Fiskeolie Test – Bedste fiskeoliekapsler til prisen

0

Fiskeolie er et af de helt store samtaleemner i øjeblikket. Vi har lavet denne fiskeolie test for at gøre danskerne klogere på fordelene ved fiskeolie, og hvordan man finder det bedste fiskeolie på markedet. Selvom det primære formål med denne artikel er at offentliggøre resultat af vores test af fiskeolie, så vil vi også bidrage med en masse praktisk og brugbar info omkring fiskeoliekapsler.
I artiklen vil vi også svare på de mest hyppige spørgsmål omkring fiskeolie – f.eks. om man kan indtage for meget fiskeolie, og om man overhovedet bør indtage fiskeolie. De seneste år er der blevet udført mange tests af fiskeolie, hvor produkter af lav kvalitet er blevet afsløret. Der er desuden fokus på, hvorvidt fiskeoliekapslerne overholder de gældende grænser, som er fastsat af Fødevarestyrelsen. Vi har på forhånd udvalgt 3 fiskeolieprodukter, som vi har testet og sammenlignet på kryds og tværs.

PurePharma Omega-3 O3

PurePharma Omega-3 O3
Forhandler Pris Information
211 kr. Se produkt

Disse PurePharma Omega-3 O3 fiskeoliekapsler er de absolut bedste i vores test. Som sagt har vi testet fiskeolie fra mange producenter, men disse piller er de bedste, da man får mest kvalitet for pengene. Du betaler under 2 kr. pr. stk., hvor du er sikret fiskeoliekapsler med et meget højt indhold af både EPA og DHA. Producenten oplyser, at kapslerne indeholder minimum 74 % Omega-3 fedtsyrer, hvilket er mere end mange af de øvrige producenter i vores test.

Høj kvalitet og god smag

Disse PurePharma fiskeoliekapsler er fremstillet af små fisk, som er destilleret 2 gange med det formål at fjerne spor af PCB, dioxiner og tungmetaller. Fiskearten er sardiner og ansjoser, hvilket også gøre sig gældende for det meste andet fiskeolie på markedet. Kapslerne er sorte og kan beskytte fiskeolien mod direkte sollys og desuden sikre friskhed. Alle kapslerne er tilsat naturlig citronolie, hvilket har været med til at forbedre smagen.

Testet og certificeret af IFOS

PurePharma Omega-3 fiskeolie er både certificeret og testet for friskhed og renhed. Der er tale om uafhængige tests, som er foretaget af IFOS, og produktet er desuden certificeret med et imponerende resultat på 5 ud af 5 stjerner. Hvert enkelt vareparti bliver testet grundigt, så du kan være sikker på, at alle kapsler lever op til de strenge krav for fiskeolie. Her har du altså muligheden for at investere i de fiskeolier, som er kåret som vores bedst i test. Vi vurderer, at dette er det bedste fiskeolie, da der er anvendt gode råvarer i produktionen, og PurePharma har fået tildelt de vigtigste certifikationer.

 • Antal kapsler: 120 stk.
 • Fiskeolie pr. kapsel: 900 mg.
 • Dosering: 3 kapsler / dagligt

Bio-Marin Plus fra Pharma Nord

Bio-Marin Plus fra Pharma Nord
Forhandler Pris Information
mecindo 169 kr. Se produkt

Det bedste alternativ til vores testvinder fra PurePharma Omega-3 er disse fiskeoliekapsler fra Bio-Marin. Bio-Marin Plus er billigere, men kan ikke helt tilbyde den samme kvalitet. Der er dog ikke desto mindre tale om et koncentreret fiskeolie-produkt for hjerne, hjerte og syn. Du får fiskeolie med et maksimalt indhold af omega-3 fedtsyrer på hele 70 %. Bio-Marin Plus er et forholdsvis nyt koncept, hvor omega 3-fedtsyrer bliver kombineret med folsyre og B-12 vitaminer. Fiskeolien i disse kapsler er blevet behandlet med den velkendte Puremax teknologi, hvor olien bliver renset ved en tre-trins proces.

Letfordøjelige og god kvalitet

Vi vil anbefale disse fiskeoliekapsler, da de bl.a. er letfordøjelige og har en acceptabel kvalitet. Det er desuden det eneste produkt på det danske marked, som er med frie fedtsyrer. Et andet plus ved disse kapsler er, at de ikke er så store sammenlignet med mange andre fiskeoliekapsler på markedet. Fordelen ved det er, at de nemt kan sluges hele. Kapslerne er PureMax certificeret, men de er ikke IFOS certificeret, hvilket er et lille minus. Det er ikke det bedste fiskeolie, men til gengæld betaler du kun omkring 1,4 kr. pr. kapsel. Indholdet af EPA og DHA er lavere end gennemsnittet for de testede fiskeolieproducenter i vores test.

 • Antal kapsler: 150 stk.
 • Fiskeolie pr. kapsel: 500 mg
 • Dosering: 1-4 kapsler / dagligt

Pikasol Premium Omega 3

Pikasol Premium Omega 3
Forhandler Pris Information
279 kr. Se produkt

Disse fiskeoliekapsler fra Pikasol koster kun omkring 1 kr. pr. kapsel. Det er dermed nogle af det billigste fiskeolie i Danmark, som vi har kigget nærmere på. De kan ikke hamle op med hverken PurePharma eller Bio-Marin kvalitetsmæssigt, men de er alligevel relevante, hvis man leder efter et billigt alternativ. Med Pikasol Premium Omega 3 får du 200 stk. kapsler med et højt indhold af Omega-3 fedtsyrer. Det skal desuden nævnes, at kapslerne ikke indeholder hverken A- eller D-vitamin.

Højt indhold af EPA og DHA trods lav pris

Hver kapsel indeholder 1000 mg fiskeolie, heraf 600 mg omega 3. Pikasol har tidligere fået negativ omtale i Kontant hos DR, hvor DR1 havde fokus på, at en stor del af fiskeolie i de danske butikker var fordærvet eller harsk. Efter denne kritik har Pikasol ændret på en lang række afgørende procedure, og du kan derved være tryg ved at købe deres fiskeolie. Selvom Pikasols fiskeoliekapsler er billigere end gennemsnittet, så har de faktisk et fornuftigt indhold af EPA og DHA. Dog har produktet ikke nogen miljø- eller bæredygtighedscertifikat, hvilket har været et stort minus i vores fiskeolie test.

 • Antal kapsler: 200 stk.
 • Dosering: 1-3 kapsler / dagligt

Fiskeolie – De mest hyppige spørgsmål med svar

Langt de fleste danskere kender til fiskeolie, men det er de færreste danskere, som kender til effekten af fiskeolie. I forbindelse med afholdelsen af denne fiskeolie test har vi modtaget mange spørgsmål, som vi ønsker at besvare på bedst mulig vis. Nedenfor kan du læse spørgsmål og svar på de mest hyppige spørgsmål angående fiskeolie.

Hvad er fiskeolie?

Fiskeolie er kort beskrevet omega-3 fedtsyrer, som har mange vigtige funktioner. Det er livsnødvendige stoffer, som bliver tilført fra mad og / eller kosttilskud. Det er vigtigt, at man spiser mad med et højt indhold af EPA og DHA, som findes i fiskeolie. De bedste kilder er bl.a. ål, laks, makrel, sild og sardin.

Hvor meget fiskeolie må man indtage dagligt?

Som udgangspunkt kan man ikke indtage for meget fiskeolie. Dog kan en stor mængde fiskeolie påvirke kolesteroltallet i en negativ retning. Derfor er det vigtigt, at man altid følger producentens anbefalinger. Det anbefales at man indtager mellem 500-1000 mg. omega-3 om dagen. Afhængig af hvilke fiskeoliekapsler du køber, skal du typisk indtage 1-4 kapsler dagligt.

Behøves jeg indtage fiskeolie?

Spiser du rigeligt med fisk i dagligdagen, så vil det ikke være nødvendigt at indtage fiskeolie via kapsler. Man kan indtage de vigtige omega-3 fedtsyrer ved at spise fisk et par gange om ugen. Når man spiser fisk, skal man spise varieret og huske at indtage både magre og fede fisk.

Hvad er det godt for?

Vi har allerede konkluderet, at omega-3 fedtsyrer har mange vigtige funktioner, men hvad gavner fiskeolie egentlig? Fiskeolie kan være gavnligt for både hjerne, hjerte og led. Fiskeolier har en dokumenteret effekt ved leddegigt og hjertesygdom. Omega 3-fiskeolier kan bl.a. gavne på følgende måder:

 • Modvirke blodets sammenklupning (nedsætter risikoen for blodpropper)
 • Stabiliserer hjerterytmen
 • Holder blodtrykket nede
 • Dæmper irritation og betændelse

Hvad skal jeg vælge?

Hvis du skal på udkig efter fiskeolie, skal du gå efter fiskeoliekapsler med et højt indhold af EPA og DHA. Det er netop det man betaler for, når man køber fiskeolie. Vil man have den bedste effekt, bør man derfor ikke gå på kompromis med kvaliteten. I vores fiskeolie test har vi lagt stor vægt på, hvorvidt kapslerne har et højt indhold af både EPA og DHA. Som udgangspunkt behøves du ikke betale mere end 2 kr. pr. kapsel, hvor du stadig kan få kapsler i høj kvalitet. Der er også lavet andre uafhængige tests, som du med høj sandsynlighed kan få glæde af. Vi planlægger at lave endnu en test på et senere tidspunkt, hvor vi vil medbringe produkter fra nogle af de nyeste fiskeolieproducenter.

Er der bivirkninger ved fiskeolie?

Sidst, men ikke mindst er der rigtigt mange der har spurgt, om der er bivirkninger ved indtagelse af fiskeolie. Det er de færreste, som oplever nogen former for bivirkninger ved indtagelse af fiskeolie. Dog kan der være enkelte mulige bivirkninger, hvor de mest hyppige bivirkninger er diarré, opstød og flatulens. Fiskeolie indeholder et højt indhold af kalorier og kan derfor medføre vægtøgning.

Kilder

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here