Guide: Sådan opsætter du trådløst internet med router

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Det er ikke verdens mest komplicerede opgave at opsætte trådløst internet med router, men det kan alligevel være en god idé at læse og følge en guide.

Selvom vi danskere er forskellige på mange parametre, så er vi enige om, at lynhurtigt internet i hjemmet er et must. Du opholder dig mange timer i dit hjem hver eneste dag, hvorfor der skal være mulighed for, at du kan underholde dig selv. Er du enig i det, så bør du få opsat trådløst internet i dit hjem. Vi guider dig.

Simpel opsætning af trådløst internet

Du bliver positivt overrasket, hvis du altid har forestillet dig, at det er besværligt at sætte trådløst internet op. Det er nemlig slet ikke hverken tidskrævende eller besværligt, så kast dig ud i det og kom i gang med at bruge internettet allerede i dag.

Din internetudbyder har med al sandsynlighed givet dig et modem, og netop det modem skal sørge for, at du bliver koblet på udbyderens internetforbindelse. Du får trådløs internet ved at koble dette modem sammen med en router. Forbindelsen mellem router og modem bliver skabt via et netværkskabel, som du også bør have fået udleveret. Du skal selvfølgelig også huske at tilslutte strømstikket til stikkontakten.

Er signalet oppe at køre, så kan du tilgå netværket via din smartphone, tablet eller computer. Bruger du din computer, så skal du gøre følgende: Kontrolpanel -> Netværk og Internet -> Opret forbindelse

Det er vigtigt at nævne, at opsætningsdelen kan variere fra udbyder til udbyder og fra bredbåndstype til bredbåndstype. Der findes nemlig mange forskellige bredbåndstyper bestående af både fastnet bredbånd, mobil bredbånd og fiberbredbånd.

Se og følg en videoguide

Skriftlige brugsvejledninger har til hensigt at vejlede forbrugerne, men de kære brugsvejledninger har ofte den modsatte effekt, da de forvirrer mere, end de gavner. Der medfølger også en brugsvejledning, når man køber en router, men hvis den vejledning er rodet og uforståelig, så bør du ty til andre metoder.

Før du kaster din router ud af vinduet af ren frustration, bør du undersøge, om der findes en videoguide, hvor opsætningsdelen bliver forklaret på en nem måde. Der er mange danske internetudbydere, som er begyndt at producere gennemarbejdede videoguides, hvor du bliver guidet trin-for-trin. Videoerne er typisk med dansk tale, så der burde ikke opstå nogle misforståelser. Det smarte ved videoguides er, at du kan se dem igen og igen, og du kan sågar spole frem og tilbage samt pause videoerne løbende.
Hvad gør jeg, hvis DSL-lampen ikke lyser?

Har du sat din nye router op, men lyser DSL-lampen ikke på routeren, så er der selvsagt et eller andet galt. Du bør i første omgang gennemgå opsætningen og sikre dig, at alt er sat op korrekt. Dernæst skal du sørge for, at du kun bruger udstyr og kabler fra den internetudbyder, som du nu engang har valgt at sætte din lid til. Kombinerer du udstyr fra flere forskellige internetudbydere, kan det i sig selv skabe nogle komplikationer.

Udebliver signalet fortsat, kan du lave en nulstilling af din router, da det ofte kan løse udfordringen. Det kan være forskelligt fra router til router, hvordan man nulstiller den. Du skal som regel blot holde reset-knappen nede i 20-30 sekunder, hvorefter du skal vente 2-5 minutter på, at routeren genstarter og henter ny konfiguration. Det kan måske lyde for godt til at være sandt, at udfordringen kan løses så nemt, men det kan rent faktisk lade sig gøre i mange situationer.

Bestil en tekniker

Er du et teknisk geni, så kan du måske selv finde ud af, hvorfor din internetforbindelse ikke virker, men hvis du er på bar bund, så er der ingen grund til, at du bruger mere tid og energi på at tænke på det. Der findes nemlig teknikere, som lever af at hjælpe forbrugere med at få deres internet op at køre.

Du kan som regel nøjes med at kontakte din internetudbyder pr. telefon eller mail, hvis du ønsker at bestille en tekniker. Det er typisk også muligt at bestille en tekniker via online selvbetjening. Skyldes den udeblivende internetforbindelse, at du ikke har opsat routeren korrekt, vil du som regel selv skulle afholde udgifterne til teknikeren. Skyldes det derimod en teknisk fejl, så vil din internetudbyder typisk gå ind og dække udgifterne.

En tekniker kan typisk identificere og løse internetproblemer på 15-30 minutter, så du behøver ikke at bruge adskillige timer på at undersøge, hvad fejlen skyldes.

Kan alle få trådløst internet?

Ja, det er glædeligt at kunne skrive, at alle kan få trådløst internet i vores moderne samfund. Det betyder dog ikke, at alle mennesker har lige mange muligheder, så du bør undersøge, hvilke muligheder du har, der hvor du bor på nuværende tidspunkt. Det er f.eks. langt fra alle, som kan få fibernet, fordi der er mange områder, som slet ikke har adgang til denne bredbåndstype. Fibernet forventes heldigvis at blive rullet ud i store dele af landet inden for en overskuelig tidsramme.

Det er endvidere ikke alle internetudbydere, som har valgt at tilbyde bredbånd til alle danske byer og områder. Det kan derfor have afgørende betydning, om du er bosat i Farsø eller i København. De enkelte internetudbydere gør det nemt for dig at finde ud af, hvilke muligheder du har. Det finder du nemlig nemt og hurtigt ud af ved at indtaste din adresse, by og postnummer. Efter få sekunders søgen vil det af skærmen fremgå, hvorvidt der tilbydes bredbåndsløsninger i dit område eller ej.

Sådan sikrer du dit trådløse netværk

Det er ingen hemmelighed, at der er mange hackere, som vil gøre alt for at få fat i dine personfølsomme oplysninger, men det skal du naturligvis ikke tillade. Du kan heldigvis nemt sikre dit trådløse netværk, hvis du gerne vil kunne færdes trygt og sikkert på internettet.

Læs blot nedenstående tips:

  1. Slå gæstenetværk fra (tillad ikke uvedkommende at få adgang til din router)
  2. Vælg en unik adgangskode (undgå standardiserede passwords som admin, 9999 o.l.)
  3. Køb en ny router (nyere routere er ofte mere sikre – se vores router test)
  4. Skift din trådløse routers sikkerhedsformat (vælg WPA2)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here