GPS test-guide – De bedste navigationssystemer ifølge anmeldelser og eksperter

Artiklen er en annonce, da den er sponsoreret af vores partnere.

3

Er du bilejer, så vil en GPS mere eller mindre være et must-have. En GPS vil være ideel for dig, som bruger mange timer i din bil og har brug for en hjælp til at vise vej på forskellige strækninger. Der er mange nyere biler, der bliver leveret med indbygget navigation, men det er ikke altid, at denne navigation fungerer som forventet. Uanset om du ejer en bil med eller uden indbygget GPS, så kan du med fordel investere i en GPS.

Vores GPS test tager udgangspunkt i 15 forskellige produkter fra store producenter såsom Garmin og TomTom. Allerede nu kan vi afsløre, at der er flere GPS’er, som har dumpet vores test. I artiklen vil du blive præsenteret for de 4 GPS’er, som vi mener er bedst til prisen. Afslutningvis i artiklen kan du læse om fordele ved en GPS, hvordan du finder den rette enhed, og hvordan du bør opbevare og vedligeholde din GPS.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Testguro er vores fornemmeste opgave at præsentere dig for de bedste produkter. Vores Product Research team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere til artiklen. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle og subjektive vurdering af produktet.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Alt dette holder vi op imod produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere som en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Garmin Drive 51 Full EU – funktionel og enkel

Garmin Drive 51 Full EU – funktionel og enkel

Denne GPS kan købes mange steder, og har ligeledes fået bedømmelser mange steder fra. Der findes således bedømmelser og anmeldelser fra danske sider, og der findes bedømmelser og anmeldelser fra internationale sider. En af køberne, som har kommenteret og bedømt dette produkt hos pricerunner.dk har sagt følgende: 

Den har en stor, klar skærm, opdaterer sig selv og viser, hvilken bane man skal vælge på motorvejen inden afkørsler. Den giver live trafikinfo i app’en på din telefon eller på bluetooth.”.

Det vidner om en tilfreds køber, som nyder godt af de mange funktioner, som du får med denne GPS. Også hos hjemmesider som bestbuy.com og ebay.co.uk har denne GPS fået fine anmeldelser, som gør dette produkt eftertragtet og populært.

Gode ting ved dette produkt:

 • Nem og brugervenlig model
 • God grafik med klare anvisninger og guidelines i trafikken
 • Lav pris for den høje kvalitet

Hvis du står foran et køb af en GPS, så kan der være mange ting at forholde sig til, og det kan være ret uoverskueligt. Hjælpen er dog på vej, for her præsenteres du for en super anvendelig model fra Garmin. Med denne GPS får du det helt rette redskab, som kan hjælpe dig, når du skal køre rundt i land og resten af verden. Med denne GPS får du desuden et indbygget kort over EU, som gør, at du kan køre rundt i hele dén del af verden uden problemer.

Garmin Drive 51 Full EU vs. markedet

Sammenlignet med markedet er denne GPS en super model, som er perfekt til dig, der bare gerne vil have en GPS, som fungerer optimalt, uden de store dikkedarer og problemer. Med sine gode teknologier og brugervenlige linjer er denne GPS fra Garmin fordelagtig for de fleste brugere, som vil kunne finde vej via elektronisk hjælp. Grafikken er også i top ved denne model, hvilket gør den til en af de bedste på markedet, også hvis man tager den lave pris i betragtning. Alt i alt en af markedets bedre modeller. 

Specifikationer:

 • God grafik
 • Hurtig og stærk
 • Fremragende til prisen
 • Alsidig model
 • Perfekt makker til køreturen
 • Nyd godt af speedometer på din GPS-skærm
 • Klokkeslæt vises på skærmen
 • Vejnavne og afstande vises

Garmin DriveSmart 61LMT-S

Garmin DriveSmart 61LMT-S

Står du og mangler en GPS, som allerede har imponeret en stor mængde mennesker? Så er denne GPS fra Garmin det helt rette køb for dig. Dette produkt har nemlig fået en masse flotte kommentarer og anmeldelser med sig på sin vej, på de mange forskellige hjemmesider og salgssider, hvor denne model er tilgængelig. Hos danske pricerunner.dk har en af køberne og forbrugerne af dette produkt sagt følgende: ”Fremragende” fulgt op af 5 stjerner. 

Gode ting ved dette produkt:

 • Stor, god skærm
 • Intelligente teknologier
 • Kort og trafik i realtid

På udkig efter en fremragende og moderne GPS? Så er denne model fra Garmin muligvis det helt perfekte valg for dig. Med sin store skærm på 6,95” og sine avancerede teknologier er denne model perfekt til de fleste. En af de gode ting ved denne GPS er sin Wi-Fi-tilslutning, ligesom der også findes ubegrænsede fartkameraopdateringer, så du slipper for at få bøder, hvis du skulle være uopmærksom og køre for stærkt. Skærmen er med touch. Forudindstillet er et livstidskort, som opdaterer sig efter virkelighedens trafik og vejsystemer. Også parkeringsstatusser kan du finde i realtid med denne GPS. Koble da også din nye GPS fra Garmin op med Bluetooth, så du kan få notifikationer samt stemmestyre navigationen – smart ikke?

Garmin DriveSmart 61LMT-S vs. markedet

Denne GPS er perfekt til dig, der gerne vil have lidt ekstra pakket ind i flot design. Sammenlignet med andre modeller på markedet er denne da også super intelligent og anvendelig for alle, der har brug for en GPS. Modellen her ligger i den lidt dyrere prisklasse, men er uden tvivl pengene værd, hvis du står og mangler en GPS. 

Specifikationer:

 • Smart tilkobling til Bluetooth = stemmestyring og notifikationer
 • Brugervenlig GPS med touchskærm
 • 6,95” skærm på denne GPS
 • Livtidskort, der er forud-installeret og med realdækning
 • Har tjeneste med parkeringsstatus i realtid og trafik i realtid
 • Indbygget Wi-Fi for nemme opdateringer
 • Ubegrænsede opdateringer af fartkameraer

TomTom GO 620 – smart og hurtig

TomTom GO 620 – smart og hurtig

Denne GPS har fået super gode anmeldelser på flere forskellige hjemmesider og hos mange forskellige forhandlere – både nationalt og internationalt. Særligt hos ebays britiske side, ebay.co.uk, har denne model vakt opsigt med sine gode funktioner og brugervenlige facon. 

Gode ting ved dette produkt:

 • Stærke funktioner
 • Moderne teknologi
 • God ydeevne

Er du på udkig efter en GPS, som har lidt af det hele og mere til? Med denne model GPS fra TomTom får du alt det du har brug for og meget mere end det endda. Den er smart, hurtig og super funktionel, og er derfor perfekt til de fleste. DU kan koble modellen her til Wi-Fi, hvilket gør, at du nemt og hurtigt kan opdatere GPS’en uden at skulle bruge en computer. 

En anden smart feature er i forhold til at snakke i telefon, mens du kører. Med denne model får du nemlig stemmestyret, håndfrie opkald, så du slipper for at skulle gøre noget ulovligt eller gå glip af et vigtigt opkald. Desuden får du også en smart funktion, hvor du fra mobilen kan planlægge en rute i forvejen for din tur. Det betyder, at ruten vil være klar på telefonen, når du kommer ud i bilen og får startet op for din GPS. Desuden vil andre Smartphone-meddelelser også blive koblet til GPS’en, hvis du ønsker det. Hvis du er en af dem, der kører mange af de samme steder hen, men alligevel gerne vil have lidt hjælp til at finde vej, så kan du nyde godt af destinationsforudsigelsesfunktionen. 

For at komme frem til det rigtige sted, så kræves en god GPS – hvis du altså ikke kan finde vej uden. Med de opgraderede ydevener og super stærke funktioner er der dømt professionel vejvisning, som vil komme dig til gode på køreturen.

TomTom GO 620 vs. markedet

Denne GPS er sammenlignet med det resterende marked en af de bedste og mest komplette modeller. Til en relativt høj pris får du altså høj kvalitet, moderne funktioner og et tidsløst design, som vil gøre køreturen lidt sjovere og lidt mere overskuelig. Der er altså al god grund til at kigge i denne retning, når du står og trænger til en ny GPS, som kan vise dig vej til alverdens spændende steder i Danmark og verden.

Specifikationer:

 • Nytænkende Smartphone-opkobling
 • 6”-skærm
 • Stemmestyret og håndfrie opkald er mulige
 • Smart, hurtig og stærk hjerne 
 • Kobles op med Wi-Fi

Garmin Camper 660LMT-D GPS

Garmin Camper 660LMT-D GPS
Forhandler Pris Information
Wupti 2769 kr. Se produkt

Garmin Camper 660LMT-D er en populær GPS, som hovedsageligt er henvendt til danske campister. Hvis du nyder at tage på camping med venner og familie, så fortjener du at eje den bedste GPS – f.eks. denne fine GPS.

GPS med forenklet navigation og stor oversigt over campingpladser

Garmin står bag denne populære GPS, som gør det nemmere end nogensinde før at finde vej til europæiske campingpladser. Du kan altid finde vej til den nærmeste campingplads takket være den indbyggede oversigt over europæiske campingpladser. Det er nemt og hurtigt at opdatere både kort og software, så enheden altid kan holdes up-to-date.

GPS’en byder også på forenklet navigation, ruteadvarsler, højdeprofil, nem ruteberegning, håndfri funktioner, hastighedsbegrænsninger og meget mere. Du kan gøre din fremtidige campingtur til en endnu større fornøjelse, hvis du vælger at købe denne GPS. Den 6” store skærm giver dig et godt og fuldkomment overblik.

Specifikationer

 • Skærmstørrelse: 6”
 • Vægt: 268 gram

Garmin Camper 770 LMT-D GPS

Garmin Camper 770 LMT-D GPS
Forhandler Pris Information
Wupti 1412 kr. Se produkt

Garmin Drive 61 LMT-S er en flot, praktisk og prisvenlig GPS med indbygget Europakort. GPS’en byder på rigtigt mange funktioner, hvorfor du med sikkerhed vil komme til at føle, at du får værdi for alle pengene.

Billig GPS med et væld af funktioner og nem opdatering

Den opdateringsvenlige GPS – Garmin Drive 61 LMT-S – kommer med et væld af funktioner, som vi vil anbefale dig at udforske, når du modtager din spritnye GPS:

Foursquare giver dig mulighed for at søge efter diverse seværdigheder og andre populære steder bestående af restauranter, forlystelsesparker og meget mere.

Direct Access gør det nemt for dig at finde din nøjagtige destination, da enheden er udviklet til at kunne navigere rundt i komplekse områder. Det vil komme dig til gode, når du skal finde vej til en specifik destination i et større butikscenter eller i en lufthavn.

Skal du rejse til en anden verdensdel end Europa, så skal du på udkig efter en anden GPS.

Specifikationer

 • Skærmstørrelse: 6,1”
 • Vægt: 241 gram

TomTom Go 50 EU45 Refurbished

TomTom Go 50 EU45 Refurbished
Forhandler Pris Information
Wupti 999 kr. Se produkt

TomTom Go 50 EU45 Refurbished er GPS’en, du skal købe, hvis du vil tage hensyn til både økonomi og miljø. GPS’en er renoveret af TomTom og kan derfor indeholde brugte komponenter. Der ydes dog samme garanti som på alle andre produkter fra producenten.

Simpel og brugervenlig GPS med de mest nødvendige funktioner

TomTom Go 50 EU45 Refurbished er en meget simpel GPS, som kommer med de mest nødvendige funktioner. Du vil efter kort tid blive komfortabel med denne GPS, som er udstyret med en 5” stor skærm. Du får glæde af gratis kortopdatering i enhedens levetid, så du kan sikre dig, at kortet altid er opdateret.

GPS’en er blevet udviklet med intelligent stemmestyring, avanceret vognbaneskift, direkte opdateringer om trafikken samt kort over Øst- og Vesteuropa. Det er ingen hemmelighed, at denne GPS ikke er lige så avanceret som nogle af de førnævnte GPS’er, hvorfor prisen også er en smule lavere. Lifetime World Maps, 3D Maps og Lifetime Speed Cams er de vigtigste højdepunkter.

Specifikationer

 • Skærmstørrelse: 5”
 • Vægt: 235 gram

TomTom GO 520 World GPS

TomTom GO 520 World GPS
Forhandler Pris Information
Wupti 1794 kr. Se produkt

TomTom GO 520 World er henvendt til den rejselystne dansker, som sætter pris på at besøge destinationer i hele verden. GPS’en gør det muligt for dig at finde vej til destinationer i hele verden, uanset hvilken verdensdel du ønsker at besøge.

Populær GPS med verdenskort og lifetime kortopdateringer

TomTom GO 520 World er en yderst populær GPS med indbygget verdenskort, som du kan få brug for på dine kommende ferier. GPS’en er både hurtigere, bedre og smartere end sine forgængere, så du kan med rette have høje forventninger til denne GPS. Lifetime kortopdateringer, lifetime fotofælder og nem opdatering via WiFi er noget af det, som er værd at fremhæve.

GPS’en er udstyret med en 5” stor skærm, som den fingernemme bilist nemt vil kunne håndtere. Du kan skrue op og ned for lydstyrken, zoome ind og ud på kortet, indtaste den ønskede destination og meget mere. GPS’en bliver leveret med en magnetisk holder, som du skal benytte dig af, hvis du vil sikre dig, at din GPS hænger sikkert og stabilt på bilruden.

Specifikationer

 • Skærmstørrelse: 5”
 • Vægt: 201 gram

 


Guide – valg af GPS

Der er en verden til forskel, når det kommer til GPS’er. Skal du have en god GPS, kan du derfor ikke blot vælge den første du ser. Når du skal vælge GPS, kan vi anbefale, at du tager udgangspunkt i disse forhold:

Kort

Når du køber en navigationsenhed, vil det være alfa omega, at enheden er installeret med det nyeste kort. I den forbindelse kan du gøre dig selv en stor tjeneste ved at købe en GPS fra en anerkendt producent. Det kunne meget vel være en navigationsenhed fra f.eks. Garmin eller TomTom. Derudover bør du sikre dig, at du jævnligt kan opdatere kortet. Problemstillingen ved at købe en GPS der ikke kan opdateres er, at den lynhurtigt vil blive forældet. Der er forskel på, om opdateringerne er gratis, eller om de koster penge. Køber du en af enhederne fra vores GPS test, så kan du være sikker på, at opdateringerne kan hentes kvit og frit.

Lande (skal du bruge den i udlandet?)

Hvilken navigationsenhed der er den rette for dig afhænger også af, hvor du skal køre hen i verden. Skal du blot køre i Danmark, vil der ikke være behov for den mest avancerede GPS. Kører du derimod ofte i udlandet, vil det være afgørende, at du finder en GPS med kort over hele Europa. Der er dog ingen tvivl om, at antallet af indkodede lande har stor indflydelse på prisen.

Funktioner

Har du specifikke krav til funktioner, skal du også have det med i dine overvejelser. Du kan specificere din søgning efter den rette GPS ved at have fastlagt nogle ønskede funktioner. Det kunne f.eks. være funktioner såsom advarsel om kødannelse, trafikuheld, fotofælder eller noget helt fjerde. Antallet af funktioner kan ligeledes have indflydelse på prisen.

Sådan opdaterer du din GPS

Det kan umiddelbart lyde besværligt at opdatere en GPS, men det er det faktisk ikke. Der kan være forskel på, hvordan man opdaterer forskellige GPS’er, men typisk vil det foregå således:

 1. Forbind din navigationsenhed med din computer (anvend blot et almindeligt USB-kabel)
 2. Vælg enheden under dit kontrolpanel, hvis enheden ikke dukker op på din computer
 3. Søg efter nyeste opdateringer (du bliver muligvis påkrævet af oprette en brugerprofil)
 4. Aktiver evt. en nøglekode (følger muligvis med i pakken – alternativt skal den købes som tilbehør)
 5. Hent den nyeste opdatering
 6. Når opdateringen er blevet hentet, skal du genstarte din GPS

Du skal altså kun igennem 6 simple trin, når du skal opdatere din GPS. Hos Testguro.dk har vi gode erfaringer med at hente opdateringer fra TomTom og Garmin enheder.

Opbevaring af GPS

Køber du en navigationsenhed, så er det vigtigt, at du ved, hvordan du opbevarer den bedst. Når du bruger den, bør den sidde fast på forruden, så du har det bedste overblik. Når du ikke bruger den, bør den ikke hænge synligt fremme i forruden i frygt for indbrud. Vi anbefaler altid, at man opbevarer sin GPS i et aflåst handskerum eller bagagerum. Afhængig af hvilken navigationsenhed du køber, så vil der muligvis medfølge et etui / taske. Hvis der ikke medfølger en taske eller lignende, bør du købe det som tilbehør. Dermed minimerer du risikoen for, at der kommer støv, snavs eller vand ind i enheden, når du ikke bruger den.

OBS: Såfremt GPS'en ligger synligt fremme, og der sker et indbrud, så dækker forsikringen ikke nødvendigvis

GPS VS App / mobil

I vores GPS test har vi modtaget mange spørgsmål lignende dette: “Kan jeg ikke bare bruge min mobil som GPS?” Og jo, det kan du i princippet godt, men det er ikke en løsning, vi vil anbefale. Der findes mange gratis (eller billige apps), som kan bruge som GPS til bilen. Det er dog et faktum, at disse apps langt fra er lige så langt fremme som de dedikerede GPS’er. Skal man bruge sin mobil som navigationsenhed vil man desuden være meget afhængig af dataforbindelsen. Der er fordele og ulemper ved begge alternativer, men man kommer som udgangspunkt længst med en rigtig GPS.

Kilder:

3 KOMMENTARER

 1. Min TomTom Go 1005 virker super. Den beder om at vende om indtil en anden rute har samme længde/tid. Eneste minus er at der ofte er lidt problemer med opdatering sammen med pc. Det løses altid efter nogen tid.

 2. På en Garmin kan du i indstillinger gå ind for at vælge find en ny rute som kan være længere end at skulle foretage en U vending som jo kan være en farlig handling i trafikken. Du kan slå u vendinger fra og til ,har du slået u vendinger til får du besked om at vende om eller foretage u vending hvis du er kørt forbi den vej du skulle ned af . Jeg ved at du kan gå ind i indstillinger og tilpasse din Garmin personligt så den kan det samme som den du fandt på lossepladsen.
  Jeg har kørt med Garmin i mange år og er godt tilfreds med den

 3. Jeg takker for den grundig test af de 2 mest dominere Gps
  Men hør her . for ca 6 år siden fandt jeg på den lokale genbrug . en gps . kan ikke huske navnet
  den var fantastisk .dermed mener jeg den havde flere vigtige funktioner såsom , vist man kørte forkert eller for langt fra den vej man skulle havde dreje ned af . bad den straks en om . at vende om og så blev man dirigeret på rette vej . fantastisk . på tomtom og Garmin sker der bare det . at de laver en ny rute . der kan være en kæmpe omvej
  en anden funktion -Når man havde indtaste hvor man skulle hen fik man spørgsmålet . Ønsker man den korte rute eller den lange når man havde valgt . sår var man klar til at køre
  en funktion mere Når du køre på en vej. stå der hvad vejen navn er og samtidige højer op på skærmen stå der det vejnavn du skal til
  en funktion til Jeg kan gå ind på byens navn og derfra bede den vise mig alle vejnavne i den by eller omvendt . skrev et vejnavn og dermed kunde den vise mig alle de byer der havde det vejnavn jeg søger
  Jeg har en Garmin nu det værste skidt man kan købe for penge . hvad den ikke har kostede mig i tid og penge til Diesel tørre jeg ikke tænke på . men prikken over i er vis jeg gå ind i historie for at se hvor jeg har været sidst . stå der kun vejnavne . men ikke bynavne til den vej jeg har været på
  så for at gøre en lang historie kort
  Findes der en Gps på det danske markedet Som har de Eneskaber som jeg havde på den jeg fandt på genbrugen
  Hjælp mig . det er Eneskaber Jeg savner i mit daglige virke

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here