Foodprocessor Test – Bedst i test foodprocessor 2017

0

Det kan være tidskrævende og besværligt at lave mad, hvis man ikke har de helt rigtige køkkenredskaber til rådighed. Du kan heldigvis glæde dig over, at der findes mange redskaber, der kan gøre madlavning både sjovere og mere overkommeligt – bl.a. en foodprocessor.

En foodprocessor kan alt – eller i hvert fald næsten alt. Den kan hakke grøntsager og ælte dej, ligesom den kan klare mange andre almindelige opgaver i køkkenet. Du vil kunne spare både tid og kræfter, hvis du investerer i en foodprocessor, som kan hjælpe dig i mange situationer.

Det kan være svært at gennemskue, hvilken foodprocessor, der er den bedste, når der findes så mange forskellige modeller. Denne problemstilling sætter vi fokus på i denne foodprocessor test, hvor du kan læse om de mest populære foodprocessorer.

Disse foodprocessorer har klaret sig bedst i test

Det er langt fra alle foodprocessorer, der klarer sig lige godt i test. Du kan på denne informationsside læse om de bedst bedømte foodprocessorer, som er blevet testet på mange forskellige parametre. Vi har vurderet de enkelte foodprocessorer, hvorefter vi har sammenlignet dem på kryds og tværs. I de følgende afsnit kan du læse om de tre bedste foodprocessorer til prisen.

Braun FP5150

Test af Braun FP5150
Forhandler Pris Information
KitchenOne 1.019,00 DKK Se produkt
Skousen 1.019,00 DKK Se produkt
Whiteaway 1.019,00 DKK Se produkt
Wupti 1.043,00 DKK Se produkt
KitchenTime 1.099,00 DKK Se produkt

Braun FP5150 er en testvindende foodprocessor, som vi har haft den store fornøjelse af at teste. Braun er den dygtige producent, som har formået at udvikle en foodprocessor, som gør madlavning til en større fornøjelse end nogensinde før. Der er mange muligheder med denne foodprocessor, som befinder sig i mellemprisklassen.

Kompakt foodprocessor med stor motor og tilbehør af højeste kvalitet

Du bliver her introduceret for en kompakt foodprocessor, der passer til ethvert køkkenbord – og køkkenskab for den sags skyld. Selvom det er en mindre foodprocessor, så skal man ikke undervurdere dens effektivitet. Foodprocessoren har en stor motor, som tilbereder enhver form for mad uden problemer.

Braun FP5150 bliver leveret med en masse tilbehør, som du kan tage i brug, når du vil være kreativ i køkkenet. Der medfølger en lang række tilbehørsgenstande bestående af bl.a. rivetilbehør, snittetilbehør, citronpresser og meget mere. Tilbehøret er nemt at montere og rengøre, hvilket naturligvis også er et stort plus.

Høj effektivitet og forudindstillet hastighedsfunktion

Du vil med sikkerhed blive begejstret for denne betjeningsvenlige foodprocessor, som kommer med flere forhåndsindstillede programmer. Du kan først og fremmest vælge, om du vil blende eller ælte, hvorefter du kan angive tid og hastighed. Herefter kan du lade din foodprocessor stå og arbejde i fred og ro. Der er f.eks. mulighed for at bruge slowmotion æltning, så du ikke skal ælte i hånden.

Braun FP5150 giver dig mulighed for at presse citroner, ælte dej, snitte grøntsager og knuse is. Den store tilbehørspakke tilfredsstiller ethvert behov, fordi det kun er fantasien, der sætter grænser for mulighederne. Slutteligt skal det nævnes, at foodprocessoren kan rengøres på få minutter.

Video

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Braun
 • Motoreffekt: 1000 watt
 • Kapacitet: 2 liter

KitchenAid 1335ECU Silver

Test af KitchenAid 1335ECU Silver
Forhandler Pris Information
KitchenOne 1.799,00 DKK Se produkt
Skousen 1.874,00 DKK Se produkt
COOP 2.199,00 DKK Se produkt
Whiteaway 2.499,00 DKK Se produkt
Wupti 2.999,00 DKK Se produkt

KitchenAid 1335ECU hører ligeledes til blandt de bedst bedømte foodprocessorer i vores nye test. Vi har ikke kåret denne foodprocessor som testvinder, men det er der til gengæld andre forbrugerorganisationer, der har gjort. KitchenAid 1335ECU er ikke en ny model, men det er ikke desto mindre en af de bedst sælgende foodprocessorer på det danske marked.

Unik foodprocessor med justerbar snittekontrol og optimerede snittehastigheder

KitchenAid 1335ECU er en unik foodprocessor, som har gjort sig positivt bemærket med justerbar snittekontrol. Justerbar snittekontrol gør det muligt at justere tykkelsen fra tynd til tyk uden at afmontere kniven. Såfremt du har monteret snittepladen, så kan du nemt indstille snittekontrollen til den ønskede tykkelse. Du behøver altså hverken at afbryde strømtilførslen eller tage låget af.

De optimerede snittehastigheder er også noget af det, der har gjort denne foodprocessor så populær. Du får en kort introduktion til de forskellige snittehastigheder her:

 • Speed 1: Egnet til bløde og skrøbelige opgaver
 • Speed 2: Egnet til hårde opgaver
 • Puls: Valgfrit interval

Forlænget garantiperiode, ergonomisk design og skridsikker base

KitchenAid 1335ECU er en foodprocessor af højeste kvalitet, hvilket producenten har ønsket at understrege med den forlængede garantiperiode. Du får tre års garanti på denne foodprocessor. Foodprocessoren er som bekendt fremstillet af kvalitetsmaterialer, hvilket sikrer en lang levetid ved korrekt brug.

KitchenAid har ligeledes haft fokus på ergonomi – bl.a. ved at montere et ergonomisk designet håndtag og en skridsikker base. Du får leveret en masse forskelligt tilbehør, som omfatter en opbevaringskasse, skåle, dejkrog, piskeris og en håndfuld andre tilbehørsgenstande. Du kommer med andre ord ikke til at mangle noget, da der medfølger alt i tilbehør.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: KitchenAid
 • Motoreffekt: 300 watt
 • Kapacitet: 3,1 liter

Magimix CS5200XL

Test af Magimix CS5200XL
Forhandler Pris Information
KitchenOne 2.299,00 DKK Se produkt
Skousen 2.299,00 DKK Se produkt
Whiteaway 2.299,00 DKK Se produkt
KitchenTime 2.689,00 DKK Se produkt
Wupti 2.749,00 DKK Se produkt
COOP 4.799,00 DKK Se produkt

Magimix CS5200XL er modelnavnet på denne fine foodprocessor, som fanger enhver persons opmærksomhed med sit sorte og moderne design. Der er tale om en jubilæumsmodel, som er blevet solgt i adskillige tusinde eksemplarer på verdensplan. Hvorfor skal du købe netop denne foodprocessor? Det kan du læse om i de kommende afsnit.

Storsælgende foodprocessor med stor kapacitet og høj effektivitet

Magimix CS5200XL er en storsælgende foodprocessor, som også fortjener at finde vej til dit køkken. Du får en foodprocessor med en ekstra stor kapacitet, så du kan tilberede store portioner. Der medfølger standardtilbehør, ligesom der er mulighed for at tilkøbe ekstratilbehør, hvis man har brug for det. Du finder den komplette liste over tilbehør på forhandlerens hjemmeside.

Foodprocessoren er udstyret med en effektiv induktionsmotor, som nemt og støjsvagt klarer enhver arbejdsopgave. Der medfølger hele tyve års garanti på motoren og tre års garanti på tilbehøret. Hvis du har brug for inspiration til madlavningen, så kan du kigge i den medfølgende opskriftsbog, som er propfyldt med delikate opskrifter.

Rustfri kniv og rengøringsvenlige dele

Du skal ikke bekymre dig for, om din foodprocessor kommer til at ruste, da alle de anvendte dele er af højeste kvalitet. Det gælder også den rustfrie kvalitetskniv, som stammer fra en producent, der har specialiseret sig i at udvikle køkkenknive.

Magimix CS5200XL er let at rengøre sammenlignet med de fleste andre foodprocessorer. Det hænger sammen med, at alt tilbehør tåler maskinvask, så du ikke skal bruge hele din aften på at vaske i hånden. Overfladen og knapperne kan rengøres med en fugtig og ren klud.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Magimix
 • Motoreffekt: 1100 watt
 • Kapacitet: 3,7 liter

Har jeg brug for en foodprocessor?

Det er kun dig selv, der kan svare på, om du reelt set har brug for en foodprocessor. Der er nogle køkkenredskaber, der er mere nyttige end andre. Foodprocessoren hører til blandt de mest nyttige køkkenredskaber, så du skal tænke over, om du kan leve foruden?
Hvis du foretrækker at købe færdigretter, som du kan varme op i mikrobølgeovnen, så har du åbenlyst ikke brug for en foodprocessor. Holder du derimod af at lave mad, så vil du med sikkerhed få stor glæde af en foodprocessor. En foodprocessor vil langt hen ad vejen kunne erstatte en blender og en stavblender, men du kan også sagtens eje alle tre redskaber.

Læs også: Test af køkkenmaskine

Du behøver ikke at købe en foodprocessor, blot fordi det er et køkkenredskab, som alle dine venner og kollegaer ejer. Såfremt du fortsat er i tvivl, kan du rådføre dig med din eventuelle samlever, som måske har en holdning til, om en foodprocessor vil kunne gavne jer.

Disse egenskaber har en foodprocessor

En foodprocessor er et af de mest alsidige og effektive køkkenredskaber. Det kommer til udtryk gennem de mange egenskaber, som bl.a. består af nedenstående:

 • Hakke
 • Røre
 • Blende
 • Rive
 • Snitte

Vi overdriver altså ikke, når vi skriver, at en foodprocessor er et fantastisk køkkenredskab. Hvis du har en foodprocessor i dit køkken, så kan du bruge den til at hakke kød og grøntsager og til at røre en dej sammen.

Du kan faktisk få glæde af endnu flere funktioner, hvis du køber en foodprocessor, hvor der medfølger tilbehør og / eller er mulighed for at tilkøbe tilbehør. Det er f.eks. meget almindeligt, at der medfølger en citruspresser. Det kan som regel bedst betale sig at købe en foodprocessor, hvor der medfølger en tilbehørspakke – frem for at købe tilbehøret særskilt.

Hvad er vigtigt ved køb af en foodprocessor?

Der er rigtigt mange faktorer, der er vigtige ved køb af en foodprocessor. Du har helt sikkert dit eget syn på, hvad du synes, der er vigtigt ved køb af køkkenredskaber. Vi vil gerne fremhæve de faktorer, som vi har valgt at være ekstra opmærksomme på:

 • Brugervenlighed
 • Kvalitet
 • Støj
 • Strømforbrug
 • Tilberedning

* Bemærk at ovenstående ikke er listet i prioriteret rækkefølge.

Det er en individuel sag at vurdere, hvad der er vigtigst af henholdsvis brugervenlighed, kvalitet, støj, strømforbrug og tilberedning. Drømmescenariet ville dog være, hvis det ikke var nødvendigt at gå på kompromis med noget af overstående.

Har du læst resultatet af vores test, så vil du vide, at det er muligt at købe en fremragende foodprocessor uden at skulle tømme hele opsparingen.

6 tips til at finde den rigtige foodprocessor

Hvis du har ledt efter den rigtige foodprocessor i mange uger, måneder eller år uden held, så er det måske på tide, at du ændrer strategi. Vi kommer med 6 tips til at finde den rigtige foodprocessor, så du ikke behøver at lede videre. De 6 tips kommer her:

1. Overvej dine krav og ønsker

Det er groft sagt umuligt at pege på den ideelle foodprocessor, hvis man ikke tager udgangspunkt i personlige krav og ønsker. Du skal derfor overveje dine krav og ønsker. Det kunne være krav til brugervenlighed, funktionalitet eller strømforbrug.

2. Sæt et beløb af til købet

Hvis du har et ubegrænset budget, så kan du frit vælge mellem alle tilgængelige foodprocessorer. Hvis du ikke har et ubegrænset budget, så kan du sætte et beløb af til købet, så du kan finde en foodprocessor, der matcher dit budget.

3. Drøm dig væk i udvalget på nettet

Du skal sørge for at skabe dig et godt overblik over udvalget af foodprocessorer. Det kan du gøre på nettet, hvor de mange foodprocessorer er blevet listet på en simpel og overskuelig måde. Du vil finde foodprocessorer fra mange forskellige mærker, hvor bl.a. disse er repræsenteret:

 • Bosch
 • Braun
 • KitchenAid
 • Kenwood
 • Philips
 • Magimix

4. Få professionel hjælp

Det er altid en god idé at få professionel hjælp, når man skal købe produkter og ydelser, som man ikke har det store kendskab til. Hvis du handler i en fysisk forretning, så kan du tage fat i den første ledige sælger. Handler du på nettet, så kan du kontakte kundesupport på telefon eller mail.

5. Vær opmærksom på de vigtigste specifikationer

Skal du kunne vurdere en foodprocessor uden at prøve den, så skal du være opmærksom på de vigtigste specifikationer. Motoreffekt og støjniveau er nogle af de specifikationer, der er værd at tage hensyn til. Støder du på begreber, som du ikke forstår, så bed den udvalgte forhandler om en kort forklaring.

6. Tænk praktisk

Du skal altid tænke i praktiske baner, når du skal købe en foodprocessor. En praktisk foodprocessor skal være nem at håndtere, opbevare og rengøre. Derudover vil det være en fordel, hvis strømforbruget er så lavt som muligt.

Det skal du gøre, når du har købt den ønskede foodprocessor

Tillykke – du har nu endelig købt den foodprocessor, som du har drømt om i lang tid. Det er en sejr, som fortjener at blive fejret. Det kan du fejre ved at tage din foodprocessor i brug. Vi anbefaler dig at gøre følgende, når du har købt den ønskede foodprocessor:

1. Gem kvittering (og evt. garantibevis)

Det er sund fornuft at gemme både kvittering og garantibevis, så du kan tage papirerne frem, hvis behovet opstår. Bryder din foodprocessor sammen inden for garantiperioden, så skal du sørge for at sende den til reparation hurtigst muligt. I den forbindelse skal du medbringe kvittering og garantibevis.

2. Læs brugsvejledningen før brug

Det er ikke altid lige interessant at læse en lang og detaljeret brugsvejledning, men du bør alligevel overveje at gøre det. Hvis du læser – eller måske bare skimmer brugsvejledningen, så vil du få et bedre indblik i, hvordan du bruger de forskellige programmer og funktioner. Du bør desuden gemme brugsvejledningen, så du altid kan tage den frem, hvis du bliver i tvivl om noget.

Du kan nu komme i gang med at bruge din foodprocessor, som vil kunne forvandle dit syn på madlavning.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here