skulle Electrolux gerne kunne levere køleskabe af både praktisk og innovativ kvalitet.

I følgende test vil vi se nærmere på køleskabe fra Electrolux. Vi vil teste, hvordan pris og kvalitet hænger sammen, og for at kunne gøre det har vi valgt at fokusere på nogle fastsatte mål. Det drejer sig blandt andet om køleskabenes energiforbrug, deres indretning og de ekstra funktioner, som de måtte have.

Derudover er vi interesserede i at undersøge hvert enkelt køleskabs grønne profil.
I en tid hvor CO2-forureningen for alvor er kommet på dagsordenen, synes det naturligt at bruge tid på denne vinkel – set i sammenhæng med køleskabets miljømæssige fortid, hvor især indholdet af freon – populært kaldt drivhusgas – har været med til at sparke til udbredelsen af den globale opvarmning.

Der er mange køleskabe at vælge imellem, og for den almindelige dansker kan det være svært at afgøre, hvilke områder og finesser ved et køleskab det kan betale sig at være opmærksom på. Med denne test håber vi at kunne gøre køleskabs-junglen mere overskuelig, så du er i stand til at træffe et fornuftigt valg næste gang, du skal købe et køleskab.

Gennemgangen af hvert køleskab vil slutte af med en analyse af dets fordele og ulemper, der klart og koncist fortæller dig, om det er værd at bruge dine penge på hvidevarerne.

Electrolux ERF2004AOW

Electrolux ERF2004AOW
Forhandler Pris Information
skousen 2048 kr. Se produkt

Modellen fra Electrolux hører til i den billige ende af prisskalaen. Du får et lille køleskab med en højde på 105 centimeter og en bredde på 55 centimeter. Køleskabet har en kapacitet på 196 liter, hvilket ikke er meget. Med så lav en kapacitet egner det sig bedst til en husstand bestående af en enlig eller et par.

Med et årligt energiforbrug på 125 kwh, befinder vi os i den høje ende. 125 kWh er i sig selv ikke meget, men du skal se det i sammenhæng med køleskabets ringe størrelse. I den sammenhæng når vi et niveau, som ikke er acceptabelt. I forhold til støj svarer køleskabets støjniveau til 38 dB, hvilket må siges at være godkendt.

Køleskabet er indrettet fint med en lukket kurv forneden, som er beregnet til grøntsager. Fordi den er lukket, er der minimal kontakt mellem grøntsager og øvrige fødevarer. Dette er af hygiejniske årsager en god idé, ligesom det lukkede miljø i skuffen er med til at sikre grøntsagernes holdbarhed og sprødhed.

Udover grøntsagsskuffen medfølger yderligere tre hylder, som du kan pIacere efter behov. I køleskabsdøren er der tre hylder. Den nederste har en forhøjet kant, så du med fordel kan anbringe mælkekartoner eller vandflasker dér uden risiko for, at de senere vælter ud, når du åbner køleskabsdøren. De to øvrige hylder kan bruges til opbevaring af andre ting, som ikke nødvendigvis kræver samme sikkerhed.

Kigger vi nu på køleskabets grønne profil, har vi været en smule inde på det. Dette køleskab skal ikke markedsføre sig selv på baggrund af en økologisk profil. Det bruger uforholdsmæssigt meget strøm, og der er heller ikke nogen form for elektronisk styring af temperaturen, så temperaturen automatisk kan reguleres afhængigt af blandt andet mængden af mad i køleskabet.

På plussiden skal vi fremhæve den lave pris og det faktum, at der trods alt er gjort plads til en grøntsagsskuffe. På minussiden er vi nødt til at råbe vagt i gevær angående energiforbrug, og så skal du være varsom med at købe et køleskab, som ikke rummer mere end 196 liter. Det bliver meget hurtigt fyldt op. Desuden er der ingen tvivl om, at energiniveauet vil stige yderligere. Alt i alt et køleskab som vi desværre giver en kølig modtagelse.


Electrolux ERF3100OOX

Electrolux ERF3100OOX
Forhandler Pris Information
Whiteaway 8960 kr. Se produkt

Vi skal nu beskæftige os med et langt dyrere køleskab, som også på alle måder er et langt bedre apparat. Indledningsvist kan vi konstatere, at dets energiforbrug er på blot 71 kWh pr. år, selvom køleskabet med sine 300 liter er et temmeligt stort køleskab, der let kan indfri de behov, som en stor familie måtte have.

Det har i den sammenhæng også en meget flot energimærkning på A+++. Med 180 centimeter i højden og en bredde på 59,5 centimeter er der her tale om et køleskab, som trods alt fylder noget i landskabet. Med 38 dB er der tale om et støjsvagt køleskab.

Køleskabets ydre er rustfrit stål, som også er udstyret med Electrolux’ antifingerprint, som modvirker fingeraftryk og fedtede (børne)fingre på skabet. Denne overflade er med til at gøre køleskabet meget præsentabelt. Hvis vi åbner lågen, som i øvrigt også kan åbnes med en fodpedal, så du slipper for – med hænderne fulde af madvarer – at forsøge at åbne køleskabsdøren med skulderen, bliver køleskabet lyst op af et fint LED-lys, som giver et behageligt skin.

LED-belysningen er et fordelagtigt økonomisk og miljørigtigt valg, som ifølge producenten bør holde hele køleskabets levetid. I bunden af køleskabet er der plads til to grøntsagsskuffer. Og med køleskabets øvrige seks hylder, hvoraf den ene er en praktisk hylde til flasker, og fire hylder i køleskabets dør, er der rigeligt med plads til både drikke- og fødevarer.

En ekstra fin feature ved dette køleskab er den såkaldte ShoppingMode, som køler køleskabet ekstra hurtigt ned, når det har stået åbent. Det kan du have brug for, hvis du har købt meget ind, og køleskabet derfor har stået åbent længere end det normalt ville gøre. Der er tilmed elektronisk temperaturstyring, som giver dine madvarer optimale forhold.

Her er et køleskab, som klart bærer præg af at skulle kunne konkurrere på energiforbrug og miljørigtige hensyn. Dets lave energiforbrug er bestemt en faktor på plussiden, som sammen med køleskabets øvrige fine funktioner er med til at give os et helstøbt produkt. Et køleskab, der forener god ydelse med lavt energiniveau, er absolut en kombination, som vi godt kan lide.

På minussiden kan man spørge sig selv, om det er nødvendigt, at køleskabet skal bruge kræfter på ShoppingMode – alt andet lige er det vel begrænset, hvor lang tid det tager at lægge sine indkøbte varer i køleskabet. Men faktum er, at køleskabet herfra får en lun modtagelse. Varmere havde den været, om køleskabet var knapt så dyrt.


Electrolux ERF100OOX

Electrolux ERF100OOX
Forhandler Pris Information
5801 kr. Se produkt

I segmentet af mellemklasse-køleskabe finder vi denne model. Her er endnu et køleskab med en meget fornuftig energimærkning, nemlig A++. Med køleskabets 103 kWh i energiforbrug om året og en kapacitet på 202 liter, er der ved første øjekast tale om et køleskab, hvis generelle specifikationer ser fornuftige ud.

Køleskabet har blot en højde på 122,4 centimeter og en bredde på 55,6 centimeter. Med køleskabets lave højde er der mulighed for at sætte det sammen med en fryser. På den måde kan du få det op i højden, hvis du ikke har en skabsindsats, det kan stå på. Køleskabet har et støjniveau på 35 dB, hvilket er meget fint.

Køleskabet har det såkaldte soft-lukningssystem, som betyder, at du ikke længere behøver at bekymre dig om, at ketchupflasken vælter og farver det mest af køleskabet rødt, når du lukker køleskabsdøren. Ligeledes er det også slut med, at du er nødt til at holde vejret, når du hører, at dine børn åbner for at kigge ind. Børn har nemlig en medfødt evne til at smække med køleskabsdøre.

Apropos børn og køleskabsdøre, så er dette køleskabs overflader ikke udstyret med antifingerprint, og det betyder, at du ikke slipper for lejlighedsvis at gøre døren ren. Dog har køleskabet indbygget alarm, som starter hvis køleskabets temperatur stiger til et kritisk niveau, og hvis køleskabets dør ikke lukkes ordentligt.

Alarmen er både akustisk og visuel. Som i de andre køleskabe er der grøntsagsskuffe til sikker opbevaring af dine sunde indkøb. Der er ligeledes fem hylder i køleskabet og fire hylder i køleskabsdøren, som også er hjemsted for en lille smart holder til dine æg.
Med LED-belysning og en enkelt indvendig køleskabspære er du sikret god belysning, når du skal finde dine fødevarer. Det gælder både nat og dag.

Til slut skal køleskabets feriefunktion nævnes. Det er en feature, der tillader dig at skrue meget ned for køleskabet uden at slukke for det, hvis du skal rejse i længere tid. Når en del af kulden bibeholdes, er du sikret mod lugt og mug.

Electrolux har her produceret et fint køleskab. Vi er specielt begejstrede for dets årlige energiforbrug, køleskabsdørens softclose-funktion og det indbyggede alarmsystem. Indretningen er også på plussiden, hvilket også gør sig gældende for forholdet mellem pris og kvalitet. Producenten har haft succes med at skabe et køleskab, som er miljørigtigt – også taget den elektroniske temperaturstyring i betragtning. På samme tid er det et brugervenligt køleskab, der dog æstetisk set (og dette er et minus) ikke præsenterer sig selv med samme ynde, som det forrige.


Tre køleskabe i test – men hvem vinder?

Indledningsvist gjorde vi en dyd ud af at fortælle, at vinderen af denne test blandt andet skulle have en fornuftig grøn profil. Man må sige, at langt størstedelen af de køleskabsproducenter, som vi støder på i dag, absolut gør sig forestillinger om netop at udvikle køleskabe, som er miljørigtige og bæredygtige.

Det er også tilfældet med de to sidste modeller i rækken af tests. Dog skal det ikke forstås, at det billige køleskab ikke er en miljømæssig investering. Det er ganske enkelt bare dårligere end andre på markedet, så det derigennem diskvalificerer sig selv. Også selvom det er meget billigt.

Vinderen af denne test er Electrolux ERC2105AOW, som på baggrund af sine mange kvaliteter, sin gode pris og ikke mindst det fornuftige forhold mellem kapacitet og årligt energiforbrug markerer sig som et køb, som langt de fleste husstande vil have glæde af.

Det har flere forskellige funktioner, som er med til at sætte brugervenligheden i centrum, og det er vi som forbrugere glade for. Her tænker vi blandt andet på feriefunktionen, softclose-døren og den elektroniske temperaturstyring, På minussiden skal det dog nævnes, at skabet ikke er særligt højt, og derfor skal det i langt de fleste tilfælde hæves.

Det kan enten klares ved at tilkøbe en fryser til at sætte nedenunder, eller du kan sørge for, at det får en indsats til at stå på. Det bliver nok aldrig populært at knæle foran køleskabet, når maden skal tages ud.

Vores to eneste minusser er netop højden og udseendet. Hvis du gerne vil have et køleskab med mere æstetisk finesse, skal du bruge flere penge. Der er mange modeller med eksempelvis overflade af stål, som har et eksklusivt look. Her får du et ordinært, hvidt køleskab, som dog på alle måder fungerer fint.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here