Glaskeramisk komfur Test – Bedste glaskeramiske komfur lige nu

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Køkkenet er i dag et altafgørende rum for danskerne. Det er her, maden laves, ofte også her, der spises – og det er stedet, hvor samtaler om dagens strabadser finder sted. Køkkenet er et rum, hvor du skal føle dig godt tilpas i godt selskab. Derfor er det populært at få lavet et nyt og moderne køkken, hvor komforten er i top.

I et moderne køkken er der en række elementer, der er vigtige, og som hver især er med til at skabe helhed i et flot, rart og dynamisk køkken. Der er skabene, køkkenbordet, køkkenbordpladen, gulvet, vasken og mange andre designelementer. Men ikke mange køkkenting er så vigtige som komfuret.

Komfuret er et af køkkenets vigtigste elementer. Her finder madlavningen sted, og samtidig er det et stilelement i rummet. I dag findes der mange typer af komfurer, men de glaskeramiske komfurer er en af de sikre vindere i det danske køkken. Af flere grunde.

Først og fremmest har det glaskeramiske komfur en helt glat og stilren overflade, som klæder mange køkkener. Dertil kan mange af komfurerne monteres i forlængelse af en køkkenbordplade, hvilket er meget attraktivt. Slutteligt er et glaskeramisk komfur utrolig nemt at gøre rent og vedligeholde. Med en våd klud kan du få et skinnende rent komfur, og det er en klar fordel.

I den forbindelse har vi kigget nærmere på en håndfuld komfurer i glaskeramik for at give dig en idé om, hvad du skal kigge efter, når du er på jagt efter et nyt komfur.

Electrolux EKC6051BOW

Electrolux EKC6051BOW
Forhandler Pris Information
Wupti 3799 kr. Se produkt

Electrolux er kendt for at lave hårde hvidevarer i god kvalitet, og derfor er vi selvfølgelig nødt til at kigge nærmere på et komfur fra Electrolux. Her er valget faldet på EKC6051BOW-modellen, som er et energiklasse A+-komfur.

Komfuret har et klassisk design, som vil passe godt ind i det traditionelle danske køkken. Her er udseendets alsidighed et klart plus. Derudover er funktionerne brugervenlige og smarte.

Du kan foretage en energiregulering af kogezonerne, så du kan få den præcise varme til din mad. Det er smart, hvis du eksempelvis er ved at koge vand, men ikke ønsker at vandet skal koge over. Derfor skal du ikke frygte for dine kartofler, mens du er inde i stuen.

Ønsker du at benytte dig af ovnen, får du en stor, rummelig ovn på 74 liter. Her kan du have flere ting i ovnen på én gang eller blot en ordentlig steg eller lignende. Derfor er du fri for at lave mad af flere omgange. Ovnen bliver desuden beskyttet af et aktivt kølesystem, som holder de elektroniske komponenter kolde.

Da Electrolux EKC6051BOW er et A+-komfur, betyder det samtidig, at det bruger et minimum af energi. Det bedste er A+++, og derfor er dette komfur energivenligt.

Komfuret har et meget traditionelt look, og hvis du ønsker et mere minimalistisk komfur, kan det være, at dette komfur ikke vil passe ind i det design, du har tænkt dig.


Gorenje EC617E17XKX

Gorenje EC617E17XKX
Forhandler Pris Information
Wupti 5495 kr. Se produkt

Dette komfur fra Gorenje har et minimalistisk design, der vil passe godt ind i det nye, moderne køkken. Komfuret har et flot ydre i rustfrit stål, der blandt andet sikrer, at komfuret bliver ved med at holde sin flotte farve, så det kan bruges som et designelement i køkkenets arkitektur.

Selve komfuret indeholder fire kogeplader, der alle har forskellige størrelser. Derfor passer de også til alle størrelser af stegepander, gryder og lignende. Kogepladerne indeholder ligeledes restvarmeindikator.

Ovnen er flot og imponerende og rummer 66 liter. Når du laver mad i ovnen, kan du vælge mellem flere forskellige funktioner som blandt andet infra grill med varmluft, nedre varme og optøning. Du kan med andre ord lave din mad på præcis din måde. Du kan også bage med flere plader på én gang – endda på flere forskellige niveauer.

Som noget særligt har Gorenje EC617E17XKX en HomeMade-funktion. Den giver den varme luft i ovnen mulighed for at bevæge sig frit rundt. Når det sker, vil den fordeles jævnt rundt i ovnen og omslutte maden. Dermed bliver maden tilberedt perfekt. Funktionen er hentet med inspiration fra træfyrede ovne, og det er en både blæret og funktionel egenskab. I samarbejde med MultiFlow 360 kan du tilberede maden på alle fem forskellige niveauer samtidigt.

Komfuret har dog en lille svaghed i og med, at det kun er afmærket med energiklasse A. Det er ikke dårligt, men omvendt findes der komfurer, som er mere energibesparende end dette.


VOSS ELK23320RF

VOSS ELK23320RF
Forhandler Pris Information
Wupti 7412 kr. Se produkt

Dette er en topmodel fra producenten VOSS. Et topmoderne komfur til en dyr pris. Men omvendt får du også rigtig meget komfur og luksus for pengene. Vi har kigget nærmere på VOSS ELK23320RF.

Udseendemæssigt passer komfuret godt ind i alle sammenhænge. Det kan bruges til både et klassisk og traditionelt køkken, men også til et mere moderne og minimalistisk køkken. Med sin skinnende metalfarve er der lavet et komfur med stor alsidighed, når det kommer til udseendet.

Komfuret har en række fede funktioner. Det indeholder en glaskeramisk kogeplade med to udvidede kogezoner. Disse har alle energiregulering, der giver dig adgang til den perfekte madlavning. Derved kan dine råvarer få den perfekte stegning/kogning inden servering.

Når det kommer til ovnen er det et sandt vidunder. Her er der katalytisk selvrens, som betyder, at ovnen kan rense sig selv. Selvrensende emalje sørger for, at fedtpartikler forbrænder ved opvarmning på over 200 grader. Derved kan du få din ovn renset ved blot at skrue den op på maks.

Men ovnen har også et aktivt kølesystem. Systemet sørger for, at ovnen ikke bliver for varm at røre ved og holder komponenterne kølige. Derfor er kølesystemet en ekstra sikkerhed for dig.

Komfuret har ingen mangler, men prisen er i den dyre ende, og det vil nok holde en del tilbage. Derudover er det “kun” energimærket A, som betyder, at det bruger en vis mængde energi. Disse to faktorer er komfurets eneste svagheder.


Gram EK 4510-90 X

Gram EK 4510-90 X
Forhandler Pris Information
Wupti 3885 kr. Se produkt

Gram har i mange år været en storproducent af komfurer. Derfor er det også på sin plads, at vi kigger nærmere på et komfur fra Gram. Her har vi valgt Gram EK 4510-90 X.

Komfuret minder lidt om VOSS-komfuret, vi anmeldte ovenfor, i udseende. Det er stilrent, men vil også sagtens kunne passe ind i et traditionelt køkken. Derfor er der en god fleksibilitet i forhold til resten af køkkenets design.

Komfuret består af fire kogezoner, som alle passer til gryder, pander og kasseroller af forskellige størrelser. Derfor får du den mest optimale varme. Her er der ikke så meget hokuspokus, men det er nemt og effektivt – og folk kender det.

Ovnen har derimod flere nye og moderne funktioner. Det gælder blandt andet en pizzafunktion, hvor undervarme og luftvarme kombineres. Det giver pizzaen en lækker og sprød bund kombineret med en blød overflade. En helt særlig funktion til pizzaelskeren.

Ovnen har dertil 10+1-funktioner. For eksempel optøningsfunktion og varmluft. Det giver dig mulighed for at tilberede maden på den helt perfekte måde.

Derudover har ovnen en fin størrelse på 66 liter. Dermed kan du have gang i flere ting på samme tid. Men du skal ikke frygte for rengøringen, hvis dette er tilfældet. Med Steam Clean-funktionen er rengøringen af ovnen nem, ligesom kogepladerne kan tørres af med en våd klud og derefter skinne igen.

Skal der siges noget negativt, er komfuret måske for kedeligt til mange. Det er meget traditionelt og har ingen særlige funktioner som eksempelvis energiregulering. Dertil kan energimærke A være for lidt for de sparsommelige.


Gorenje EC617E17WKX

Gorenje EC617E17WKX
Forhandler Pris Information
Wupti 7069 kr. Se produkt

Dette komfur fra Gorenje befinder sig i middelklassen, hvad prisen angår. Derfor burde det være et godt komfur, der har en lille smule ekstra at byde på. Vi har kigget nærmere på Gorenje EC617E17WKX.

Udseendet passer godt til det traditionelle danske køkken og i mindre grad til et minimalistisk hightech-køkken. Det er ikke nødvendigvis en ulempe, at producenten har valgt at holde udseendet lidt traditionelt.

Komfuret har fire kogeplader, som alle har forskellige størrelser. De er udstyret med HiLight-kogezoner, der er med til at give den mest optimale varme, når du laver mad.

Dertil er der ovnen, som rummer 66 liter. En fin størrelse for en ovn, der kan bruges til flere forskellige ting på samme tid. Her kan der bages på flere plader på samme tid, og det er smart, hvis du godt kan lide at være i køkkenet.

Ovnen har en rund form, som er inspireret af træfyrede ovne. Det gør, at den varme luft får frit løb rundt i ovnen, og at din mad bliver gennemstegt på en helt perfekt måde. Som en sikkerhed er der cooling i ovnen, der sørger for, at ovnen aldrig bliver for varm.

Alt i alt er dette et komfur, hvor du får meget for pengene, men med energimærke A og et udseende, der ikke passer ind i alle typer køkkener, skal du også have mod på købet. Ønsker du et minimalistisk udseende, er dette komfur ikke det ideelle valg.


Bedste og testvinder er!

Vi har nu kigget nærmere på fem forskellige komfurer. Alle i forskellige prisklasser, med forskellige udseender og forskellige funktioner. Derfor er vores testvinder muligvis ikke det mest optimale valg for dig. Hverken til prisen, funktionelt eller designmæssigt.

Vi har dog kigget nærmere på vores anmeldelser og er nået frem til en testvinder, som overordnet set har klaret sig lidt bedre end de fire andre komfurer.

Læs også: Test af komfur

For os er VOSS ELK23320RF det bedste komfur. Det er klart det, der er dyrest, og det er komfurets største svaghed, men funktionelt og udseendemæssigt er det helt i top. Med topfunktioner som selvrens, madlavningstermometer, et aktivt kølesystem og energiregulering af kogezoner, har dette komfur et gear mere end de resterende.

VOSS-komfuret passer godt ind i det moderne, nye køkken, men kan også sagtens gå an i et mere traditionelt dansk køkken. Skulle du søge noget, der passer mere ind i en dansk stil, er Gorenje EC617E17WKX et godt bud. Det er et billigere og mere traditionelt komfur, som stadig har utrolig mange gode og fede funktioner. Her får du en ovn inspireret af træfyrede ovne, som giver din mad en særlig smag med en sprød ydre og en blød indre. Præcis som efter bogen. Den mad vil både dig, din familie og dine gæster komme til at sætte stor pris på.

Vi håber, at du nu er blevet lidt klogere på forskellige glaskeramiske komfurer. Det er både smart og praktisk og passer ind i alle designs. Vi har forsøgt at vælge komfurer i forskellige prisklasser og med forskelligt udseende, så du kunne få noget at vælge imellem. Hvilket komfur, der passer bedst til dit hjem, bestemmer du selvfølgelig, og derfor skal du i lige så høj grad bruge denne test som en inspiration, til når du skal have et nyt komfur.

Et stort held og lykke med købet!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here