Eltandbørste Test 2017 – Bedste elektriske tandbørster

0

Rigtig mange danskere har fået øjnene op for de mange fordele ved at bruge en eltandbørste, hvilket har givet øget efterspørgsel. Dette er netop grunden til, at vi har lavet denne eltandbørste test, så vi på baggrund af vores viden kan finde den bedste eltandbørste. I det kommende afsnit vil du kunne læse alt om den eltandbørste, som har været bedst i test. I de følgende afsnit vil du kunne læse omkring, hvilke fordele der er ved en eltandbørste. Sidst, men ikke mindst bliver du guidet til at finde frem til den eltandbørste, som passer bedst til dine krav. I den forbindelse vil vi også kigge på fordele og ulemper ved at bruge en elektrisk tandbørste samt gode tips til at børste tænder.

I vores test af eltandbørster har vi kigget på produkter med priser fra 200 kr. og op til 1200 kroner. Vi har valgt at teste 9 eltandbørster i forskellige prisklasser for at vurdere, hvorledes de forskellige produkter er pengene værd eller ej. I testen har vi kigget på produkter fra store producenter som Braun og Philips. Langt de fleste elektriske tandbørster i vores test kan med fordel bruges af både børn og voksne.

Braun Oral-B PRO2000 CrossAction

Test af Braun Oral-B PRO2000 CrossAction
Forhandler Pris Information
Renthjem 423,00 DKK Se produkt
Skousen 423,00 DKK Se produkt
Whiteaway 423,00 DKK Se produkt
de3bedste 447,00 DKK Se produkt
Wupti 470,00 DKK Se produkt
COOP 499,00 DKK Se produkt

Kigger man på eltandbørster, vil man støde på producenten Braun mange gange. Denne eltandbørste er fremstillet af Oral-B, som i øjeblikket er det tandbørstemærke størstedelen af verdens tandlæger anbefaler. Oral-B har leveret mundhygiejneprodukter siden 1950 til både tandlæger og forbrugere i hele verden. Oral-B gik på et tidspunkt sammen med den tyske producent Braun, som udvikler elektriske tandbørster.

Bedste eltandbørste

Denne Braun Oral-B PRO2000 Cross Action er af de mest solgte eltandbørster på markedet. De præcist vinklede børstehår gør det muligt for denne elektriske tandbørste at fjerne mere plank end andre tandbørster. Oral-B har et unikt rengøringssystem, som i følge forhandleren kan fjerne op til hundrede procent mere blank end en manuel tandbørste. Derudover har vi kåret dette produkt som bedste eltandbørste på markedet, da den har en praktisk trykcensor, som kan reagere hvis du børster for hårdt. I modsætning til en manuel tandbørste behøves du altså ikke bekymre dig for beskadiget tandkød, fordi du kommer til at børste for hårdt. Tandbørsten vil give en brummelyd efter 30 sekunder og igen efter 2 minutter i denne situation.

Med i pakken får du en genopladelig elektrisk tandbørste, en oplader samt 1 børstehovede. Hos forhandleren er det muligt at købe pakker med 10 ekstra børstehoveder til en overkommelig pris. Sammenligner man med andre elektriske tandbørster i samme prisklasse, så vinder Oral-B med mange længder. Hos Wupti lover de 100 % tilfreds eller pengene tilbage. Du har dermed mulighed for at returnere denne elektriske tandbørste fra Braun indenfor 60 dage, såfremt du ikke er tilfreds.

De vigtigste specifikationer

  • Rengøringsfunktioner: 2 (tandkøbpleje og daglig rengøring)
  • Stander: ja
  • Pulseringer: 40.000 pr. minut
  • Rotationer: 8.800 pr. minut

Philips HX8211/02 AirFloss

Test af Philips HX8211/02 AirFloss
Forhandler Pris Information
Renthjem 543,00 DKK Se produkt
Skousen 543,00 DKK Se produkt
Wupti 543,00 DKK Se produkt
Whiteaway 592,00 DKK Se produkt
de3bedste 774,00 DKK Se produkt

I vores eltandbørste test var vi også meget imponeret over Philips og deres effektive elektriske tandbørster. Kvalitetsmæssigt minder de meget om Philips, men de var alligevel ikke helt gode nok til at blive kåret som bedst i test. Denne model hedder AirFloss og er blot en af Philips’ populære elektriske tandbørster.

Skånsom og effektiv eltandbørste

Er du ikke særlig god til at huske at bruge tandtråd jævnligt, så vil denne Philips eltandbørste være til ekstra stor gavn. Det er er nemlig et fantastisk supplement til almindelig tandtråd. AirFloss kan både bruges sammen med mundskyl og vand og anvender desuden en teknologi, hvor man med mikroskopiske vanddråber og lufttryk kan fjerne plak i alle områder. Denne elektriske tandbørste gør det muligt at rense dybere mellem tænderne og vil dermed kunne give et perfekt resultat hver gang. Hvis du forsigtigt skyller det plak væk, som ikke forsvandet ved børstningen, vil huller i tandkødet kunne forebygges.

Har du en travl hverdag, vil denne tandbørste ligeledes være et glimrende valg. I vores tandbørste test erfarede vi nemlig, at AirFloss kan rengøre hele munden på blot 30 sekunder. Har du ofte travlt om morgenen, vil det dermed være fordelagtigt, at børstningen går så hurtigt.

Batteritiden vil typisk ligge på 10-14 dage, mens opladningstiden er 24 timer. Blink angiver lavt batteri, så du ved, hvornår du bør lade sin elektriske tandbørste op. Det er naturligvis muligt at tilkøbe børstehoveder, som bør skiftes hver 6. måned eller oftere.

De vigtigste specifikationer

  • Stander: Ja

Fordele og ulemper ved eltandbørster

I forbindelse med udgivelsen af vores eltandbørste test har vi modtaget rigtig mange spørgmål på mail. Vi har udvalgt de mest hyppige spørgsmål, som vi på bedst mulig vis vil forsøge at svare på. Derudover vil vi komme med praktiske tips til at finde den helt rette elektriske tandbørste, som du vil kunne få står glæde af.

Der er både fordele og ulemper ved en tandbørste. Prismæssigt vil det selvfølgelig være mere fristende at købe en manuel tandbørste, som kan erhverves for ingen penge. Dog er der alligevel mange gode grunde til at investere lidt flere penge i en elektrisk tandbørste. Såfremt man investerer i en ordentlig eltandbørste, vil man kunne opnå et bedre resultat sammenlignet med en manuel tandbørste. Derudover har de elektriske tandbørster den klare fordel, at de oftere er hurtigere at bruge. I vores eltandbørste test havde vi som tidligere nævnt en tandbørste, som kunne klare børstningen på kun 30 sekunder. Dog er eltandbørster naturligvis mere følsomme end de manuelle tandbørster. Hvis du er så uheldig og tabe din elektriske tandbørste på gulvet, så er der større risiko for, at den vil gå i stykker.

En af de helt store ulemper ved en eltandbørste er, at de KAN være dyre i drift. Èn ting er at investere i selve tandbørsten, mens noget andet er de løbende omkostninger i form af børstehoveder. Når du skal ud og investere i en god eltandbørste, så bør du finde en tandbørste, hvor du kan tilkøbe børstehoveder til en overkommelig pris.

Fordele

  • Bedre børsteresultater (afhænger af valgte eltandbørste)
  • Hurtigere børstning
  • Gør børstningen meget nemmere (gavnligt for alle, specielt ældre og børn)

Ulemper

  • Dyr i drift (børstehoveder)
  • Større følsomhed

Tips til valg af eltandbørste

I vores eltandbørste test har vi erfaret, at man ikke bare kan gå ud og købe den første tandbørste, man får øje på. Vi ønsker at komme med en lang række tips, som kan hjælpe dig med at finde den bedste eltandbørste. Her er hvad du skal lægge vægt på:

Pris

Før du overhovedet begynder at lede efter en eltandbørste, kan du gøre klogt i at lægge et budget. Du skal ganske enkelt finde ud af, hvor mange penge du vil bruge på en elektrisk tandbørste. Går du ud i en butik eller søger på nettet vil du finde ud af, at priserne er meget varierende. I den anledning er det værd at nævne, at pris og kvalitet ikke nødvendigvis hænger sammen. Da vi lavede denne store tandbørste test oplevede vi at flere at de dyre tandbørster ikkke var bedre end de billige modeller.

Børsteevne

Børsteevnen bør altid være det vigtigste kriterie, når man skal købe en tandbørste – manuel som elektrisk. Det kan være svært at vide, hvor godt en tandbørste rengøre munden før brug. I den anledning kan med fordel benytte sig af diverse tests af eltandbørster som denne. Ligeledes kan man spørge venner og familie til råds, som har erfaring med en specifik tandbørste. Blot fordi du køber den dyreste eltandbørste i butikken, så er det ikke nødvendigvis den tandbørste med bedste børsteevne.

Batteritid / opladnigstid

Det er ikke særligt sjovt at eje en eltandbørste, hvis den skal lades op hele tiden. Derfor er vores anbefaling, at man går efter en elektrisk tandbørste med lang batterilevetid. Det kan i den anledning godt betale sig at købe en eltandbørste, som ikke har behov for at skulle oplades hele tiden. Der kan ligeledes være stor forskel på, hvor lang selve opladningstiden er. Når man en gang i mellem skal lade sin eltandbørste op, er det en fordel, hvis opladningen kan klares på kort tid.

Sådan bruger du bedst din elektriske tandbørste
Start med at bruge tandbørsten på ydersiden af tænderne, hvorefter du går videre til indersiden af tænderne (husk både over- og undermund)
Hold tandbørstehovedet mod tand og tandkød, så du får fjernet alle bakterier (vigtigt at huske tandkødsranden)
Børst som udgangspunkt dine tænder i mindst 2 minutter.

Kilder

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here