Fladskærms TV Test 2018 – Bedste fladskærme til prisen

0

For blot 5-6 år siden kostede fladskærms tv en formue, men den tid er gudskelov forbi. Selve markedet med fladskærms er heldigvis også blevet nemmere at gennemskue, så man lettere kan vælge det rette fladskærm. De fladskærms tv vi kan købe i dag har generelt en meget høj billedekvalitet. For den almindelige danskere vil det til tider være svært at se forskel på kvaliteten fra tv til tv. Ikke desto mindre er der forskel på bl.a. billedekvalitet, brugervenlighed og diverse muligheder. Derfor derfor har vi lavet denne fladskærm test anno 2017 for at finde de absolut bedste tv. De helt store vindere i vores test har været Sony og Samsung, som producerer ganske glimrende tv. Testen tager udgangspunkt i 20 udvalgte fladskærms tv fra 7 forskellige producenter.

Sony 55" UHD TV KD55XE8505

Test af Sony 55
Forhandler Pris Information
Wupti 8.499,00 DKK Se produkt

Dette Sony fladskærms-TV var hverken det billigste- eller det dyreste i vores test. Dog kom vi frem til, at dette fladskærm TV var det bedste til prisen. Selvom konkurrencen var hård, så var denne model lige en tand bedre end de andre.

Det er en mellemstor skærm på 55″, som er en perfekt størrelse til de fleste danske stuer. Hvis du har et stort værelse, vil den ligeledes kunne være et fint valg.

Eksklusivt design

Vi er først og fremmest helt vilde med designet, som er fuldstændig gennemført. Udseendet er slankt og stilrent, modsat de mange klodsede fjernsyn. Selve rammen på TV’et er ligeledes meget stilrent med en tykkelse på ganske få millimeter. Kanten er lavet af børstet sort aluminium, som giver fjernsynet et eksklusivt look. Det udstråler på alle måder kvalitet, og det hænger også fint sammen med skærmens specifikationer. Det er helt op til dig, om du vil have det stående på dit tv-bord eller have det op og hænge på væggen.

Som du kan se på billedet til venstre er skærmen også slank på bagsiden. Nederst hvor køling og de tekniske ting sidder, er den dog lidt tykkere. Det trækker dog ikke rigtig ned, da man ikke lægger mærke til det. I forhold til montering er det en relativ simpel opgave. Hvis man blot er lidt teknisk, burde det ikke være noget problem. Hvis du ikke er den tekniske type, bør du få en professionel eller en bekendt ud og hjælpe.

Høj brugervenlighed

Til at vurdere brugervenligheden i vores fladskærm test tog vi bl.a. et kig på den medfølgende fjernbetjening. Det er ikke nogen særlig avanceret eller designmæssig elegant fjernbetjening. Designet er meget simpelt og består kun af de mest nødvendige knapper, så den er imponerende let at bruge. Hvis man går ind på startsiden på tv’et vil man se, at der er tilknyttet en række apps. Det er langt fra alle apps, der er lige kendte og populære. Dog kan man bl.a. vælge mellem Youtube og Netflix, som de fleste vil sætte pris på. Menuerne er ligeledes ganske simple og ligner de tidligere modeller fra Sony. Vi lagde også mærke til, at dette fladskærm tv havde en meget hurtig reaktionsevne. Trykker du på fjernbetjeningen, så reagerer systemet lynhurtigt.

Middelmådig lydkvalitet

Lyden var ikke den bedste, hvilket skuffede os en smule. Lyden kunne være skarpere, mens bassen heller ikke er noget at skrive hjem om. I forhold til prisen er det dog ikke helt skidt. Hvis man ønsker en bedre lydoplevelse, kan man med fordel købe et sorround anlæg.

Billedkvalitet i ny dimension

Med dette tv kan du glæde dig til billedkvalitet i en helt ny dimension. Du kan forvente fantastiske detaljer, uanset om du ser en privatoptaget film eller ny actionfilm på TV3. X-Reality PRO er medvirkende til, at billederne står meget skarpere. Med One-Flick Entertainment er det muligt at gense film, internetklip, fotos og meget mere. Det er nemt at tilknytte et kamera, så man f.eks. kan se billederne / videoerne fra den seneste ferie eller festlige begivenhed.

Det er endda et helt fantastisk tv for alle fodboldfans. Uanset om du er til dansk, spansk, engelsk eller tysk fodbold, så vil du kunne opleve stadionstemning i din egen stue. Der er nemlig en Live Football tilstand, som selv kan justere lydindstillingerne. Bliver der f.eks. scoret i kampen og lyder der et kæmpe brøl fra publikum, så vil lyden komme tydeligt i gennem.

Vigtigste specifikationer

  • 4K HDR Ultra HD (3840×2160 pixels)
  • 19,5 kg.
  • A energiklasse
  • 51 W (strømforbrug)

Samsung 55" QLED TV QE55Q7F

Test af Samsung 55
Forhandler Pris Information
Wupti 13.999,00 DKK Se produkt

Da vi foretog vores store fladskærm test, fik vi den fantastiske mulighed for at teste dette Samsung fladskærm. Vi var allerede bekendt med prisen og var derfor spændt på, om det kunne leve op til den høje pris. Som du måske allerede har regnet ud har dette tv klaret sig rigtig godt, da det rent faktisk er testens 2. bedste.

Med 55 tommer har det ligesom vores testvinder en rigtig fin størrelse. Med Ultra HD 4K får du et tv med knivskarpe billeder og mere levende farver, end du kender fra Full HD. Sammenligner man med Full HD, så får du en 4 gange så høj opløsning med dette tv. Ligesom den forrige model fra Sony har dette tv også et helt enestående design. I forhold til design må dette tv betegnes som en af de førende på markedet.

Som noget helt unikt kan du opdele skærmen i ikke mindre end 4 skærme. Du har altså i realiteten mulighed for at følge med i 4 forskellige programmer på samme tid. Du kan f.eks. se en spændende fodboldkamp, mens du søger informationer om holdenes spillere.

Når du trykker start på din fjernbetjening, starter dit tv indenfor 2 sekunder. Sammenlignet med Smart TV er det et lynhurtigt tv, som er med til at løfte brugeroplevelsen.

Det er endda muligt at forbinde dette fladskærm tv med din smartphone, tablet eller PC. Det er f.eks. muligt at streame tv på sin tablet, så man kan følge med i sit yndlingsprogram fra køkkenet. Det er muligt med Samsungs nye Smart View 2.0-app.

Med den smarte Samsung Smart Control er brugervenligheden kommet helt i top. Det er en avanceret fjernbetjening, hvor man kan benytte sig af genvejsknapper, så man lynhurtigt kan skrue over på en film eller serie.


Bag om testen

Som altid vil vi naturligvis informere om, hvordan vores test er foregået. Inden vi overhovedet udvalgte de medvirkende fladskærms tv, opstillede vi en række kriterier. Vi spurgte os selv, hvad det bedste fladskærm på markedet skulle kunne. Da vi testede de 20 forskellige skærme, tog vi altså udgangspunkt i de akkurat samme kriterier. Nedenfor kan du se hvilke punkter, som vi har haft fokus på i testen:

Energiforbrug

Det første punkt vi kiggede på var energiforbrug, som er en vigtig faktor for mange. Tænker man langsigtet, så kan man sikre spare rigtig mange penge ved at vælge en fladskærm med lavt energiforbrug. Siden november 2011 er samtlige fjernsyn på det danske marked blevet energimærket på akkurat samme måde som f.eks. vaskemaskiner og opvaskemaskiner. Skalaen går fra A til G, hvor A er den mest økonomiske. Der kan endda blive tilføjet plusser ved energimærket A, som er endnu bedre.

Tilslutningsmuligheder

Det næste punkt vi kiggede på var skærmenes tilslutningsmuligheder. Her kiggede vi specielt efter USB- og HDMI-indgange og noterede, hvor mange der var af hver slags. Når man skal købe et nyt fladskærm, skal man sikre sig, at det som minimum har henholdsvis én usb-indgang og én HDMI-indgang og gerne flere. Alternativet er at man ikke kan tilslutte eksterne enheder som Playstation 4 og videokamera.

Brugervenlighed

Uanset hvilken form for elektronik man tester, er det vigtigt at kigge på brugervenlighed. De nymoderne fladskærms-tv kan være meget avancerede, hvilket desværre ofte går udover brugervenligheden. I forhold til brugervenlighed kiggede vi bl.a. på brug af fjernbetjening, installation og reaktionstid.Billedkvalitet: Når man koncentrerer sig om fladskærms-tv, kan man under ingen omstændigheder komme udenom billedekvalitet. Der er tvivl om, at vi netop har vægtet kvaliteten meget højt. I den forbindelse havde vi fokus på at vurdere skarphed og farvegengivelse.

Lydkvalitet

Det er ikke så sjovt at se en actionfilm eller en fodboldkamp, hvis lyden ikke er ordentligt. Derfor har vi naturligvis også haft lyden med i tankerne, da vi lavede vores fladskærm test. Selvom vores testvinder ikke rådede over verdens bedste lyd, var den alligevel godkendt med henblik på prisen. Med hensyn til lyd har været kriterier været, at lyden skal være tydelig, samtidig med at bassen skal være på et tilpas niveau.

Læs også

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here