Fuldautomatisk Espressomaskine Test – Nemt og lækkert

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Kaffe, kaffe og mere kaffe! Vi danskere elsker simpelthen kaffe, og tallene viser, at den gængse, danske kaffedrikker gennemsnitligt slubrer 4 kopper i sig om dagen. Det er dog meget forskelligt, hvordan vi foretrækker vores kaffe. Over halvdelen af os foretrækker stadig filterkaffen, mens 12% foretrækker at få vores kaffe fra en espressomaskine. Med rimelig stor selvsikkerhed, vil vi vove at påstå, at du er klikket ind på netop denne side, fordi du tilhører de 12% af befolkningen, som vil have sin kaffe fra espressomaskinen, eller måske er du filterkaffedrikker eller andet, som vil prøve noget nyt. Uanset dit motiv, er du kommet til det rigtige sted! Det er nemlig i denne artikel, at vi præsenterer toppen af klassementet for dig, når det kommer til fuldautomatiske espressomaskiner. Vi har udvalgt de fire maskiner, som har det største potentiale for at blive bedst i test blandt de fuldautomatiske espressomaskiner.

De fleste af os lever i en verden, der er præget af hverdagens stres og jag, og effektivitet er et nøgleord på arbejdspladsen såvel som derhjemme. Men der skal trods alt stadig være plads til at nyde livet små goder, og for mange danskere betyder det at nyde en god kop kaffe eller espresso. De fuldautomatiske espressomaskiner, som vi i denne artikel tester, er svaret på, hvordan den hektiske hverdag og den store nydelse ved en god kop kaffe forenes. Espressomaskinerne kan også være et glimrende valg til hjemmebaristaen eller til ham eller hende, der har forstand på smag og kvalitet, men ikke vil/kan stå for fremstillingen. Igen er motivet underordnet og de fuldautomatiske espressomaskiner i denne test henvender sig til de fleste kaffedrikkere, da de er nemme at betjene, er af god kvalitet, lette at vedligeholde og ikke mindst en hurtig og god løsning.

Siemens Surpresso Compact TK53009

Test af Siemens Surpresso Compact TK53009
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Wupti 2.392,00 2.392,00 Læs mere
KitchenOne 2.417,00 2.417,00 Læs mere

Vores første udfordrer i kampen om titlen som ”bedst i test fuldautomatisk espressomaskine” er den lille, nemme og økonomisk fornuftige Surpresso Compact TK53009 fra Siemens. Denne espressomaskine er den mest solgte i Skandinavien og er anbefalet af det svenske testmagasin Råd og Rön.

Design

Fuldautomatiske espressomaskiner har ry for at været stilet og in blandt kaffedrikkere, og derfor er designet af maskinen en vigtig faktor i den samlede vurdering. Denne model har et lækkert og klassisk, sort design med metalflader på bl.a. knapper, steamer og riste. Den er lille og let, kun 26 cm i bredden, hvilket gør at den passer ind i ethvert køkken uden at optage for meget af bordpladsen. Dens størrelse gør desuden, at den kan pakkes væk i skabet, mens designet taler naturligvis for, at den skal stå fremme på hele tiden.

Smag

Smagen af din kaffe afhænger naturligvis af den kaffebønne, du vælger at bruge. Siemens TK53009 har et indbygget Aroma Whirl Plus-system, der holder på aromaen i dine kaffebønner, uanset hvilken bønne du bruger. Den supersmarte teknologi til at holde på aromaen under brygningen gør altså, at din kaffe kommer til at smage lige præcis som den skal.

Anvendelighed

TK53009 har en indbygget kaffekværn med beholder til 250 gram bønner og en vandbeholder på 1,8 liter. Den har ingen mælkebeholder, hvilket først og fremmest betyder mindre rengøring og derudover friskskummet mælk. Nærmere uddybet skummer man altså selv mælken vha. steameren til højre på maskinen. TK53009 har flere knapper på displayet, så du kan udtage både espresso eller større kopper sort kaffe, og med mælkeskummeren kan du lave en række forskellige kaffespecialiteter. Der er desuden drypbakke under udløbet, og kabinettet er lavet i blankt sort plast. Du kan justere højden på udløbet, så du både kan benytte høje og lave glas/kopper.

Anvendeligheden af og prisen på denne espressomaskine er to af de kategorier, der rangerer den højt på skalaen. Den er nem at betjene, forholdsvis billig og med det indbyggede fuldautomatiske renseprogram bliver rengøringen let som leg.

De vigtigste specifikationer

 • Størrelse: 340 x 260 x 450 mm
 • Vandtank: 1,8 L
 • Beholder til friske kaffebønner: 250g
 • Effekt: 1400 watt
 • Programmerbar kaffemængde
 • Mulighed for at justere på malingsgraden
 • Automatisk rensesystem

Generelt set er det altså en lille, kompakt men flot maskine, som kan hvad den skal og som brygger en god og velsmagende espresso eller almindelig kaffe. Den er let at betjene, let at rengøre og står til en rimelig pris.


DeLonghi Magnifica S

Test af DeLonghi Magnifica S
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
KitchenOne 2.388,00 2.388,00 Læs mere
Skousen 2.389,00 2.389,00 Læs mere
Whiteaway 2.389,00 2.389,00 Læs mere
Wupti 2.389,00 2.389,00 Læs mere
KitchenTime 2.409,00 2.409,00 Læs mere

Den fuldautomatiske espressomaskine fra den italienske producent DeLonghi laver så god espresso, at den bliver bedst i test hos flere af testmagasinerne. Også blandt køberne får denne maskine fornemme ord med på vejen. Bl.a. bliver den rost for sin brugervenlighed, sin pris og selvfølgelig sin evne til at brygge lækker og velsmagende kaffe.

Design

Designet på DeLonghi Magnifica S er heller ikke til at sætte en finger på. Den er lille og kompakt, flot og meget klassisk i sit udtryk med sine sorte overflader og metalbelagt steamer, knapper og riste. Den fylder ikke meget på køkkenbordet, til gengæld kan den alt det, den skal kunne.

Smag

Dette underpunkt skriver nærmest sig selv, da smagen er den faktor, som denne espressomaskine er blevet mest kendt for og har fået allerflest rosende ord omkring. Du kan selv indstille temperaturen til tre forskellige, samt indstille aromaens saft og kraft. Du kan altså med andre ord mere eller mindre selv bestemme, hvordan kaffen skal smage og til at toppe det hele af med, kan du selv steame din mælk i den tilhørende mælkeskummer og lave en lækker cappuccino, café latte eller andet.

Anvendelighed

Denne kaffemaskine kan ikke blot brygge lækker og god kaffe til en person, men til to ad gangen. Den har indbygget kaffekværn, der kan rumme 200g kaffebønner, svarende til 30 kopper kaffe eller espresso, den har et automatisk rengøringsprogram, så du slipper for en stor del rengøring, og så er den generelt meget brugervenlig.

De vigtigste specifikationer

 • Størrelse: 238 x 430 x 351 mm
 • Vandtank: 1,8 liter
 • Beholder: 200g bønner
 • Manuel mælkeskummer
 • Automatisk renseprogram
 • Autosluk – slukker af sig selv når du ikke bruger den
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas

Philips HD8821 / 01

Test af Philips HD8821 / 01
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Skousen 2.949,00 2.949,00 Læs mere
Whiteaway 2.949,00 2.949,00 Læs mere
Wupti 2.949,00 2.949,00 Læs mere
KitchenOne 2.967,00 2.967,00 Læs mere

En god fuldautomatisk espressomaskine behøver ikke at være dyr, hvilket bekræftes i flere uafhængige testresultater. Philips HD8821/01 klarer sig faktisk bedre end mange dyrere modeller, og scorer blandt andet højt på kaffens smag, crema, bryggetemperatur og mælkeskummeren. Det er med andre ord en rigtig fin allround-maskine, der kan lidt af hvert. Denne fuldautomatiske espressomaskine er derfor velegnet til husstanden med forskellige behov.

Design

Philips HD8821/01 har et meget smagfuldt og elegant design. Selvom det er en lille og meget kompakt espressomaskine, formår den at se let og flot ud.

Smag

Denne espressomaskine scorer højt på flere parametre og er tidligere udnævnt som testvinder. En af grundene til dette er den smag, kaffen får ved brug af denne maskine. Den får ikke kun ros for evnen til at holde på kaffebønnens aroma under brygning, men ligeledes for sin crema, brygningstemperatur og mælkeskummeren.

Anvendelighed

Espressomaskinen har indbygget kaffekværn, og ved et enkelt tryk på en knap på toppen af maskinen, startes brygningen ud fra det valgte program. Der er ingen mælkebeholder, så du slipper for rengøringen af denne, og medhørende maskinen er en steamer til at skumme mælken, så du kan lave din helt egen udgave af en café latte, cappuccino eller en anden kaffespecialitet. Philips HD8821/01 har ikke autorengøringsprogram og det vil sige, at du kommer til at skulle yde en lille ekstra indsats på det punkt.

De vigtigste specifikationer

 • Størrelse: 215 x 429 x 330 mm
 • Vandtank på 1,8 liter
 • Bønnebeholder til 250 gram bønner
 • Indbygget mælkeskummer
 • Autosluk
 • Højdejusterbart udløb – passer også til høje glas

Hvad skal der til for at blive bedst i test?

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at alle vores testdeltagere i denne test ligger tæt på hinanden, og når det kommer til fuldautomatiske espressomaskiner, er forskellen, som du måske har lagt mærke til, bare ikke enormt stor. Designmæssigt ligner nogle af maskinerne hinanden til forveksling. De har et flot og kompakt look i enten sort, sølv eller en kombination af de to. De har alle beholdere til deres kaffebønner, mælkeskummer (automatisk eller semi-automatisk). Nogle af dem har automatisk rengøringsprogram og andre en ekstra god beholder til at holde på kaffebønnens aroma. Samtlige af dem brygger naturligvis velsmagende kaffe og ikke mindst sparer dig som bruger for en helt masse af besværet under brygningen.

Selvom alle vores deltagere som sagt har klaret det fornemt i denne test, er der alligevel nogle kriterier, som kun nogle af dem rummer. Følgende er en liste over ting, du som køber skal være opmærksom på, inden du vælger en espressomaskine.

Smag

Det allervigtigste, når man køber en hvilken som helst form for kaffemaskine, er naturligvis smagen. Alle vores testede maskiner har fået stor ros for deres smag af brugerne, og dette er den absolut vigtigste faktor.

Størrelse

Gå efter de espressomaskiner, der er små og kompakte. Du får sjældent mere eller bedre udnytte af maskinen, bare fordi den er stor.

To kopper

Det kan være en fordel at gå efter de maskiner, der kan lave to kopper ad gangen – så er du på forkant, hvis du serverer for gæster og ofte fylder disse maskiner kun et enkelte centimeter mere end dem, der laver én kop.

Automatisk renseprogram

Se om du kan finde en med automatisk rengøringsprogram – det sparer dig for en del rengøring og vedligeholdelse af maskinen.

Automatisk mælkeskummer

Hvis du på ingen måde gider at have noget med selve processen at gøre, så sørg for at finde en maskine, der automatisk opvarmer og skummer mælken.

Semi-automatisk mælkeskummer

Hvis du godt kan lide at være barista i eget hjem, så køb en maskine med steamer. Så kan du nemlig lege med både temperaturer og mælkeskummets tykkelse og konsistens.

Brugervenlig

Gå efter en brugervenlig espressomaskine. De fleste af dem er rimelig brugervenlige, men det kan være en god idé at sikre dig, at der er et display på fronten. På den måde kan du hele tiden følge med i, hvad der sker under brygningen.

Ingen mælkeholder

Lad endelig være med at købe en espressomaskine med mælkeholder. Det eneste det resulterer i er mere rengøring og risiko for sur mælk.

Højdejusterbart udløb

Med et udløb, der kan rykkes op og ned, sikrer du, at maskinen er velegnet til både espresso og almindelig kaffe.

Pris

Og her til sidst, skal vi ikke glemme prisen. For i forhold til fuldautomatiske espressomaskiner, er prisen ikke nogen særlig god indikator for kvaliteten. Man kan ret hurtigt komme over 10.000,- for en maskine, der kan det samme som den til blot 2.500,-. Så gå efter maskinens evne til at lave kaffe og ikke prisen!

Testvinderen

Der bliver i denne test ikke kåret én, men to testvindere. Der er simpelthen to forskellige brugere – brugeren, som vil lege og eksperimentere med sin kaffe, og brugeren, som vil have det hele automatisk. Vores første testvinder er til brugeren, der kan lide at tage del i kaffebrygningen. DeLoghi Magnifica S er den fuldautomatiske espressomaskine, som er bedst i test til denne type bruger. Opfylder alle kriterier mht. rengøring, anvendelighed, smag, justerbarhed på udløb og så kan den lave dig to kopper kaffe ad gangen.

Vores anden testvinder er til brugeren, som vil have det helt igennem automatisk. Melitta Solo & Perfect Milk løber af sted med sejren her. Den har ligesom vores anden testvinder scoret højt i alle kategorierne og er til brugeren, som vil nyde sin kaffe efter blot et enkelt tryk på en knap.

I sidste ende, kan du tage herfra og vide, at uanset hvilken af disse fire espressomaskiner, du måtte købe, kommer du hjem med et rigtig godt produkt i hånden.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here