Emhætte Test – De bedste frithængende og væghængte emhætter

0

Hvad gør man som forbruger, hvis man vil købe en ny emhætte, men ikke er helt klar over, hvordan man finder den rette emhætte? Vores bedste svar er, at man benytter sig af en decideret emhætte test som denne, hvor vi tester en lang række emhætter med det formål at finde frem til de 3 bedste. Det er uundværligt at eje en god emhætte i forhold til sikring af et godt indeklima, så det vil ikke være helt underordnet, hvilken emhætte man køber til sit køkken.

Der er mange faktorer, som er værd at overveje, når man skal købe en emhætte. Det er nemmere sagt end gjort at finde den rette, men med lidt basal viden og gode tips er der gode forudsætninger for, at man kan finde en god til køkkenet. I vores test har vi kigget på 12 forskellige emhætter, som både har bestået af emhætter med recirkulation og udsugning til det fri. I den forbindelse har vi testet både væghængte- og frithængende emhætter fra 9 forskellige producenter.

Siemens LC97GB532

Test af Siemens LC97GB532
Forhandler Pris Information
Whiteaway 5.653,00 DKK Se produkt
Skousen 6.145,00 DKK Se produkt
Wupti 6.145,00 DKK Se produkt

Med udgangspunkt i vores testresultater har vi kåret denne Siemens LC97GB532 som den bedste emhætte på det danske marked i øjeblikket. Tager man først et kig på det udvendige udtryk, så ser man en moderne og elegant emhætte i rustfrit stål. Emhættens glasskærm er ligeledes med til at give emhætten et stilrent look, som vil passe ind i et moderne dansk køkken.

Der er tale om en en vægophængt emhætte med glimrende sugekapacitet, således at køkkenet ikke bliver udsat for røg og mados. Selvom du ikke har en udsugningskanal, kan du faktisk bruge denne Siemens emhætte alligevel. Det er nemlig en moderne emhætte med recirkulation. Rigtig mange danskere efterspørger ligeledes en emhætte med kulfilter, hvor denne emhætte også kan være en mulighed. Det kræver dog, at du køber et kulfilter som tilbehør. Denne elhætte er udstyret med en intern motor, som er en integreret del af produktet. Motoren er en iQdrive motor med dobbelt blæserhjul.

Det lave støjniveau har ligeledes været med til, at denne model er blevet kåret som den bedste emhætte i testen. Du får nemlig en emhætte med et støjniveau på blot 45 dB(A), hvilket er lav sammenlignet med andre emhætter på markedet. Det er en meget brugervenlig emhætte, hvor du kan vælge mellem tre hastigheder og ét intensivtrin.

Prismæssigt befinder denne Siemens emhætte sig i mellemprisklassen. I forhold til kvalitet for pengene vil man kunne gøre en god handel ved at købe denne væghængte emhætte.

De vigtigste specifikationer

 • Højde: 638-1064 mm.
 • Bredde: 900 mm.
 • Dybde: 540 mm.
 • Kapacitet / sugestyrke: 680 m3/t

Silverline SL4171-60

Test af Silverline SL4171-60
Forhandler Pris Information
Skousen 7.999,00 DKK Se produkt
Whiteaway 8.279,00 DKK Se produkt

I en lidt anden prisklasse og stilart har vi også kigget på en populær Silverline emhætte med modelnummeret SL4171-60. Det er en frithængende emhætte med indbygget motor. Det er en flot og funktionel emhætte, som vil kunne indfri langt de fleste danskers krav og ønsker til en emhætte. Emhætten er fremstillet i rustfrit stål, hvilket er med til at give produktet et elegant og stilfuldt udtryk.

Denne emhætte kræver dog, at der er aftræk til det fri. Den kan nemlig ikke anvendes til recirkulation, ligesom det gjorde sig gældende for vores testvinder. Det er af de nyeste produkter fra producenten, hvilket tydeligt fremgår ved både design og teknologi. Den er nemlig udstyret med et digitalt display og en praktisk timer. Derudover er der 5 sugetrin, som man med fordel kan benytte sig af. Det anvendte aluminiumsfilter tåler maskinevask, hvilket er en stor fordel i forhold til rengøring. Et andet stort plus ved denne emhætte er, at den ikke fylder særlig meget i køkkenet og er meget effektiv til at suge røg og os i forbindelse med madlavning.

De vigtigste specifikationer

 • Højde: 1000-1065 mm.
 • Bredde: 600 mm.
 • Dybde: 600 mm.
 • Kapacitet / sugestyrke: 800 m3/t

EICO Firenze 80 N ECO

Test af EICO Firenze 80 N ECO
Forhandler Pris Information
Whiteaway 3.951,00 DKK Se produkt
Skousen 3.999,00 DKK Se produkt

I vores store emhætte test finder vi denne EICO emhætte på 3. pladsen. Modellen hedder “FIRENZE 80 N, ECO” og er en af de mest solgte emhætter fra producenten. Ligesom det gør sig gældende for den forrige emhætte, så er dette produkt også væghængt, hvilket er mest praktisk for de fleste. Her får du en pæn og effektiv emhætte, hvor der er indbygget motor til en rigtig skarp pris. Hos Whiteaway kan denne EICO emhætte lige nu købes på tilbud til en fordelagtig pris.

Designmæssigt skiller produktet sig ud fra de øvrige produkter i vores emhætte test, da den er udstyret med en moderne glasskærm i sort. Som du kan se på billedet vender den lodret, hvilket gør sig gældende for de fleste moderne emhætter. Emhætten har en glimrende sugeevne, så du ikke behøves bekymre dig for, at køkkenet bliver helt tåget af mados ved madlavning. Det er en emhætte med recirkulation, hvilket er noget rigtig mange danskere efterspørger i disse år. Den store fordel ved en emhætte med integreret recirkulationsanlæg er, at den vil kune bruges uden at være tilkoblet en ekstern udsugningskanal. Dog medfølger der ikke kulfilter, som man skal købe seperat, hvis man har behov for det.

De vigtigste specifikationer

 • Højde: 1040-1370 mm.
 • Bredde: 800 mm.
 • Dybde: 470 mm.
 • Kapacitet / sugestyrke: 760 m3/t

 • Din guide til køb af emhætte

  Det er ikke hver dag, at man lige går ud og køber en emhætte. Når man køber en emhætte, forventer man at den vil kunne bruges mange år fremover. Derfor kan man ikke bare gå ud og købe den første og den bedste, for så vil man højst sandsynligt fortryde valget på længere sigt. Det er de færreste danskere, der er klar over, hvilke faktorer de skal være opmærksom, når de kigger på emhætter. Derfor har vi lavet en overskuelig købsguide, som du kan benytte dig af ved behov. Guiden kan du læse nedenfor:

  Forskellige typer af emhætter

  Først og fremmest skal du være klar over, at der findes forskellige typer af emhætter. Helt overordnet findes der to forskellige typer, som er henholdsvis emhætter med recirkulation og emhætter med udsugning til det fri. Ved såkaldte udsugningsemhætter foregår udsugningen enten via loftet og taget eller via ydermuren. Køber man en moderne udsugningsemhætte, så vil det være muligt at anvende det varme luft som opvarmning i boligen.

  Der er dog ingen tvivl om, at emhætter med recirkulation er de mest efterspurgte i øjeblikket. Fordelen ved en recirkulationsemhætte er, at den nem og hurtig at montere. I disse type emhætte vil der sidde et kulfilter, som skal renses et par gange om året. Når du køber en emhætte, bør du være opmærksom på, om der følger kulfilter med i prisen. I vores emhætte test erfarede vi, at de fleste recirkulationsemhætter sælges uden kulfilter, således at det altså skal købes som tilbehør.

  Størrelse på emhætte (optimal udsugning)

  Man kan heller ikke komme udenom at skulle tage stilling til størrelsen på sin kommende emhætte. Her bør man kigge på størrelsen på sit køkken, hvor udfordringen ligger i at finde en emhætte, som hverken er for lille eller for stor. Køkkenets udformning har ligeledes noget at sige, når man skal finde den emhætte, som passer bedst ind rent størrelsesmæssigt.

  Gode tips i den anledning

  • Du oplever mest effektiv udsigning, hvis du køber en emhætte med emfang
  • Du kan med fordel købe så bred en emhætte som muligt, da bredden har positiv indflydelse på sugeevnen.
  • Vil du sikre et godt indeklima, bør du køben en emhætte, som kan klare et luftskifte på omkring 9-11 gange i timen.

  Lyset på emhætten

  Det er klart, at emhættens vigtigste funktion er udsugning, men der er selvfølgelig også andre vigtige parametre at tage hensyn til. Lyset fra emhætten er ligeledes et af de vigtige kriterier, som vi kiggede nærmere på i denne emhætte test. Skal man f.eks. stege en bøf på din stegepande eller tilberede sauce, så er det afgørende, at lyset er godt i køkkenet. Her spiller lyset på emhætten en vigtig rolle, da det er vigtigt, at lyset hverken er for svagt eller for stærkt. Det kan dog være svært at vurdere lyset på emhætten, hvis man handler på nettet, hvor man ikke ser produktet fysisk. I den forbindelse kan det være anbefalelsesværdigt at købe forbi en fysisk forhandler og blive klogere på den ønskede emhætte.

  Støjniveau

  De fleste danskere bruger deres emhætte dagligt i forbindelse med madlavning. Skal det være behageligt at lave mad, så er det først og fremmest afgørende, at ens emhætte ikke støjer alt for meget. Når du kigger på emhætter på nettet, vil du stort set altid blive præsenteret for det aktuelle støjniveau, som er angivet i dB. Producenterne har generelt mere og mere fokus på at gøre emhætterne så lydsvage som muligt, da et lavt støjniveau er med til at forbedre brugeroplevelsen. Sætter du pris på et lavt støjniveau, så bør du købe en emhætte, som støjer mindre end 50 dB.

  Tip: Vær sikker på at din emhætte er monteret korrekt (forkert montering af emhætte vil typisk gå udover støjniveauet)

  Intern eller ekstern motor?

  Kigger man på udvalget af emhætter, så er der ingen tvivl om, at størstedelen af udvalget består af produkter med intern motor. Den store fordel ved en emhætte med ekstern motor er, at motoren f.eks. kan monteres på taget og dermed forstyrre minimalt. Der er dog ingen tvivl om, at det er langt nemmere at montere en emhætte med intern motor. Hvis man vælger at montere emhæten på loftet eller andre steder, vil man kunne glæde sig over et bedre indeklima og mest optimal udsugning. Der er altså fordele og ulemper ved begge muligheder.

  Forsikring

  Du får som minimum altid 2 års garanti på din nyindkøbte emhætte. Køber du en kvalitetsemhætte, så kan du forvente, at den vil holde mange år fremover uden problemer. Hvis du vil sikre dig imod uheld, kan du vælge at købe en tillægsforsikring. Her vil der være mulighed for at forsikre din emhætte i op til 3-5 år mod betaling af et gebyr. Det er i den anledning op til dig selv, om du synes en tillægsforsikring er en god idé eller ej. Ved de helt billige emhætter vil det sjældent kunne betale sig at købe en ekstra forsikring. Modsat kan en tillægsforsikring være mere relevant ved køb af en dyrere emhætte.

  Fastlæg dine krav og behov på forhånd ved at svare på disse spørgsmål

 • Hvor stor en emhætte har jeg brug for? (udgangspunkt i køkkenets størrelse)
 • Hvor meget må emhætten maksimalt støje? (vi anbefaler under 50 dB)
 • Hvilke krav har jeg til designet?
 • Hvor afgørende er energiforbruget for min beslutning?
 • Skal emhætten have indbygget- eller ekstern motor?
 • Skal emhætten være med recirkulation eller med udsugning til det fri?
 • Hvad er mit maksimale budget?
 • Mere information om emnet

  EFTERLAD ET SVAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here