Elkedel Test 2018 – Bedste og hurtigste elkedler

0

Det er efterhånden et must at eje en god og effektiv elkedel, hvis man er dansker. Derfor har vi valgt at lave en decideret elkedel test, så vi nu kan præsentere jer for de bedste elkedler på nuværende tidspunkt. Der er lavet en lang række lignende tests før, men de fleste er forældede og / eller utroværdige. Ikke desto mindre mener vi, at de er på tide, at der bliver lavet en hel ny test. Vi vil spare jer for de dårligste elkedler og i stedet fokusere på de elkedler, som har fået de bedste testresultater. Om du bruger din elkedel til kaffe, te, suppe eller en helt fjerde ting, så fortjener du den bedste elkedel til en acceptabel pris. Derfor vil vi i næste afsnit afsløre, hvilke elkedler som har klaret sig bedst i testen.

Siemens TW86103 elkedel

Siemens TW86103 elkedel
Forhandler Pris Information
kitchenone 556 kr. Se produkt
Wupti 556 kr. Se produkt
Whiteaway 556 kr. Se produkt

Retter man først blikket imod det ydre, så ser vi på en elkedel, som er både stilren og moderne. Elkedlen er fremstillet af rustfrit stål, ligesom det gøre sig gældende for mange af de øvrige elkedler i testen.

Det er en praktisk ledningsfri elkedel med en effekt på 2400 watt. Kapaciteten er lidt mindre end vores testvinder Fra Philips. Denne Siemens elkedel er nemlig udstyret med en kande med en kapacitet på 1,5 liter. Sammenligner vi med andre elkedler, så er det et kapacitetsniveau i den høje ende. Elkedlen har sensorControl heatup, som gør det muligt at indstille temperaturen på 70, 80, 90 og 100 grader. Med holde-varm funktionen kan du desuden holde vandets nuværende temperatur konstant i op til 30 minutter. En anden funktion “automatisk dampstop” sørger for, at elkedlen slukker, når kogepunktet er opnået.

Kigger vi på sikkerheden, så får elkedlen igen mange pluspoint. Der er nemlig overhedningsbeskyttelse, og det er kun muligt at starte elkedlen, hvis låget er på. Hermed slipper du for de mest hyppige uheld, som kan forekomme med en elkedel. Kalkfilteret er lavet af rustfrit stål, og er ligesom vores testvinder udtageligt. Der er desuden udvendig vandindikator på begge sider af kanden og en base udstyret med en 360 graders drejelig sokkel. Det skal desuden nævnes, at der naturligvis er en knap til åbning af låg.


Kitchenaid Artisan elkedel - 1522EOB

Kitchenaid Artisan elkedel - 1522EOB
Forhandler Pris Information
Whiteaway 1999 kr. Se produkt
Wupti 1999 kr. Se produkt
coop 1999 kr. Se produkt

Den sidste elkedel vi vil omtale i denne omgang er denne KitchenAid elkedel med modelnavnet “1522EOB”. I vores elkedel test stødte vi på producenten ikke færre end fem gange, hvor denne model endte med et bedste resultat af alle testprodukterne.

Designmæssigt skiller denne elkedel sig markant ud fra de øvrige elkedler i testen. Det er en retro elkedel i Artisan design, som Kitchenaid har fået stor succes med. Det er en sort elkedel med dobbeltvægtskonstruktion, som har den fordel, at vandet kan holdes varmt i længere tid, og at kedlen er mindre varm at røre ved.

Kedlen har udvendig temperaturmåler, så du konstant kan følge med i vandets temperatur. Det kan være en fordel både under og efter kogning. Elkedlen har en kapacitet på 1,5 liter og 7 forskellige temperaturtrin. Som du kan se på produktbilledet, er det ganske simpelt at regulere på temperaturen. Du kan justere temperaturen fra 50 og op til 100 grader.

Hvis du synes sort er lidt for kedeligt, så kan du i stedet vælge at købe denne Kitchenaid kedel i enten hvid, rød metal, almindelig rød eller grå.

Der er skrevet 43 kundeanmeldelser af produktet på Whiteaway, som alle er positive og samlet giver 4,7 ud af 5 stjerner. Tidligere kunder skriver bl.a., at den pynter i køkkenet, er funktionel, brugervenlig og giver desuden positive ord om regulering af vandtemperaturen. Du kan dermed ikke gå helt galt i byen ved at købe denne smarte Kitchenaid elkedel.

Video


OBH 7905 Gravity elkedel

OBH 7905 Gravity elkedel
Forhandler Pris Information
Wupti 497 kr. Se produkt
KitchenTime 469 kr. Se produkt

Når det handler om køkkenudstyr, så er det mere eller mindre umuligt at komme udenom producenten, OBH. Denne OBH “7905 gravity” er en af de mest populære elkedler fra producenten. Til en pris under hundrede kroner kan du blive ejer af en flot elkedel i rustfrit stål.

Modellen er ledningsfri, og der er skjult varmelegeme, hvilket er medvirkende til mindskning af tilkalkning. Det er desuden en stor fordel, at den har automatisk afbryder og er nem at rengøre. Den har en 360 graders bund, således at kanden kan sættes i alle vinkler.

Kanden har en kapacitet på 1,6 liter, hvilket er en tilpas kapacitet for langt de fleste danskere. Effekten svinger mellem 1850-2200 – afhængig af bl.a. temperatur. Der er ligeledes vandstandsmål, så du altid er klar over, hvor meget vand du har fyldt i kanden. Samlet set kan vi trygt anbefale denne OBH elkedel, som har gjort det glimrende i vores nye elkedel test.


Wilfa TK-1000 elkedel

Wilfa TK-1000 elkedel
Forhandler Pris Information
KitchenTime 229 kr. Se produkt
Wupti 235 kr. Se produkt
Whiteaway 235 kr. Se produkt

Wilfa har gjort det igen. De har denne gang designet og udviklet en henrivende elkedel, som man kun kan elske. Du kan om ikke andet gøre dig selv en stor tjeneste ved at læse den korte beskrivelse af elkedlen fra Wilfa.

Praktisk elkedel med stor tilbehørspakke

Wilfa TK-1000 er en stilren elkedel, som kan rumme op til 0,5 liter. Du får ved køb af denne elkedel en stor tilbehørspakke med i købet, hvor der medfølger både kopper og skeer. Endvidere medfølger der en kompakt beholder, som kan bruges til opbevaring af kaffe, sukker eller noget helt tredje.

Elkedlen kan regulere spændingen mellem 120 og 230 volt, ligesom det er værd at nævne de skjulte varmelegemer for sikring mod overophedning og nem rengøring. Wilfa TK-1000 bliver betragtet som en rejsekedel, fordi den netop er egnet til rejsebrug. Føler du dig overbevist, så bestil et eksemplar allerede i dag.

De vigtigste specifikationer

 • Indhold: 0,5 liter
 • Effekt: 1000 watt

Bodum Bistro 50 cl 11451 elkedel

Bodum Bistro 50 cl 11451 elkedel
Forhandler Pris Information
KitchenTime 239 kr. Se produkt

Bodum Bistro 50 cl 11451 er en mindre elkedel, som du kan forkæle dig selv med, hvis du står og mangler en elkedel. Der er et væld af plusser ved elkedlen, som forhandles til en yderst fair pris. Bodum sætter altid kvaliteten i første række, og det har de i den grad også gjort her.

Miljøvenlig elkedel med lavt strømforbrug og 360 graders platform

Bodum Bistro 50 cl 11451 er elkedlen, som tager hensyn til både økonomien og miljøet, da elkedlen er billig i drift. Den har nemlig et meget lavt energiforbrug, hvorfor du ikke behøver at frygte din kommende elregning. Det er tilmed nemt at undgå kalk og andre urenheder takket være det indbyggede filter.

Elkedlen kan rumme op til 0,5 liter vand og er netop udviklet til at kunne koge en mindre mængde vand på ingen tid. Produktet skal også have ros for den store brugervenlighed, da alle vil kunne betjene denne elkedel. Du er desuden sikret en tryg oplevelse, da elkedlen har automatisk slukkefunktion for ekstra sikkerhed.

De vigtigste specifikationer

 • Indhold: 0,5 liter
 • Effekt: 700 watt

Dualit Jug elkedel

Dualit Jug elkedel
Forhandler Pris Information
KitchenTime 929 kr. Se produkt
kitchenone 989 kr. Se produkt

Dualit Jug er måske lige præcis den elkedel, du altid har ønsket dig, hvis du altså har ønsket dig en stor og brugervenlig elkedel. Det er en af testens dyreste elkedler, men lad dig ikke skræmme af den mellemhøje pris.

Elegant og effektiv elkedel med stor rummelighed

Dualit Jug er navnet på denne elegante og effektive elkedel, som kan rumme intet mindre end 1,5 liter. Således kan du fremadrettet koge store mængder vand på kort tid takket være dette fremragende produkt. Elkedlen kan med en effekt på hele 2400 watt koge vand hurtigere end de fleste andre elkedler.

Designet er elegant og stilrent, så du kan med god samvittighed vise elkedlen frem til dine gæster. Der medfølger desuden en matsort 360 graders fod, som ligeledes er med til at fremme brugervenligheden. Slutteligt kan du på siden af elkedlen finde en indikator, som giver dig overblikket over, hvor meget vand der er i.

De vigtigste specifikationer

 • Indhold: 1,5 liter
 • Effekt: 2400 watt

Hvilken elkedel skal jeg vælge?

Er du i tvivl om, hvilken elkedel du skal vælge, så kan du med fordel benytte dig af vores guide nedenfor. Du kan alternativt vælge at købe en af de fem tidligere nævnte elkedler, som vi kan anbefale efter at have lavet denne elkedel test.

Vægt og størrelse

Når du kigger på elkedel, så bør du først og fremmest gøre dig nogle overvejelser omkring vægt og størrelse. Kan du klare dig med en lille elkedel på blot 1 liter, eller har du brug for en større elkedel på 1,5-1,7 liter? Størrelsen på elkedlen er ret vigtig, når du skal vurdere forskellige alternativer. I forhold til størrelse er det også relevant at kigge på, hvor meget kedlen fylder på køkkenbordet. Det er i hvert fald færreste, som ønsker at have en stor og klodset elkedel til at stå på køkkenbordet. Når du skal løfte elkedlen fra vandhanen og over til kedlens base, er det ligeledes en fordel, hvis vægten er forholdsvis lav. Det kan virke som en lille detalje, men det kan hurtigt blive belastende, hvis man har købt en alt for tung elkedel.

Kogetid

Har du en travl hverdag, eller er du blot utålmodig anlagt, så vil en kort kogetid være et must. Der er nogen elkedler, som kan koge vandet på 30-40 sekunder, mens andre elkedler tager op til 3-5 minutter. I vores elkedel test fik vi det indtryk, at du typisk får en kort kogetid ved elkedler med en motoreffekt på 2000-2400 watt.

Rengøring

Generelt er det nemt at rengøre en elkedel, men der kan dog være enkelte undtagelser. I forhold til rengøring kan man bl.a. kigge på, om det er nemt at få låget af, og hvor nemt man kan komme til med en rengøringsbørste e.l.

Design

Danskerne er ikke altid enige, når det kommer til designvalg. Heldigvis kan elkedler købes i forskellige designs og farver. Vores erfaring er, at det især er elkedler i rustfrit stål der hitter i øjeblikket. Der er dog også elkedler i retro design fra bl.a. Kitchenaid, som fortsat er et hit.

Temperaturtrin

Det er muligt at regulere temperaturen på langt de fleste elkedler på markedet i dag. I vores elkedel test fandt vi dog ud af, at antallet af temperaturtrin er meget forskelligt fra model til model. Ikke desto mindre vil det være en fordel at købe en elkedel, hvor det er muligt at regulere temperaturen.

Brugervenlighed

 • Er der tydelig vandindikator på begge sider?
 • Er elkedlen nem at betjene?
 • Er det nemt at regulere på temperaturen?
 • Er håndtaget lavet af behageligt materiale?

Disse spørgsmål bør du stille til dig selv, når du kigger på en elkedel. Det er nogle af de faktorer, som vi har prioriteret højt i denne store elkedel test.

Læs mere om emnet

 • Idényt.dk – Valg af elkedel
 • Politiken.dk – Afkalkning af elkedel uden besvær

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here