Fodboldstøvler Test – De bedste til voksne og børn

0

Vi danskere er generelt enormt glade for sport – hvad end det er sport i en forening eller træning i et fitnesscenter, så er en aktiv livsstil noget, mange af os prioriterer højt. Håndbold er en af de helt store og vores nationalsport – men på trods af dette er der altså i hvert fald én sport, der overgår håndbolden, når det kommer til dyrkelse i det danske, og det er fodbold.

Fodbold er en populær sport i stort set hele verden, og som sagt også noget, vi går meget op i herhjemme, og en af de vigtigste ingredienser – hvis ikke den absolut vigtigste – for at opnå en god præstation, er naturligvis fodboldstøvlen. Derfor skal vi i dagens test kigge på, hvilke fodboldstøvler der klarer sig allerbedst i test, så du kan finde netop den støvle, der passer til dig eller en du holder af.

I testen kigger vi udelukkende på fodboldstøvler til voksne og tager udgangspunkt i herrestøvlerne.

Nike Mercurial Superfly V FG Radiation Flare

Test af Nike Mercurial Superfly V FG Radiation Flare

Nike Mercurial Superfly V FG i den særlige Radiation Flare pack. Mercurial er en af markedets bedste og mest populære speedstøvler. Siden første version blev lanceret tilbage i 1998, har Nike år efter år ændret og forbedret den ikoniske Mercurial-kollektion, der i dag benyttes af stjerner som Cristiano Ronaldo, Neymar og Alexis Sanchez. Med Mercuiral V er Nike gået videnskabeligt til værks, som har skabt den mest avancerede Nike støvle til dato – en støvle der er skabt til at udnytte den maksimale fart hos den enkelte spiller.

De vigtigste specifikationer

Med Mercuiral V er Nike gået videnskabeligt til værks, som har skabt den mest avancerede Nike støvle til dato – en støvle der er skabt til at udnytte den maksimale fart hos den enkelte spiller. Med den nye Superfly V er der sket nogle væsentlige ændringer sammenlignet med den forrige udgave – samtidigt med at Nike har bevaret og optimeret mange af de bærende teknologier. Overdelen på Superfly V er stadigvæk baseret på det vævede Flyknit-materiale. Det vævede stof holder en meget lav vægt, former sig efter foden og er desuden behandlet med Nikes ACC-teknologi, som giver dig et glimrende greb på bolden uanset vejrforhold.

På Mercurial V har Nike tilført den såkaldte Speedrib-teknologi i overdelen, der grundlæggende er en ny konstruktion med Nikes populære Flywire-kabler, som også blev brugt i den forrige udgave. Med Superfly V har Flywire-kablerne en afvekslende tykkelse – fra 2,5 mm yderst på forfoden og helt ned til 1 mm i tykkelse i den modsatte ende. Det giver dig en bedre føling på bolden og en tættere pasform, der holder foden på plads.

En anden markant ændring ved Mercurial Superfly V er den nye ydersål, der er omkring 40% lettere end den forrige. Dette skyldes, at den gamle karbon-ydersål nu i stedet er produceret i et ultralet nylon-materiale, som nu kun består af ét enkelt lag. Som et resultat af deres research i forbindelse med Mercurial Superfly V, har Nike skabt en anatomisk ydersål, der er formet efter foden og derfor har en kurvet form. Dette er med til at give en bedre og mere naturlig komfort. Der er desuden en split-toe funktion i sålen omkring forfoden, hvor sålen er mere fleksibel. På Mercurial Superfly V har Nike også udviklet et helt nyt knopsystem, der er skabt til at kunne give en høj acceleration og til at kunne afvikle hurtige retningsskift.

Hvorfor vælge Nikes Mercurial Superfly V?

Efter en omfattende analyse og produktudvikling er Nike kommet frem til dette knopsystem, hvor knopperne har fået en ny form og en ny konstruktion i forhold til den tidligere udgave. Mercurial-kollektionen har været kendetegnet ved et knopsystem med et stærkt greb i græsset og en høj fart – det får du også på den Mercuiral V. Genvalg er der også til den populære Dynamic Fit Collar-teknologi – den karakteristiske ankelsok. Teknologien er fremstillet i et elastisk materiale, der former sig efter den bagerste del af foden, samt anklen, og dermed giver en bedre støtte og stabilitet. FG-knopsystem egner sig bedst til spil på almindelige græsbaner.

Kigger man på støvlens kvaliteter inden for hurtighed og hurtige retningsskift sammen med brugerne af støvlen, er det nok ingen overraskelse, at denne støvle passer enormt godt til kantspillere, angribere og sågar midtbanespillere. Den er skabt til at kunne bevæge sig i – hurtigt – og giver derfor de bedste betingelser for at netop dette kan opnås, når man har støvlerne på.


Adidas ACE 17.1 Primeknit FG / AG Ocean Storm

Test af Adidas ACE 17.1 Primeknit FG / AG Ocean Storm

Adidas ACE 17.1 Primeknit Ocean Storm er støvlen til de kontrollerende og kreative spillere, der dominerer spillet på banen. Med ACE 17.1 Primeknit får du en støvle med høj komfort, touch og stabilitet på højeste niveau. Det er derfor ikke uden grund, at støvlen er det foretrukne valg for stjerner som Paul Pogba, Dele Alli og Ivan Rakitic.

De vigtigste specifikationer

ELEGANT PRIMEKNIT-OVERDEL: Adidas har bevaret det vævede Primeknit-materiale i overdelen, der former sig efter din fod og sikrer en fremragende komfort. For at holde vand og snavs væk er støvlen beklædt med et ultratyndt lag film. Overdelen er samtidigt med til at give en ren sparkeflade, hvilket yderligere giver et bedre touch på bolden og et renere spark. Støvlens overflade er belagt med Adidas’ innovative Non Stop Grip-teknologi (NSG), der sikrer et solidt greb på bolden – uanset vejrforholdene. Hertil har Adidas indlagt et støttende Techfit-system omkring mellemfoden, der holder foden bedre på plads i støvlen og tilfører den rigtige støtte.

SUBLIM STØTTE OG ØGET LOCKDOWN: For at øge støtten og stabiliteten i støvlerne har Adidas’ endnu engang anvendt deres Primecut-silhuet, der er kombineret med det opdaterede Techfit-materiale. Denne kombination resulterer i en sublim pasform, der nærmest får støvle og fod til at smelte sammen. Hertil er snørebåndene integreret i støvlens overdel med undtagelse af de sidste snøringspunkter (ved anklen), hvor snørene er koblet til sålen, så du opnår et øget lockdown, når du strammer snørebåndene.

SKABT TIL HURTIGE VENDINGER OG AFSÆT: SprintFrame-ydersålen har fået genvalg på ACE 17.1 Ocean Storm, der stadigvæk er uhyre let og fleksibel.

Hvorfor vælge Adidas ACE 17.1 Primeknit

Materialet holder dine fødder tæt på jorden, så du får den bedst mulige kontakt med banen. Herved får du de bedste forudsætninger for hurtige vendinger og accelererende afsæt. Der er ligeledes genvalg til GroundCTRL 2.0-knopsystem, der er baseret på elleve koniske/runde knopper. Konstruktionen på knopperne er udviklet til at give spilleren de bedste forudsætninger for at lave de lynhurtige vendinger i banen, der sætter din modstander af. FG/AG-KNOPSYSTEM Fodboldstøvlerne er beregnet til spil på almindelige græsbaner samt på kunstgræsbaner.

Adidas ACE 17.1 Primeknit egner sig til den spiller på banen, som skal have overblikket og lave de præcise afleveringer. Den er derfor bedst egnet til eksempelvis midtbanespillere eller kanterne.


Nike Magista Obra II FG

Test af Nike Magista Obra II FG

Magista Obra II fra Nikes Motion Blur Pack. Skabt til kreativitet og kontrol. Magista Obra II er perfekt til den kreative og kontrollerende spiller på banen. Med denne støvle har Nike nemlig formået at tage touch, komfort og boldkontrol til et højere niveau. Det er blandt andet også grunden til at bl.a. Kevin De Bruyne spiller med Magista Obra II. Som du nok har lagt mærke til, så minder denne produktbeskrivelse utroligt meget om den for vores første deltager fra Adidas, og det er rigtigt spottet, for de er nemlig stort set ens. Forskellen på selve støvlens pasform er dog forskellig fra spiller til spiller, og det er vigtigt at mærke efter, hvilken støvle, der passer bedst til netop din fod. Nogle kan f.eks. kun bruge Nike, fordi det ganske enkelt passer bedst til deres fod, mens andre har det på samme måde med Adidas. Så prøv støvlen, inden du køber den og mærk efter, om lige netop den støvle sidder som den skal på din fod.

De vigtigste specifikationer

INNOVATIV HYBRIDOVERDEL: På Obra II har Nike kombineret Flyknit-overdelen med et tyndt lag af deres populære NikeSkin-materiale, som førhen har været benyttet til Hypervenom-siloen. Det har resulteret i en innovativ overdel, der har fået de bedste egenskaber fra de to teknologier: Det vævede Flyknit-stof former sig således efter foden, har en meget lav vægt og en høj åndbarhed, hvortil NikeSkin-teknologien giver en større stabilitet i overdelen og et bedre touch på bolden. Sidstnævnte skyldes NikeSkins særlige tekstur i overfladen, der skaber en større friktion mellem bolden og foden.

GLIMRENDE GREB OG SOLIDT LOCKDOWN: For at styrke støvlens lockdown har Nike anvendt Flywire-kabler til overdelen. De hårdføre kabler holder foden godt på plads og benyttes i forvejen på adskillige løbesko og fodboldstøvler fra Nike. Kablerne er forankret i ydersålen, så når de strammes, tilpasser de sig dine bevægelser. Yderligere er overdelen behandlet med Nikes ACC-teknologi, der giver dig et glimrende greb på bolden – uanset vejrforhold.

OPTIMERET KNOPSYSTEM: Hver enkelt knop på Obra II er blevet optimeret, i forhold den forrige Obra-model, så de nu har fået den helt rigtige form – alt efter hvilke bevægelser der skal afvikles. Nike er dermed gået væk fra de runde, koniske knopper, og knopsystemet på Obra II består således af både runde, aflange og bladede knopper.

SKABT TIL NATURLIG AFVIKLING: Ydresålen har også fået en ny kurvet konstruktion, der er formet efter fodens anatomiske konturer. Dette sikrer dig en mere naturlig afvikling på banen og bedre betingelser for dine fødder.

FLEKSIBILITET OG STABILITET I YDRESÅLEN: Ydresålen har ligeledes en split-toe-funktion omkring forfoden, hvorved sålen bliver mere fleksibel. For at styrke stabiliteten i ydresålen, har Nike også integreret det såkaldte Protection Supernatural Framework, der ligger som et støttende element omkring midtsålen.

STØTTE OG STABILITET MED DYNAMIC FIT COLLAR-TEKNOLOGIEN: Den revolutionerende Dynamic Fit Collar-ankelsok er vævet i et tykt lag og tilpasset efter anklens anatomi, så den giver en stærk støtte til fødderne. Sokken er derfor en smule lavere foran og bagpå, hvilket sikrer dig øget komfort.

Hvorfor vælge Nike Magista Obra II FG

Med opdateringen af DF-teknologien fra forrige Magista Obra-model er støtten og stabiliteten i den innovative ankelsok helt i top.

OM MAGISTA OBRA II: Magista Obra II er anden generation af den innovative Magista-silo, der revolutionerede støvle-markedet tilbage i 2014. Den første Magista Obra var den første fodboldstøvle i verden med sok – og den første fodboldstøvle fra Nike med deres vævede Flyknit-materiale i overdelen. FG-KNOPSYSTEM Fodboldstøvlerne er beregnet til spil på almindelige græsbaner.

Du skal vælge Magista Obra II, hvis din spillestil bærer præg af præcision og kontrol. Det kunne f.eks. være en glimrende støvle for en midtbane eller forsvarspiller, der skal lægge mange præcise afleveringer i løbet af en kamp.


Bedste fodboldstøvle i test

Normalvis i disse tests tager vi gerne flere deltagere med end blot tre, men da det generelt er fodboldstøvlerne fra hhv. Nike og Adidas, der overordnet set klarer det bedst blandt alle fodboldstøvler, er det dem, der er taget med her i testen. Begge mærker producerer exceptionelt gode fodboldstøvler, og støvlerne i testen inddrager nogle af de allerbedste, der fås på markedet lige nu.

Uanset om man er til Nike eller Adidas eller noget helt tredje, er det altså disse støvler, som vurderes at passe bedst til flest fodboldspillere. De er alle udstyret med den nyeste teknologi og bliver brugt af nogle af de største stjerner inden for fodboldens verden, hvilket i den grad vidner om kvaliteten på støvlen.

Selvom alle tre støvler er eminente til deres arbejde, skal vi alligevel have kåret den fodboldstøvle, der har klaret sig bedst i test. Denne titel tilfalder vores første deltager, Nike Mercurial Superfly V FG, som er den støvle, brugerne er allermest tilfredse med. Dens teknologi og pasform er den, der passer allerbedst til flest fødder, og så har den et yderst lækkert design. Igen kommer det naturligvis helt an på, hvilken plads på banen, man har og især hvilken spillestil, man har. Nike Mercurial Superfly V FG er skabt til den hurtige spiller, der skal kunne lave mange og hurtige retningsskift. Så hvis det slet ikke er din spillestil, er der andre støvler, der er bedre at investere i, men for de fleste fodboldspillere er hurtighed et nøgleord, og det er bl.a. også derfor, vi våger at påstå, at Nike Mercurial Superfly V FG er den bedste støvle til flertallet.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here