Græstrimmer Test – Bedst i test græstrimmer 2017

0

Da vi i sin tid offentliggjorde vores test af plæneklippere, lovede vi at lave en relateret græstrimmer test på et senere tidspunkt. Ugen er derfor blevet brugt på at udvælge 10 græstrimmere og teste dem på en række vigtige parametre. I vores test har vi valgt at inddrage både elektriske-, batteridrevne- og benzindrevne græstrimmere, således at der er noget for enhver smag. Traditionen tro starter vi ud med at præsentere jer for vores top 3 liste over de græstrimmere, som har klaret sig bedst i vores test.

I artiklen vil du desuden kunne læse, hvorfor du bør købe en græstrimmer, hvilke fordele / ulemper der er ved de forskellige typer, og hvilke overvejelser du bør gøre dig ved køb af en ny græstrimmer.

Bosch Akku Bosch ART 26-18 LI

Test af Bosch Akku Bosch ART 26-18 LI
Forhandler Pris Information
10-4 523,00 DKK Se produkt
Renthjem 1.299,00 DKK Se produkt

Kraftfuld og effektiv græstrimmer

Her bliver du præsenteret for en kraftfuld og effektiv græstrimmer. Denne græstrimmer kan meget vel gå hen og blive din bedste hjælper, når det kommer til at holde din have flot og velplejet. Med denne græstrimmer ved hånden er det nemt og simpelt at holde overgangen mellem græs og bede pæn. Der er tale om en fleksibel græstrimmer, som kan klare simple såvel som mere krævende opgaver i haven.

Innovativt skæresystem

Med Bosch akku græstrimmer kan du få glæde af det innovative skæresystem, hvor knivene holder op til 12 gange længere end den oprindelige kniv. Du er dermed sikret et fremragende klipperesultat og drift uden afbrydelser. I vores græstrimmer test har netop skæresystemet været medvirkende til vores valg af testvinder.

Høj brugervenlighed

Sætter du pris på en brugervenlig græstrimmer, så vil du kunne få stor glæde af denne model. Græstrimmeren byder på ubesværet håndtering takket være Softgrip og det ergonomiske design. Der er desuden justerbart ekstragreb, skift til kantklipperfunktion og trykknap til højdejustering.

Batteridrevet græstrimmer

Som du måske allerede har gættet, er det en græstrimmer med batteri. Den er udstyret med et kraftfuldt Lithium-ion batteri, som har en batterispæding på 18 V. Batteriet har en kort opladningstid på blot 1,5 time og har ingen selvafladning. Med i pakken får du en hurtiglader, så du hurtigt kan oplade din Bosch græstrimmer.

Vigtigste specifikationer:

 • Vægt: 2,5 kg.
 • Klippediameter: 26 cm.
 • Højdeindstilling: 80-115 cm.
 • Drejeligt skærehoved (90°)
 • Opbevaring af ekstrakniv på maskinen

Texas BCU26S

Test af Texas BCU26S
Forhandler Pris Information
Texas 599,00 DKK Se produkt

Prismæssigt befinder den sig i samme kategori som vores testvinder, hvilket gør den relevant for mange danskere. Det er en benzindrevet græstrimmer, som er udstyret med en 2 takt motor på 26cc. Det er en effektiv model, som både kan bruges som græstrimmer og buskrydder. Modellen har et ergonomisk design og lave vibrationer, hvilket gør den nem og behagelig at arbejde med.

Græstrimmeren er ledningsfri, og der medfølger desuden et trimmerhoved, en sele og en 3-tandsklinge. I vores græstrimmer test havde vi et kritikpunkt ved denne græstrimmer, som handlede om dens forholdsvis høje vægt. Den vejer nemlig betydeligt mere end vores testvinder, hvilket kan have en negativ indflydelse på brugervenligheden.

De vigtigste specifikationer:

 • Vægt: 5,9 kg.
 • Ydelse: 0,7 kW v. 6400 omdrejninger i minuttet
 • Støj: 106 dB
 • Kapacitet – tank: 0,6 liter
 • Brændstof: Blyfri benzin

Black & Decker GLC3630L20

Test af Black & Decker GLC3630L20
Forhandler Pris Information
10-4 1.341,35 DKK Se produkt
Wupti 1.401,00 DKK Se produkt

Black & Decker GLC3630L20 er en af de græstrimmere, som har taget den danske befolkning med storm, så måske er det også den ideelle græstrimmer for dig? Det kan du i hvert fald hurtigt finde ud af, hvis du læser vores bedømmelse.

Kraftfuld græstrimmer med en verden af teknologi

Black & Decker GLC3630L20 er en yderst effektiv og kraftfuld græstrimmer, som kommer med flere funktioner end den gennemsnitlige græstrimmer. Maskinen er både let, miljøvenlig og lydsvag, så det er tvivlsomt, at den ikke er noget for dig. Græstrimmeren byder på en 2-i-1 funktion, hvor de to funktioner består af henholdsvis trimning og kantklipning.

Græstrimmeren er kabelfri, hvilket er med til at sikre optimal fleksibilitet og dermed bedre arbejdsvilkår. Der er også andre fordele ved denne græstrimmer, da maskinen har variabel hastighedskontrol, forbedret design og meget andet. Der er altså mange gode grunde til at købe den fantastiske græstrimmer fra Black & Decker.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Black & Decker
 • Vægt: 3,5 kg.
 • Klippediameter: 30 cm.
 • Opladningstid: 60 minutter

Black & Decker GLC3630LB

Test af Black & Decker GLC3630LB
Forhandler Pris Information
10-4 935,00 DKK Se produkt

Black & Decker GLC3630LB stammer fra en kendt producent af havemaskiner, men er det ensbetydende med, at græstrimmeren er pengene værd? Nej, det er det ikke nødvendigvis, men vi kan afsløre, at maskinen er enestående.

Let og lydsvag græstrimmer med teleskopskaft

Black & Decker GLC3630LB er en let og lydsvag græstrimmer, som vil gavne langt de fleste boligejere med adgang til egen have. Græstrimmeren er udstyret med en højtydende motor, så du kan nemt og hurtigt trimme græsset, når det trænger. Det er ydermere nemt at skifte fra kantklipning til trimning, hvis man ønsker at skifte funktion.

Maskinen kan ikke helt følge med den testvindende græstrimmer, når det drejer sig om opladningstid. Det tager nemlig op til to timer at lade batteriet op, så du er nød til at væbne dig med tålmodighed. Black & Decker GLC3630LB kommer med et praktisk teleskopskaft, som er let at håndtere. Det innovative design er desuden med til at give større kraft og øge omdrejningerne.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Black & Decker
 • Vægt: 3,5 kg.
 • Klippediameter: 30 cm.
 • Opladningstid: 90-120 minutter

Bosch Akku Easy Grass Cut

Test af Bosch Akku Easy Grass Cut
Forhandler Pris Information
10-4 659,00 DKK Se produkt
Renthjem 1.169,00 DKK Se produkt

Bosch Akku Easy Grass Cut bliver gang på gang rost af både nationale og internationale medier, da græstrimmeren byder på mange forskellige funktioner. På trods af de mange funktioner og øvrige fordele kan du købe maskinen til en meget fair pris.

Moderne og handy græstrimmer med smart skæresystem

Bosch Akku Easy Grass Cut er uden tvivl en af de mest handy græstrimmere på markedet, så hvis du ønsker en maskine, som er både nem og sikker at betjene, så skal du købe denne maskine. Maskinen er især kendt for sit smarte skæresystem med durablade, da disse blade er tolv gange mere holdbare end tidligere knive. Du er dermed sikret en effektiv og uforstyrret drift takket være det velfungerende skæresystem.

Græstrimmeren er både nemmere og hurtigere at lade op sammenlignet med de fleste andre græstrimmere. Opladningstiden er blot 45 min, så du kan hurtigt lade batteriet op, når batteriniveauet er lavt. Maskinen vejer kun 1,9 kg, så det er ingen større udfordring at betjene den i flere timer i træk. Alt i alt er det en pragtfuld græstrimmer, som nærmest udelukkende byder på fordele.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Bosch
 • Vægt: 1,9 kg.
 • Klippediameter: 23 cm
 • Opladningstid: 45 minutter

Bosch Akku Advanced Grass Cut

Test af Bosch Akku Advanced Grass Cut
Forhandler Pris Information
Renthjem 949,00 DKK Se produkt
10-4 1.048,00 DKK Se produkt

Bosch har designet og udviklet mange græstrimmere efterhånden, så hvilke gode grunde er der til, at du skal kende til netop denne maskine? Det finder du svar på i de kommende underafsnit, hvor vi kigger lidt nærmere på maskinens funktioner og muligheder.

Tyskproduceret græstrimmer med innovativt design og plantebeskyttelsesbøjle

Bosch Akku Advanced Grass Cut er tyskproduceret, hvilket i sig selv er et kvalitetsstempel, da tysk kvalitet som regel er lig med høj kvalitet. Der er rig mulighed for at skabe en flot og beundringsværdig have, hvis man køber og bruger denne brugervenlige græstrimmer. Det praktiske totrådsskæresystem sikrer desuden høj og effektiv skærekvalitet, hvorfor du kan forvente et perfekt resultat hver gang.

Det ekstra greb kan nemt justeres i vinkel og position, så du opnår den mest behagelige arbejdsposition. Det innovative design, den variable hastighedskontrol, den lave vægt og den praktiske plantebeskyttelsesbøjle er også nogle af de fordele, som skal fremhæves. Der medfølger både trådspole, batteri og lader, så du får alt, hvad du skal bruge for at komme i gang. Det tager omkring 70 min at lade batteriet op. Ulempen ved græstrimmeren er, at den er en anelse tung – med en vægt på hele 4,1 kg.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Bosch
 • Vægt: 4,1 kg.
 • Klippediameter: 30 cm.
 • Opladningstid: 70 minutter

Bosch Art 30

Test af Bosch Art 30
Forhandler Pris Information
10-4 739,00 DKK Se produkt
Renthjem 819,00 DKK Se produkt

Bosch Art 30 er en af testens billigste græstrimmere, men betyder det også, at det er den dårligste? Det er korrekt, at der typisk er en sammenhæng mellem pris og kvalitet, men denne græstrimmer er langt fra testens dårligste, da den rent faktisk kommer med mange fordele.

Billig og kompakt græstrimmer med avanceret motor

Bosch Art 30 er så billig, at man kan være tilbøjelig til at sætte spørgsmålstegn ved kvaliteten, men du kan ikke desto mindre stole trygt på, at kvaliteten er høj. Den kompakte græstrimmer byder nemlig på en avanceret motor, som er med til at gøre det nemmere end nogensinde før at trimme græs.

Der er mulighed for at justere både højde og støttehåndtag, så det bør du benytte dig af, hvis du ønsker at sikre den sundeste arbejdsposition. Dobbelt snor og automatisk snorfremføring sikrer en mere effektiv klipning og mindre snorhåndtering. Græstrimmeren vejer 2,8 kg, så det er hverken den tungeste eller letteste maskine.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Bosch
 • Vægt: 2,8 kg.
 • Klippediameter: 30 cm.
 • Opladningstid: 0 minutter (ledning)

Alpina Akku T 3048

Test af Alpina Akku T 3048
Forhandler Pris Information
COOP 599,00 DKK Se produkt
10-4 799,00 DKK Se produkt

Alpina Akku T 3048 er ikke verdens bedste græstrimmer, men hvorfor skal du alligevel overveje at købe den? Det skal du overveje at gøre, da græstrimmeren kan bryste sig af en håndfuld attraktive funktioner og høj brugervenlighed.

Lydsvag græstrimmer med delbar teleskopskaft og automatisk trådfremføring

Alpina Akku T 3048 er på alle måder en meget simpel græstrimmer, så hvis du leder efter en brugervenlig maskine uden avancerede funktioner, så skal du købe denne model. Der er nemlig ikke så meget at tage fejl af, da det er nemt at starte, slukke, rengøre og vedligeholde maskinen.

Græstrimmeren bliver også rost for sit lave støjniveau, som behager husstandens beboere såvel som naboer. Det skal for en god ordens skyld nævnes, at hverken kuffert, batteri eller lader følger med i prisen. Du skal derfor forvente, at der forekommer diverse udgifter til tilbehør, da lader og batteri er uundværlige dele. Er du overbevist om, at det er den rette græstrimmer for dig, så kan du bestille den med det samme.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Alpina
 • Vægt: 3,1 kg.
 • Klippediameter: 25-30 cm.
 • Opladningstid: 180 min

Makita Akku DUR184LZ

Test af Makita Akku DUR184LZ
Forhandler Pris Information
10-4 1.710,00 DKK Se produkt

Makita Akku DUR184LZ er en mere eller mindre uundværlig græstrimmer, da den præsterer på et niveau, hvor de færreste andre græstrimmere kan følge med. Er du interesseret i at vide mere om maskinen, så fortsæt læsningen.

Fleksibel græstrimmer med batterikontrol og kulløs motor

Makita Akku DUR184LZ er en meget fleksibel græstrimmer, så der er stort set ingen grænser for, hvilken haveopgaver du kan udføre. Den kulløse motor og de holdbare dele er med til at sikre en lang levetid til glæde for dig som kunde. Maskinen er tilmed støj- og vibrationssvag, hvilket helt naturligt har en positiv indvirkning på brugeroplevelsen.

Maskinen bliver af nuværende brugere rost for at være både miljøvenlig og ergonomisk, ligesom den bliver rost for sine forskellige funktioner – bl.a. batterikontrol og elektronisk overbelastningsbeskyttelse. Det justerbare teleskopskaft sikrer øget alsidighed. Der medfølger både bæresele, trimmerhoved og 6-kant nøgle.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Makita
 • Vægt: 3,6 kg.
 • Klippediameter: 30 cm.
 • Opladningstid: 15-45 min

Stiga Akku SGT 48

Test af Stiga Akku SGT 48
Forhandler Pris Information
10-4 899,00 DKK Se produkt

Stiga Akku SGT 48 er efter vores vurdering en græstrimmer, som vil kunne gøre gavn i mange danske hjem. Vil du gerne bevare en flot have, så bør du købe en græstrimmer, som gør græstrimning let som en leg.

Robust græstrimmer med justerbart trimmerhoved og softgrip håndtag

Stiga Akku SGT 48 bliver efterspurgt som aldrig før, men hvorfor er græstrimmeren blevet så populær? Det hænger først og fremmest sammen med, at den byder på masser af kraft, fleksibilitet og robusthed. Foruden det er den lave vægt og den sublime brugerkomfort også noget af det, som gør græstrimmeren speciel.

Det justerbare trimmerhoved åbner op for mange muligheder, fordi du både kan bruge maskinen som traditionel græstrimmer og som kanttrimmer. Maskinen er vibrationssvag og er udstyret med et softgrip håndtag, så du kan forvente, at græstrimmeren er skøn at arbejde med. Kuffert, batteri og lader skal købes ved siden af, da det ikke medfølger i pakken.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Stiga
 • Vægt: 3,1 kg.
 • Klippediameter: 25-30 cm.
 • Opladningstid: Ukendt

Stiga Akku SGT 24

Test af Stiga Akku SGT 24
Forhandler Pris Information
10-4 1.116,00 DKK Se produkt

Stiga Akku SGT 24 er en middelmådig græstrimmer, som kan opfylde de mest basale behov. Leder du efter en god græstrimmer, men behøver du ikke den mest avancerede trimmer, så kan du med god grund give denne maskine lidt opmærksomhed.

Kvalitetsgodkendt græstrimmer med innovativt system og justerbart trimmerhoved

Stiga Akku SGT 24 er en batteridreven græstrimmer, som kommer med masser af kræfter, robusthed og soliditet. Dernæst er den lave vægt og det lave støjniveau også nogle af de fordele, som er vigtige at nævne.

Trimmeren vejer blot 2,5 kg og byder på 25 min driftstid på én opladning. Selvom prisen er meget lav, så medfølger der rent faktisk både batteri og lader. Det er dermed kun kufferten, som skal købes ved siden af. Græstrimmeren er relativ nem at håndtere, men du skal ikke forvente, at ydeevnen er særlig imponerende.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Stiga
 • Vægt: 2,5 kg.
 • Klippediameter: 25-30 cm.
 • Opladningstid: Ukendt

Derfor bør du købe en græstrimmer

Mange danskere spekulerer i, om det er tilstrækkeligt at eje en plæneklipper. Hos Testguro har vi testet både plæneklippere og græstrimmere, og vi mener bestemt, at man bør eje begge maskiner. En græstrimmer er et fremragende værktøj, når man vil holde haven flot hele året rundt. En plæneklipper kan også holde en græsplæne fin, men hvis man vil sætte prikken over i’et, vil det være nødvendigt med en græstrimmer. Bruger man udelukkende en plæneklipper, vil man opleve, at der vil være kanter med græs langs bede, grus m.v. Det er nemlig et faktum, at plæneklippere ikke kan komme helt ud til kanterne af græsplænen. Her bliver det nødvendigt med en græstrimmer, som kan fjerne det stykke græs, plæneklipperen ikke har mulighed for at fjerne. Græstrimmeren har desuden mulighed for at komme under alle træer og buske, som en plæneklipper ikke kan klare. Alt i alt får du altså en meget flottere græsplæne, og din have som helhed bliver pænere, hvis du både anvender en plæneklipper og en græstrimmer.

3 typer af græstrimmere

Er du overbevist, om at en græstrimmer er det helt rigtige for dig, så skal du beslutte, hvilken type du skal vælge. Som du allerede er blevet præsenteret for i vores græstrimmer test, findes der tre forskellige typer græstrimmere. Der findes henholdsvis benzindrevne græstrimmere, elektriske græstrimmere og batteridrevne græstrimmere. Der er fordele og ulemper ved begge typer, som du kort vil blive præsenteret for i dette afsnit.

Benzindrevet græstrimmer

Fordele

Den helt store fordele ved en benzindrevet græstrimmer er, at den er meget fleksibel, da den ingen ledning har. Den benzindrevne græstrimmer har en meget høj ydeevne, og brugervenligheden er i top. Derudover har benzindrevne græstrimmere generelt en lang levetid, hvilket også er et stort plus i bogen.

Ulemper

Ulempen ved benzindrevne græstrimmere er, at de typisk er væsentlige tungere end både elektriske- og batteridrevne græstrimmere. Det fremgår også af vores testresultat, hvor vores to benzindrevne trimmere vejer over dobbelt så meget som testvinderen fra Bosch. Derudover skal man være klar over, at en benzindrevet græstrimmer har et forholdsvis højt støjniveauet pga. motoren.

Batteridrevet græstrimmer

Fordele

Den største fordel ved en batteridrevet græstrimmer er også, at der ikke er nogen ledning at tage hensyn til. Den lave anskaffelsespris er ligeledes en stor fordel ved denne type, ligesom det lave støjniveau er et stort plus.

Ulemper

Den lange opladningstid er måske den største ulempe ved en batteridrevet græstrimmer. Opladningstiden varierer fra trimmer til trimmer, men du kan forvente en opladningstid mellem 1,5 og 4 timer. Brugstiden er generelt kort, hvilket gør at man skal oplade trimmeren jævnligt.

Elektrisk græstrimmer

Fordele

De elektriske græstrimmere er generelt de billigste på markedet. Du kan købe en billig elektrisk græstrimmer og desuden få glæde af det lave støjniveau, lav vægt og høj ydeevne.

Ulemper

Den mest markante ulempe ved en elektrisk græstrimmer er, at rækkevidden er yderst begrænset. Græstrimmerne er som bekendt udstyret med ledninger, som er med til at sætte nogle begrænsninger. Overordnet set er det mere besværligt at håndtere en elektrisk græstrimmer.

Før du beslutter, hvilken type græstrimmer du skal have, bør du gøre dig nogle tanker omkring dine krav, behov og økonomi. Vi håber, at denne græstrimmer test har gjort dig lidt klogere på markedet indenfor græstrimmere.

Kilde

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here