Gasgrill test-guide – De bedste gasgrill på markedet ifølge anmeldelser og eksperter

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

3

Hvad kunne være mere oplagt i sommerperioden end en opdateret gasgrill test. Vi har været i gang med at teste en lang række gasgrills fra kendte producenter. Vores gasgrill test har budt på både gode og mindre gode grills. I denne artikel vil vi nøjes med kun at omtale de absolut bedste ud fra vores testresultater. Når vi har præsenteret jer for vores top 3 over de bedste gasgrills i øjeblikket, så vil vi fokusere på den højaktuelle debat om gasgrill vs kulgrill. Vi har gjort vores observationer omkring forskellen på kulgrill og gasgrill og vil komme med vores vurdering af fordele og ulemper.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Testguro er vores fornemmeste opgave at præsentere dig for de bedste produkter. Vores Product Research team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere til artiklen. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle og subjektive vurdering af produktet.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Alt dette holder vi op imod produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere som en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Charbroil gasgrill T-36G5 sort

Charbroil gasgrill T-36G5 sort
Forhandler Pris Information
Wupti 4999 kr. Se produkt

Modellen hedder T-36G5 og har fået 4 ud af 6 stjerner i vores gasgrill test. Grillarealet er på 67 x 47 cm. og kan bruges af den store familie og til forskellige arrangementer. Den har hele 3 sidebrændere samt en sidebrænder, så du kan tilberede en masse forskelligt kød og brød på samme tid.

Et af højdepunkterne ved denne gasgrill er, at den har et revolutionerende infrarødt grillsystem. Med dette system begrænser man brugen af varm luft, og i stedet bliver grillen varm ved naturlig varme. På den måde trænger varmen i gennem kødet, hvilket er med til at bevare saften inde i kødet. En anden god ting ved dette infrarøde system er, at varmen bliver mere jævnt fordelt over hele arealet. Kødet får dermed en ensartet tilberedning, hvilket er en stor fordel, hvis man har store mængder kød på grillen samtidig. Ligesom vores testvinder i den store gasgrill test fra Weber, så har denne gasgrill også to store sideborde. Her kan du tilberede saucen eller marinere kødet.

Denne gasgrill benytter sig af et specielt grill system, som giver følgende fordele:

 • Systemet forhindrer opflamning, så kødet ikke bliver helt brændt
 • Det er muligt at grille om vinteren med temperaturer ned til -20 grader
 • Den bruger op til 50 % mindre gas sammenlignet med andre gasgrills

I vores gasgrill test vurderede vi, at det er en glimrende grill til prisen. Derfor har den som fortjent fået en flot 2. plads.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 116 x 139 x 56 cm. (højde x bredde x dybde)
 • Antal brændere: 4 stk. (rustfrit stål)
 • Grillareal: 67 x 47 cm.

Charbroil gasgrill - T-47G

Charbroil gasgrill - T-47G
Forhandler Pris Information
Wupti 5499 kr. Se produkt

Charbroil T-47G er en yderst populær gasgrill, hvilket du vil kunne forstå, hvis du læser om grillens mange højdepunkter og attraktive specifikationer. Du har i hvert fald mulighed for at købe en stor og rummelig gasgrill med hele 5 brændere.

Charbroil T-47G bruger den moderne infrarøde teknologi, som gør det nemt og hurtigt at lave god grillmad til hele familien. Stilmæssigt er det svært at finde en mere simpel og elegant gasgrill, da denne gasgrill byder på et gennemført design i stål. Du kan sørge for, at det flotte design bliver bevaret, hvis du husker på at rengøre din gasgrill efter brug.

Det er en fornøjelse at tilberede grillmad med denne gasgrill, som har et ekstra stort grillareal og hele 5 brændere. Det er muligt at grille kød for sig og grøntsager for sig på én og samme tid. Det kan lade sig gøre, da det er muligt at indstille de forskellige varmezoner til forskellige temperaturer.

Der er også rigeligt plads til at gøre mad klar ved siden af, da gasgrillen er udstyret med 2 sideborde. Du kan bruge sidebordene til at lave en god salat, ligesom du kan bruge pladsen til opbevaring af marinader, krydderier og andre redskaber. Du kan grille alle tænkelige råvarer på denne gasgrill, hvorfor du ikke behøver at holde styr på både gasgrill og køkken.

Det er oplagt at opbevare gasflasken i det rummelige kabinettet, når du ikke bruger gasgrillen, så gasflasken ikke skal optage plads andetsteds. Dobbeltsidet låg, indbyggede termometre, elektronisk tænding og integreret brødhylde hører også til blandt de mange højdepunkter.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 116 x 151 x 56 cm. (højde x bredde x dybde)
 • Gasforbrug: 11 kWh
 • Antal brændere: 5 stk.
 • Grillareal: 79 x 47 cm.

Cobb gasgrill - Premier Gas

Cobb gasgrill - Premier Gas
Forhandler Pris Information
Wupti 1449 kr. Se produkt

Cobb Premier Gas er en lille og yderst praktisk gasgrill, som vil være interessant for dig, der elsker at grille, men ikke kan finde plads til en stor gasgrill i din have. Du kan dog sagtens købe denne gasgrill, selvom du allerede ejer en stor gasgrill, da en lille gasgrill kan være praktisk i mange forskellige situationer.

Du har rig mulighed for at tage denne gasgrill med dig under armen, uanset om du vil en tur på stranden, på camping eller i skoven. Den kompakte gasgrill fylder kun ganske lidt, hvorfor du helt sikkert også kan finde plads til den i din have eller på din altan. Gasgrillen vejer kun 4 kg., hvilket gør den yderst nem at transportere.

Når du har tilberedt grillmad på din gasgrill, kan du glæde dig over, at alle de rustfrie dele kan sættes i opvaskemaskinen. Det er generelt meget overskueligt at rengøre og vedligeholde denne gasgrill, som ikke er lige så krævende som en traditionel gasgrill i stort format.

Du kan grille alt fra fisk, brød og grøntsager til kød og kartofler på gasgrillen, som kan rumme mad til hele familien. Selvom det er en mindre gasgrill, så er der plads til en hel steg eller en kylling, så man skal ikke undervurdere kapaciteten. Det er altså på mange måder en alsidig gasgrill, som er billig i drift. Hvis du kan se idéen i at købe en lille, brugervenlig og effektiv gasgrill, så skal du overveje at bestille Cobb Premier Gas.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 30 x 30 cm. (højde x bredde)
 • Vægt: 4 kg.
 • Grilltid: 3 timer (ved brug af en enkelt gasdåse)

Gasgrill vs kulgrill

Som vi skrev i indledningen har vi kigget på den høj aktuelle debat omkring valget mellem gasgrill og kulgrill. I dette afsnit kommer vi med vores tanker omkring fordele og ulemper ved henholdsvis gas- og kulgrills.

Smag og opvarmningstid

Hvis man ikke føler, man har så meget tid i hverdagen, bør man købe en gasgrill. En gasgrill er lynhurtig at starte op og kan forberede kød på kort tid. Modsat tager det meget længere tid at starte en kulgrill op, hvilket er en af de store ulemper. En almindelig kulgrill tager typisk omkring én time, før den er ordentlig varm og klar. Danskerne har meget delte meninger omkring smagen fra henholdsvis gasgrill og kulgrill. Ud fra vores vurdering foretrækker de fleste dansker kød fra en almindelig kulgrill. Omvendt vælger de fleste alligevel en gasgrill, da den som sagt er hurtige at tænde.

Varmeregulering og levetid

En af de store fordele ved en gasgrill fremfor en kulgrill er, at den er billig at bruge og ikke oser så meget. Ved vores gasgrill test kom vi også frem til, at gasgrills har en længere levetid. Ved en gasgrill kan man selv regulere på varmen og endda vælge kun at tænde halvdelen af grillen. Modsat har man ikke mulighed for at styre varmen ved en kulgrill, hvilket gør tilberedningen en anelse mere kompliceret. Der er også en helt specielt stemning ved en kulgrill, som mange ville være ked af at undvære.

Rengøring

Vores indtryk er samtidig, at en gasgrill er nemmere at rengøre. Når du har brugt den slukker du bare på sluk-knappen. Derefter kan du bruge en stålbørste til at rengøre det værste, og så er den klar til næste gang. Modsat skal man bruge mere tid på at slukke og rengøre en kulgrill. I vores gasgrill test kiggede vi på forskellene på gas- og kulgrill, hvor vi bl.a. opdagede, at en kulgrill sviner mere meget end en gasgrill.

Temperatur

Kigger man på temperaturen, så kan man typisk få en højere temperatur på en kulgrill. En gasgrill har et maskimum, som ligger på omkring 500 grader. En kulgrill kan ved enkelte tilfælde komme helt op på 650-700 grader, hvis man bruger en stor mængde kul. For nogen vil dette være en vigtig faktor, mens andre synes det er underordnet. Vi har ikke haft mulighed for at måle temperaturen i denne gasgrill test, men det kan man læse nærmere om hos de enkelte producenter.

Pris

Så er der selvfølgelig også prisen, hvor der er en stor fordel. Det er ingen hemmelighed at en gasgrill typisk koster flere tusinde kroner mere end kulgrill. Det skyldes materialerne og materialer, som under normale omstændigheder er mere avancerede ved en gasgrill.

Intet endegyldigt svar

I vores store gasgrill test har vi haft rigtig gode erfaringer med en lang række gasgrills. Dog vil vi ikke komme med et endegyldigt svar på, om kul eller gas er det bedste. Det skyldes, at det er en meget individual sag, som afhænger af behov og temperament. Derfor bør du og din familie tænke over, hvad I vægter højest, når I griller. Er det smagen, tiden, rengøringsdelen eller et helt fjerde punkt, der er vigtigstt for jer?

3 KOMMENTARER

 1. Hej Henrik. Du kan jo altid komme med alternativer. Martin giver da en god beskrivelse af de grille han tester.
  Der findes jo flere 100 forskellige. Du kan vel ikke forlange han skal teste alle modeller.
  Dit Broil King forslag er meget godt, men jeg har ejet begge modeller og Weber slår den med flere længder, hvis du køber en større Weber model.
  Ellers kig denne vej

  Det er en rigtig grill til manden der har alt!

  Forsæt dit gode arbejde Martin.

  Hilsen
  Claus

 2. Hej Henrik,

  Af gode grunde har vi desværre ikke mulighed for at teste alle gasgrill på markedet – det håber vi, at du har forståelse for. I vores test har vi testet og vurderet rigtigt mange gasgrill fra nogle af de førende brands, bl.a. Weber, Thermos, Broil, Grillexpert og mange flere. Vi kan sagtens give enige om, at Broil-King er verdensklasse – dog er prisen også tilsvarende meget høj. I vores test har vi i høj grad lagt vægt på, hvilken gasgrill man skal købe, hvis man vil have mest grill for pengene. Vi mener fortsat, at Weber byder på nogle af de bedste gasgrill ti prisen – men der er da også fine alternativer.

 3. tror vist at du skal undersøge markedet lidt bedre ift. grill, hvor er BROIL-KING? hvor er outdoor chef???
  BROIL-KING giver på ALLE parametre baghjul til weber, og jeg mener virkelig ALLE!!! bedre pris, bedre garanti, bedre holdbarhed, bedre isoleret, bedre temperaturkontrol, bedre brændere, bedre dække, bedre placering at hængsler
  og ift din “vurdering” af gasgrill vs kuglegrill. den bedre grilloplevelse får du ved at kombinere de to og det er netop hvad outdoor-chef har formået med bla ascona. tjek den ud 🙂 den er suplim

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here