Generator Test – Holdbare og bedste generatorer til prisen

0

I denne test vil vi gennemgå fire forskellige generatorer og se på, hvilken en der er bedst. Der kan være flere gode grunde til, at du overvejer at købe en generator. Det kan for eksempel være, at du gerne vil være sikker på altid at have adgang til en strømkilde enten i bilen eller måske i dit sommerhus eller i din campingvogn. Det kan også være, at du har behov for en ekstern strømkilde, hvis du skal bruge elektriske apparater et sted, hvor der under normale omstændigheder ikke er adgang til el.

Med en generator er du sikker på aldrig at løbe tør for strøm, hvilket er temmeligt vigtigt, da en stor del af vores hverdag baserer sig på muligheden for netop at bruge elektriske apparater. En generator kan fungere både som en back up enhed hvis strømmen går, og den kan fungere som en energikilde, du fast bruger i forskellige situationer.

Når du skal ud at købe en generator, er der flere forhold, du skal rette din opmærksomhed mod. Og i forhold til en test er det bestemt vigtigt at undersøge om pris og kvalitet hænger sammen. Prisen på generatorer kan variere en del, og derfor er det også et parameter, som spiller en rolle, når vi til slut kårer en vinder af denne test af generatorer.

Men andre parametre spiller selvfølgelig også en rolle. Vi vil derfor undersøge, hvilken kraft den enkelte generator kan levere. Det er også vigtigt i forhold til det formål, du har med generatoren, idet forskellige opgaver kræver varierende mængder af energi.

Desuden vil se på generatorens vægt og størrelse. I forhold til brugervenlighed er det rart med en generator, som ikke vejer så meget, at du skal ringe efter en flyttebil, når den skal flyttes fra et sted til et andet. Udgangspunktet må nemlig være det, at en generator skal være mobil, da den skal bruges forskellige steder. Det er absolut på plussiden, hvis du uden problemer kan flytte den fra sommerhuset, tage den med i bilen og bruge den som strømkilde ude i skoven, når du skal kløve brænde.

I vores test er vi også interesserede i, hvor meget generatoren larmer. Da du med stor sandsynlighed skal bruge generatoren i din umiddelbare nærhed, vil det være et plus, om generatoren har et begrænset støjniveau. Et begrænset støjniveau er vigtigt både for dig, men ikke mindst for dine omgivelser.

Til slut vil vi også se på, hvor lang tid ad gangen du kan bruge generatoren. Det hænger sammen med størrelsen på generatorens tank. Her kan du have forskellige behov, alt efter hvad du skal bruge den til. Men vi ser selvfølgelig gerne, at generatoren har en fornuftig brugstid, da det absolut er en brugervenlig feature.

AL-KO Generator 2000i

AL-KO Generator 2000i
ForhandlerPrisInformation
Wupti4695 kr.Se produkt

Hvis du gerne vil undgå at stå i en situation, hvor du pludselig mangler strøm eller på anden vis er interesseret i en form for bærbar strømenhed, er AL-KO 2000i bestemt en mulighed. Her får du en lidt dyrere generator, som fint klarer de fleste mindre behov for en ekstern strømkilde.

Med en maksimal effekt på 1,8 kW og en vedvarende effekt på 1,6 kW er dette en velegnet generator til elektroniske apparater som TV og computer. Generatoren er af inverter-typen, der sørger for, at strømmen leveres meget jævnt, hvilket er vigtigt, når vi eksempelvis taler om anvendelse til fintfølende elektroniske apparater.

Generatoren har to forskellige udtag. Med 12 V DC-udtaget kan du oplade batterier, der anvender 12 V. Det er meget praktisk. Det andet udtag er 230 V AC-udtaget, som anvendes til apparater, der netop skal bruge 230 V. Med disse to udtag er du sikret en generator, som er i besiddelse af de grundlæggende funktioner, du måtte have brug for.

Generatoren har en brugstid på fire timer på en fuld tank, og det er ikke så lang tid, som vi ser hos andre typer af generatorer. Men da denne inverter generator klarer sig meget fint på alle øvrige parametre, kan vi sagtens gå på kompromis med brugstiden.

Generatoren vejer blot 21 kilo, og selvom det umiddelbart kan lyde af en del, er det faktisk mindre, end hvad de fleste andre generatorer vejer. Hermed er det muligt at flytte rundt på generatoren uden de store problemer, og du kan anvende den præcis, hvor du vil.

Da du ofte skal anvende generatoren nær dig, er det også en god idé at holde øje med, hvor meget den larmer. Med et støjniveau på 63,5 decibel befinder vi os et sted på skalaen, der er absolut godkendt.

Alt i alt er der tale om en generator, som til prisen fint leverer, hvad du kan forvente. Specielt skal fremhæves inverteren, den lave vægt og generatorens brugervenlighed. Pris og kvalitet står fint i forhold til hinanden, og generatoren kan varmt anbefales til strømopgaver, der ikke kræver alverden.


AL-KO Generator 2500-C

AL-KO Generator 2500-C
ForhandlerPrisInformation
Wupti2495 kr.Se produkt

Så kommer vi til den næste generator, der er en noget billigere model. Det hænger blandt andet sammen med, at dette ikke er en inverter-model. Derimod kan den klare lidt større opgaver end den forrige, hvilket vil fremgå af gennemgangen.

Model 2500-C har en maksimal effekt på 2,2 kW og en vedvarende effekt på 2,0 kW, og den øgede kraft betyder, at du kan anvende den til opgaver, som kræver en del strøm. Det kan for eksempel være til byggeopgaver eller til krævende værktøj til havebrug.

Denne generator har også to forskellige udtag. På samme vis som med den forrige model findes der et 230 V AC-udtag, som er et almindeligt strømstik og et 12 V DC-udtag til opladning af batterier. Du behøver altså ikke at være bange for, at du pludselig står på campingpladsen og hverken kan lade batterier op eller på anden vis mangle strøm.

Med en tankstørrelse på hele 15 liter er du sikret en brugstid på 15 timer, hvilket bestemt er godkendt og taler til generatorens fordel. Brugstiden er nemlig et vigtigt parameter at holde øje med, når vi ser på generatorens brugervenlighed. Med en lang brugstid slipper du for konstant at skulle fylde brændstof på generatoren. Og med udsigten til at denne model kan holde en hel dag, er du sikkert i land.

Derimod vejer generatoren 43 kilo. Det er en del kilo at slæbe rundt på, men det er en del af prisen, hvis du vælger at købe en generator, som for det første skal kunne køre i lang tid og for det andet ikke er af inverter-typen. Stadigvæk er det dog muligt at flytte rundt på generatoren, da den er udstyret med et kabinet, du kan tage fat i.

AL-KO Generator 2500-C arbejder med et lydniveau på 95 decibel, som trods alt er noget larmende. Men da du i de allerfleste tilfælde ikke skal anvende generatoren flere dage i træk, kan du godt arbejde med den lydstyrke. 95 decibel kan sammenlignes med lydniveauet i bytrafik. Det begynder først at blive meget irriterende efter en lang periode.

Her er der altså tale om en relativ kraftfuld generator, som præsterer fint på de vigtigste parametre. Da der ikke er tale om en inverter-model, må du forberede dig på en højere vægt og et højere lydniveau. Til gengæld får du større ydelse og længere brugstid.


AL-KO Generator 3500-C

AL-KO Generator 3500-C
ForhandlerPrisInformation
Wupti2895 kr.Se produkt

AL-KO 3500-C er en generator i det mellemste prisleje. Her kan du få fingrene i en kraftfuld generator, der yder lidt mere end den forrige model. Med snoretræk kan du lynhurtigt starte den op, når du får brug for en ekstern strømkilde.

Generatoren har en maksimal effekt på 3,1 kW og en vedvarende effekt på 2,8 kW, så du kan roligt bruge den til selv meget krævende opgaver. Igen kan det for eksempel være til brug på byggepladsen eller i skoven, hvis du skal kløve brænde.

Hvad angår udtag på generatoren, adskiller denne model sig en smule fra de to førstnævnte. Den har stadig et udtag til opladning af batterier, men den er derudover udstyret med hele to strømudtag til 230 V. Det betyder i sagens natur, at generatorens anvendelsesmuligheder øges betragteligt, da du kan koble to elektriske apparater til selvsamme generator.

Generatoren har en tankstørrelse på 15 liter og ligeledes en brugstid på 15 timer, når tanken er fyldt helt op. Derfor kan du se frem til at kunne anvende den i et langt stykke tid uden at skulle bekymre dig om, at den løber tør. Det er vigtigt ved anskaffelsen af en generator.

Det næste vi skal se på, er generatorens vægt. Og som så ofte før, når der er tale om denne type af generator, må du forberede dig på, at den har en solid vægt. Denne model vejer 96 kilo, men er heldigvis udstyret med et kabinet, der sørger for, at du let kan få fat i den. Dog er det mange kilo at bære rundt på alene, og du skal vurdere, om du får brug for hjælp, hvis den eksempelvis skal op i dit bagagerum.

Med et lydniveau på 96 decibel er vi også oppe i den høje ende. Derfor er det vigtigt, at du tænker over, hvor og hvornår du anvender generatoren. 96 decibel er noget larmende, og mens det ikke gør noget, hvis du bruger den i en skov, er det ikke sikkert, at dine naboer på campingpladsen vil sætte pris på støjen.

Alt i alt er dette en fin og kraftfuld generator, der især udmærker sig ved sin ydeevne, brugstid og det dobbelte strømudtag til 230 V. Prisen for disse betaler du dog i øget vægt og forhøjet støjniveau.


AL-KO Generator 6500 D-C

AL-KO Generator 6500 D-C
ForhandlerPrisInformation
Wupti5595 kr.Se produkt

Så er vi nået til sidste generator i denne test, og vi slutter af med et rent kraftværk. Modellen AL-KO Generator 6500 D-C, som med en fantastisk ydelse og et lækkert design absolut er værd at kaste et blik på.

Dens maksimale effekt er 5,5 kW og den vedvarende effekt er på hele 5,0 kW, hvilket betyder, at du her får alle muligheder for at anskaffe dig en generator, som du kan bruge til det meste – også til de opgaver hvor de mindre generatorer må give fortabt. Så hvis du jævnligt har behov for en ekstern strømkilde, der virkelig kan levere varen, har du fundet den rette.

Også denne generator har dobbelt udtag til 230 V, hvilket vi sætter stor pris på. På samme tid er der også et 12 V-udtag til opladning af batterier. Igen er du altså sikker på ikke at komme til at stå i en situation, hvor du mangler strøm.

Generatoren har en meget stor tank på hele 25 liter, hvilket resulterer i en brugstid på 9 timer. Det er altså en krævende generator, hvad angår brændstof, men til gengæld får du også en fantastisk ydeevne. I øvrigt er en brugstid på 9 timer godkendt, og det vil opfylde det behov, de fleste mennesker oplever.

Vigtigt for brugervenligheden er vægten af generatoren. Når det kommer til tankens størrelse, vil du muligvis forvente, at denne model vejer meget. Men set i forhold til de førnævnte generatorer befinder vi os her i et absolut passende leje. Generatoren vejer 70 kilo og er således i den lette ende af skalaen. Dette på trods af dens kraftfulde ydeevne. Og med et kabinet, som gør den let at transportere, er der her tale om en generator, der på dette parameter er et godt køb.

Den har et støjniveau på 97 decibel, og det svarer fint til den ydeevne og størrelse, som den ellers leverer. Om end du selvfølgelig bør overveje, hvor du bruger generatoren, da lydniveauet er højt nok til at kunne virke generende på folk omkring dig.

Vi er glade for denne generator, da den har en fantastisk ydeevne kombineret med en lang brugstid. Hvis du har behov for en generator, der kan levere stor kraft, bør du overveje at anskaffe dig denne model. Du må da gå på kompromis med dens lydniveau – men støjen findes ved alle generatorer undtagen inverter-modellerne.


Vinderen af den store generator-test er…

Det kan være svært at kåre en vinder af sådan en test, da de forskellige generatorer præsterer fint i forhold til deres anvendelsesområde. Men vi er nødt til at tage fat i det, og vi har kåret to vindere i denne test.

Den første vinder AL-KO Generator 2000i fortjener sin plads på grund af den fine teknologi, som både giver dig en støjsvag oplevelse og på samme tid er med til at sørge for, at du også får et meget let produkt. Det betyder for det første, at du kan anvende generatoren i et område, hvor der er andre mennesker, og den passer perfekt til at have stående i sommerhuset. Her kan du bruge den som strømkilde til dit TV eller computer, uden at du begraves i støj. For det andet vejer generatoren ikke særlig meget, og det er en praktisk foranstaltning taget i betragtning, at du højst sandsynligt får behov for at flytte rundt på den.

Vores anden vinder er AL-KO Generator 6500 D-C. Den kan vi godt lide, da den er eksponent for de generatorer, som har en fantastisk ydelse kombineret med en lang brugstid. Du skal selvfølgelig bruge denne generator til de opgaver, hvor du i høj grad har brug for meget kraft, men vi mener faktisk, at de to vindere supplerer hinanden på meget fin vis. Og det kunne være en god idé at anskaffe sig begge modeller. Begge modeller ligger i øvrigt i den dyre ende, men da pris, kvalitet og ydeevne følges fint ad, finder vi priserne helt rimelige.

Designet kan bedst beskrives som bølgende geometri i tidløs stil. Begge brusehoveder er runde og har en bred kant, som giver brusesættet et tidløst og urbant udtryk.

Er du træt af at bruge lang tid på at rense din bruser for kalk, kigger du på det rette produkt. Brusehovedet har antikalksystemet Easy Clean, hvilket gør det let at rengøre med en fugtig klud. Det sparer dig for meget tid og mange irritationsmomenter.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here