Ghettoblaster Test – Bedste boomblastere lige nu

0

En god ghettoblaster kan gøre enhver musikoplevelse mange gange bedre. Nogle musikanlæg og -afspillere kan forbedre klang, bas og diskant så markant, at det næsten er som om, du er til koncert med musikeren selv.

Når der skal sættes gang i festen, er det vigtigt med et godt anlæg. Men mange lydanlæg kan ikke transporteres, og det kræver derfor eksempelvis en større omrokering at få bragt lyden ud i garagen. Med en ghettoblaster kan du nemt transportere anlægget og få sat gang i festen. Der findes rigtig mange udbydere af ghettoblastere, og det kan ind imellem være en elektronikjungle at finde en ghettoblaster med god lyd og tilstrækkelig med power.

Selve størrelsen på ghettoblasteren har selvfølgelig noget at sige i forhold til, hvor meget kraft og power ghettoblasteren kan fordele i rummet. Det kan være en fordel at have et anlæg, der kan spille de gamle CD’er, du eventuelt har til at stå på hylden, når du bliver nostalgisk og længes efter at høre musik via denne platform. Med en ghettoblaster får du ofte en CD-afspiller og højttaler i én, og det kan være værd at have med i overvejelserne, før kortoplysningerne tastes ind.

En klassisk ghettoblaster har ofte et håndtag, du kan tage fat i – netop for at medbringe lyden overalt. Skal det derfor være nemt at transportere ghettoblasteren, bør du se efter en ghettoblaster med håndtag. Alternativt kan du gå efter en kompakt og lille højttaler, der ikke kræver megen plads, og som derfor kan bæres i hånden eller under armen.

I dag kræver mange – uanset hvilken funktion anlægget i udgangspunktet tilbyder – at der er mulighed for tilkobling med Bluetooth eller AUX-stik. Flere er indehavere af en Smartphone, og derfor kan det være praktisk at kunne koble diverse musiktjenester op til et anlæg, der kan fordele lyden. Ønsker du derimod blot en klassisk køkkenradio, bør du gøre op med dig selv om Bluetooth-tilkobling er nødvendig, eller om du vil spare penge og undvære denne specifikke funktion.

Vores test undersøger opstillede forhold og kigger nærmere på, hvilke højttalere der er værd at kaste sine penge efter.

Philips AZ215B CD Soundmachine – sort

Philips AZ215B CD Soundmachine – sort
ForhandlerPrisInformation
Wupti361 kr.Se produkt

Vores test af ghettoblastere starter stærkt ud med denne Philips Soundmachine i sort. Denne ghettoblaster afspiller naturligvis de gode, gamle CD’er og tilbyder en solid lyd. Denne afspiller har en god, dyb og bas-fyldt lyd, der gør lyden dynamisk og lyttevenlig.

Den sorte soundmachine fra hollandske Philips har en række brugbare funktioner, der kommer brugeren til gode, hvis ønsket er en nem og enkel afspilning. CD-afspilleren har en “shuffle og repeat”-funktion, der gør det muligt enten at spille sangene i tilfældig rækkefølge eller gentage en bestemt sang – en god funktion, hvis du har fundet din yndlingssang og ønsker at høre den mere end én gang.

Philips AZ215B tilbyder desuden tilgang til en FM-radio og har 20 forudindstillede faste stationer, som gør det nemt at afspille knivskarpt indstillede radiokanaler efter at have pakket ghettoblasteren ud.

Philips AZ215B har et klassisk og stilrent look, og den måler ca. 25x23x12. Alt i alt en klassisk og enkel ghettoblaster, der opfylder de praktiske krav. Et solidt bud på en god ghettoblaster.

Prisen på Philips Soundmachine er måske den eneste, der afspejler Soundmachinens faktiske funktioner. For 361 kroner får du det forventelige af en radio og højttaler. Det er måske oven i købet muligt at tale for “meget for pengene”, da det er en radio og CD-afspiller med mange praktiske indstillinger, som ikke umiddelbart forventes af en klassisk radio.


Nordklang Bluetooth højttaler BT1100

Nordklang Bluetooth højttaler BT1100
ForhandlerPrisInformation
Wupti699 kr.Se produkt

Testens første Bluetooth-tilpassede højttaler er denne fra Nordklang. Nordklang BT1100 er en god højttaler i forhold til dens størrelse. De praktiske funktioner taler for sig selv – opkobling til Bluetooth via Smartphone samt USB-opladning gør denne højttaler til det perfekte match med Smartphone. Netop fordi denne er en højttaler lever den per definition ikke op til kravet som “ghettoblaster”, men den har på trods af dette en god lyd og et praktisk interface. Denne højttaler er lille og kompakt og kan derfor nemt medbringes på stranden, på fodboldbanen eller blot derhjemme.

Er du på jagt efter en lille, god højttaler vil denne Nordklang model være et godt bud på en højttaler, der kan bringe lyden rundt, hvor end du befinder dig. En stor fordel ved denne højttaler til Smartphone er, at den også kan fungere som mikrofon. Det er en stor fordel, når du modtager et opkald og dermed ikke nødvendigvis behøver at bruge tid på at koble telefonen fra højttaleren, før opkaldet kan besvares. Opkaldet kan besvares – og høres med god lyd – via Nordklang BT1100.

Nordklang Bluetooth højttaler koster 699 kroner. Det er en god pris for en ganske udmærket Bluetooth-højttaler med god lyd. Nordklangs Bluetooth-afspiller må betragtes som en klassiker til afspilning af musik. For 699 kroner får du en BT-højttaler i en kvalitet, der adskiller sig fra mange efterligninger på markedet.


Monster SuperStar BoomBlaster

Monster SuperStar BoomBlaster
ForhandlerPrisInformation
Wupti2884 kr.Se produkt

Testens højtvrager er denne Monster SuperStar BoomBlaster, som er en enormt kraftig højttaler, der også fysisk er testens største. Den har et klassisk og stilrent look med metalfarvede skærme, der dækker for hele højttaleren. Monsters BoomBlaster er også testens eneste højttaler, der har mulighed for tilkobling med AUX-kabel. AUX-kablet gør det nemt at koble enhver smartphone til højttaleren, og du slipper for diverse tilbehør, for at få lyden til at gå igennem. BoomBlasteren har en enorm kapacitet og volumen takket være subwooferen, som sidder placeret under selve højttaleren.

Fysisk fylder afspilleren ca. 45x19x21 og vejer knap 6 kg. Højttaleren kan oplades via USB-stik. Når BoomBlasteren er fuldt opladet, har den en varighed på omtrentlig 8 timers afspilning. Overordnet set er denne højttaler en klassisk ghettoblaster uden CD-afspilning og passer derfor godt til det yngre publikum.

Mange vil måske mene, at prisen er for høj. Monster SuperStar BoomBlaster kan fås til 2884 kroner og har derfor en pris, mange vil stejle over for en Smartphone-musikafspiller. Er du på den anden side glad for god lyd og betragter en god bas og subwoofer som essentielle for en god lydafspiller, må du punge ud med knap 3000 kroner.


Prosonic bærbar CD-afspiller

Prosonic bærbar CD-afspiller
ForhandlerPrisInformation
Wupti588 kr.Se produkt

Prosonics bud på en ghettoblaster er et gennemsnitligt et af slagsen. Prosonics bærbare CD-afspiller er først og fremmest en CD-afspiller. Her gør højttaleren arbejdet fint. Udover at være en udmærket CD-afspiller kan højttaleren også bruges som afspiller via Smartphone, da afspilleren kan kobles op via jack-stik.

Prosonic bærbar CD-afspiller fungerer desuden også som radio og kan kobles til forskellige radiostationer – både FM og DAB.

Helt overordnet har afspilleren et enkelt og praktisk interface, der kan aflæses af de fleste. Den er en klassiker med sin teleskopantenne og har mange praktiske funktioner, der passer ind i langt de fleste hjem, hvor musikken og tale-radioen hører hjemme.

Til en pris på knap 600 kroner (588,-) får du relativt meget for pengene. Det er måske lidt overbetalt for en alternativ CD-afspiller, der også tilbyder DAB, men prisen er derimod heller ikke uhørlig. Til knap 600 kroner får du DAB og FM radio, Smartphone-tilkobling med kabel og CD-afspiller.


Prosonic Ghetto PCD-318BT

Prosonic Ghetto PCD-318BT
ForhandlerPrisInformation
Wupti438 kr.Se produkt

Endnu en Prosonic sniger sig ind i vores test af ghettoblastere. Denne Prosonic Ghetto har netop tilnavnet “Ghetto”, som tyder på, at vi har med en vaskeægte ghettoblaster at gøre – men du skal ikke lade dig narre. Prosonic Ghetto er en ghettoblaster i den forstand, at den afspiller radio og CD og tilbyder en klassisk og neutral lyd, men højttaleren har gennemgået en modernisering. Prosonic Ghetto har Bluetooth-tilkobling og gør den kompatibel med Smartphones og diverse lydafspilnings-apps.

Højttaleren vejer ikke mere end 1,5 kilo og er dermed nem at transportere fra A til B. Prosonic Ghetto PCD-318BT er også ideel til musikafspilning i børnehaver eller på børneværelser, da max volumen ikke under normale omstændigheder er skadelig for hørelsen.

Højttaleren har et klassisk interface med en LED-skærm, der oplyser om klokkeslæt eller antal track. Den fysiske størrelse er kompakt og lille, og den fylder dermed ikke meget enten i køkkenet som radio eller på hylden i børneværelset. Denne Prosonic Ghetto højttaler er et godt bud på en allround højttaler, der tilbyder de nødvendige funktioner og lidt ekstra. Til den nette sum af 438 kroner må det også siges at være et godt køb, taget dens funktioner som Bluetooth-afspiller og radio i betragtning.


Prosonic PCD-315

Prosonic PCD-315
ForhandlerPrisInformation
Wupti388 kr.Se produkt

Dette er en billig løsning fra Prosonic, som har alle de fornødne egenskaber til at virke som en god, solid løsning, der ikke koster det hvide ud af øjnene.

Prosonic PCD-315 er en lille fiks sag, og det gør den mulig at have med rundt til arrangementer, hvor der skal bruges musik. Det er klart en af ghettoblasterens største fordele. En anden er prisen, som lægger sig på 388 kroner og derfor er overskuelig at betale.

Du kan lytte til FM/AM-radio på ghettoblasteren, og der er et klart signal, som vil give dig en god lytteoplevelse. Er du træt af radioen, har modellen ligeledes AUX-indgang, så du kan tilslutte dit eget musik via din mobiltelefon, tablet eller computer. Derfor har radioen flere forskellige og funktionelle funktioner.

Du kan sætte ghettoblasteren til en stikkontakt, men der er også mulighed for, at den kan køre på batterier, så du netop kan have den med rundt, hvis der er behov for det.

Denne mini ghettoblaster har et flot sort design, som kan passe ind i alle sammenhænge i hjemmet. Derfor er der også stort set frit valg, når det kommer til ghettoblasterens placering. Den passer både i stuen, i soveværelset og på børneværelset.


Vinderen af ghettoblaster-testen er…

Vores test har taget højde for ønsket om klassiske og mere moderne ghettoblastere, der har lidt forskellige funktioner. I dag er vores lydverden præget af Bluetooth-tilkoblingen med Smartphone eller AUX-stik, og derfor må vinderen af ghettoblaster-testen være det samme – omend ghettoblaster-betegnelsen tilbage i de tidlige år 2000 havde en anden betydning.

Vi har taget prisklassen i betragtning og set på, hvad denne desuden har at sige i forhold til, hvad de forskellige højttalere kan. Særligt BoomBlasteren skiller sig ud ved at være en af de dyrere med sine omtrent 2800 kroner. I den laveste ende finder du Philips Soundmachine til knap 400 kroner.

Alt taget i betragtning må vi kåre testvinderen til at være Nordklangs Bluetooth, som både tilbyder Bluetooth-tilkobling, modtagelse af opkald og et lille, kompakt og kvadratisk design. Til den nette sum af 699 kroner får du en relativ kraftig og lille højttaler med god lyd, som ikke fylder hverken i strandtasken, skoletasken eller sportstasken.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here